VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaAko imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć
LEGACY

Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

25,490 odgovora1,746,007 pregleda
PoPiC@ENTUZIJASTA

24. jan 2026.

nisam mnogo iskusan al moje misljenje je da posle toliko dana bez hranjenja ne bi trebalo nista lose da im bude pa i sa celom dozom plantele.nije ona mnogo jaka. osim potova sto su mali,a i vec su ti na tome sugerisali,ne vidim da ti imas problem,pozz
selectioLEGENDA

24. jan 2026.

... a sta da se radi. malen box pa mali i potovi. Hvala popicu. i ja sam razmisljao kao i ti. Ovo ce im onda da bude prva i poslednja doza dubriva u vegetaciji
VasicaLEGENDA

27. jan 2026.

549685 Previse N ili nesto drugo?
StrikanAMBASADOR

27. jan 2026.

Možeš dati neke generalije? Uvjeti su takvi i takvi. Biljka boravi tu i tu. Svjetlo imam to i to. Na toliko i toliko cm je od vrha... Ne, a? Lakse ce biti procijeniti.

27. jan 2026.

Moguće vrlo da je Nitrogen trovanje, ili prečesto i previše zalivanja...

28. jan 2026.

ima kandze kao orao, definitivno previse zalijevano, zemlja losijeg kvaliteta + genetika nije nesto bajna.
ĐaniISTRAŽIVAČ

30. jan 2026.

Pozdrav vutro imam 3 biljkice iz paketica posto su mi prve cure unutra uzgajane u boxu htio bi samo dali sve oke sa njima hvala vutroljubci549846549847549848
jesamZMAJ

30. jan 2026.

sve ok
ĐaniISTRAŽIVAČ

30. jan 2026.

[bez sadržaja]
Johnny666AMBASADOR

30. jan 2026.

Trece ne mogu biti.

30. jan 2026.

Nisu velike izrasle @Đani nego je malo veliki internodalni razmak - u prevodu jure svetlo, fali im :) Nije dramatično još ali valja popraviti. Koja lampa, koliko vati, na kojoj udaljenosti držiš? Edit - mada što više gledam, sve je više ok :) ko što rekoh nije drama,al ja lično bih mrdnuo lampu dole 5~10 cm plafon
ĐaniISTRAŽIVAČ

30. jan 2026.

Lampe su DIY E27 40W 6500K ima nekih 150w mislim da jos dodam 200w ima jih 5 i led traka 25w od 6000k - 3000k na 40 30 cm pokusavam sa e 27 zaruljama prepuruka za led 200w sve je DIY kod kuce i 4 ljubicaste 14w 21umols,

30. jan 2026.

To zvuči skroz korektno, biće da je genetski malo štrkljava, što je i razumljivo ako je neprovereno seme. LED traka ti ničemu ne služi, slobodno izbaci, a i te ljubičaste nisam baš siguran koliko pomažu, pogotovu ako je jak UV output, spalićeš biljke Ove E27 rokaj Ako možeš približi malo sijalice I teraj Uglavnom - sretno do kraja! :)
ĐaniISTRAŽIVAČ

30. jan 2026.

@Wendigo hvala na informacijama LP
jesamZMAJ

30. jan 2026.

najvažniije je onda prepoznati jesu li ženske (fem ili regular) to je najlakše tako da ih staviš na 12/12 ili npr. 11 sati svjetla i 13 mraka nakon 2-3 tjedna vidiš koja je fem i koja te zanima, po bijelim nitima moguće da su i autoflower, ali najmanje vjerojatno a ovo što kaže @Wendigo za svjetlo i internode je sasvim točno, to moraš prilagoditi najmanje prema prostoru kojim raspolažeš i bolje ti je kupit 1 lampu nego više njih
ĐaniISTRAŽIVAČ

31. jan 2026.

A imaju bijele dlacice i pocele su mirisati da mislio sam da uzmem jednu pravu led grow da od 720w i nema brige onda jer imam box sirina 1m duzina 2m i visina 180 cm boksa neke prepuroke oko led panela
selectioLEGENDA

31. jan 2026.

Molim iskusnije kolege za savet. Vodim dnevnik. Tri biljke i na redu je loli. Problem je sto ne znam da procenim kad im je vreme za loli. Dnevni se nalazi ovde. Od prebacivanja svetla je proslo 12 dana, a prve pistile su dobile pre 4-6 dana. Bas danas sam primetio da su se jos izduzile i rasirile vrhove i dobile na vrhovima dosta sitnih malih listica. Povecao se i broj pistila Evo kako izgledaju danas 549904 Hvala svima i pozdrav
ĆyroZMAJ

31. jan 2026.

…pa kad zavrse sa stretchom, sa izduzivanjem, tad lolipopaj.. napisao sam ti isto i u dnevniku..

31. jan 2026.

šta reci koju poruku poslati... cal mag ili pH? Nije previše zaljevanja (dok se ne isuši pot 4-5 dana cca sa 3L vode) , temp 25C / 19C , vlaga 50% /60 % svako drugo zaljevanje light doza plantele list i cal mag ( 2ml/L) Meni izgleda kao previše zaljevanja (a nije), svjetla na 50% i 45cm
grass1983ISTRAŽIVAČ

5. feb 2026.

Pozz ekipa ovo moze pomoc, orange critical punch fem stara oko mj dana, zemlja plagron growmix, zalivana sa vodom i roots, pure zym od plagrona te jednom grow, i nakon toga mislim da je krenulo ovo. Takoder temp nisu ni blizu idealnim, 18 - 21 stupanj s gasenjem ventilacije u intervalima. Svjetlo led dimmano na cca 100w, udaljenost 70tak cm. Ph nije svaki put jednako nastelan ali bude u nekom normalnom rasponu 7 - 6.5, run off neznam.

