VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPlijesan ili Budj
LEGACY

Plijesan ili Budj

99 odgovora10,796 pregleda

jul 2015.

Ljudi molim za pomoc hitno je, kad sam otvorio teglu jutros vidim da se pohvatalo nesto belo po hedovima kontam da je budj, odvojio sam te hedove, sta da radim sa ostalim, ne usudjujem se da ih vracam u teglu, u cemu da ih drzim da ne krenu da budjaju???

jul 2015.

Cisti...bacaj :( Uglavnom nesmije biti u blizini .

jul 2015.

dobro ali sta sa ovim ostalim sto nisu krenuli da budjaju, ocigledno tegl nije dobra opcija, da ih stavim u alu-foliju ili kesu???

jul 2015.

Dobra je opcija tegla ali ti nisi dobro osusio ganju tu je problem. Izvadi van sve neka se susi i prati. Kada stavis u tegle onda svakodnevno otvoris malo prozracis teglu i sve 5

jul 2015.

ok, hvala puno na odgovoru. nisam ja susio... zanima me koliko su upotrebljivi ti hedovi sa tim belim, jel se mogu pusiti ili napraviti nesto od njih, posto je pocetna faza budji danas bila juce je bilo sve ok.... :(((((

jul 2015.

Ako hoces neku boleauru onda se moze duvati a ako ti je stalo do zdravlja onda radije nemoj ;)

jul 2015.

ok :( ostatak sam stavio na prozor valjda nece krenuti dalje da budjavi... jel postoji sansa da krenu i ovi "zdravi" hedovi da budjave posto su bili u istoj tegli???

jul 2015.

Ocisti samo to sto je propalo i dobro osusi ove zdrave. Nebi smjelo ici dalje ako dobro ocistis.

jul 2015.

posto "zdravih hedova" ima 10-15g da li je resenje da ih odmah sve iscepam/izmrvim, da li bi to zasigurno sprecilo dalje budjanje?

jul 2015.

Ne moras ih mrviti ali ih mozes srezati na manje komadice. Kako ti je i OC reko samo dobro osusi i u teglu stavi. Samo nemoj sad dusu isusiti iz njih :D

jul 2015.

stvarno ne kontam sto se ovo desilo, stigla je do mene kao osusena, pomirio sam se sa tim da moram baciti deo ali ako krene i ovo ostalo :(
trubabubaLEGENDA

jul 2015.

dali si redovito 1-2 puta na dan otvarao teglu da se prozraci?
assassingtiISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Molio bi nekoga tko zna da mi odgovori. Uvijek govorite da su budavi hedovi opasni i da se nepuse. Pa me zanima sta bi bilo kada bi pusili budjavu vutru? Hvala
assassingtiISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Ne, zanima me posljedica, znatizeljan sam, a ne da bi pusio.
trubabubaLEGENDA

avg 2015.

u jednoj od tema jucer il danas je neko stavio link pa odi nadi. al neznam cemu to. ko god ima pamet nece to pusit lp
assassingtiISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Nemogu ja to naci, ali hvala na ukljucenju.

avg 2015.

Alergijske reakcije ,bolesti respiratornih puteva i organa , ko ima slab imunitet moze da ga napadne ko zna kakva bolestina itd.
t@maraZMAJ

avg 2015.

Imala sam problema sa plijesnji jedino u outu. Ali ono ato sam vidjela mi se stvarno gadilo rukama dirati a kamoli da bi to probala. Jednostavno se kao i ja pomiri sa time i bacaj,a drugi puta ea bolje paziti :) Ne konzumiraj to!!!!
assassingtiISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Hehe, nisam imao problema s time, al pitam u slucaju da budem. Jasno mi je sve. Hvala
nesalaLEGENDA

avg 2015.

poz! stavio sam suait, alo joa vla~no u zatvorenu kutijicu i nakupilo mi se pljesni. izvadio sam to iz kutijice i stavio da se osuai. suho je, da ne znam da je bilo pljesni ni ne bi skonto sad gledajui. budu i ljesan umire na suhom. kontam da bi se i moglo puait?
L0oDZMAJ

avg 2015.

