VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaStrain unknown, Problemi sa lišćem
LEGACY

Strain unknown, Problemi sa lišćem

110 odgovora6,034 pregleda

feb 2013.

Ljudi imam problem sa bilj icom pomagajte da izdr~i do kraja projektiranja boxa nakon ega ide u skoro pa idealne uvijete :thankyou: ... Sve je zapo elo tako da sam pronaaao sjemenku u ladici od tko zna kada :icon_wink: i posadio... Bilj ica je izrasla ali s njom i problemi... Ovako: Na jednom listu mi se pojavila bijela fleka uz rub koja je sutradan po~utila ( Mislim da je od previsokog PH). Sami rubovi se uvijaju prema gore znai vraci zubaca na listovima. Biljka osim toga izgleda zdravo, boja je normalna, stabljika je vrsta i mesnata... Najviae me brinu uvijanje listova i ato bi to moglo biti pa molim vas za savijet ? Zemlja: Terra Magma Svijetlo: Neka atedna ~arulja ne znam spektar naaao u kui (molim bez komentara uzmi taj i taj spektar i toliko i toliko komada jer je box pri kraju ato e biti u dnevniku) - RE}IM (24h) Gnojenje i prihrana: Za sada joa niata (nemam PH metar, a imam od AN Jungle Juice pa ne bih htio spr~iti bilj icu - PH metar isto sti~e kroz par dana ) Starost: Biljka ima 2 tjedna u zemlji (prije toga je bila 1 tjedan u aai s vodom - eksperiment) i super izgleda s obzirom na uvijete koje ima PH: Jednom zalivena bez korekcije PH, drugi put sa korekcijom (PH prije korekcije 7,5, poslje 6,5) - Korekciju sam radio sa alkoholnim octom (nisam imao llimun :icon_cry: ) Ventilacija : Za sada nema nikakve Temperatura : Nemam pojma (Mislim da je malo visoka iako je samo 1 atedna ~arulja (ne znam koliko watta) Tehnike : Topping i danas LST

feb 2013.

budi sretan sto je prezivela te tri sedmice i zavrsavaj box sto pre, nema potrebe 24h svetlo, lampa je verovatno slaba, sva sreca sto je u terramagmi i sto korigujes ph, ako je to casa od jogurta, trebala bi u vecu posudu
pocetnickiLEGENDA

feb 2013.

Da nije mudonja u boxu :) puno srece.

feb 2013.

Ma nije bila ni namjenjena da pre~ivi... isti experiment... Pravi strain tek dolazi i bit e u dnevniku i u boxu ali zavolio sam ju i volio bih da pre~ivi stoga bilo kakvi savjeti su dobrodoali ....

feb 2013.

ok...drago mi je kada ljudi tretiraju biljke kao zhiva bicha... par stvari bi mogao napraviti.. -presaditi ju u vechu posudu-barem 5 litara zemlje-za sada.+nikako nemoj da posuda bude prozirna ili jako svijetla-korijen bi trebao biti u mraku -dodati stiropora u dolnje 2-3 zemlje u posud-zbog bolje drenazhe i otjecanja vishka vode..jer..chini mi se da si malo malo malo pretjerao sa zaljevanjem -mogao bi ipak dodai barem josh jednu shtednu-shto jachu sijalicu -gledaj da pishe cool (day)light -ionako ces box oblozhiti nekim reflektirajuchim materijalom..pa..mozhda da uzmesh ono za shifer shajbe i time "opkolish" biljku...da to malo svjetla shto ima, ne gubi postranim rasipanjem.. -nastavi korigirati ph vode -stavi neki pc vent da pushe po biljci- ionako chesh trebati ventilator/e za box..pa ti to ne predstavlja dodatni troshak sve gore navedeno mozhesh iskoristiti i za buduchi box... +ne morash sve od navedenog..ali malo vecha posuda-tamnih stijenki + malo sredjivanje svjetla-dodavanjem i/ili reflektirajuchom "ogradom" bi bili ono osnovno..

feb 2013.

Ovdje vidim samo jedan problem koji listovi jasno pokazuju . Slab protok zraka . 4 ELEMENTA koja moraa zadovoljiti : 1. Kvalitetna prozra na zemlja 2. Intenzivno svijetlo 3. Ph korektna voda 4. Odli an protok zraka Ako nemaa odli an protok zraka napravi diy Co2 sustav i situacija se popravi u roku par dana .

feb 2013.

