VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaph vode na mom podrucju.
LEGACY

ph vode na mom podrucju.

10 odgovora2,843 pregleda
OkiyKikuENTUZIJASTA

mar 2008.

Evo malo sam se raspitao na vodoprivredi za ph vode na mom podrucju: 1.Nije li to malo previae i koliko su pogibeljne ove vrijednosti??? 2.Dali u morat skidat ph vode prije zaljevanja??? 3.Kako je sa kianicom?? Kisele kiae... :icon_rolleyes: 4.Koje bi bilo najeftinije i najbolje rjeaenje??
GonzoPOZNAVALAC

mar 2008.

1. Je previae, ali kod nas je to normalno i za ljude nije pogibeljno, a za biljke ve druga pri a... 2. Hoea, biljke vole blago kiselo, ispod 7 (oko 6.5) 3. Kianica je bolja od vode iz vodovoda, ima optimalni PH, al ajd ti nabavi toliko kianice, kad ti biljke stanu pit ko blesave. 4. Imaa tu na forumu post po kojem se ja ravnam, svaka ast autoru, najjeftiniji i najbolji na in - Brita filteri za vodu, pa potra~i malo. Uglavnom, kupia u apoteci ili gdje ve prodaju taj brita bokal, i onda svaki mjesec moraa mjenjati filter (oko 10EU), i to ti je jeftinije nego da kupujea destiliranu i lakae nego da skupljaa kiau, a PH vode kroz britu je oko 6.5, baa kako biljke vole.
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ono najskuplje i istovremeno najjeftinije na sta sam ja naisao i imam doma je komplet za filtriranje vode . Ima dosta firmi koje se time bave . Uglavnom to je cijeli komplet koji majstor dode ugraditi kamo vec zelite . Hehe...ali kosta , barem su moji starci tako platili , 800 € . To je vec za ljude kojima je stalo kakvu vodu piju i bla, bla, bla .... i istovremeno je zakon za growere :) Kupis jednom i to je to.... samo to je vec malo zesca investicija . tek toliko ako jos niste znali . pozz
OkiyKikuENTUZIJASTA

mar 2008.

Tnx na odgovoru... Sutra idem u apoteku..
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

vidim ,da su nekom lepo odgovorili,sve u granicama normale... Ostavi tu vodu,da stoji 24h kako bi ispario klor i izemri PH:tu se kod mene pojavi problem pH vode 9-11 Sto se ti e filtriranja-najjeftiniji filter kosta oko 20-30eura(mo~da ak manje) i sa njim mo~emo filtrirati 400-600l vode-onda moramo zamenjati ulo~ak(5-6eur)
choki123POZNAVALAC

mar 2008.

Ja sam koristio brita filter (ovaj za kog Era ka~e) i imam ovaj filter doma ato ka~e trava ovjek,i niksam imo problema nikakvih.....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se