LEGACY
Help? Zasto izgledaju sprzeno!???
22 odgovora1,505 pregleda
11 REP22%
→ Istraživač
maj 2013.
maj 2013.#1
stare su jedno tjedan dana...zalijvo sam je sa kisnicom,zemlja je florafin iz konzuma,imam hps 400w,
prostor 80*90*120...evo slike mislim da su sprzene....ima li im pomoci?
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
maj 2013.
maj 2013.#2
oka
i slike,pre svega-mada mislim da ve mogu da ti ka~em uzrok
prvo-kianica-da li si proveravao PH (verujem da nisi),i pitaj Boga
ega u toj kianici sve nema ....
drugo-zemlja-nikad ne atedeti na zemlji!!! nisam za tu
uo,mo~da je i dobra,da ne greaim duau,ali svakako juri PROVERENE zemlje (klassman,substral...)
to ti je,onako,odoka,ali viae detalja ea dobiti kad oka
ia slike..
11 REP22%
→ Istraživač
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#4
Ja bi rekao da odumiru od previae vla~ne zemlje, tj. blata u kojem se nalaze. To je samo moje mialjenje, pri
ekajmo eksperte da ti oni ka~u mialjenje pa ea najbolje znati na
emu si.
11 REP22%
→ Istraživač
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
maj 2013.
maj 2013.#6
u brate ovo si przio dobro ...kako na slici izgleda moze biti ili prvise vode ili prevelika toplina za pocetak .
tesko da ce se ovo izvuci al drzim fige :)
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#7
Previae natopljena zemlja (kao kod tebe u slu
aju) pogotovo kad je rije
o tako malim biljkama mo~e nanijeti veliku atetu korijenu, jednostavno po
ne truniti i raspadat se. Ubudue opreznije sa zalivanjem, zalivaa tek kad vidia da je zemlja suha, i zalivaa pomalo, a ne toliko. I usput, pazi se kianice i njenog PH, ja kad sam mjerio PH kianice bio je preko 7 ato nikako nije dobro.
cane corso winer
ENTUZIJASTA594 REP99%
→ Poznavalac
cane corso winerENTUZIJASTA
maj 2013.
maj 2013.#8
Ja jos nisma cuo da u nekoj bolnici kad prime pacijenta sa pulson kazu:MRTAV JE!
Jel volis sovju biljcicu?Hoces da je pokusas spasiti?
Trci u prvu radnju kupi neku kavlitetnu zemlju i stavi je u nju ali bez 20l vode!!!!!
Sacekaj 3-4 dana pa vidi rezultat jel ti rekla zbogom ili je rekla HVALA!
Na koliko udljenosti je lampa?PH vode?PH zemlje,jesi li stavljao hemiju?Mnogo pitanja ima pa pokusaj bar nesto da odgovoris i uradis u medjuvremenu.
Kada je presadis u novu zemlju stavi joj vode oko 300-400ml naravno korigovanu PH to ti je najlakse limunom ako nemas PH-
Voda treba biti temperature izmedju 20-22 stepena
Kada je pod svetlom isto odmakni 60cm za pocetak
Kada je mrak (ugaseno svetlo) uzmi sprej pumpisu i biljcicu vodom (20-22 stepena) poprskaj po listovima kao da ima rose i naravno CEKAJ!
Ako si sve pokusao ona ce preziveti...u svakom slucaju i da ne prezivi mirna ti savest i reci ces sebi URADIO SAM SVE!
Sretno!
HRraptor
ISTRAŽIVAČ82 REP21%
→ Entuzijasta
HRraptorISTRAŽIVAČ
maj 2013.
maj 2013.#9
Nemoj odustat od nje, bori se za nju mo~da ti bude zahvalan :leafblunt:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2013.
maj 2013.#10
kakva je ventilacija u tom boxu, jel imas ct obzirom na malu visinu... a i povrsina je, recimo knap al za dobru ventilaciju, 400w je jaka lampa
edit:
ubuduce, ako budes otvarao temu, stavi neki smislen naslov koji bar malo ukazuje na problem, a ne help,zasto
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
maj 2013.
maj 2013.#11
Ako moze samo ispravak netocnog navoda : Ne izgledaju sprzeno nego su sprzene.
Eto hvala lijepa.
grga77
AMBASADOR3.329 REP52%
→ Legenda
grga77AMBASADOR
maj 2013.
maj 2013.#12
uzrok ovoga je sve ovdje navedeno znaci sprzeno to znam jer je i meni tak bilo u pocetku, drugo previse vode isto a o ph necemo ni pricat to se zna da treba biti bar 6.8 a bolje 6.5..........ja ti mogu predlozit ako nemas phmetar ko sto ga ni ja jos nisam nabavio al sam bio posudio od frenda pa sam isao odokativnom metodom i dosao do ovog rezultata u 5-6 l vode stavis oko 4-5 ml alkoholnog octa i to je to otprilike ako zaljevas sa vodom iz pipe ali moras prvo da znas koji je njezin ph tako da savjet posudi phmetar il ph trakice iz pet shopa i mjeri dok nenajdes omjer koji trebas.....
maj 2013.
1 / 12
maj 2013.
maj 2013.