LEGACY
Crne i bijele fleke, 1st grow
40 odgovora2,459 pregleda
19 REP38%
→ Istraživač
jun 2014.
jun 2014.#1
Pozdrav svim clanovima,
Doslo je i to vrijeme da se ja registrujem, pratim Vas odavno ali sam naletio na probleme tokom mog
prvog uzgoja.
Biljka je stara oko 15ak dana, ja prezadovoljan razvijanjem (rastom biljke).
Od pocetka se nalazi u saksiji na suncevoj svjetlosti koliko je god moguce.
Sjeme je nepoznato, zemlja kupljena u prodavnici za cvijece (ne znam sastav).
Moram opet da ponovim da sam prezadovoljan razvijanjem jer mi je prvi grow,
ali nailazim na problem a to su neke fleke samo na jednom od listova.
http://i.imgur.com/0mY2XB6.jpg (moja biljka i problem)
Sumnjam u to da je zbog puno vode, trudim se da joj ne fali.
Vrijeme je bilo odlicno, bas puno sunca i trudio sam se da bude sto vise izlozena,
ali je nisam vidio vec 3 dana od kako je pocela da pada jaka kisa, biljka je na balkonu
tako da ne pada kisa direktno na nju. pH i druge faktore ne znam, nisam iskusan.
Da li je neka bolest? Sumnjam da sam se bezveze istripovao da je izmet nekih buba, ali
onda ne bi bile bijele fleke?
Hvala unaprijed,
Veliki pozdrav! :)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
jun 2014.
jun 2014.#2
dobro pregledaj listove i sa jedne i sa druge strane...pa javi sta si vidio :)
Desperados18
ISTRAŽIVAČ113 REP42%
→ Entuzijasta
Desperados18ISTRAŽIVAČ
jun 2014.
jun 2014.#3
Izvini sto sam direktan, ali da te pitam, jel imas muha u blizini ? Jer na ovoj slici bih rekao upravo da su crne fleke nastale zbog muha, a bijele fleke bi mogle biti zbog zemlje, ili zbog zaljevanja jer se bas primjeti da to luci biljka van ( za razliku od crnih, koje su kako se da primjetiti kao ''naljepljene'' ) i kao sto sam primjetio da su ti fleke samo na jednom listu ?? Ispravi me ako grijesim ?? :smoke18:
Blade
ZMAJ23.847 REP
19 REP38%
→ Istraživač
jun 2014.
jun 2014.#5
Najvjernovatnije cu odmah sutra da pogledam i slikam pa kacim ovde, inace izbjegavam pipanje listova, mislim da je do sada nikako nisam pipnuo...
Na balkonu u cosku, moguce da su muhe... Da, samo na jednom listu kao sto sam napisao :)
Bas dosta vode sipam, ne dam da se osusi zemlja... jos sad par dana bas ruzno vrijeme bilo (bez sunca sa puno kise i vjetra)...
Kontam da nije do zemlje inace bi ranije dalo neke simptome, ispravite me ako grijesim...
Da li je moguce da je saksija mala? Inace je dubine koliko i visina biljke :)
p.s. da li poznajete odokativno koja je "sorta" i za koliko sedmica ce biti spremna za branje jer sam pocetnik i da si mogu planirati :)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jun 2014.
jun 2014.#6
kad procveta imas jos bar dva meseca do berbe, di si ti pozurio :)
19 REP38%
→ Istraživač
jun 2014.
jun 2014.#7
a cvjeta za 2,3,4 mjeseca? :) nikada se nisam bavio "botanikom" :D
bitno mi je da znam sta dalje sa njom, ne smijem je puno drzati na trenutnom mjestu :)
Desperados18
ISTRAŽIVAČ113 REP42%
→ Entuzijasta
Desperados18ISTRAŽIVAČ
jun 2014.
jun 2014.#8
Sve imas o tome na forumu, malo prelistaj i sve ce ti biti jasno, kao sto Power kaze ne zuri nigdje, kad zavrsi sa svime i kada ti zahvali na brizi ( biljka naravno ) bit ce ti drago sto si sacekao ! Osiguraj joj neko bolje mjesto jer bila bi steta da propadne, a kao sto se da primjetiti fino napreduje ! U svakom slucaju prolistaj malo po forumu i naci ces sve o cvjetanju ! Sretno :D
Vutronja
ISTRAŽIVAČ153 REP69%
→ Entuzijasta
VutronjaISTRAŽIVAČ
jun 2014.