5. feb 2026.

slično kao kod mene, mislim da je problem u niskoj temp i premokar supstrat
kipoLEGENDA

7. feb 2026.

Ako je plagronov growmix, I ako si u 25L, imas sigurnih 5tj vege bez dodavanja dodatnog N, tu i tamo malo calmag eventualno. Povecat dnevnu/nocnu temp, 70ak cm mi je nekako daleko, spusti na 55 I prati. Koliki je volumen tegle? Sa koliko zaljevas? Temp nebi smjela pasti ispod 20, a dnevna ti je ideala 26-27.
kipoLEGENDA

7. feb 2026.

I ne diraj ph za pocetak, veci problem napravis ako malo stelas pa ne stelas, nego da uopce ne mjeris. To naravno vrijedi ako ti je voda iz pipe do nekih 7-7.3
grass1983ISTRAŽIVAČ

7. feb 2026.

14l potovi, zaljevam s nekih 2,5 - 3l vode, dok ne procuri bar malo. spustio za 10cm danas svijetlo, a sta se tice temperature takva je kakva je, nisam u mogucnosti kontrolirat temp. Ph moram stelat jer iz pipe ide preko 9ph
StrikanAMBASADOR

7. feb 2026.

Temperaturu moras dovesti pod kontrolu, tj u željeni raspon ako zelis razvoj kako spada i izvlacenje potencijala. Imas raznih rjesenja. Od grijača, heat matova, grijalica... Edit vidim da imas Spiderfarmer box. Mozes upariti neki njihov grijač u eko sustav. Temperatura i Rh su cesto zanemareni, a jako bitni faktori. Uz svijetlo, rezim zalijevanja itd.
grass1983ISTRAŽIVAČ

7. feb 2026.

Vaze su na nekih 5cm stiropora od poda odvojene a u boxu sad imam ovo cudo na slici. Imas neku preporuku za bolje grijanje a da nisu grijalice od 1 - 2 kw
StrikanAMBASADOR

7. feb 2026.

Gledaj od Spiderfarmera rješenja. Proguglaj. Ne znam napamet. Znam da imaju manje vise sve proizvode za grow. Uz pretpostavku da imas njihova rjesenja kad je box njihov. Grijalice, heat matovi isto tako bilo kakvi. Ne mora bit SF, jasno.
crnicarLEGENDA

10. feb 2026.

Ja imam takav u 120x60 i dobro radi posao...samo moj je bez tog termostata pa je spojen na tajmer. Jel se moze ovaj tvoj timer/termostat posebno uzet?

10. feb 2026.

ja sam neki dan uveo foliju za podno grijanje i samo spojio na 220v bez termostata, troši 25W. Solidno ugrije box par stupnjeva, ali treba staviti keramičke pločice na nju, a od ispod foliju za grijanje da toplina ne ide u pod Jeftino i radi posao, ali trebam odici od poda potove, jer ih previše ugrije ako radi non stop bez termostata. Nekako mi se to čini najeftinije i najpraktičnije riješenje jer termostat sa sondom košta malo skuplje nego tajmer

10. feb 2026.

Za te heat mat-ove baš ide ovaj, cca 25€ gore dole 550490 Jedino što, ako se dobro sećam, ta sonda meri temp zemlje/supstrata Ja lično koristim ovaj 550491 Skuplje malo (30€~50€ kako gde), 8 lampica se mora pokriti nečim inače dobar dan na hermafroditi :)) Ali trpi I kalorifer od 1Kw, i senzor meri temp vazduha Mislim da se i pre nađe nego taj za heat mat A imaju i oni kablovi - nisam testirao ali me kopka ponekad :D ima baš za plastenik, razvlači se oko potova, I imaju oni koji se ture u cevi da greju vodu da se ne zaledi preko zime Folije za podno grejanje su možda i najbolje rešenje, kvadrat je desetak evra, zagreje fino :)
Saint GLEGENDA

10. feb 2026.

Ja imam sve tri stvarčice, i zelenu štanglu, i foliju i pametni tajmer od Wena..sve su to super stvarčice i treba ih imati jer sve kreće od nogu jel :D treba se utopliti..
VikasISTRAŽIVAČ

12. feb 2026.

Pozdrav svim članovima foruma! Ovo mi je prvi post i prvi grow. Posadio sam 4 fem biljke u šator 70*70. Danas im je 30. dan. Budući da je šator mali mislio sam ih danas prebaciti na 12/12 ali bi htio prije riješiti probleme koji me muče. 550553550554550555550556 1. Imam jednu biljku koja je zelenija od drugih ali i malo čudnih listova, uvijenih prema gore, sjajnijih. Sumnjam na pregnojavanje, previse vode ili wind burn? Jedna isto malo kasni ali ona je od starta bila sporija. 2. Ostale dvije su ok ali na svakoj ima poneki blago oštećeni list. Ne znam od čega bi moglo biti, kao da ga je nesto gricnulo? Biljke su 20l tekstilnim potovima. Svjetlo je mars hydro 1500 evo, udaljeno cca 35-40cm na 70% snage(od danas, prije je bilo na 50%) Zemlja je potground h sa 20% vermikulita i 10% perlita. Biljke zalijevam otprilike isto 4l vode svakih 4 dana. U njoj cca 3ml/l root, 2ml/l bio heaven, 1ml/l fish mix i 0.5ml/l cal-mag, sve od bio-bizz. Hvala na pomoći.
sone1ZMAJ

12. feb 2026.

Ovoj metalik preskoci ili prepolovi hranu kad budes sl pravio i ne diraj nista, to si slucajno ostetio, ne gricka ih nista :thumb:
grass1983ISTRAŽIVAČ

13. feb 2026.

