VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikabiljka sporo raste
LEGACY

biljka sporo raste

54 odgovora7,140 pregleda
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Molio bih pomo iskusnijih oko slijedeeg problema.Imam 4 bilj ice u ormaru dimenzija 0.4x0.9m, koje jako sporo rastu u visinu.Na po etku sam ih dr~ao ispod hps 150w i 6 neonki, i s obzirom da se gotovo nisu micale uklonio sam hps i na postojeih 6 neonki dodao joa 4 atedne ~arulje.Nisam postigao gotovo niata.Biljke i dalje sporo rastu i visinu, sada su stare oko 20 dana, a visoke svega nekih 7-8 cm.Listovi se normalno i lijepo razvijaju, biljka sve u svemu ima zdrav i lijep oblik, ali je problem visine.Ne vjerujem da je problem u svjetlu, jer sam sa istim svjetlom ranije postizao rast od 1-2 cm dnevno u vazi vegetacije. Ventialacija je takodjer u redu, teperatura se kree od 24-27 stepeni, vlage je dovoljno.
marijuana loverENTUZIJASTA

dec 2007.

pa jesi li mozda razmislio o sorti biljke koju imas, mozda je to takva sorta koja ne ide visoko neki lowrider, jel znas sta si uopce posadio?
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Iskren da budem, nemam pojma sta sam posijao, znam da me vuva ubila.Nesto je domace, neka albanka predpostavljam, jer inace imam problema sa sjemenom, naime nikad nisam dobio narudzbu, tako da sam odustao. Moguce da je u pitanju vrsta i volio bih da jeste, ali bih volio cuti i jos neka misljenja. Hvala u svakom slucaju!
marijuana loverENTUZIJASTA

dec 2007.

ma nema beda, ko zna sta moze bit, svasta bitno je da se one razvijaju ako su im listovi ok onda ce to ic valjda!
InqAMBASADOR

dec 2007.

za pocetak nisi odgovorio na pitanja da bi ti rekli da li ima problema stvarno ... a ako nema problema mozda je neka indica genetika ali opet je malo 7-8cm za 20 dana. slike ?
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Izvinjavam se ato nisam prije.Evo: 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjemenke 2.Koliko su stare vaae biljke ? 20 dana 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 7-8 cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? visina 10 ak cm, 0.3-0.4 l 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) klasi na mjeaavina iz prodavnice, koju uvijek koristim uz 10% stiropora 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? zalijevam kad je zemlja suha, ne samo na povraini i cijelo vrijeme zalijevam destilovanom vodom 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? jga, nisam to mjerio, destilovana je valjda ph neutralna 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? joa nikakvo gnojivo 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? svjetlo opisano prilikom otvaranja teme 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 3-5 cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 0.4 m2 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? 24-27, za vl agu nisam siguran, dr~im posude s vodom 13.Koliki je ph zemlje ? 6.5 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? nisam bez iskustva, ali nemam ga ni previae

dec 2007.

provjeri sada ph zemlje i vode sa kojom zalivaa i vee posude su bolje reaenje i nemoj da sklanjaa hps koju boju imaju neonke
InqAMBASADOR

dec 2007.

Male su ti posude ... najbolje je bar u 1L posudama da krenes ...
mr.skunkAMBASADOR

dec 2007.

ako su biljke male visinom, a dosta razgranate to te ne treba zabrinjavati i meni se desavalo da kada ih drzim jako blizu neonki da budu male a guste ( mene to nije zabrinjavalo nego sam bio sretan sto sam provalio foru) neznam moras nam napisati u tih 8cm koliko ima katova pa cemo znati.
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Neko je piza boju neonki:dvije su cool white, jedna je day light, a jedna biolux, atednim sijalicama ne znam oznake, ali dvije bacaju na plavo, dvije na zuto-narandzasto.Sto se posuda tice, ne znam, nekako ne vjerujem da je malena za ovu fazu, jer imam obicaj cak 3-4 puta presadjivati, kako sa hranjenjem ne bih usrao ph-faktor. Zanima me jos jedna stvar, mozda je glupostk, ali dali postoji mogucnost da neki elementi iz zemlje jednostavno ispare izhlape, ako je vreca bila otvorena?

