VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaSemenke u head-u
LEGACY

Semenke u head-u

58 odgovora5,620 pregleda
blaskeLEGENDA

mar 2020.

Pozdrav svima,pre jedno mesec dana sam zavrsio grow,u pitanju je bila Gorila,feminised seed. Malo pre mrvim head i nadjem 5 semenki,pritom tokom grow-a nisam primetio nista cudno. Pa me sada interesuje kako je to moguce,sta se tu desilo?I da li vrede nesto te semenke da se posade? :cool23:
FatOneZMAJ

mar 2020.

Blaske pa nisi novi u svemu ovome, znas kako dolazi do menki u headu ili se varam? Stres u cvatu si imao i bioza pohermetila najvjerovatnije. desava se. Moze bit da ti je svijetlo virilo u box po noci, da si skidao popcornove, ma svasta, svaki negativni stres u cvatu rezultira tim da bioza pohermeti ako ima vremena za razvoj menke (nekih 10-14 dana). A sto se tice sadnje istog nikako. Mislim da nije cak ni regural nego cisti hermis menka. neka me ispravi neko ako grijesim.
BadiZMAJ

mar 2020.

Najvjerojatnije je opraaila samu sebe, esto je rezultat stresa tijekom cvjetanja, ali isto tako mo~e biti uzrokovano genetikom. Objaanjeno je to na forumu na viae mjesta.:) Ispod mo~ea pronai sve ato te zanima... https://www.vutra.org/threads/sjemenke-iz-fem-sjemena.17554/ :D FatOne je bio br~i. :respect:

mar 2020.

seme je upotrbljivo
blaskeLEGENDA

mar 2020.

E,nisam ni ja od juce,znam da to moze da bude od stresa,mozda samo oplodnja itd,ovo mi se prvi put desilo,verovatno je neki stres bio.Jajasca nisam vide,na to koliko toliko obratim paznju.Mada i taj cvet gde sam nasao menke radi isto kao i ovi ostali,nista nije izgubio na kvalitetu:cool23: Hvala na odgovoru,sacuvacu ih.Proslo mi nesto kroz glavu da li mozda ima neke veze ako tako nastanu semenke ili kada se naprave normalnim putem oprasivanjem.

mar 2020.

naravno musko zenski odnosi daju regular seme. e sad ovo imas 10, 20 semenki po biljci, bez muskog, desava se da biljka sama od sebe izrodi seme. nije skriveni hermi. to seme bi trebalo da je fem; ali nije, mozda vecinski % tipa 75%+. lupam cifru. prosle godine sam imao jednu takvu biljku i izrasla u neku muskarcinu. cak sam i po forumu kukao u neverici sta se desilo i trazio neku potvrdu da je bar hermi :D

mar 2020.

Ako je biljka bila od pocetka hermafrodit, onda je i sjeme hermi, a ako je fem, pa pohermila od nekog stresa, to jest oprasila samu sebe, onda imas kao sto Strumf kaze, 75% ofrlje da bude fem gorila a 25% jajan gorila, mada skoro uvijek to bude fem menka, rijetko kad jajan ili hermi. Kao sto Pow kaze, sjeme je upotrebljivo
PablitoLEGENDA

mar 2020.

Biljka ti je pohermila zbog nekog stresa (ali to je nbt ) oprasila samu sebe i sad imas fem, menke... sadi to slobodno i ne beri brigu, beri na kraju hedove!:banana_rasta:
FatOneZMAJ

mar 2020.

Eto da sam bio na forumu krajem prosle godine prisutan nebi pobacao 100+ menki criticala i trainwreck :D Pohermetio sam ih ja sa otvaranjem boxa u cvatu i skidanjem popcornova. Znam za ubuduce ;)
blaskeLEGENDA

mar 2020.

Ako je tako,lepo od nje sto me je pocastila:cool23:
Kovačević IvanISTRAŽIVAČ

apr 2020.

Ako biljka cvjeta predugo, posebno pod lampama, po nu joj rasti muaki organi. Ja sam imao Super Silver Haze tokom godine vani u outdooru pa otiaao u `vedsku mjesec dana. Stavio pod HPS 600 wata, u aupu. Razbio beton,iskopao kubik zemlje i unutra piknuo mrcinu od 2 metra i 1 metar airine. Stavio sve pod tajmere i otiaao u daleku zemlju. Kad sam se vratio, bio sam ugodno iznenaen. Vrhovi puni, tvrdi ko kamen ali vidim golim okom da joa nije zrela i tako sam ostavio joa koji tjedan. Nakon 2 tjedna su se pojavili muaki spolni organi na samimv vrhovima vrhova (oni vrhovi koji doti u lampu). Sad... mo~da je radi stresa od prejakog svjetla zbog blizine ali vjerujem da je to jer sam je predugo ostavio u cvatu. Kad sam je sasjekao i popuaio, imala je isti indica rad. SSH od Greenhouse Seeds. Debelo ne preporu ujem tu kompaniju, nikad dobru robu od njih nisam dobio. Tj. vrhunksku. Ali to je moje iskustvo s njima. PyramidSeeds iako najjeftiniji, daje jako dobar kvalitet.

maj 2020.

Lose je to seme, daj meni
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

Isti slu aj sam sada imao,4kom fem biljki u boxu ,proveravao zadnje 2-3ned da nema jaja i nije bilo.Kad sam sredjivao biljku za susenje i kako sam skidao liae u jednom hedu sam mogao nai i po 5-6 semena i tako sam iz jedne biljke izvukao 15-17 semena,dok ostale nijedno seme.Verovatno je ona pohermila pa me zanima da li su i ostale upropascene?ata tu mo~e da se desi,jel ta ato je trand~a ima mnogo manje THC-a i jel moze da oprasi i druge biljke u boxu?
FatOneZMAJ

dec 2020.