Nebi znao legendo stvarno, ovakvog ga kupio
VasicaLEGENDA

16. feb 2026.

550835 Drugari kako da resim ove napasti? Unistavaju mi biljke. Prskao sam Spinosad 2 puta bez efekta
ĆyroZMAJ

16. feb 2026.

Jesu to jaja i licinke Štitastog Moljca? Whitefly?Ja sam ih jednom imao i narucio sam online licinke parazitske ose “Encarsia Formosa” i uradile su odlican posao. Moze ih se naruciti negdje onlline.. ali meni nije bilo ni blizu toliko zahvaceno. Netko mi je jos rekao da mokrom krpom brisem zaraseno lisce.. i to sam radio.
rasmcAMBASADOR

16. feb 2026.

Nešto sa buhačem- piretrin, prirodno i djeluje solidno. Je whitefly I uši, ako se ne varam

17. feb 2026.

Rešiš uzrok prvo @Vasica Pogledaj ovu prethodnu fotku koju si okačio I sam vidiš - Ne previše, nego toksičnost već sa azotom :) Thrips, aphids, whiteflies i još koje napasti obožavaju azot. Plus čini biljke slabijim na ćelijskom nivou, manjak briksa (šećer) itd - sve poziv na gozbu za štetočine Visoke temperature (oko 30C i više), loša ventilacija, ustajao vazduh, nesređena vlaga itd - to ih stvori najbrže Čist boks, ne prašina I zemlja svuda unaokolo Reši prvo to, u suprotnom i brenerom da ih spališ - vratiće se. Ne smeš da dozvoliš da se toliko zapate brat to se rešava mnogo ranije hebiga ovo što ti imaš je Mega kolonija :)
Saint GLEGENDA

17. feb 2026.

Bravo Wen.. :D :clap::
VasicaLEGENDA

18. feb 2026.

Brate hvala ti na savetima. Danas sam ih istusirao vodom dobro i odozgo i ispod lista. Sve sam pomerio pa sam i pod i zidove dobro naprskao hidrogen peroksidom 3% i prebrisao. Oprao sam i saksije spolja i tacne dobro. Kupicu sutra i zute trake ima poneka musica da leti... Rat bubama! Ps: da nema neko teglicu bubamara na zajam? :))
VasicaLEGENDA

21. feb 2026.

Nesto razmisljam, samo jednom sam im davao tnt pola doze, al sam im svima posejao bio belu detelinu, i eto ja mislim da je ona izazvala toksicnost sa N. Bela detelina dodaje N u zemlju ako se ja dobro secam

21. feb 2026.

Tako je, vezuje N za zemljište prilično efikasno... Ali ne bi trebalo da izazove toksičnost toliku baš ( čini mi se) moguće da je pH bio off ili nešto nem pojma... Ali pazi, lisne vaši obožavaju baš detelinu :) I uglavnom se i sadi da ih "odvuče" sa glavne biljke, moguće da se tako zapatilo šta znam... Fakat posle ove ture - medicinski alkohol, ili hidrogen, ili asepsol eventualno, I svaki pot, svaki ćošak boksa, sve da se oriba da blista :) Pazi gde skladištiš zemlju, meni bila par meseci na terasi, resto od prethodnog growa, I op - eno u dnevniku ("Na slovo P!") imaš na početku koji je košmar izbio... Hebiga u indoor su savršeni uslovi za razmnožavanje štetočina , ako ne paziš :) IPM (integrated pest menagment) preventiva je mama :)) nema opuštanja između tura, a ni tokom growa realno..
VasicaLEGENDA

23. feb 2026.

551218 Evo uvelicano sta je
StrikanAMBASADOR

24. feb 2026.

Gledao samo zadnji post pa isao odgovarat lol. Obrisite. Tnx
GroffAMBASADOR

26. feb 2026.

spidermitersi
ĆyroZMAJ

26. feb 2026.

Ovo su spajderi? Mene dvoumilo jel jaje whiteflya ili biljna uš..? Pa ceko nekog da napise nesto… si siguran da su spidermites?

26. feb 2026.

To je lisna uš 100%
VasicaLEGENDA

26. feb 2026.

Dobile su pre par dana spinosad pa ce opet za par dana, a pre toga sam ih tusirao i dobro flush odradio da ako mogu resim to trovanje sa N. Uff sto sam besan na sebe, napravim gresku kao totalni pocetnik. Jos 3 klona sam danas morao da eutanaziram jer su totalis ubijeni sa N. Meni je to bukvalno zivotno ugrozavajuce, cim ostanem bez ulja u kratkom roku Ms krene da me lomi. Imam sad par klonova sto su skinuti u cvetu pa sad kako se revegetiraju krece ono cudno lisce :D

26. feb 2026.

Meni su napali chilli paprike koje su prezimile na prozoru u birou. Rijesio sam ih se tako da sam pocupao svo lisce i pospricao sa spider mite controle, jedino sam to imao za nametnike. Vise ih nema sad i donio sam ih kuci. Ovako izgleda final boss
Kao skakavac velicine 2-3cm
Saint GLEGENDA

27. feb 2026.

Bome papa fino..i još popravlja frizuru smiley9934 koji lik
VasicaLEGENDA

7. mar 2026.