Lose kontas :D (a moze se pusit i karton,suv je) :D

avg 2015.

evo identicne teme otvorene pre nesto vise od mesec dana https://www.vutra.org/threads/budj.14186/
L0oDZMAJ

avg 2015.

Ja kad uocim pljesan na biljci,ja odrezem celu internodu,tako je najsigurnije odstranjivanje budji sa biljke... bar se meni tako pokazalo ;) pa eto i to da znas ako dodje do pojavljivanja opomenutog... @assassingti i savet,nemoj da pusis budjavu vutru,to je pravi razlog growanja ;)
nesalaLEGENDA

avg 2015.

onda poato imam dobar imunitet, mogu puait ka~ete :)
nesalaLEGENDA

sep 2015.

Naao sam u piksni od kave neata trave. stoji odprile od polovine 7 mjeseca. suha je skroz, kak treba bit. ima mi neki udan miris, ko ato sam imo ato je popljesnivilo. najbli~e mirisu praaine se osjeti (tako nekako) jel mogue da je i tu bilo pljesni pa se osuailo? vrhovi mi izgledaju ok, koda nije bilo pljesni

sep 2015.

Ako je takav okus onda je mogue navuklo sivu plijesan, nju je jako teako primijetit okom, a okusom vu e na praainu, i zna bacat na rigi kad duvaa, ono ~eludac ti se popne u grlo. Mojne to puait ;)
nesalaLEGENDA

sep 2015.

ve sam zapalio, al neu viae editiro bi post al ne mogu. imam taki neki osje aj, onak malo me koda plua bole i grlo me lagano boli. mirim ju opet, vue da malo na parainu i nije neki okus mi za puait. al nije mi baa dok sam puaio da me teralo rigat vald nije bilo pljesni to ato sam puaio ne znam sad da joa puaim to? kad sam ve puaio. jel bi trebo ata osjetit ak ima u tom gljivica?
StipeZMAJ

sep 2015.

Nemremo ti nist rec kad ne znamo dal je bilo plijesnivo ili nije. Po okusu tesko da ce ti netko rec. DA ili NE pusiti. Meni iskreno izgleda ok, ovak na oko.....a sad sta je sa tim bilo, najbolje ti znas :)
nesalaLEGENDA

sep 2015.

ne znam, ato je najgore. stavio sam u limenku od kave, ja se sad nesje am kolko je to bilo suho kad stavio. mislim da je bilo skroz. to je sad stajalo tako zatvoreno nekih 2 mjeseca, mo~da du~e neata. tako sam stavio i ono ato sam vidio da je pljesan se uhvatila. kad se osuailo je bilo mirisalo po praaini, dodau i bilo je vani. vidilo se po tim vrhovima ako bolje pohledaa da to nije to, makar lega mi je rako da bi on to puaio da mu nisam reko da je bilo pljesni. naao sam listove danas isto neke, oni se osjete kak se treba osjetit, a isto stoje ko i ovo. vrhovi mi izgledaju ok, jedino ato eto tak malo baca na praainu nekako miris, a bilo je zatvoreno. pa se bojim da se nije uhvatilo pljesni pa se poslije, s vremenom osuailo. ak je to up e mogue? ak nije imalo zraka, onda nije imalo stalno. ili je imalo premalo pa s vremenom se osuailo. kontam da brijem samo zbog one pljesni ato se desila. nije mi to za zajebanciju baa, da mi se gljivice navuku na plu a...
StipeZMAJ

sep 2015.

Neznam kolko si toga nasao. Ako imas puno, napravi ulje od toga i konzumiraj kako god zelis. Da ne riskiras bez veze
t@maraZMAJ

sep 2015.

Daj reci da sada ne vrtim postove...o kojoj koli ini se radi?
nesalaLEGENDA

sep 2015.

nije puno, 10g
tttPOZNAVALAC

sep 2015.

Sve ato si nabrojo meni vu e na plijesanj,trebo si otvorit teglu svaki il svaki drugi dan da malo dobije zraka,jer kolko god suho bilo ima vlage u hedu,slikaj pa e ti ljudi bolje re...
nesalaLEGENDA

sep 2015.

