VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaSprzeni listovi, uvijanje, molim pomoć
LEGACY

Sprzeni listovi, uvijanje, molim pomoć

64 odgovora4,559 pregleda
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Evo ovako ljudi, viam na forumu slicne probleme, ali nigdje dovrsene teme, niti pravog odgovora. Pa evo -temperatura 15-32 dok je svjetlo, a dok je zarulja ugasena 13-15 -zalijevana svako 2 dana(kad se zemlja osusi) -imam reflektor 150w mh -box duzine 60, sirine 45, visine 65 E sad, problem, dakle dok je reflektor upaljen grane mi se skupljaju a listovi uvijaju. Krajevi dva lista su pocrnili za milimetar, dva. Mislim da je to zbog prejake svjetlosti i malog prostora, prebacit cu sad u novi box, 50x65x120, mislim da li se moze pomoci biljci i vratit joj zdravlje Evo slika http://postimg.org/image/ck3gc1g65 http://postimg.org/image/pfg1cjkt9 http://postimg.org/image/y32fi1del

nov 2013.

prvo i osnovno presadi odmah u vecu posudu i kvalitetnu zemlju napuniti do vrha. Pod kvalitetnu zemlju podrazumjevam recimo potground K od klassmana, florabela, composana za ro~e. i ta jedna ~arulja ti je premalo..joa bar 3-4 i mo~e biljka pod neki mali HPS :) a izgleda da joj je i vruce..imaa ventilatore nekakve da ispuhuju van vlagu i temp?
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Idem u trgovinu cim budem mogao! Receno mi je da mi je svjetlost dovoljna. Ne zasad. Da li je biljka u opasnosti, ili postoji lako rjesenje? Prvi mi je grow

nov 2013.

El to kanabis? Odakle ti sjeme?
mlstPOZNAVALAC

nov 2013.

i meni je tu nesto cudno :?
džafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Ne ide mi u glavu fizionomija ove biljke. Pogotovo to bledo debelo stablo iznad kotiledonih listia. Ako jeste kanabis odma u veu saksiju. Nemas dovoljno svetla. Moras da vodis racuna o temp, stavi termometar u visinu vrha biljke i vidi kolko je temp. Kad izmeris temperaturu ako ima malo lufta stavi biljku tu gde ti direktno bije svetlo ... tu gde je najaci odsjaj na toj dasci. Vidi se na zadnjoj slici. Ja obicno spustim sijalicu i namestim ventilaciju da imam do 30 stepeni kod vrhova. Mada prelistaj forum sigurno ima pametnijih od mene. Jel svo vreme bila pod ovim svetlom? Nije mi jasno kako se razvila na ovaj na in. Da nisi djubrio necim?
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

A nisu pomidore sigurno, iz neke badass vutre sto sam pusio ovih dana. Temperatura ti gore pise, djubrio nisam, biljka je stara 15 dana.

nov 2013.

nisi napisao koja rasveta je u pitanju
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Metal halide 150w Premjestio sam biljcice u ormar visine 180cm. Podigao reflektor na 60cm od biljaka, da li je u redu? Treba li jos spustiti buduci da su se przile u manjem boxu na 30cm udaljenosti i 32 stupnja? Treba li slika?
sharpLEGENDA

nov 2013.

napisao je MH150W reflektor ali na slikama vidim CFL-ke. hoce to tako izrast povremeno, kad na vrhu bilke bude 32" dok je korijenu samo +12" a mozda i grijesim. edit: ne vidim nista skureno i da, vutra je.
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Cfl je ovo gdje sam slikao, ali imam reflektor. Ne razumijem sto zelis reci s tim drugim djelom recenice..
sharpLEGENDA

nov 2013.

pa recimo, zima ti je, zakuris pec,soba se zagrije,na gornij dio tijela imas samo obicnu majicu, a istovremeno ti je hladno za noge pa navuces slape. tako i biljci.gore vruce,dole hladno

nov 2013.

nikad nisan vidila da vako oma ispod lista rastu druga dva lista..

nov 2013.

neki degenerik, jos ako bude jajan... nema ni deci zemlje, a temp od 13 do 32, dobro jos i izgleda ;)
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

http://postimg.org/image/vvehcswr9 Sutra ujutro presadujem! I ta dva lista rastu iznad Divo. :)

nov 2013.

presadi i blize lampa
userNomoreAMBASADOR

nov 2013.

Nisam siguran, ali meni ovaj reflektor izgleda kao obi ni halogeni, a ne metal-halide, zna i nula bodova, viae grije no ato svijetli. Bolje ea bilj ici uvjete za po etak pru~it ako pored savjetovanog presaivanja, nabijea taj CFL ato imaa na par cm od vrha biljke uz obavezan PC ventilator da hladi lampu i njiae biljku (da stabljika o vrsne). Mo~ea tako furat tjedan dva, a kako biljka bude rasla polako dodajea jednu po jednu CF lampu (recimo svaki tjedan-dva) ako je ve buet jako ograni en. Sretno! :)
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Stavit cu viau podlogu neku, tako da reflektor ne diram, jer sam ga jedva namjestio. A i niste mi dali prognozu o tom uvijanju listova, dal bi se trebalo popraviti njeno zdravlje ako nastavim ljepo, i dal da je gnojim? Cime i kako?

nov 2013.

samo ti nastavi lepo i nemoj gnojiti tako malu biljku, presadi u kvalitetnu zemlju i miran si mesec dana
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Hvala bro :) Iako sam 90% uvjeren da je mh. Jer lik koji mi ga je darovao rekao da je to mh zarulja, kako bilo da bilo, poslusat cu te! :)
sharpLEGENDA

nov 2013.