551828 Vrsim smotru vojske pa krecemo u rat protiv nametnika :) Mobilizacija bubamara uspesno izvedena, sad krece protivudar :)))

11. mar 2026.

od kraja vegetacije do sad, dobivala preporučene doze jednom tjedno hesi bloom Supstrat je Hawita pro + glistenjak, perlit, kamena prašina (presađeno na kraju vegetacije u fabric pot gdje je u novi mix još ubaceno mljevenih ljuski od jaja i mljevenih školjki u prahu, šaka osušenih algi) 5tj cvatnje temp 20/27, vlaga 40% imam ph metar, ali nije kalibriran Prepostavljam da doza od 6ml blooma na 1.5L vode nije prejaka, također boost 1. 4. i 5. tjedan samo po 1ml/L. Popije do runoffa 2.5L, max 3..pustim da fino procuri, izbacim iz tanjura uvjek oko litre runoffa,a ako treba dodam još malo čiste vode Negdje pri kraju vegetacije sam napravio mini flush (otprilike runoff cijeli volumen pota) i nastavio hraniti sa plantelom list svako drugo zaljevanje. Cal - Mag (jedino mi je bio dostupan taj Fitofert) Magni-cal B, kojem nažalost neznam sastav niti doziranje, pa ga rokam 2ml/L svako drugo zaljevanje Druge dvije biljke su koliko toliko ok, ali su u mrvu prozračnijem supstratu, manjim potovima i mjesec dana mlađe..Zdrave, zelene U dva navrata sam i dodao malo slavola kod zaljevanja. Simptomi mi izgledaju kao kalcij i malo kao kalij Sve više mislim da je neki lock 552017552018 Makar cvjetove puni brzo i zdravo..al eto, smeta me Da pojačam dozu blooma na 6ml i ostavim boost i p+? Možda da izbacim to dvoje i dam green sensation (Više K)?
Johnny666AMBASADOR

11. mar 2026.

Mora da sam momacki naduvan. Evo citam treci put i ne kuzim sta se dogadja. Stalno se vracam na pocetak teksta. Pomogao bi rado ali izgleda ne da visa sila.

11. mar 2026.

pokazuje manjak kalcija i kalija, a dobiva jače doze istih svako zaljevanje ovo gore sam malo detaljnije napisao, da eliminiram zaljevanje, vjetar temp itd, a tipkao sam sa mobitela...vidim i ja da je zbrda zdola :D Da pojednostavnim pitanje... ako ovakvu klorozu listova uzrokoje manjak kalcija (Ca), a ja dodajem ovaj fitofert magni-cal b od sredine vegetacije, da li je moguce da sam, ukoliko nije dobar pH, napravio lock sa calmagom da biljka pokazuje nedostatak Kalija (K)? Iza svake prehrane simptomi su mi sve gori, a ne bolji Kolega mi je u dnevniku napomenuo da je gladna i da pojačam hranu svako zaljevanje, problem kloroze na listovima je i dalje prisutan (novi rast blijedi i pecnuti vrhovi listova), a stari listovi otpadaju, slaba stabljika 5ml/L je 1ml više od preporučene doze za Hesi bloom , zaljevam sa 2.5-3L vode (12-15ml Hesi blooma po zaljevanju) Evo nadam se da sam malo pojasnio
StrikanAMBASADOR

11. mar 2026.

Da nije višak zbog previše CalMaga?

11. mar 2026.

nisam pametan, zato i pitam :D
StrikanAMBASADOR

11. mar 2026.

Rado bi ti pomogao, ali radije netko sa više znanja i iskustva. Po opisanom, rekao bi da je prije visak nego manjak.

11. mar 2026.

Previše stvari, i naoko malo... Ta jaja se razlažu godinama btw, nije to najsretnije rešenje ako nisi 100% siguran, no fakat pominjem zato što u ovom miksu ima dovoljno kalcijuma, samo je očigledno došlo do nekog ku*cšlusa sa mikroelementima najpre, pa redom. A realno, evo ga. Ni ne moraš tražiti dalje :) To je no-no za mineralna đubriva.. Kod organskih mikroorganizmi u zemlji buffer-uju kako treba, kod mineralnih ti si buffer. Gomilanje soli, lock.. Svašta se tu desi... Meri pH brt mili :) A treba li šta reći ovde, pobogu Smače :) ne verujem da je problem glede doziranja, ver ni glede sastava, ali ako tako hvataš krivine tu-i-tamo (PH nije kalibriran, ne znaš sastav ovog, dodaš odokativno šaku onog, I sve tako) - to se vremenom nagomila I bude teško za ispravljanje, jer je previše faktora koji mogu biti kritični ( ne moraju, ne znam da li me razumeš... Ja npr sa organic (doduše dodajem I mineralne inpute) opet merim pH... Navika, a i znam da neće biti na listi dođe li do nekih problema, slobodno gledam dalje) I ja naginjem tome, ali kako znati sigurno ako ti pH nije tačan.. E sad, da budem iskren meni ne liči toliko na kalcijum, ali neki lock vrlo verovatno zbog pH jeste Pri tom sve znaš, i pravilno zaključiš :)

12. mar 2026.

neka ide kako ide još ovih par tjedana do kraja. Nažalost nisu mi dostupna standardna gnojiva, supstrati, dodaci, tekucine za kalibraciju itd.... generalno ništa iz grow shopova, pa baratam sa onim što imam skupiti po lokalnim poljoprivrednim apotekama i centrima

12. mar 2026.

Ma ne fali ništa Hesiju, može se i sa tim bez problema, ali ph bi morao nekako štelati... Ako budeš u prilici nekako negde - pola litre boce (za kalibraciju i za čuvanje sonde) meni traje evo godinama i bukvalno. Kupiš jednom I miran si. Druga varijanta, i zapravo podjednako precizna - pH kapi za akvaristiku. Jedini problem je što Hesi malo farba vodu (Root u crveno, TNT u zeleno itd) pa je možda malo teže ukačiti tačnu nijansu, Ali I to je bolje nego da ne štelaš uopšte :) To ti svaka radnja za akvarijume ima, nema greške 552040

12. mar 2026.

nekako sam bio uvjeren da Hesi ima u sebi pH korektor, ali probati cu svakako. Tnx na savjetu :thumb:
ĆyroZMAJ

12. mar 2026.