Nemremo ti nist rec kad ne znamo dal je bilo plijesnivo ili nije. Po okusu tesko da ce ti netko rec. DA ili NE pusiti. Meni iskreno izgleda ok, ovak na oko.....a sad sta je sa tim bilo, najbolje ti znas ne znam, miriaim iz tegle sad, ne ini mi se da ima pljesni. onda izvadim pa miriaim, koda je. puaio sam, osjetim neat u stomaku danas i u pluima. sad ata ja znam jel pd toga ili je ovak neata. zna me tak stomak zajebavat prvi dan nepuaenja. kontam da nepuaim viae to evo joa slika
ludPOZNAVALAC

sep 2015.

nemoj se bezveze tripovati,ako ti je cudan miris da smrdi,i ima cudnu boju tamno braon,nemoj pusiti,baci to ne se smaras i umaras:thumb:
L0oDZMAJ

sep 2015.

Meni to ok izgleda :) samo se vidi da je pre rano obrana... sad kao sto ti Stipe rece to je to...
nesalaLEGENDA

sep 2015.

boja je normalna. defektna je bila ta, od po etka. onda kad je bila pri kraju, srezo sam nju prvu. ~ao mi to bacit, samo to imam za puait.
tttPOZNAVALAC

sep 2015.

Puai samo nemaa brige ako ti je sivkast,il tamnosme hed,kad ga pretrgnea ak ima nea ko pau inu u sebi onak finu nezz kak da ti objasnim onda bacaj,ovo je odli nno Edit:a ovaj okus praaine hebiga ja sam jednom imo domaju zemljanog okusa.....
nesalaLEGENDA

sep 2015.

nema nikake ko pauine, jedino taj neki udan miris i okus. normalno sve izgleda i kad pretrgnem
nesalaLEGENDA

sep 2015.

ispuaio sam ve sve, sad kak bog da
ludPOZNAVALAC

sep 2015.

nece ti biti nista,netripuj se se vise a i nesmaraj buraz s ovim ...:thumb:
changadmtLEGENDA

sep 2015.

i kod mene se pojavila budj zajedno sa gusenicama...mislim da sam ih skinuo bar 100 u zadnjih 4-5 dana... jedna biljka je na susenju i nju je zahvatila po nekim krajevima, pa sam poskidao hedove sa grana, iseckao ih na sitnije delove i ocistio juce, i danas mi se cini da nije napredovala budj,a i vec je skoro suva tako da je ona izgurala nekako. brine me vise ova sto je nedelju ili desetak dana pred berbu...svaki dan joj skinem gomilu crva, a evo danas sam joj morao osakatiti i nekoliko vrhova...negde sam ovde nedavno procitao o nekom preparatu iz pet shopa, samo sam zaboravio kom, medjutim, ne znam ni da li je pametno bilo chime prskati sad pred berbu? brine me sad vec i susenje iste, jel ce biti mozda bolje da je brze susim onom susharom by bizzo, kapiram, sto se brze osusi, manje ce stici da se ubudja...?
AlgenalteISTRAŽIVAČ

okt 2015.

Stavio sam u petak da se susi jedna gotova biljka , odmah sam skinuo te bele budjave delove hedova... osusio na ringli za 10 min uz pomoc alo\folije i prepusio se :D

okt 2015.

ahahahahaha da, ono sredinom 90ih kad se koristila kao lek protiv pts-a i kad se nije bas znalo koja je koja nego samo smejalica ili filozofska, jedan od nacina da dokucimo sta je prilikom nabavke je bilo ako mirise na budj to je za stoniranje :D
freelancerISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Nisam 100% siguran da li ovo bacit. Gandja je bila u tegli, stara nekih 3 mjeseca. Na velikom headu mo~e se primjetit bjelilo na par mjesta. Nisam siguran jeli to plijesan ili kristali, ne izgleda kao pau ina. Unutra mi ne izgleda sumnjivo. Ali opet nisam siguran ato u initi, a razlog ato ovo sve piaem jest da me u zadnje vrijeme mu i kaaalj. Doduae uzroci kaalja mogu biti razni, kao npr. centralno grijanje ili neka viroza. Zato bi volio uti druga mialjenja. Poz.

feb 2016.

Nije ti to plijesanj, to je ono "bijelo meso" iz heda, samo ai ;)
freelancerISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Hvala. :thumb:
ludPOZNAVALAC

feb 2016.

tacno tako,cisti kao suza.:rasta:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se