VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaParaziti??
LEGACY

Paraziti??

24 odgovora3,604 pregleda

okt 2012.

Pozdravljeni vutraai forumaai, naime moje ljubice samo sto nisu gotove, da znam da malo kasne al tako je kako je. Primjetila sam da na stabljici cak negdje i na liscu su se pojavili neki cudni nametnici velicine pola sjemenke, ma cak i tako izgledaju, i priljubljeni su uz nju ko pravi priljepci. Kad ih izgulim ne vidi se trajno ostecenje biljke vec su samo malko sluzavi. Sad ja sam ih lagano nozicem poskidala sve i zanima me da li ste ih vi ikad prije vidili na vasim ljubicama i kako ste ih se rjesili i sto je zapravo dovelo do toga?? Hvala lijepo i ugodno Vam bilo :sun2:

okt 2012.

mogo bi i koju sliku postavit a ova kaj ti velis da su priljubljeni to mogu bit larve bubamare ili takvo sto al nebi znao jer ti je opis jako stur....

okt 2012.

ma poslikala sam ja to al se full malo vidi pa nema smisla.to igleda bas kao polovica sjemena od vutre smede boje i te je velicine i nasumicno su poljepljene po stabljici vise uz dno, ovo di su cvjetovi je cisto od njih. i gledala sam jel sto zivo unutar njih kad ih odljepim, ali nije, tj. ne vidi se golim okom vec je samo sluzavo malo. nekuzim, mnogo sam ih odgojila al to jos nisam vidila. mozda cak i lice na bubamare kako si spomenuo al su staticni, brijem da su to neke kukuljice, al cega..neam pojma.
BladeZMAJ

okt 2012.

Buduci da postoji tema o nametnicima i parazitima potra~i sta tamo ima

okt 2012.

da nije mozhda shtitasta ush?? to je ush..koja ima oklop...a ta sluz je reakcija biljke na njihv napad.. ako je tako.tada je opasnost da upravo ta sluz privuche druge shtetnike i/ili bolesti...npr. neke kukce..koji onda na svojim nozhicama donesu gljivice ( npr.nekakvu plijesan ).i eto ti pi**arije. evo slichica -odgovara tvom opisu Uploaded with ImageShack.us a evo i jednostavnog pripravka...koji mozhe upaliti.. `titaste uai se uspjeano mogu suzbiti sa pripravkom od duhana. Uzmemo jednu ili dvije cigarete sa veim sadr~ajem nikotina, duhan iz cigareta istresemo u 1,5 dl vode te ostavimo preko noi da se razmo i. Sljedeeg dana sa tom tekuinom mo~emo dobro oprati zara~ene dijelove biljke, a dobro je i procijediti tekuinu naliti je u ru nu prskalicu te poprskati cijelu biljku kako bismo suzbili zarazu. Biljke koje esto napadaju atitaste uai mo~emo preventivno prskati ovim pripravkom npr. prije unoaenja u kuu na jesen ili u vrijeme kada primjetite da se pojavila koja atitasta ua tokom godine. Time ete sprije iti jae napade ovih atetnika, a biljke e vam biti zahvalne. Napomena: Budui da je duhan otrovna biljka treba biti oprezan pri rukovanju ovim pripravkom. Obavezno koristite rukavice. napomena od mene-neke biljke...pogotovo dok su mlade..ne podnose najbolje pripravke na bai duhana...zato je najbolje da pokushash prvo samo na jednoj biljci...il..samo na jednom granchici..duhan mozhe "spaliti" mlade zeljaste biljchice...tako da..to chesh lako prepoznati..ako bude sve ok nakon npr.2 dana.slobodno primjeni pripravak na chitav nasad.. sretno

okt 2012.

Da na~alost to je to :( male uai jedu moje ljubice, hvala ti na odgovoru. Pokuaat u sad s tim duhanskim pripravkom namazat stabjiku, nadam se da e im se zgadit ;)
Minka-pinkaAMBASADOR

jan 2013.

Prvi glas da biljku napadaju atitaste uai. Sigurno je bilo neato u blizini ato je bilo vrlo zara~eno s njima kad su preale i na... Nekad sam imala limun kojeg su napale te gamadi i ne postoji ni jedan pripravak koji djeluje na njih, OSIM mehani ki - napraviti laganu otopinu vode i sapuna (da se dobije lu~ina) i krpicu u ruke i peri, peri, peri...

apr 2013.

kod mene su se pojavile neke sitne bubice....bez boje..kad ih pospem vodom pocnu da skacu..tek sam nakon nekoliko dana primjetio da su zive i da se krecu...ali ne znam sta je u pitanju a ako uslikam nece biti puno koristi jer su sitne..kao mala zrna rize...ali skroz mala..i ima ih i previse..
mar1oPOZNAVALAC

apr 2013.

Mislim da imas problem sa Shore Flies e sad kako se to zove na naaem nemam pojma evo slike http://i19.photobucket.com/albums/b183/blicon1/flies.jpg Lijevo su Fungus gnats (pljesnjive muaice) desno su te Shore flies.Kako ih se rijeait nemam pojma meni nije uspilo sa pijeskom i lovljenje leta a. ak sam i livao Peroksid i niata :(
Orange14ISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Idi u medicinu i tamo imas recept sa koprivom sveze koprive neznam ni ja tacno koliko kilo valjda stavis u 10l vode vruce vode ostavis 24 sata procedis i sa tim isprskas biljku ovo ti je otprilike imas u medicini tacan recept i iskusniji kazu da pomaze :D nadam sse da sam malo pomogao srecno :D

maj 2013.

dobro je uzeti sirovu koprivu i staviti je dan dva u vodu, i onda tom vodom poprskati biljku i zaliti je tom vodom
Daria1612ISTRAŽIVAČ

sep 2017.

Molim pomoc ekipa... upravo mi ie sve gotovo i primjetih bubice koje oku nosu vidljive. Male crne, kakve su?? Sto mi je ciniti? Kad gledam pod nikroskopom vide se i uz njih kao neka paucina!!! Pomagajte

sep 2017.

naru i SMC u

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se