Ako me pamcenje sluzi hesijev tnt spusta ph na priblizno 6.5 i to zato jer je blago kisel, ima amonijevog dusika i fosfata i kad se rastope u vodi dogadja se da se ph spusti. (Planiram jedan hesi grow pa malo citam u zadnje vrijeme :D ). Tebi smace ne spusta ph jer ne dajes tnt u cvatu.
rasmcAMBASADOR

12. mar 2026.

Dobro te pamćenje služi:) hesi štela ph točno na 6.5 Ali pH ne mjerim jer nema potrebe u organiku, a i organik neide sa mineralnim gnojivima. Mineralna gnojiva ubijaju mikrobiologiju jer talože soli u zemlji. U obzir bi došla samo ako treba nadoknaditi nekakav brzi deficit, ali u principu ili jedno ili drugo. Sa oboje brljaviš i neznaš gdje si.. Školjke rastopi u jabučnom octu pa s tim prskaj biljku, ako misliš da je deficit kalcija, bolje je nego u zemlju dodavati jer stvarno traje pretvorba u biljci dostupan oblik. Pisao sam recept za ljuske jaja, a može isto i sa školjkama. Kalcij i kalij su kombinacija koja zaključava jedno drugo tako da moraju biti u balansu. Pretjerivanje sa jednim zaključati će drugi element! Biljke često pokazuju nedostatak kalcija iako ga u zemlji ima dovoljno jer višak kalija blokira transport u biljci. Ako kalij ode previsoko (često u organskim vrtovima zbog pepela ili jakih gnojiva), počnu problemi s kalcijem. Zbog jačeg naboja kalcij se jače veže za zemlju nego kalij. Tako to funkcionira u zemlji, pa sad ti vidi kako dalje. Nemam neki savjet jer puno stvari mogu biti uzrok ovakvih problema, a uglavnom je kombinacija više postupaka. Možda da je zaliješ samo vodom nekoliko puta pa vidiš u kojem smjeru ići . Budi strpljiv jer biljkama treba vremena da pokažu jel im odgovara ili ne, brzanje često pogoršava. Kad složiš dobar organski supstrat nećeš imati ovakvih problema ;)

12. mar 2026.

što se tice školjaka i ljuski od jaja, to sam imao zamješano sa glistinjakom u jednoj vreci gdje sam mislio praviti zaseban kompost od kucnoga , gdje se baca sve i svašta. Kasnije sam sa tim malo top-feedao zemlju, ne toliko radi minerala vec biologije u zemlji, da prodiše i da se manje stvrdnjava na površini, više mi je cilj bio dodati malo organskog materijala da se ne skori odmah površina zemlje nakon zaljevanja. Sve u svemu problemi su nastali najviše zbog lošeg soil mixa. Nema veze, još jedna škola. Nadam se da cu iduci uzgoj uspjeti nabaviti i napraviti malo bolji supstrat, ako uspijem doci do guankalong proizvoda i nekog boljeg supstrata pa da i ja krenem tom rutom, a ako ne nabavim (vjerojatno), onda cu koristiti konjske i kokošje pelete koji su mi se prije pokazali super, ali smrde u zatvorenom prostoru Neki dan sam bio u velikom centru koji mi je preporucio saint G, nažalost nema više Pot H, svukuda su zamjenili klasman sa Hawitom pro, cca 20 ducana sam obišao
SnupISTRAŽIVAČ

14. apr 2026.

Pozdrav drugari. Da li mi neko može reći na sta ovo liči? Da li je stres od prejakog svetla ili nedostatak nekog elementa?

14. apr 2026.

Samo sekund da bacim pasulj kako bih ustanovio - koliki potovi, čime I koliko zalivaš,, pH, temperatura, vlaga, ventilacija, koje svetlo, koliko udaljeno, koji ppfd itd Što više detalja to se lakše utvrdi šta je. Nijedan problem sa nutrijentima (osim eventualno manjka azota) se ne pojavi zato što nečeg fali / ima viška, uglavnom budu underline problemi koji vode u takve stvari. Prinera radi visoka vlaga a niska temperatura usporavaju transpiraciju I ponekad odvedu u manjak kalcijuma (biljka ga isključivo kroz transpiraciju gura) - ti vidiš manjak, dodaš kalcijum, napraviš košmar u supstratu koji vodi u dalje probleme sa drugim nutrijentima. Shvataš? @Snup Okačiš sliku bez detalja, liči na nešto može biti nešto drugo potpuno u pozadini :) A nećemo se igrati pogađanja majku mu...

14. apr 2026.

To su stari fun listovi koji su odradili svoje . U indooru je uvijek sunčan dan,pa se može skidat fun lišče,da da' nove. I puštaj da se zemlja osuši prije novog zaljevanja . Neka se objesi,to potiče lučenje trihoma i uzgajivačima CBDa suša stvara probleme jer thca mora biti ispod 0.3% Uglavnom,u cvatu bolje suho,nego vlažno:) slično s nama I da, nemoj gubljenje boje drugu polovicu cvata,zamjenit s manjkom hrane.553655. Dobri uvjeti, više hrane vuče,prije se suši zemlja itd. Kod organskog uzgoja vrijede druga pravila. Ne smije se zemlja osušit kao kod mineralnog uzgoja. A i brate, mogao si cijelu biljku oslikat. Cijeli box,nama da dosta informacija, ventilacija itd. Svjetlo se prejako koristi....
ĆyroZMAJ

14. apr 2026.

Decki su ti rekli sve, ajde sad, razvali nas informacijama :D go johnny go :)
SnupISTRAŽIVAČ

14. apr 2026.