dec 2007.

vjeruj mi da trebaa da pro itaa malo bolje forum i gledaj vodi e starijeg datuma jer kada ukapiraa itav sistem sami e ti odgovori dolaziti samo naprijed
mr.skunkAMBASADOR

dec 2007.

moze ispariti jedino vlaga, zabluda je da neki elementi mogu nestati iz zemlje. Najgore kod otvorene vrece je sto se zemlja moze naseliti nekim mikrorganizmima.

dec 2007.

...koji nisu po~eljni jer ima mikrorganizama koji su i`tekako po~eljni pod zemljom se izvinjavam samo da se nadove~em na kolegu
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

A ne znam viae, provjerio sam sve, u medjuvremenu sam mjerio i ph zemlje, pokazuje 6.5. Ostaje joa jedino mogunost da su se nakotili neki mikroorganizmi, a rtazmisljao sam i o mogucnosti da je slucajno doslo do nekog toplotnog stresa, kojeg nisam ni svjestan.Ovo mi je, mislim 5 ili 6 sezona i ubjedljivo najgora.Nece mi biti ~ao ni truda, ni ~ivaca ni vremena, ako nesto nau im iz svega, ali ata...:thankyou: U svakom slu aju hvala svima, koji su se javili!!!

dec 2007.

da li koristia h2o2 ili tii hydrogen ?
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Nisam koristio ni h202 ni hydrogen, jer smatram da zemlju dobro pripremim, a i da sam naucio barem zalijevati, ali procesljao sam malo forum, pa vidio da h202 sluzi i za dezinfekciju, pa mozda pokusam, iako nisam bas ljubitelj hemikalija, ako nisam prinudjen.
Seed weedISTRAŽIVAČ

dec 2007.

H2O2, ti je ustvari hidrogen kao sto ti je napisano i veruj mi da je bolje da zalevas 3% hidrogenom. nije neka hemikali i obicno sluzi za ispiranje rana kod ljudi, tako da to nije opasna.
CrassENTUZIJASTA

dec 2007.

i hidrogen ti sluzi za bojanje kose stavi si ga na kosu i izgubit ceti boju...to ti je isto kemikalija...

dec 2007.

Da naravno, pa i voda je kemikalija, i nase tijelo je sastavljeno od razlicitih kemikalija, koji penis hoces reci?

dec 2007.

e za ovo imaa naae pivo od mene jer niko ne ita svi samo pitaju glupo mi je da piaem ata je H2O 2 ali evo ima CRASS krajnje konstruktivan odgovor za hydrogen 12 posto snjim se boji kosa (li no iskustvo ili ti frend rekao?) i stvarno mi nije jasno jel ova zima era ljude da kucaju po tastaturi i griju prste? imate sve i svaata pa se tamo lije ite JER MI ZNAMO `TA JE H202 I ZA`TA SVE SLU}I I ZNAMO `TA JE SKUNK !!!!! nja nja njanja`nja nja nja njanja`nja e ovako se lu`di
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Ma dobro, shvatam, pro itao sam i pokuaau, ali samo zbog toga da vidim dali ce se biljke oporaviti, ali ova logika "to ide na rane, pa nije opasno..." nije bas uvijek ispravna. Nije uvijek svaka stvar koju mo~ea udisati bezopasna ako je pojedea ili popijea i obratno.Puno je primjera.`ta mislite da je kisik koji se udiae, ubrizgati u venu... Zub se lije i arsenom, a zna se ata je arsen...CO2 pijemo, ali ga nebi smjeli udisati, itd. Na stranim forumima sam itao da u zemlju stavljaju i kontracepsijske pilule. Kontracepsijske pilule su jako dobre, jer spre avaju da se radjaju kreteni tipa ministara, poslanika, saborskih zastupnika, koji su nam napravili dr~ave u kojima je manje opasno zapaliti kuu nego joint, ali ja ipak svoju biljku neu aopati tim pilulama.
Seed weedISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Razumem te ja. ali si poceo da pricas kao da ce nesto tebi da se dogodi, a ne biljci. u sustini to i jeste povezano jer ces ti da poludis sto ti se nesto desilo biljci ali shvati razliku izmedju H20 i H202 razlika je samo sto u hidrogenu imas visak kiseonika koji je potreban korenu.

