VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaProblem sa liscem, Hawaiian snow
LEGACY

Problem sa liscem, Hawaiian snow

36 odgovora2,598 pregleda
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

evo slika: http://img196.imageshack.us/img196/8342/pa210021.jpg http://img17.imageshack.us/img17/4466/pa210016.jpg http://img17.imageshack.us/img17/5070/pa210025.jpg znaci ovi prvi listovi koji su izasli vanko da su se poceli susit. biljka je na 24/0 jel moguce da je to zbog prevelike vlaznosti zemlje? zemlje ko zemlja mislim da je ok jer je u takvoj zemlji izrasao twighlight i bila mu je sasvim OK. PLZ help!
#34POZNAVALAC

okt 2009.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? 2.Koliko su stare vaae biljke ? 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? 13.Koliki je ph zemlje ? 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? Imam neki osjeaj da niko ne ita stiki teme! Ovako izgledaju spaljene od ~arulje al ti niko ne mo~e 100% rei dok ne napiaea koju rasvjetu koristia, koliko (su) ti je cm ~arulja(~arulje) iznad biljaka, koliko si esto zalivao i t.d. ma sva pitanja iz upitnika.
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjemenka, green house 2.Koliko su stare vaae biljke ? ima jedno 10 dana 3.Koliko su visoke vaae biljke ? oko 7-10 cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? za sad su u casi od od 0.5l 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) neka kupljena, stavljeno stiropora, nikag gnjojena 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? zalijana samo jedamput dok presadjivanja, voda iz slavine, cekam jebeni pH metar s ebaya :( 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? jos neznam 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? za sad jos nis 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? sad je pod 2x cfl 23w, poslije ce na 250w hpsa 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 20 cm od cfl-a 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? sad je u malom prostoru tipa 20x20 poslije ide u box od 60x60 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? temp je oko 28-30, za vlagu nisam ziher 13.Koliki je ph zemlje ? neznam jbg 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? nemam problema po tom pitanju 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? ovo mi je 3 grow. 1 je bio kifla od 3 biljke dobio 150g s tim da je 100g bilo bez trihoma, drugih 50 ubojica, sjeme bilo za *****. 2 grow je scrog od twighlighta i mislim da je savrseno odradjen. ovo je 3 najveci problem mi je dok je biljka mala, jer je osjetljiva pa mi tako i najvise propadne. ovo je sjeme sa dobrom genetikom i nebi htio da se sjebe. procitao sam puno toga al neko kvalitetno rijesenje za ovo jos nisam cuo.

okt 2009.

Presadi ... pribli~i svijetlo na 5-10cm i manje zaljevaj ... CFL nije mogu napravit to oate enje tako da nije to ... problem je u zemlji , a sad dali je ph zemlje , previae vode ili neato tre e ...neznam . Dajem ti koeficjent 1.25 da je owerwatering ... Naj jednostavnije rjeaenje je da presadia u ve e potove sa novom zemljom ...
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

vise oupce ne zalijevam. e sad za zemlju cu trebat pricekat da mi dodje mjerac. i ja mislim da je previse vode al neznam kak su to sad rijesit? ovo je biljka koja je brutalno veca i ima jebeno korijenje, a sad ova je full mala i ima moza 10% korijenja od te. neznam kak ce mi veci pot pomoci. http://img34.imageshack.us/img34/812/p8170426twighlightnovat.jpg kak mogu isusit sad tu zemlju osim da ne zalijevam vise? PS ne vezano uz temu. kak mogu izmjerit ph zemlje s ovim:? http://cgi.ebay.co.uk/WATERPROOF-DIGITAL-PH-METER-TESTER-Temperature-C-F-c_W0QQitemZ230390333114QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item35a4557eba samo ga nabijem u zemlju ili?

okt 2009.

Lampa je rjeaenje da ugrijea saksije i da im je temperatura oko 28-30 blitu njih,samim time se zemlja zbog vru ine tl. topline polako isuauje i trebala bi biti suha najkasnije za 2 dana ajmo re i.... Kod tebe je brblem ata te atedne baa i ne griju i nisu extra jake i samim time slabo isuauju zemlju i dugo vremena je to konstantno vla~no bez ciklusa suaenja zemlje-jednostavno po ne truliti. lan foruma Ozri koliko me pamet slu~i ima je biljku koja nebi bila zalivana po 10-15 dana jer je lampa slabo dopirala do nje,ali neznam ata je dalje bilo s tom biljkom... Meni sjemenke joa nisu nikle iz zemlje a pod 600w hps-om baa zbog toga da im je toplo i da kroz 7 dana imaju tople uvjete i da ih ata viae nikne... Eto,nemora biti ovo ali je mogu e. Ina e ateta da se s tako malom biljkama sranja deaavaju...
TropicoLEGENDA

okt 2009.