isan je u pravu, to je reflektor sa obicnom halogenom zaruljom. ujedno je i meni "otvorio oci" posto sam ja svoj poluindor-poluout grow isfurao sa identicnim reflektorom samo sto je zarulja bila od 300w, i ne, nije me sram priznati da sam bio u zabludi . sva sreca sto su 4 i 5 mjesec bili dosta suncani i topli inace ne bi bilo nista od te biljke.
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Eto, stavim ih pod cfl, na 5cm razmaka, kad ujutro vidim: http://postimg.org/image/o88hget5f Mislim da joj nema pomoci, ali ipak cu ju presadit za sat, dva, ugasit lampu i pustit pa cemo vidit. :)
CreativeLEGENDA

nov 2013.

nije da nemoze prezivjeti ..ali ja bi krenio od pocetka ....... iskoristi ih bar da namjestis napokon svjetlo i parametre boxa da nesejbes i slijedecu turu ;)
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Veceras stavljam 4 CFL-ke ako ove ne izvucem, mada cu se potrudit spasit ih :)
JackDanielsAMBASADOR

nov 2013.

im sam vidio ovu sliku palo mi je na pamet ono gljivi no oboljenje koje napada stabljiku. Zanima me ako neko iskusniji mo~e komentirati jer bi to moglo biti to i dali bi to mogao biti razlog totalno udnog izgleda biljke? rastafara ~elim ti puno sre e da ih spasia ako mo~ea

nov 2013.

da je damping off sumnjam da bi toliko izdrzala https://en.wikipedia.org/wiki/Damping_off
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Jack, ma to se bila izduzila jer joj je falilo svjetla najvjerovatnije, zatim je razvila tu jacu svjetlozelenu stabljiku, mislim da ce se tesko izvuci, ali sve cu probati, hvala :)
Vu ing.POZNAVALAC

nov 2013.

Moze to da se spasi bez problema samo mora: da se presadi u proverenu zemlju (da ne kazem kupovnu), sredi svetlo - CFL, HPS bilo sta samo da je sta treba i CFL ne moras BAS do listova da spustis, mora da resis ventilaciju - ventilatori i da rade non-stop cak i kad je svetlo ugaseno (ovo je mnogo bitno kod malih box-eva u sta sam se licno uverio). Listovi su ti takvi kakvi su jer joj mnogo vruce i sigurno si je roknuo u neki humus za cvece pa ima mnogo N a stabiljka je tanka pri dnu jer se koren nije dobro razvio jer nema gde. Ne bi je ja bacao, ovo moze da ti bude odlican trening za naredne growove. Ako je izvuces garantujem da ces za koju nedelju (ako ne i ranije) da imas problema sa pH, pitaces sto su mi listovi svetli/tamni... tad ces da naucis sta je flush i kolko je bitno da ne zalivas pre vremena i ne preterujes sa djubrenjem i onda si proso osnovnu obuku. Srecno i pitaj...i citaj :icon_wink:
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Kako cu rjesiti taj pH? Tj uvesti ga u normal? Ne bih znao sto je flush, proguglat cu malo. Ovako biljcica izgleda, slikano prije sat vremena http://postimg.org/image /q6xan9w7p
Vu ing.POZNAVALAC

nov 2013.

Pa pH ces najbolje resiti tako sto se trudis da ga ne poremetis. Ako zalivas direktno sa cesme a ne ostavis vodu da odstoji par sati (da hlor ispari) ili ako previse djubris i sl. - sve to utice na pH. Zemlja iz baste obicno ima "los" pH. Najbolje da kupis zemlju svaki put kad pocinjes grow. Kupovna zemlja (proizvodjaci koji se pominju ovde na forumu) ima dobar pH. O ovome imas masu tema na ovom i na drugim forumima. Flush je "pranje" zemlje koja ima poremecen pH (i o ovome imas masu tema). Biljka...onako, izgleda cudno al je OK. Prati nove listove, ako su normalni onda je sve u redu. Ovu zemlju mora da promenis - ovo si lagano iskopao iz baste ili iz neke saksije gde je vec nesto raslo ili gde god. Menjaj. 18L terramagme imas za 5e - 2 pakle cigara. Mora malo da procitas neki dnevnik uzgoja i procesljaj celo unutrasnje uzgajanje. Mnogo je bolje da sprecis probleme nego da se jeb**as da resis problem.
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Ok, sve razumijem i hvala, citao sam nesto o flushu, ali jos neznam kako se umjetno gnojivo stavlja(vjerovatno pise na poleini artikla), u susjeda imam priliku iskoristiti prirodno gnojivo takoer.
Vu ing.POZNAVALAC

nov 2013.

Pa pise na pakovanju kolko se stavlja i uvek je bolje da stavis malo manje nego malo vise da bi kao dodao hranu biljci pa je izgoris. Sto se tice prirodnog djubriva - dobra je to prica organsko uzgajanje ito i ja sam za samo je problem sto ne znas koliko ima cega tu. I kad koristis napolju nije tolko strasno jer kisa opere i td a kod saksije ima malo zemlje pa imas malo prostora za gresku. Tu ne moze niko da ti kaze kolko da stavis. To ces na svoju odgovornost. Ja sam pre nekoliko godina uspeo da sj**em borove koji su bili skoro 2m stajskim djubrivom. Jbg ima pravila i sa prirodnim djubrivom kolko mora da odstoji pa ovo pa ono pa da ga uhvati mraz i sta ja znam. Ne moze direktno iz stale u zemlju. A ja ti iz iskustva kazem da ako kupis dobru zemlju i imas saksiju od minimum 5l mozes da odradis grow do kraja bez djubrenja.
rastarafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Ovi novi listovi mi ne izgledaju obecavajuce, ali imam dozu optimizma pa se nadam da ce uspijeti, ali fali joj nesto, zar ne? http://postimg.org/image/6116y4lux

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se