VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaProblem pri sadnji na samome pocetku
LEGACY

Problem pri sadnji na samome pocetku

14 odgovora1,613 pregleda
jelenko270ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Dobro jutro drustvo, evo imam problemcic koji se prvi put meni pojavio, pa bi volio da mi pomognete... Stavio sam 15 regular sjemenki neke jake sative na klijanje u vlaznu maramicu ( bez aditiva ) Izklijalo je 13 sjemeni, cekao sam odprilike neki 4 dana. Posadio sam ih u veliki cvjetnjak ( svih 13 komada ), zemlju je nova kupljena iz cvjecare.. Poslje toga cekao sam neki 3 dana da pocnu listovi rast, meutim od 13 biljki samo 3 su pokazale listove male.. ostale nisu, to mi je bilo jako cudno i bog mi nije dao mira te tri sam premjestio u zasebne cvjetnjake i kopao po zemlji i skuzio sam da su ostali korijeni od onih ostalih 10 biljki to jest koda je neko pregrizo listoves svih 10 komada... I skuzio sam da su dosli neki nametnici poput ovih: pa bih pitao zna li ko kako sredstvo ili neki nacin kako da ih se rjesim, i da jos jedno pitanje dali tih 10 biljki ( korijena ) bez pocetnih listova mogu izrasti? Evo to ovako izgleda odprilike: I zasto u samome pocetku se to desilo? to jest u jednoj noci, pre tog kukaca nije bilo nikakvih..

jun 2014.

jedno je sigurno, te izrasti nece ako ni kotiledona nemaju
jelenko270ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

oke hvala :), imali kaki preparata kako ih se rjesiti .. hvala jos jednom seed.

jun 2014.

Mlade izdanke vole i misevi da meze, a ne samo insekti. Saksija i izolacija od svih mogucih zivuljki dok ne odskoce, a onda moze delozacija na planirano mjesto.
ManciISTRAŽIVAČ

jun 2014.

to su mokrice i nisam bas siguran da jedu zelenilo ikakvo
jelenko270ISTRAŽIVAČ

jul 2014.

hvala manci, jesam siguran sam da su one izcupo sam jednu iz cvjetnjaka pincetom i iste su jedu zelenilo, cjelu stavbljiku i listove su pozdrli haha, i naso sam preparat za to, hvala ljudi :)

jul 2014.

hmm ne bih rekao da su te bubice, one se skupljaju gdje je vlazno i hrane se bogzna cim samo ne biljem, a i one su ti premale da pregrisu stabljiku tek tako... stavi neku kameru pa ces vidjeti cega sve po noci ima :D sretno
jelenko270ISTRAŽIVAČ

jul 2014.

e dobra ideja, hvala. :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se