VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaproblem sa gnjoivom/INFO/SLIKA
LEGACY

problem sa gnjoivom/INFO/SLIKA

16 odgovora2,408 pregleda
Smokemashine HRENTUZIJASTA

okt 2007.

evo vam jedna slika klasicnog pregnjojavanja...ako gajite na composani koristite 3/4odredjene doze gnjoiva jel lako dolazi do pregnjojavanj...
DoktorPOZNAVALAC

okt 2007.

Sta je to P ili K? Koliko si cesto gnojio sa ful dozom u kolikim teglama?
FukmondoAMBASADOR

nov 2007.

da,koristio sam komposana gnojivo u pocetnoj fazi cvjetanje( pola doze)problema bilo nije,dao bi prednost planteli a da ne govorimo o hesiju ali sa njim oprezno!,tema gnoivo pa se javih.)
Bezze_SaAMBASADOR

nov 2007.

Uvijek sam govorio, da ne treba puno gnojiti zemlju, pogotovo ne na po etku previae... jer biljka za formiranje korjena (ato je najvei prioritet pri klijanju) ve ima u zemlji koju smo predhodno napravili odgovarajui mix, tako da nema potrebe za gnojenjem. Uvijek stavite 1/4 doze gnojiva koja je propisana (kad pripremate gnojivo)
FukmondoAMBASADOR

nov 2007.

ma neznam bas,npr. recimo prava gnojiva koja su za to napravljena pretpostavka je,bas njih bi se trebalo koristiti u propisanoj dozi,zasto?? pojma neam pa mozda se netko nadoveze.....:sun2: kako bi trebalo da ide sa tako tim stvarima??
Bezze_SaAMBASADOR

nov 2007.

Najbolje je 1/4 staviti prvo, od propisane doze, pa onda pogledati kako biljke reaguju, opet dosta zavisi od mix-a zemlje... mada da ne bi zeznuli biljku, (neko stavlja polovinu od propisane doze, ja opet 1/4) i to ne previae puta je dohranjivati... Dok su u vegetaciji, mislim da imaju u zemlji sve ato im je potrebno, mooo~da pred kraj jednom zagnojiti sa N vecim omjerom (mada mislim da nije potrebno, pogotovo ako je biljka u veoj posudi, i kasnije kad ue u cvjetanje, onda traziti gnojivo koje ima najmanji omjer N, a P i K vei... i tu isto na po etku i pri kraju po jednom zagnojiti.... i onda ispiranje ....
DoktorPOZNAVALAC

nov 2007.

A jeli isto ako stavimo recimi 1/2 preporucene doze neke prehrane ciji N-P-K iznosi recimo 14-16-18 ......................I ako stavimo 1/2 preporucene doze neke prehrane ciji N-P-K iznosi recimo 7-8-9 Dali je ova prva nesto jaca kada pise tako? Znam da su u odnosu N-P-K jednake ali dali se u jacuni razlikuju? Pa recimo ovu prvu staviti 1/4 kao sto kazes Bezze_Sa a ove druge nece biti problem i ako stavimo 1/2 ? Ili gresim?
Seed weedISTRAŽIVAČ

nov 2007.

Naravno da nije isto. Ako uzmes 7-8-9 onda imas vise micro elemenata, za razliku od 14-16-18. Ali kad uzmes 1/4 14-16-18 onda dobijes isto NPK ali imas duplo manje micro elemenata. Ako si me razumeo
DoktorPOZNAVALAC

jan 2008.

Jesam nazavno! Znaci u sustini je bolje uzimati prehranu koja je manjih omera N-P-K! Upravo zbog tih mikroelemenata!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se