Eto nabavih komplet prigusnica+upaljac u puževom dućanu , znaci ganjc nova , spojim ju i zuji ko luda . Da moderatori ne polude da koristio sam search i nasao sam rjesenje problema ali ga nemogu procitat ( mislim da je post deletan ili nesto ) https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/1308-balast-prigusnica.html ovo je tema , post je bio od Bezze_Sa ... neznam dali da promjenim prigusnicu ili da prigusnice jednostavno zuje .
Bezze_Sa je napisao : Podloga na kojem je bio je bila prigušnica se ili udubila ili deformisala nekako. To zujanje možete smanjiti i čak skrooz smanjiti tako što... i sad ovaj dio je nemoguce nac. molim pomoc lud sam od zujanja :D
odi ju promjeni bit će ti najjlakše.....mani je zujala i nakon toga mi je doslovce eksplodirala lampa 600w greenpower.....jbga.....odi ju zamjenit ko ih j.... ;)
Ako zuji, ne valja nesto. Idi ju zameni za drugu.
I ja sam tako prosal sa obe prigusnice kada sam kupovao.
p.s. i sadas vise ne zuji, a ja uzivam u tisini :)
to je sasvim normalno da zuji, isto kao i prigušnica of fluo cijevi... jednostavno se limići oko kojih je namotana prigušnica malo razmaknu i dobiju lufta pa onda sve počne zujati jer udaraju jedni o druge. sve je i dalje ispravno samo što zujanje živcira...
Fascinatno kako je ćovijek dobio odgovor da promjeni prigušnicu pa je dobio je odgovor i da netreba promjeniti,i što bi on sad trebao ućiniti i kome vjerovati?
Metalmaniac je u pravu.
Zujanje prigušnice je normalno( e sad ako doista zuji za neizdržat,moguće da nešto nije u redu ),ima nekoliko metoda kojima se zujanje može smanjiti,kao što je već gore rećeno.Ima i metoda sa se smanji duljina kablova od prigušnice do startera pa da lampe,evo slike kako se može smanjiti te udaljenosti,znaći prigušnica i starter doslovno jedan do drugog i duljina kabla do žarulje da ne prelazi 1.5m,što je duljina kablova veća i što su komponente više udaljene prigušnica se jaće napreže i rezultira jaćim zujanjem.
.....i kod mene prigusnica zuji, kad se lampa upali zuji vise dok se ne zgrije al i kad se zgrije zuji malo i na 70W i na 250W.......mislim da ce tu zlo dat najbolji odgovor.....
meni zuji sve dok ne stavim lampu..kad sam je kupio,hteo sam da probam,i ukljucio je u struju,a ono,LUDILO,kolika 'zujka'...
ja se vec bio zaledio....zategao sve srafove,proverio kontakte...upalio-ono OPET......al cim sam spojio sa lampom I upalio...sve kul...nikakav zvuk..
ne razumem sa bas PRETERANO u struju,ali mislim da ne bi ni bez lampe trebala da zuji,no dobro...dok sve radi....