VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPitanje u vezi HPS 400W okrugle velike lampe
LEGACY

Pitanje u vezi HPS 400W okrugle velike lampe

14 odgovora1,735 pregleda
FrulicaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Pozdrav, koristim HPS od 400W, onu veliku jajoliku, bijele boje od Silvanije (staklo nije prozirno nego je bijelo). Uglavnom moj problem je ata lampa straano jako grije, pa me zanima dali bi pomoglo ako zamjenim tu lampu sa onom puno manjom, tubularnom i prozirnom??? Dali je netko imao sli an problem, odnosno dali netko zna dali e ova manja i prozirna (isto od 400W) neato manje grijati... Pozdrav!
gargamelPOZNAVALAC

apr 2009.

ne. 400w grijalice muce mnoge.. tebi treba bolja ventilacija i/ili cooltube/hood/nesto vec da hladi lampu. ili narafno manja lampa (edit: manje snage a ne manjih gabarita).
FrulicaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Gargamel, Hvala na odgovoru. Ja imam mali ventilator od kompjutera 5 cm od lampe i puae u nju. Uz to imam dve rupe s dva komp. ventilatora koja upuhuju zrak unutra i joa jednu rupu s vent. koja ispuhuje zrak van. `ta se mo~e joa napravit da se viae hladi boks??? Imam neki film ta lampa viae grije jer je puno vea pa i s time je povraina zagrijanog stakla duplo vea, itd... Zato si mislim da bi mo~da manja lampa manje grijala... Temperatura u boksu mi zna narasti i do 30 stupnjeva, pa neznam ata da radim...
Grasak99ENTUZIJASTA

apr 2009.

Pa nisu te male igrackice dimenzionirane da hlade mrcinu od 400W! Nabavi vece ventilatore! I 400W je 400W, nebitno jel ona okrugla ili cjevasta.
FrulicaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Gargamel, ata mislia pod "i/ili cooltube/hood/nesto vec da hladi lampu" , ustvari HOOD ata bi to bilo???
orbitLEGENDA

apr 2009.

i da, 30 stupnjeva nije neka velika cifra, malo vise vode i ide to . . .meni je 30-32 all time :) eb ga, malo kuciste . . a sto se tice lampe, slozi si cool tube ili kupi i poboljsat ces stvari . . STO JE cool tube, to ces naci koristenjem trazilice i citanjem foruma, ima jako puno o tome : .
gargamelPOZNAVALAC

apr 2009.

posto slika govori vise od rijeci: http://www.besteshydroponics.com/images/uploads/LightSystems/resizer.php2.jpg poanta je da je neki hood puno lakse improvizirat nego cooltube iz valjda ocitih razloga..

apr 2009.

Meni je reflektor sli an ovomu gori,homemade,ima u temi negdi.Zavraen je,danas stavin sli icu samo mi jebeni staklar diga ~ivce da nemo~e kidati vatrostalno staklo,pa je skrpano i malo viri,ali funkcionira.Kontam da je bolje od cooltube jer je pomeni to sr..e malo...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se