dec 2007.

pilule su za druge stvari,vjerovatno si pro itao neato ovako Some people use birth control pills to raise the estrogen level in their plants ali ima i luih ili ti drugih opcija :-) Menstrual blood, however, is a good source of estrogen and is as organic as the donor. Decreasing other fertilizer levels before introducing blood will reduce the possibility of the blood feeding unwanted organisms in your system. Ultimately, I can say that there is a part of me in every plant I have ever grown. It is annoying that some, usually young, square men think this is disgusting. Get real. They prefer using bone and blood meal which they know nothing about, other than that it came from a dead animal who had a miserable life and ate less organically than most of the women you know. Such backwards attitudes aside, menstrual blood is not plant based and is arguably a secondary source to phyto-estrogen. Blue Cohosh is a herb which contains plant estrogens, and I also use this in my flowering formulas. It can easily be introduced in the form of tea, or you can even grow your Kombucha on it. fino ti re e ata je zna i molekul kiseonika viae nego voda,i taj molekul se ve~e na korijen i korijen bolje diae
mr.skunkAMBASADOR

dec 2007.

kad smo vec kod toga nasao sam jednu zanimljivu formulu za hidro- bas me zanima cemu to koristi u razvoju? HYDROPONIC VEGETATIVE SOLUTION, per gallon: Miracle Grow Patio (contains trace elements) 1 teaspoon Epsom salts 1/2 teaspoon Human Urine (OPTIONAL - may create odours indoors.) 1/4 cup
elephant0rAMBASADOR

dec 2007.

Nisam procitao citavu temu, ali okanite se destilirane vode za sve osim strojnu primjenu.. iznimno je nezdrava za ljude, zivotinje, a i biljke. Ne zelim sada pisati referat pa cu samo reci da iz razloga sta u sebi ne sadrzi nikakve konkretne elemente, tezi vezivanju svih nutrienata na sebe kako bi se uravnotezila, a time osiromasuje tlo/organizam u kojem se nalazi od mikroelemenata esencijalnih za optimalan i zdrav rast i razvoj stanica.

dec 2007.

Problem je sto ljudi poistovjecuju osmoznu vodu i destiliranu vodu, pa dolaze do krivih zakljucaka.

dec 2007.

skunk to je vrlo interesantno ubrivo nee ga primjenjivati,sem ako nemaju hydro elephantor stoji za destilovanu,ali ova sa esme je toliko puna svega i sva ega(zavisi e) isto koliko destilovana nema niata,zato sam ja destilovanu ubrenje i mjerenja ph i ko moze ppm vode kojom zaliva ja sam prije skupljao kianicu,i sve vrste mjerenja sprovodio prva je najgora i najprljavia jer skuplja estice u vazduhu meni je odgovarala samo poslije 5 sati od prve kapi ako manje pada a poslije pljuskova za pola sata ista (?) voda niata nije viae isto nee sam pro itao da popiea aau iste vode iz neke davne milionske proalosti da bi bilo malo zezanja u glavi,nisam pro itao objeanjenje (zato su ono dinosaurusi bili onakve ~ivotinje lude a i avetinje,krepaae)
forISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Ma nije bed, rekao sam da cu pokuaati i zaista sam zahvalan svima koji zele pomoi i iako mislim i znam da to nije tako prosta stvar, odustacu da se ovo nebi pretvaralo u netematsku diskusiju.Mozda ve ve eras pogledam, mozda je ~eni ostalo neato od posljednjeg farbanja.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se