VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaTopovi mi poprimaju žučkastu boju.
LEGACY

Topovi mi poprimaju žučkastu boju.

65 odgovora3,212 pregleda
Lion.Inna.Babylon.ISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Pozdrav narode Situacija u boxu je ovakva zna i topovi mi poprimaju ~u kastu boju. Zanima me jel to zbog promjene temp il zbog toga ato mi je svijetlo preblizu? Ovo nije slika iz mog boxa al sam ju odabrao zbog loae kvalitete moje kamere. Zna i lia e je sve uredu samo mjesta gdje su vrhovi lagano ~ute ka na ovoj slici samo u manjoj mjeri nego ovdje. Ina e u drugom su tjednu cvata. Hvala Unaprijed. Napravio sam vec post al sam se odlucio na thread zbog hitnosti.

maj 2015.

Baci oko na pravilnik :djede: 7. Ne budite nestrpljivi Ne budite nestrpljivi! Postoji velika mogunost da odmah po postovanju dobijete odgovor, ali e esto proi i viae dana pre nego ato se pojavi neko ko zna pravi odgovor. Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara. Dozvoljeno je ponoviti istu poruku tek posle dve nedelje, i to odgovorom na tu istu temu za koju nije dat pravi odgovor.

maj 2015.

Ispri avam se al do sad nisam imao nikakvih problema i to me malo izbacilo iz takta s obzirom na ulo~eni trud i sve i htio sam da se ato prije rijeai
StipeZMAJ

maj 2015.

Nisi morao na 2 mjesta otvorit. A tamo gdje si otvorio si trebao procitat prvi post (navesti neki info o biljci) https://www.vutra.org/threads/ako-imate-problem-ovdje-mo~ete-pitati-iskusnije- lanove-za-pomo.11083/ Ovo bi moglo bit pomanjkanje Fe(zeljeza). Vjerovatno pre visok ph. Kolko je ph? Moze bit i lock zbog pre vise ili pre malo nekih drugih elemenata tipa Cal/Mag. Ako ne mjeris ph, pocni mjerit. Ako mjeris onda bi ja napravio flush sa nizim ph cca 6.2-6.5 i nakon susenja pognojiio sa kompletnim gnojivom za cvjetanje

maj 2015.

da si malo ulozio truda videli bi tvoje biljke kod kojih je konkretan problem a ne neke sa neta sto lice

maj 2015.

U pravu si!!! Sutra slike kad se buraz vrati.nisam oka io slike jel ih nemam s im slikat osim s mobom koji ima 1.3mp kameru i niata se nevidi zbog hps

maj 2015.

fotkaj kad dodje buraz i na dnevnom svetlu, nista veliko se nece desiti za jedan dan. ja zaista ne zelim da dajem odgovor o nekim biljkama na osnovu fotografija nekih drugih biljki, kod "zutila" moze da bude svasta uzrok i mora se prikazati konkretna biljkka uz sto bolji opis toka growa do tog momenta. al koliko vidim shvatio si o cemu pricam, pa to bar obecava ;)

maj 2015.

Evo mog problema ili problema??? Uzgoj iz sjemena:GHS Cheese,Barneys Farm L.S.D Starost cca mjesec i pol Visina oko 65-70cm Posude 11L Zemlja-Guanokalong soil mix Zaljevam po potrebi vodovodnom vodom koja je odstajala u otvorenim bocama od 7L kojoj je PH ispravljen na 6.4-6.5 Gnojim Guanokalongom:GROW,BLOOM,TASTE IMPROVER dozama prepisanim od proizvoa a 2-3 puta tjedno.U po etku sam joa koristio Hesi Root Complex. Svjetlo:Veg-600w Dual Spectrum :Flower-Superplant 600w Hps Veli ina boxa:120x120x200 Nema nikakvih nametnika Uale su danas u drugi tjedan cvata. Molim vas da mi pomognete ovo mi je prvi indoor,imam iskustva sa outdoorom ali ovakvih problema u outdooru nema pa mi je to malo nepoznato pa bi molio nekog iskusnijeg za pomo da privedem to uspjeano do kraja.Unaprijed se zahvaljujem.

maj 2015.

na zalost nikad nisam koristio ta namincana gnojiva pa ne bih tu da pametujem, jedino mi upada u oko ovo ja tako cesto ne zalivam biljke a ne da ih jos i gnojim, ne mogu da verujem da je to propisao proizvodjac. po meni je to previse zalivanja sa djubrivom i vuce na opciju da ces spaliti biljke

maj 2015.

Mislio sam dva od 3 puta ata zaljevam tjedno da gnojim jednom samo voda ato ti se ini ato im je zanima me samo mialjenje kako ti se to sve ini nikakvo pametovanje naaao sam na netu slike koje upu uju da im fali zinca ili promjena temperature ili lock ili manjak ne eg tra~im sam neko mialjenje koje ce mi pomoci da odlu im o sljede im koracima

maj 2015.

slo~ila bi se sa powerom.. pretjera si malo.. nisi spomenia ventilaciju.. ?

maj 2015.

