VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaprokleti miš
LEGACY

prokleti miš

20 odgovora1,215 pregleda
grassISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Mia mi je skinuo dosta kore na dvi biljke na stabljikama. 30 cm od dna stabljike. o e li te biljke sad osuaiti poato nema kore. jer stablo bez kore se suai. biljke joa stoje normalno al to se dogodilo tek proalu no. nije niata gri~eno, nego je sastruga onu tanku koricu na stabljici

avg 2012.

probaj obmotati necim pa javi kako je proslo, sta sad drugo mozes... ili skini par vrhova za klonove pa teraj dalje sa njima
SulundarAMBASADOR

avg 2012.

30 cm...to nije mis nego medjed:)) ..il je srna il zec.

avg 2012.

ovisi koliko duboko je ostetio pokozicu ili kozhu biljke.. + da budem savrsheno iskrena-ne znam tochno gradju konoplje..jer..biljke imaju sicushne kanaliche koji idu duzhinom biljke-od korijena prema vrhu.tim kanalichima biljka prenosi vodu+hranjiva iz tla u vishe djelove biljketu je josh tlak koji to omoguchava tkz.turgor tlak..e sad..kod vecina biljaka (pogotovo zeljastih tj.jednogodishnjih ( opet malo pojednostavljujem) ti kanalichi (sa izuzetno izduzhenim stanicama bla bla ) se nalaze upravo u epidermalnom dijelu biljke i/ili neposredno ispod same pokozhice. zato-shto si i sam rekao-vechina biljaka rikne nakon velikih oshtechenja kore+kod stabala tu je kjosh i faktor izlozhenosti bolestima i shtetnicima -kada je oshtechena kora oni lako ulaze u dublja tkiva i...the end,konec... dakle..shto kazhe powerS..u svakom sluchaju pokushaj nechim zashtititi ogoljeni sloj...+ ako nije ishlo dublje od same pokozhice-mislim da che biti ok ( opet-nisam 100% sigurna jer ne poznajem gradju po tkivima )... nadam se da je strecha na tvojoj strani. btw..stvarno...josh nisam nigdje na forumu naletila na morfologiju konoplje.osim osnovnog :korijen,stabljika,list,cvijet...hm...jel ima negdje malo vishe o tome??

avg 2012.

evo pa zaviri ;)

avg 2012.

praktikum iz fiziologije bilja u pdf-u ( mislim da je sa agronomskog u osijeku ) http://www.pfos.hr/~dsego/ispitna_literatura/praktikum_fiziologije_bilja.pdf odlichna stvar za sejvat..
grassISTRAŽIVAČ

avg 2012.

proala su 2 dana od kad je mia odera koru i biljke joa normalno stoje. mia nije grizo stabljiku nego je samo sastruga zelenu tanku koricu pa se nadan da e biljke nastaviti cvijetati, jer su taman u prvom tjednu cvijetanja. ja stavljam po sajtu posude sa vodom ali tog dana sve su presuaile i odma mi je napa biljke. sad san stavia otrova i vode.

avg 2012.

nebi stavljala otrov da sam na tvom mjestu.vruce je za riknut-voda isparava-para sa sobom povcue i tog otrova i sve to zavrshi u tvojim biljkama..ako je bio mish..on je imao vremena pojesti chitavu biljku-da je to htjeo..ochito da mu nije interesantna toliko da bi bilo opasno za tebe..mislim..obzirom da ih nije oshtetio do nepovrata.. + nisam sigurna ni za tu vodu..to bi moglo samo josh privuchi raznorazne beshtijice..jer , toliko je vruche i susha (barem u vechem dijelu hrvatske i ovih prostora ) da su i oni-beshtije-zhedni i trazhe tekuchinu na sve nachine.. mozhda da pokushas zashtiti dolnji dio stabljike (cca 30-45cm) nekakvim povojima ili slichno - omotati ih nechim... npr..odrezati dno plastichnoj boci i jednu stjenku prerezati shkarama - tako da ju mozhesh rashiriti i navuchi oko stabljike ( obgrliti stabljiku bocom )..to je malo manje od tih 30+cm.ali bi moglo i trebalo odvratiti beshtije.

avg 2012.

evo josh jedne skripte "anatomija biljaka" Anatomija biljaka

avg 2012.

evo ti rijesenja na 1.20min sve je fino objasnio kako i zasto http://www.youtube.com/watch?v=ijk393jzt1A&feature=share&list=UUeH4pozs0N PJn0CW5cvbt5A
grassISTRAŽIVAČ

avg 2012.

probat u sa ovom plastikom oko stabljike. otrov san stavia okolo sajta i nee to ispariti jer je to paenica otrov. Ja stavin 2, 3 tegle vode 10-tak metara od sajta.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se