LEGACY
Previsoke biljke
40 odgovora4,562 pregleda
swed
ISTRAŽIVAČ58 REP5%
→ Entuzijasta
swedISTRAŽIVAČ
jul 2017.
jul 2017.#1
Pozdrav,imam outdoor lemon skunk,biljka je stala sa rastom i kre
e lagano u cvjetanje.Problem je taj ato je jedno 40cm previsoka(za mjesto na kojem raste),ja sam mislio stisnuti malo ja
e stabljiku dok ne omekaa jedno 40cm od vrha biljke tako da mi bude pomi
na,da je mogu spustiti sa strane i zavezati da ne padne skroz uz stabljiku,to sam ve
radio u vegetaciji poslije prvog topiranja i nikada mi se grana koju. sam tretirao nije posuaila ili odumrla,problem je jedino ato se nakon nekog vremena poravnala i vratila na staro mjesto.Ne bi htio jednostavno odrezati tih 40cm u vis viaka nego to nekako spustiti,metoda koju sam opisao da sam koristio mi nije baa jer ne mogu
esto do njih(svakih 20 dana) pa mi frka da se ne izravnaju za neko vrijeme,zato vas bra
o po oru~ju pitam za neku metodu,savjet kako najbolje spustiti visinu u cvjetanju bez odstranjivanja viaka tih 40cm,jer to su baa one naj banane na vrhu,kao centrala, ih je 6,7 i htio bi da i one procvijetaju!Hvala,lijep pozdrav!
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#2
Najbezbolniji nacin bi bio lst. Cijelu biljku postepeno spustas prema zemlji i nekim konopom povezes sa zemljom da ostane u tom polozaju. Takodjer moras ucvrstit biljku i kontra da ne pukne.
Druga opcija je supercropping kad stisnes i savines granu, to sto si spomenuo, al isto moras zavezat to kropano sa zemljom da se ne vrati nazad. Ak radis sc onda pazi da tih 40cm ne bude pre nisko gdje je vec stabiljka tvrda. To je malo teze savit a da ne pukne.
Spagu, kamencugu neku ili klinove od grana i kroz par sati na sajtu ju popigas skoro do poda ako treba :D
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#3
Ovo kaj ti je Stipe napisao primjeni i nemas frke, samo bi se nadovezao s onim sto sam sam primjetio kod vec formiranih starijih biljki da su bolje podnosile i bile lakse za savijati kad su bile zedne ko da su mekanije pa ih lakse savinem, ako sam ih zalio pa isao drugi dan savijati bile su podloznije pucanju stabljike/grana posto je unutar stabljike bilo puno vise tekucine pa su cesce znale napuknut ili puknut skroz!
swed
ISTRAŽIVAČ58 REP5%
→ Entuzijasta
swedISTRAŽIVAČ
jul 2017.
jul 2017.#4
E super,hvala Stipe i hondofob1,to sa sc kada je puna vode i meni su pucale grane,jasno,ljep pozdrav!
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#5
Stipe ti je sve objasnio, ja sam imao sli
an slu
aj sa strainom A.M.S., posadio bio na spotu pokraj neke bazge, to je toliko bilo nabujalo, da me je bilo strah otici na spot,
ek preala bila bazgu svu okolo ato je rasla.. To mi je sjeme jedan breeder iz `vicarske bio poklonio, i obe
ao sam sebi da taj strain nikad viae neu saditi bez kontroliranih uvijeta vani, tj moje zemljiate i sli
no.. U ~ivotu nisam imao vee bilje kao kod a.m.s. straina, a i u ~ivotu nisam viae straha imao, ta godina growinga mi je smanjila ~ivot garant na 3 godine :D
stanko ja
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
grouchy
ZMAJ90.494 REP
stanko ja
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
BIG DEVIL
AMBASADOR1.978 REP14%
→ Legenda
BIG DEVILAMBASADOR
jul 2017.
jul 2017.#9
Da nije smesno bilo bi tuzno :fuck: od toliko treninga ti seces kako bi skratio biljku u cvetu i stvaras joj nepotreban stres u cvetu zbog koga ti sve moze pasti u vodu, u najgorem slucaju ... Citaj malo drug, citaj ... https://www.vutra.org/threads/treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid.6664/
stanko ja
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
stanko jaISTRAŽIVAČ
jul 2017.
jul 2017.#10
svake godine tako radim,, nazalost lokacija je taka da mogu imat metar ipao najvise.. iz jedne dobijem 1kg najmanje. :-) uvjek imam 4 kom
BIG DEVIL
AMBASADOR1.978 REP14%
→ Legenda
swed
ISTRAŽIVAČ58 REP5%
→ Entuzijasta
swedISTRAŽIVAČ
jul 2017.
jul 2017.#14
E stari moj totalno te ku~im,ista stvar,kada dolazim na strain takve paranoje me aoraju da je to straano,bilj
oze su visoke preko 2.5m a airoke isto toliko,stabljika ko bejzbol palica,najrae bi ju sa motorkom po pola i joa bi bilo,moram nabavit neku cjev jer ako me murija s
ekira pa vodit
u rat za te bilj
oze,a sa druge strane opet neki bed kolike su.Opisao si to
no stanje u mojoj glavi!
Nije joa po
eo,ali je stao sa rastom naglo,zaokru~io se u zadnjih tjedan dana opasno i pobacao pun k. dla
ica i kada sam skidao neke listove i grane prsti lagano ljepljivi,i kraj jula je,skoro pa osmi mjesec!
Ej Papa `trumf mo~e i tvoja solucija rjeaenja problema,jer rezanje mi ne igra nikako!
Ljepo,jako ljepo,koliko ih je uz kuu,1-a ili?
perikle
ZMAJ16.148 REP
perikleZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#15
@stanko ja :respect:za hrabrost , ipak je to
istina , nadam se da si ti voza
konbajna :let::cool23::D
stanko ja
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#17
@stanko ja
Reko si i stavio slike svoje biljke.Od mene imas :respect:
A za rezanje si mislio u vegetaciji jel tako?
stanko ja
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
stanko jaISTRAŽIVAČ
jul 2017.
jul 2017.#18
bez sve zajebancije. ja ih porezem vise puta godisnje.jednostavno vise ih nesmijem poustit onda vidi ovaj iz konbajna :p ova bi izasla preko kucice da je nisam rezo :)
vidis gde rezana
perikle
ZMAJ16.148 REP
perikleZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#19
kupi mre~u za krastavce i dobro je zategni preko grana , nategni ka zemlji , od rezanja slaba ti je korist , samo aktiviraa nove grane :) prebaci mre~u preko cele biljke i bukvalno je spresuj samo e hedine izai , uh ja bi tako uradio :D
biljoza ti je odli
na , samo eraj :clap:::thumb:
i ti viae nisi STANKO ve promeni NIK u FULRAST-KonbajnMAN :djede::fuck::lol:
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
jul 2017.
jul 2017.#20
da, to me i cudi, imao jednog prosle godine, poceo kasnije da cveta, oko 10. septembra, ali ima vrlo izrazen strecing, preko 70cm izrastao u cvetanju, tek pocetkom oktobra stao sa rastom.
imas jedan odlican zavrseni dnevnik sa njim, od @Doktor.Martin i njegovi su imali strecing, samo su na vreme procvetali.
jul 2017.
1 / 21
jul 2017.
jul 2017.