Znam da je najbolje okačiti sve podatke, ali mislio sam da je ovo specifičan problem i da neko može lako prepoznati u čemu je problem. Ja iskreno nigde na netu nisam našao nešto slično ovome, niti sam u svojoj growerskoj karijeri imao nešto ovako. U pitanju je Auto Big Bud. Saksija od 12l, Temperatura dnevna do 23c, kada je svetlo off oko 18-19c.. Vlaga 50%-55%.. 1 vent meša vazduh, i normalno izduv turbina sa aktivnim ugljem. Režim 20-4, upravo zbog hladnijeg vremena. Lampa mars hydro fc-1500. Trenutno udaljena na oko 50cm i na 70%.. Bilo je pre i 60cm i 90-100% ali joj nije prijalo.. Đubrivo Biobizz indor set plus Alg-a-mic, cal-mag, bio heaven.. Pratim tabelu, čak dodajem i malo više,jer sam pročitao da je biobizz "vodica". Ph uvek oko 6.3-6.7 držim.. Ali hvala svima na odgovorima.

15. apr 2026.

Niska temperatura, usporen metabolizam malo, a Biobizz više paše na veću litražu, zato što je organik, bolji buffer I više bakterijskih kolonija, 12 litara je knap baš. Ubuduće ako možeš, digni na 20, 25 pa i više (ja koristim 40L sa Biobizz, biljke samo lete) I biće mnogo bolje I još dodaj bakterije, mikorize I slično, to je više od pola posla obavljeno. Upravo tu i leži ideja o Biobizz kao "vodici" Nije ako je supstrat bogat bakterijskim kulturama :) koje razgrađuju u formu koju biljka može uneti, nije isto kao mineralna đubriva gde je već u takvoj formi i bakterije ti praktično ni ne trebaju u supstratu Tebi su zbog niske temperature usporene, i zato dođe malo do problema tu i tamo A ne vidim da dodaješ sa strane (Slavol ili slično) ili bar nisi naveo To dosta pomaže, da znaš Obzirom da si u cvetanju dobrano, najpre reguliši parametre (tj digni temp nekako za par stepeni), nađi Cal Mag jer Biobizz kuburi sa tim (osim ako dodaješ baš njihov, ovde nema, nemaju licencu za uvoz) a ja mislim da vidim tu i Mag deficit Ostalo sve ok
VasicaLEGENDA

4. maj 2026.

554459 Ph je dobar, vlaznost sam resio, nema nametnika ne znam sta bi mogao da bude uzrok sto mi biljke ovako oboljevaju. Vise izludeh

4. maj 2026.

Klasik "taco" listovi - prejako svetlo, previsoka temp @Vasica
VasicaLEGENDA

4. maj 2026.

Brate 180w tj 3 e27 60w 3000k 5000lm Povisoko iznad, temperatura 24-25 po danu. Jedini moguci uzrok je sto su na 24h svetla dolazi do burn-outa.
ĆyroZMAJ

4. maj 2026.

Da nije ustajao zrak? Slab protok? Slab vjetar? Nagadjam… jel ti se ono na zidu boksa skuplja vlaga i pljes?

4. maj 2026.

Nema šta drugo da bude :) jedini uzrok taco listova ti je to, najpre visoka temperatura a niska vlaga, ali može i od prejakog svetla. Pokušava da spreči prebrzu transpiraciju I gubitak vode, zato se krive listovi nagore. Od prejakog svetla hoće I u stranu da se krive - smanjuje površinu lista) Lično nikad nisam razumeo 24/0 režim :) ne kažem da ne može, nego ono... Em biljke imaju određenu količinu fotona koje mogu dnevno "obraditi" (tzv DLI) I posle toga se prosto gase, džabe svetlo gori Em svim živim bićima treba malo odmora :) silni hemijski procesi se kod kanabisa odvijaju noću (lučenje šećera npr što privlači mikrobe), manje bitno možda kod mineralnog uzgoja, ali kod organskog može biti presudno
VasicaLEGENDA

5. maj 2026.

Taj zid je pukla cev bila i nakupilo se vlage u zidu nikako da osusi. Vlaga je 65% na toliko je drzi odvlazivac. Svetlo je povisoko, manje biljke se strechaju. Ja gajim perpetuum grow da bih imao dovoljno ulja za multiplu, i onda ima po par biljaka raznih uzrasta. Jedino da ubacim tajmer da ih drzi 18/6

5. maj 2026.

Možeš i 24/0 ali štelaj onda DLI (20~40 mol / m^2 za vege, instaliraj aplikaciju na fon, džabe je, i taman meriš I ppfd itd) A ako baš hoćeš profi juri I VPD To bi trebalo i ovako i onako (DLI) barem približno, nebitno koji je svetlosni ciklus. Sa VPD - Ideja je da nađeš tačku gde biljka najmanje energije troši na regulisanje I sve usmerava na proizvodnju šećera, biljne mase I kasnije cvetova :) Sa DLI više da joj daš svetla koliko treba, da se ne stresira
VasicaLEGENDA

5. maj 2026.

Brate otoplilo je, uskoro ce kindergarten na terasu da se seli. Valjda prezive jos par dana ovako
BizzzoZMAJ

5. maj 2026.

Ubaci u box tepsiju s vodom. :rasta:
SativcugaISTRAŽIVAČ

9. maj 2026.