Malo zbunjujuc post, ako si spremao za susenje onda si skinia hermica. oce on oprasit sve u boxu dok je s njima. nije nista upropasteno, 20menki ne mjenja stvar toliko. nema mnogo manje thc-a ima nesto manje. Do pojave hermica svako moze doc, od stresa tokom vegetacije, do stresa tokom cvata koji cesto rezultira jajima, pa do genetike. Neke vrste su nastale sasvim slucajno i breederi cak navode da je moguca pojava muskih spolova po zenskoj biljci, odnosno da se aktivira hermi gen.
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

Imam 4 biljke u boxu (fem seme) i pre dva dana sam ih spremao za susenje primetio sam seme u hedovima kod jedne biljke pa me brine da nisu sve postale hermi.nije mi joa jasno koja je razlika izmeu hermi i muake znam samo da su muske neupotrebljive
PablitoLEGENDA

dec 2020.

Mozda je jedna oprasila sve, a i ne mora da znaci da su sve oprasene. Razlika je zenska cveta i stresom postane i muska, a muska je od starta muska.
COM5LEGENDA

dec 2020.

Ako su sve bile ~enske u boxu i jedna je prebacila spol i oplodila druge zna i da si napravio feminizirane sjemenke :) ra unaj to kao bonus za ovaj grow i spremi sjemenke. Posli growa dezificiraj box ali baa dobro i to je to :) imaa gratis sjemenke :)
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

A ato se tice same vutre ata da o ekujem?jel ima neke razlike
COM5LEGENDA

dec 2020.

Bit ce ti manji cvitovi svakako jer biljka ula~e viae energije u sjemenke. A ato se ti e dima iskreno neznam nisam vidio neku razliku kad sam puaio cvit sa sjemenkama (samo sjemenke tribaa izvu iz cvita prije nego ata ga smrvia). Tu ata je muaka tj. ata je prominila spol izbaci iz boxa da ne oplodi druge iako mislim da ve je ali svejedno je izbaci i nastavi dalje sa growom. `teta bacat biljke koje su zdrave samo zbog sjemenki.
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

Grow je gotov,pre dva dana sam ih obrezao i stavio da se suae,vlaga 45-55% cenim da e za 4-5 dana biti gotovo
COM5LEGENDA

dec 2020.

Aha nisam to pro itao sorry :) super onda osuai ih i curaj i to je to. Samo prije nego ata puaia neki cvit izvuci iz njega sjemenke i spremi ih u neku posudicu koja je dobro izolirana (da nema vlage) i za sljedei grow imaa feminizirane sjemenke.
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

A jel treba da provetravam box?
COM5LEGENDA

dec 2020.

A ja bi ga dezifiirao i malo provjetrio da se ukloni sav polen iz boxa ... Ako se na otvorenom prostoru biljka oplodi od muske biljke nekoliko stotina metara dalje onda je stvarno lako oplodit pa bi se tribalo malo osigurat da se to ponovo ne dogodi. Ja bi ga dezificirao alkoholom ili npr W5 / domestos maramicama... to e pobit sve :)
Zelja SaleAMBASADOR

dec 2020.

Mora,hvala na vremenu ljudi
PablitoLEGENDA

dec 2020.

Kad zavrsis grow alkohol sipaj u pumpicu preprskaj, prebrisi krpom i teraj dalje :)
COM5LEGENDA

dec 2020.

E da i ventilatore i filtere zraka dobro ispusi ili operi! Obavezno nemoj to zaboravit :)

dec 2020.

Kad se susi upali ispusni vent da izbacuje vlagu i oscilirajuci vent da lagano mjesa zrak. Najbolje ti je oprati box sa dezisan, to je proizvod na bazi klora koji ubija sve, od pljesni do ostalih sranja. Sve prebrises sa njim, svjetla, filtere, pots, apsolutno sve.
TrulyoZMAJ

sep 2021.

Meni je jedan AK420 ostavio 2 menke, ina e imao sam 3 biljke, svaka je dala oko 60-70g suhoga, i samo na jednoj dobio 2 menke. uvam ih jer je strain vrhunski, sve super osim jakog mirisa. I sad kad itam ovo, nisam baa siguran da idem 100% da upotrijebim te menke, bojim se da ne dobijem kakvog hermia. A ~elim odmah krenuti sa 4 biljke od starta, bez strahova oko prekida koje. Mislim da u ih sa uvati za proljetni grow.
Misko21AMBASADOR

jan 2022.

Jel ima neko iskustva sa hermicima imam ih u boxu i nameravam ici do kraja . Imao sam u proslom growu strawberry diesel koja je bila zenka ali skoro da uopate nije "radila" ili nista .Pusio sam je sa ekipom nikog nije radila,pa se brinem da ne prodje ova gorila koju sada imam u boxu isto. Neka iskustva? Koliko sam nasao informacija hermi ima manji prihod i za koji % manjak THC-a sto mi se cini nije neka tragedija?
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Hermic zna okrenuti i na kontru. Da lupa kao mamen. Tako da ea nam s obzirom na vrstou odluke javiti kako je zavrailo ovaj put :)
TrulyoZMAJ

jan 2022.

Kad smo kod menki, uzmem mali hedic iz ormara za susenje, Dinamex auto od Dinafema.I unutra nadem menku. :rofl: Ali nije ono "zrela", nego neka mekana.Uzeo drugi hed, niti jedna. Al puca fino.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se