Ja bih reka da problem nije u overwateringu ni u kom slucaju, ono u sta sma skoro pa 100% siguran je problem sa zemljom. Nisi napisa koja je "marka" te zemlje ali ako je biokompovit ili slicno tu lezi problem, jer primjerice ta zemlja je pre pre jaka za tek iznikle biljke te dolazi do przenja....Isti je slucaj i s menom bija prilikom 2 growa, dakle posadio sma ih u tu zemlju i nakon 7 dana listovi su poceli zutit, kao da su sprzeni, a nit je bila previse zalivana,nit ju je svijetlo sprzio... Kazem ti nisam expert u growingu(jos sam mlad) ali isto tako ti tvrdim 100% da je problem u zemlji! Takoder ako nisi u mogucnosti da nabavis composanu ili terramagmu, potrazi terra gal zemlju, s njom sam u drugom growu zaminija ovaj biokompovit i biljke su nakon par dana zivnule....PROBLEM sigurno u zemlji!!!!!

okt 2009.

Da,mogu e je i zemlja,~alili su se na tu zemlju ve neki. A i nije ti baa pohvalno da growaa 3 put a neznaa koju zemlju stavljaa. Radije oprez drugi put :)
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

ma gle do sad sam radio sa istom zemljom i nje bilo problema. moguce da je problem do zemlje, a to sto kazes da zemlja mora bit topla...zemlja je fakat topla i mislim da je mozda i tu problem pa da mi od previse vode/topline korijenje trune... cekat cu da se zemlja izsusi pa cu vidjet onda. ak ce bit sranja ispirem zemlju. sta cu drugo? vidit cu danas kak se zemlja zove pa javim
Teglica_UnkaAMBASADOR

okt 2009.

ja isto glasam za zemlju sve te kupovne zemlje su u glavnom za vec nikle biljke i nadjubrene su podosta zemlju za klonove ces retko naci kod nas tako da za seeding ti je najbolje kokos ili neki miks kokosa i zemlje...
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

eh kume nemam klonove jos :D a i di cu u 3 pm nac kokos? danas ispirem zemlju...
Teglica_UnkaAMBASADOR

okt 2009.

e care to se tako kaze jer zemlja za klonove i seeding ti je isto treba da ima vise p neko n i k...kapis? pa ne moras kokos nadji vermikulit
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

a to mi je isto lako za nac- NE! :rofl: kolko kosta 1kg tog k...? mislim da cu kuhat fine cokoladne kolace sa thc-om da bolje promislim o tome svemu. svi u okolici zg-a dobro dosli! :family1:
mali.medoPOZNAVALAC

okt 2009.

..vermikulit:sick: bojs sve 5 samo vermikulit 50kn 100litara ima za naru it 5l 30kn.!!!!??!!?? al zajebbbi radnju;poato ga baa naja za kupit stara isprana zemlja(od eventualnog proalog gr.) il friaku "zemlju,humus" isperiiiii do jajc dokle got "boje"ima ve a pitara poato je korek ajmo re divan i tra~i viae,ve e i moje skromno mialenje je da bi to bilo to(+jbg nea san zaboravil al edit onda sleduje)... POZDRAFFF i bez nerviranja....:bis:
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

zemlja je friska, ne koristim 2 puta istu zemlju. isprao sam pitaru od 0.5l sa 4l vode. sad moram samo cekat:bong7bp::watchplant:
BjelacAMBASADOR

okt 2009.

ok svi oni koji su rekla da je zemlja kriva su se ljuto zajebali. problem je do vode. zemlja potpuno isprana i ista kifla se dogada... voda je imala ph 8.0 a i bilo je pun k previse vode.

nov 2009.

kakvo ti je lisce bilo na pocetku?imam slican problem.listovi mi se bjele od vrha prema dolje i istom putanjom se suse.nisam zaljevao 5 dana no lisce se nastavilo susit.
BjelacAMBASADOR

nov 2009.

na pocetku kao da ti se rade neki kristalici po listicima...vidi moje slike s pocetka thread-a moj savjet ti je isprat zemlju sa Ph 6.5 ili 6.2 ako mozes. procitao sam negdje da joj odgovara nizi PH. i ostavi da se zemlja osusi full! ni jedne jebene kapi vode! onda presadi u neku provjerenu zemljuda otklonis jedan od mogucih " kvarova" i sa prskalicom spricni jedno 15-20 puta u zemlju tek tolko da ju ovlazis. NE DA CURI IZ ZEMLJE. postat cu danas sliku. moja beba je ozdravila i vec je skoro tjedan dana pod LST-om visina oko 20 cm i ima pun k nodova trebat ce ti 2-3 tjedna da ozdravi ali ako imas samo jednu sjemenku kao sto sam ja imao, nemoj gubit nadu, ako vidis da nema pomaka a jos uvjek imas 1 par zelenih listova...pricekaj jos malo bt ce joj bolje
BjelacAMBASADOR

nov 2009.

evo imas link na moj dnevnik pa vidi https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/5989-havaiian-snow-250w.html#post120959

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se