VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostika.... list .... .:: problem ::.. ???
LEGACY

.... list .... .:: problem ::.. ???

12 odgovora1,954 pregleda
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ve sam pokuaavao tra~iti pomo...ali ne... .....pa evo....uporan, pokuaau opet, ovaj put u problemima .... problem je oko lista i sporog napredovanja biljki.... list izgleda ovako: biljka je prije 8 dana presadjena u veu posudu (zemlja: substral terra magma, sa glinenim kuglicama....) evo i najvee danas: evo i najmanje danas: ...prili no slabo....hmm ??? sumnjam da mi je sijalica (cooltube) blizu ? evo slika...(malo viae od 20 cm): e sad...da nisam preterao sa vodom ? i spricao sam po biljki do je i sijalica radila... evo i trenutni podataka sa instrumenta: i sve ukupno: molio bih sve koji imaju iskustva da mi pomognu... ...thx... ..........
crnjakISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Nikad ne zalijevaj biljke dok ti sijalica radi! msm da ovu manju mozes otpisat, uostalom box ti je velik i mogao si komotno pocet sa duplo vise biljaka u slucaju da ti se desi nesto poput ovog... valjda ih nebi sjebo sve, ili mozda bi?! nezalijevaj biljku po listu nego oko nje, i nevjerujem da si je toliko prezalio da se korijen "utusi" odmakni sijalicu od biljke na 50cm za sad... edit: jbte krenuo si sa full opremom, trebao si barem malo procitat ili bacit neko ~nj seme da vidis kako to ide pod nekim ~nj lampama pa onda profi ubica da budes...
Teglica_UnkaAMBASADOR

sep 2009.

ma provereno losa genetika...;)
crnjakISTRAŽIVAČ

sep 2009.

nidje veze sa vezom!!!:watchplant: u jee smrdljivko pa to mu i ja re e
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2009.

da se viae ne brukamo jer mi vas je ~ao gledat pogledaj gdje si postavio termometar,a pogledaj gdje su ti bljke.. i koliko vidim nema ventilatora da puae preko njih odnosno da tjera vrui zrak dalje od vrhova biljaka :icon_arrow: stavio bi tebe ispod 400 na malo viae od 20cm,a ako ne vjerujea stavi termometar na saksiju pa ea vidia
crnjakISTRAŽIVAČ

sep 2009.

u jee smrdljivko pa to mu i ja re e:icon_rolleyes:
hall3ISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ok...nemojte se ~estiti :) za sada nisam stavio ventilator da "ubacuje" zrak u box... ...ali ima cooltube sa dospelturbo fi 120 koji izvla i vru zrak sa sijelice i izbacuje ga iz box-a....tako da sam mislio nije "prevelika" temperatura do biljaka jer sijalica u stvari ne grije nego puuunnnnoooo svetla :) namerno sam iaao sa 3 biljke, nepoznato domae seme, da malo probam i testiram opremu dok ne nabavim prave semenke ;) ....zna i di~em sijalicu....i viae vode ? koliko otprilike po bilj ici....po jedan mali heineken (0,25) ????? :))

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se