Pozdrav za sve clanove grupe. Narucio sam 3 sjemenke Northern light auto od RQS. Zanima me da li je moguce da uspiju na potkrovlju kuce, ima po jedan solidan prozor na obe strane kuce i fina cirkulacija zraka. Na jednom ima sunca cim izadje od 6 do 11 npr a na drugom od 3 do 6-7. Planirao sam ih posadit u jupolke odma od starta i premjestat ih za suncem. Ne znam hoce li im to bit dovoljno sunca i prolazi li uopste dovoljno sunceve svjetlosti kroz stakla i da li to moze tako uopce. Imam i jednu fotoperiodnu u pitanju je Durban poison od Dutch Passion planirao sam sve 4 stavit na potkrovlje. Zemlja ce bit Potgrond H pomjesana sa perlitom u omjeru 70:30 gnojiva plantela list i cvijet. Nadam se da nisam promasio temu novi sam u grupi ali sam mnogo citao.

10. maj 2026.

@Sativcuga može što se tiče jačine svetla i samog spektra - mislim da ništa ne gubiš (osim ako prozori nisu sa nekom UV zaštitom ili slično, znači klot staklo mora) - jedino što dodatno greje prostor, pošto se i staklo zagreje hebiga ne znam koliko možeš temperaturu dovesti u kontrolu, plus bolje je da konstantno imaju svežeg vazduha, tako da ako možeš nekako otvoriti makar na kant da vuče, to je super. Desetak sati direktnog Sunca ti treba dnevno, tu si negde i sa tim ALI ako ti prozori gledaju na Jug, onda je (Čini mi se, morao bih proveriti) linija Sunca na nebu manje-više ista tokom cele godine, ali ako gledaju Istok-Zapad mislim da se menja drastično... Uf, sad i mene zanima kako ide :D Uglavnom ako tebe neće mrzeti svaki dan da ih mrdaš dva puta jedno tri meseca - udri :) Turi neku platformu 1x1 metar na točkiće, biljoze na nju, i šetaj ako mora tako :) Dobrodošao I sretno!
SativcugaISTRAŽIVAČ

10. maj 2026.

Nema UV zastita a mogu oba prozora otvoriti na kant, imam cak i struju mogu i ventilator upaliti ako bude potrebno. Jedan prozor gleda na sjever a drugi na jug, hvala ti na odgovoru i na ideji za platformu.

13. maj 2026.

Pozdrav dragi članovi, u pitanju su dvije ljepotice od MafiaSeeds ,Amnesia x3 turbo (2. fotografije gore) i Sacitrus bomb turbo (2. fotografije dolje) . Supstrat je Crazy Hills. Amnesia je 12.4. niknula , Sacitrus 13.4. ali je imala mali zastoj u rastu i sad solidno hvata Amnesiu . Danas su primile Biobizz CalMag 2ml/L te Organics Nutrients Power Plant 2ml/L vode . Zanima me kako to vama iskusnima izgleda i može li mi netko pomoći identificirati kakve su ovo male ajmo reći pjegice po nekom lišću? Ako treba još kakva info samo mi napišite jer nisam dugo bio ovdje pa eto.. 554720554721 554724554725
VasicaLEGENDA

19. maj 2026.

554920 554921 Ljudi moji ja vise ne znam sta da im uradim od cega su ovako bolesne? 65% je konstantno vlaznost, 25 dan 18 noc dao im cal mag, flushao ih na 6.5 nemam vise ideju. Zaista mi nije dobro vidim da umiru a ja ne mogu da ih spasem. Molim za savet bilo kakav ocajan sam. Nemam vise semena a klonove nisam hteo da skidam sa bolesnih biljaka nemam sta da ubacim na cvetanje.
StrikanAMBASADOR

20. maj 2026.

Zašto 65% vlage? Nema potrebe i previše je.

20. maj 2026.

Rekoh ti već prošli put, "taco" listovi su isključivo vezani za problem sa transpiracijom - prejako svetlo, previsoka temp ili niska vlaga. Matori, stvarno nema šta drugo da bude. Jesu li to klonovi, ili iz semena biljke? Ako su klonovi, dok se ne okorene svetlo mora biti blago, čisto da im sugeriše kad je dan kad noć. U suprotnom ih pališ fotonima, a nemaju dovoljno korena da to iznesu, i onda bude logično da žele da zadrže vodu. Nemoj se voditi time šta ti misliš da je dovoljno svetla, ili koliko visoko treba da stoji panel instaliraj app, gledaj ppfd, nađi neki range koji im paše dok ne uhvate zalet, pa pojačaj lagano Ako su biljke iz semena, a vlaga je visoka u boksu, imaš problem u korenu, nije dovoljno razvijen, ili truli, pa ne vuče vodu. Može biti i zasićenja solima iz NPK, poremećen osmotički pritisak itd Koja je to genetika, ako je iz semena, odnosno koja generacija ako su klonovi? Recesivni geni I mutacije hoće da se jave u kasnijim generacijama, pogotovu ako ne znaš od čega si uopšte i krenuo - uglavnom bude F1 ređe F3 kod većine komercijalnih shopova itd itd Kreni ti lagano opet iz semena čim nađeš priliku, mislim da ti nema druge... @Vasica Malo su loše fotke, ali rekao bih da ti tu imaš i problema sa mikronutrijentima...a i vrlo verovatno gljivice I patogeni.. Nešto u tom setupu debelo ne štima, razmontiraj i očisti i prebriši ceo box, I lagano štelaj parametar po parametar - bukvalno sve baci na papir, od potova do svetla, probaj da skontaš gde je najslabija karika. Pod uslovom da nije do genetike, što je apsolutno moguće, meni Blue Dream feminised nije uspeo iz nekog razloga, znači svako seme koje sam sadio isti simptomi - bledi listovi u vege, ali ok rast, ode u treću nedelju cvetanja I samo zakuca tako... I na kraju požuti. Imaš po dnevnicima zabeleženo baci pogled. Ali to je krš genetika, mojom krivicom kontam, jer je mama bila.... Uf. Ili se ispoljile mutacije I recesije u ovoj generaciji..
VasicaLEGENDA

20. maj 2026.