jun 2014.#9
imam ovo na mojima negde od 4te nedelje vegea, nista im ne fali dan danas, lepe, jake :) na nekim novim se pojavljivalo pa nestajalo, sve u svemu reko ti je jack ;)
Manci
ISTRAŽIVAČ183 REP89%
→ Entuzijasta
ManciISTRAŽIVAČ
jun 2014.
jun 2014.#10
Bas dosta vode sipam, ne dam da se osusi zemlja... jos sad par dana bas ruzno vrijeme bilo (bez sunca sa puno kise i vjetra)...
izvinite ja jesam pocetnik s tim da sam imao hajmo reci lucky noob prvi grow u outdooru bila je fina stvarr ne potentna ali sa malo vise radila je da sam bolje znao mozda bi i jaca bila al ode u off topic
ata ti hocu reci ja bas zbog tog iznenadnog loseg vremena jer ne znas nikad a bas kad upekne nije teako osvjezit je malo zato preporucujem ti da slobodno pustis da se osusi malo ina
e ja sam iz pelena izvadio onu vatu ima gela u sebo umjesao sa zemljom i to je na balkonu pici dalje
19 REP38%
→ Istraživač
jun 2014.
jun 2014.#11
i crne i bijele ?? :D :D
Znaci bez puno panike,
Hvala svima na odgovorima :)
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
jun 2014.
jun 2014.#13
Bratunga, polako, tek treba da vidia da li je :balls: !! Za ovaj naa hobi :balls: su ljuti neprijatelji!! :D E kad to saznaa za par nedelja, onda ea imati prilike da se posvetia devoj
ici...ako bude devoj
ica!
A za flekice se ne sekiraj...samo je dr~i ato viae na suncu i ne preteruj sa vodom. Drugi-trei dan pola litre manje-viae (po potrebi) i nabavi Plantelu da je malo dohrania.
19 REP38%
→ Istraživač
jul 2014.
jul 2014.#14
Kao sto vidite i dalje ima simptome, koliko primijetim ne siri se ali se biljka odlicno razvija!
http://i.imgur.com/51fMT6k.jpg
Sad par pitanja:
Da li je saksija malena, treba li je presadjivati? :)
I da li se jos moze provaliti da li je curica?
Pozdrav ljudovi!
Saša443
ZMAJ30.898 REP
Saša443ZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#16
te linijice po listovima ti mogu biti life miners,a i te tackice kao da je nesto ostetilo list,
bolje ti proveri imas li kakvih nametnika...
19 REP38%
→ Istraživač
jul 2014.
jul 2014.#17
Nesto joj (nadam se da je curica) pojede listove ali jedne te iste, dobro je pa se ne siri... Danas je presadjena u prirodu, nadam se da nece imati vise problema.
http://i.imgur.com/9hEtz5p.jpg
http://i.imgur.com/uQpLZY0.jpg
http://i.imgur.com/kwpSBpZ.jpg
Pozdrav svima :)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#18
to sto ti gricka list je leaf miner, skini te listove i baci sto dalje
Samuraj u čizmama
AMBASADOR2.074 REP16%
→ Legenda
Samuraj u čizmamaAMBASADOR
jul 2014.
jul 2014.#19
dobro uoeno,stetoina nametnik opakih razmjera!!Joa samo da se adaptiraju na presad,sretno!!
19 REP38%
→ Istraživač
jul 2014.
jul 2014.#20
Hvala na odgovorima,
Da li ima nesto s' cim mogu da iskorijenim to sem da cupam listove da ne bih opet napali ?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#21
u tvom slucaju, skidaj listove ;)
"Because they burrow and are protected by leaf on all sides, leaf miner maggots are resistant to pesticides. The easiest way to kill them is to squish them dead in their den and remove the affected leaves."
jun 2014.
1 / 21
jun 2014.
jul 2014.