VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaOsusi se , pomoc...
LEGACY

Osusi se , pomoc...

44 odgovora2,802 pregleda

jul 2011.

Molim vas nemjote mi reci da na forumu vec pise. Procitano i sad smo jos vise zbunjeni. Biljka je velika, pocela je cvjetati i odjednom se citava susi.... nije uradjeno nista drukcije nego obicno napredovala je fino do sada.. svi listovi pa i manje grancice su ako ne suhe onda "mlitave". Molim za savijet
tinitusENTUZIJASTA

jul 2011.

daj sliku pa mozda neko i prepozna problem

jul 2011.

na forumu nema "smo" nego "sam" nema mi, samo ja, ti, on. ato god pisao govori u jednini i u svoje ime, ovdje se ne toleriraju nikakve organizacije ni bilo ato sli no. uzgajamo sami i za sebe
GreenRyderLEGENDA

jul 2011.

....slika govori 1000 rijeci....bez slike sumnjam da ce ti netko moc pomoc.....
SiDAMBASADOR

jul 2011.

hmm, mo~da da zalijea malo.... ?!?

jul 2011.

Biljke su zadnjih dana do~ivjele stres kao uostalom i sve oko njih vani.Da li si mo~da vidio travu spr~enu,uvelo liae na mahunama,spr~en paradajz.....
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Isprao sam je dok je napravila kand~e mislei da joj je previae gnojiva. Dok sam ispirao radila se neka bijela pjenica na zemlji (wtf...mogue duaik???), a sad je joa gore i gore :S:S:S HELP! Hvala...:(

jul 2011.

Po mojem je ovo previse kalija. Savjet: ako nije pocela cvasti, presadi! EDIT: pogledaj tu: https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1465-vodic-za-bolesne-biljke-i-nedostatke-u-prihrani.html
SenzaPietaPOZNAVALAC

jul 2011.

Totalno ista stvar mi se desila,posle ispiranja su mi bile jos gore,al prezivele su... To lisce se nece oporaviti al ce poceti sa novim... I da budem iskren te 2 su mi trenutno najmanje al zive su i razvijaju se,to je bitno :) Btw trebace joj bar 10-12 dana da vidis neko poboljsanje...
valentin25ISTRAŽIVAČ

jul 2011.

Presadio sam je, u malo veu aasiju i nadam se da e biti malo bolje, a ako nikaj drugo nabrat u koprive te u koprivu i bebicu pomijeaati sa vodom i napraviti gnojivo za njene sekice :D Ali do toga nee doi!

jul 2011.

auuu, ata si ti napravio iz jadne biljke... ne piae na boci doza bez razloga. i nakon ato pro itaa i odredia dozu, stavia duplo manje, onda se ne deaavaju ovakva sranja...
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Ima raznih iskustava.... Daj nam koju sliku....
GreenRyderLEGENDA

jan 2012.

.....vec ti je mr. dr. Smok odgovorio......budu se oporavile kroz par dana.....sto vise stresa prilikom presadivanja vise dana za oporavak......daj im vremena doc ce one k sebi......
tinitusENTUZIJASTA

jan 2012.

treba ih i zalit poslije presadjivanja, a inace bi se trebale oporavit
cooinaISTRAŽIVAČ

jan 2012.

citao sam da se biljke(sobne i bilo koje druge) nikako ne zalivaju posle presadjivanja vec pre(osim kupusa i jos nekih :),a posle tek kada prodju dva,tri dana(zalije se npr 3 sata pre,za ovo sam siguran sto se kaktusa tice,muku mucio kada ih presadim) zato sto hteli mi ili ne u toku presadjivanja uvek se barem malko osteti koren, i ako biljku posle toga odmah i zalijemo dozivi veci stres a moze i koren da se z****(razlika u temperaturi, razna chuda u vodi za koje neznamo i za koje znamo) neznam da li ovo vazi i za konkretnu biljku, stoga se nadam da ce neko iskusniji odgovoriti
Z&NZMAJ

jan 2012.

Puno lakae je presaditi kad je suha i korjen ne treba uope dirati....zaliti odmah poslije presaivanja. Nikad nije bilo problema kad sam ovako napravio i biljke su uvijek bile zahvalne nakon takvog tretmana. Zadnje sam presaivao ve duboko u cvjetanju i sve je proalo u naj boljem redu, tako da...

jan 2012.

mislim da leva ima sanse a da je desna vec ranije bila izgubljena, presadjievanje je samo malo ubrazalo agoniju, al' ostavi jos dan-dva i sve ce biti jasno
Rijamu DuvaAMBASADOR

jan 2012.

`teta ovako fine biljke, nadam se da e doi sebi!
not smokeLEGENDA

jan 2012.

i moja je bila slicna samo manja sve se sprzilo ostala samo 2 lista gore i prezivela samo ce proci nedelja i nedelja da se vrati. a ova levo je ok ta ce bi trebalo nakon 2 dana da pegla bas steta.jbg sretno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se