Ovo je 3 generacija semena od jednog naseg goapodina sa foruma. On je odradio f1 i onda ja jos 2 generacije semena. Sve su klonovi od 4 razlicite biljke

20. maj 2026.

E pa to što su klonovi ver negde koči... Hebiga to ponekad bude muka, neće svaki kultivar da se klonira olako, neke turiš u kamen I buknu, a neke neće nikako Onda si ih ver spalio sa prejakim svetlom, tipa nije se koren dobro formirao 3 generacije nije ništa, ne bi trebalo da su to neke mutacije hebem li ga..
b0tan1cISTRAŽIVAČ

28. maj 2026.

Pozdrav! Imam jednu nedoumicu, posedujem foto biljku(out) al već je ušla u cvetanje i poprilično sam siguran da će ući u revegetaciju a pritom je veličine automata, zanima me da li u ovom trenutku da koristim plantella list il cvet i da li je moguće da se preskoči nekako ta revegetacija? Izvinjavam se ako ovaj topic nije tema gde se može posavetovati oko ovoga!
VasicaLEGENDA

29. maj 2026.

Da li znas poreklo semena? Mozda je autoflower i prosto cvetava svojim prirodnim tokom? Samo pitam
b0tan1cISTRAŽIVAČ

29. maj 2026.

Nije autos, seme je dobijeno iz prošlogodišnje biljke :)

pre 29d

Dobar dan dobri ljudi! Evo i mene da se upisem ovdje, mislim bilo je i vrijeme... Molio bih za pomoc ako nije problem netko tko se mozda susretao s ovim, nisam bas nasao konkretan odgovor ovdje na forumu, bar ne za sad. Medjutim imam jednu malu zove se Blueberry nazalost ne znam koja je banka i mala mi cvate a trebala bi biti u vege dobrano vec. Imam ju oko mjesec i po dana i kasni za ostalima po rastu ali i krzljava mi je nekako. Zalijevana s tnt-om i root complexom... Presadjena u plagron growmix 50l zemlje prije 4 dana a cvate oko mozda 3 do 4 tjedna. Citao sam da moze biti da je u potu bilo premalo mjesta sto ima smisla, bilo je svega pa nije bilo vremena... Evo dvije slike pa ako netko moze reci sto mi je ciniti dalje? Unaprijed hvala na odgovoru, lijep pozdrav svima i sve najljepse zeli vam masni! 555358 555359

pre 29d

Zakrljala u maloj posudi. Povratit ce se ona samo nece biti kao da je bilo idealno sve.
sergio11AMBASADOR

pre 28d

Pitanje za iskusnije i one koji se tako osjecaju :D Do koje velicine boxa mogu ici sa Lumatecom 300pro i T6 ventilacijom? Nebi ubacivao vise biljaka nego cisto radi komotnosti u boxu. Sad imam 100x100 i nervira me jaaaako kad nemam pristup biljkama sa straznje strane boxa, mislio sam 150x150 ubacit a setup ostavit isti. Kaj vi velite? Oce bit prevelik box za lampu od 300w?

pre 28d

Pa trenutno sad si u nekom idealnom boksu za to svjetlo. Ja ga vozim u 80x80 ali uz veliko iskustvo. Jos nekako bi ga mogao razvuci na 120x120 ali preko toga nema sanse.
sergio11AMBASADOR

pre 28d

Tko je pravio home made soil mix iz ekipe ovdje? Nebi se sjetio nema sanse, znam da sam ubacivao sve u kosaricu pa odustao i kupio gotov od Some, ali ne dam 50 eura za dostavu samo pa cu se bacit u mixanje vlastitog. @beštija jesi ti to mixao?

pre 28d

Imas temu o tome, tamo imas sav popis sto trebas. Ugrubo vreca kokosa i vreca light mixa ili plagron pro mix. 3kg Guanokalong Vegetala i 25L plagron (ili bilo koji drugi) worm. To je nekakav basic mix koji moze automata dovest do kraja bez gnojenja. Tu se moze dodat gunokalong palmin pepeo i nekakav fosfor u prahu ili zajedno nekakav pk booster dva puta tijekom cvjetanja (2 i 5 week) kao top dressing.
VasicaLEGENDA

pre 26d

Hahahahah otkrio sam razlog sta mi je onako nagrdilo i poubijalo biljke. Ne znam dal da se smejem il placem od muke. Moja nenormalna rodjaka, starija zena pa se kofol razume u cvece Kaze sto su se tako razbolele pa ja sam ih svako malo zalivala po malo kad vidim da su tuzne hahahaha Udavljene su i navukle trulez korena. Auf majko moja sta mene jos nece snaci ahahaha Bukvalno nemam s cega da bar skinem klonove a semena vise nemam niti ikako mogu da nabavim, zbog bekstva ne nogu da koristim kartice. Aufff
HazeOfForgettingISTRAŽIVAČ

pre 21d

Imam auto duck na terasi, još jedno 4 nedelje i gotov je. E sad tu nastupa mali problem pošto po mom računu nakon branja imam još nekih sedam dana a posle toga neću biti kući nekih 10 dana. Do sada sam ih sušio tako što ih okačim jedan dan da vise ( duže ne može zbog bezbednosti) a onda u papirnu kesu još sedam i posle toga u tegle. Problem je u tome što se kese i tegle moraju povremeno otvarati zbog buđi a to neću moću jer jbg nisam tu. Šta mi je činiti po vašem iskustvu?

pre 20d

Ili water cure (imaš brda klipova na tu temu, da ne jurim sad), ili zamrzni sve odmah pa radi posle bubble hash ili slično. Mislim da treću opciju nemaš iskreno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se