I mislio sam Flushat zna i da flusham vodom kojoj PH nije ispravljen? Imam neki PH-

maj 2015.

cill ti je dao predlog, a to sto si ti mislio ja ne znam, mogu samo da citam sta si napisao. e sad ako ti dozivljavas da ja pametujem, nista onda od mene, zaboravi sta sam rekao, delete all, povlacim se iz price

maj 2015.

Ventilacija Vent sa dvije brzine,Carbon filter sve provedeno kroz cool tube i van boxa i jedan clip fan

maj 2015.

Krivo si me shvatio nisam mislio da pametujea,ali nema veze.

maj 2015.

power nemoj da se nerviraa, moramo ovu zagonetku rjeaiti!! na prvu mi se u inilo da ti je prevelika gu~va.. nisi radia nikakav trening? a na drugu, nedostatak kalija ili previae kalija..

maj 2015.

ne znam kako treba da te sahvatim, a to sto te zanima, samo misljenje, ja sam i napisao. ja ne znam ko zaliva 3x sedmicno biljke u 11L posudi a da pri tom 2x koristi gnojivo. po meni problem je vrlo jasan, a ti sad teraj kako hoces. zagonetke sativa ovde nema ni u tragovima ;) da je cista voda 3x sedmicno nece im biti dobro, cak i da sipa 2dl svaki drugi dan, s tim sto ja to ne zovem onda zalivanje

maj 2015.

Bio bih vam zahvalan a i o one. zemlja je rahla i jako brzo se suai zaljevam kad osjetim da je tegla lagana zaljevam svaku sa po litrom vode

maj 2015.

nista gore, tako se ne zaliva posuda od 11L, al od mene dosta za ovaj put

maj 2015.

Trebao bi ju zaliti sa 2.5l vode al onda je dole sve puno vode Radio Fim na 2 LSDa * * * nemoj pisati post za postom, koristi opciju Urediti, dole levo u postu pwrsd

maj 2015.

na osnovu cega si to zakljucio, 2.5L na 11L zemlje, po kojoj racunici. ja ne racunam litre nego zalijem tako da ceo supstrat bude vlazan kako treba, ujednaceno. naravno da dole sve procuri kada je ti je zemlja presuva, moras dole staviti podlozak i ostaviti vodu bar pola sata da zemlja povuce koliko joj treba, pa ces videti da ce mozda popije i vise od 2.5L vode. uostalom sto ja pametujem, ima diskusija na temu zalivanja na forumu, verovatno bar dve~tri, npr https://www.vutra.org/threads/zalijevanje.13644/ ili https://www.vutra.org/threads/zalijevanje.13644/ + gomila garant u yardu, postoji pretraga foruma, sretno dalje

maj 2015.

Na osnovi da treba zaljevati sa koli inom od 3/4 veli ine pota ima u boxu garden tray al mi se ini da kad zalijem svaku sa 2L ili viae da voda ostaje predugo u trayu nemoj se ljutit nisam mislio niata loae ni da ti pametujea ni niata sli no naprotiv imaa moj respect,a problem je mo~da i u pisanom na inu komunikacije a ja sam spaljen i pod stressom sorry joa jednom. * * * ne treba citat kada odgovaras prvi odmah nakon posta pwrsd

maj 2015.

da li frend znas da izracunas koliko je 3/4 od 11L, o tome ti pricam al dzaba, jbg.

maj 2015.

Opet si u pravu to je 8 i neato litara neato sam ja krivo sku~io.

maj 2015.

pod stresom si radi biljaka.. samo opuateno.. dobro zalij i nadodaj zemlje ako je rahla..

maj 2015.

Odlu io sam sutra Flushat pa cemo vidjet dalje.Koliko se da procijenit po slikama zanima me koliko je atete napravljeno.I ispri avam se joa jednom ako sam nekog uvrijedio.

maj 2015.

trebalo bi da se oporave nakon ispiranja, nije to nista kobno. samo opusteno i smireno

maj 2015.

Mo~da je stvarno tako kako si napisao ,samim time mo~da nisu dobivale hranu pa im fali duaika i zato ~ute Sutra u ih flushat nemo~e akodit pa cu prilagodit zaljevanje i gnojenje. Prvi Indoor:bocni:: vani priroda puno toga odradi za nas tako da je sve fleksiblinije.Na greakama se u i!!!

maj 2015.

tacno tako, u boksu ti simuliras desavanja u prirodi, a gde je covek tu su i greske

maj 2015.

Odlu io sam ipak joa ne flushati jer su mi se cheesevi oporavili pa cu pri ekat joa koji dan i vidjet al cu flushat ako se pogoraa mislim da sam mo~da Overreacto:makaze: jel nisam imao nikakvih problema do sada nisam imao.Mislim da je problem u Ph ili sam previae gnojio pustit cu zemlju da se osusi pa dobro zalit PH vodom,hvala vam svima na savjetima,Power nemoj se ljutit nisam mislio niata loae.Joa mjesec i po do kraja pa mo~da bacim neki dnevnik,:vutra:

maj 2015.

Jos ako si care iso ko ja s full dozom... Svaki put,.. Mislim da si sretan sto su zive...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se