Ma box je pri kraju... Radi se o Big toweru sa HPS 250W ... Sad kombiniram kako smanjiti temp za 10 C da bude oko 26 ili 27 C.... im to uspijem kree dnevnik, a ne bih volio da mi bilj ica odustane do tada... @HazeSeeker - Mogue je da je zbog slabog protoka zraka jer ga uope nema :icon_cry: (za sada) ...

feb 2013.

a da probaa sa 150 W

feb 2013.

Ve je kupljena i montirana ... Uspjet e to ... pa makar izmrcvario box do kraja ... Osim toga nisam nikoga vidio da dr~i HPS 250W u Big tower-u :icon_lol:

feb 2013.

jest probano i ustanovljeno da previse greje, mislim da je smok probao, 150w je odlicna za big, uz ct ili staklo
Smoke_WeedPOZNAVALAC

feb 2013.

probaj ovako nesto, meni fino aljaka hps 100w+2 cfl 30w u midi toweru i to bez stakla

feb 2013.

vjerojatno postoji dobar razlog zashto nikoga nisi vidio da ima pc sa 250W.. shto si , do sada, poduzeo kako bi spustio temperaturu za 10°C ? samo ventilacija ili ??

feb 2013.

Ovo je shema boxa za sada ato je napravljeno ... Temperatura je joa oko 37 to no ispod stakla ... Zna i mora joa pasti... Sve ideje i kritike dobrodoale (osim zamjeni ~arulju - to nisam u mogunosti, morat u neato s ovom iskombinirati :knockknock: )

feb 2013.

a sta da ti covek savetuje, imas 7 ventova... da stavis jos dva edit: ako se dobro secam davno sam razgovarao sa mr.dr.smokom na chatu, isprobavao je 250 u big toweru sa ct-om, i zakljucio da je previsoka temp i da ne ide, al je rekao da 150-ica legne ko budali samar :) ajd sretno, i izvinjavam se ako nije smok bio u pitanju, davno bilo...
usrnameAMBASADOR

feb 2013.

Prijedlog : Ovaj upuh dolje lijevo nek ostane pasivan, eventualno ga poveat. Pozdrav.
M a n d o rAMBASADOR

feb 2013.

probaj bez upuha gdje je lampa i taj 120mm stavi da izvlai s jednim 80mm ustvari koliko mo~ea stavi ventova za izvla enje bez upuha,govorim o prostoru gdje je lampa,a na upuh stavi metalnu mre~icu dva tri sloja ali da zrak nesmetano i dalje ulazi,kako da ti to opiaem,neato kao filter gljiva za auto gdje se zrak koji uvla i hladi i za par stupnjeva tj ato ja i ispuh ulazni zrak e bit hladniji......eto to je samo prijedlog...ustvari to bi moglo funkcionirat veoma dobro poato ta auto gljiva ustvarnosti to i radi hladi zrak....

feb 2013.

Isprobat u predlo~ene kombinacije pa javim... Mislim da realno 7 ventova mora mo rashladiti Big tower samo treba pogoditi dobru konfiguraciju upuha i ispuha ... ak sam razmialjao probati bez gornjeg stakla ... Ionako topli zrak je gore, a staklo isto pohranjuje toplinu i onda ga emitira (barem mislim hahaha)....

feb 2013.

I spuateno na 29 C .... Viae ne ide ;)

feb 2013.

Evo ovako ... Biljka presaena u veu posudu oko 5 L terra magme ... Ubaen stiropor na dno za bolju drena~u i izmjeaan sa zemljom ... Vodu korigiram za to an PH sa alkoholnim octom i koristim serra kapi za odreivanje PH ... Sad mi se nekako ini da mi je biljka loae zbog ne baa preciznog odreivanja PH-a ? Jednom je gnojena sa Jungle Juica ( Micro, Grow, Bloom po tablici). Ciljao sam PH oko 7 jer gnojivo spuata PH ali nisam mogao provjeriti PH nakon dodavanja gnojiva zbog glupe boje Jungle Juica ... Digitalni PH metar joa ekam ... miolim savjete jer biljka ne izgleda baa najbolje ... E da Box je gotov i temp mi je oko 30 C dok je HPS upaljena i 23 dok je ugaaena ... Vla~nost 35 - 39 %... Slika je malo svjetlija zbog blica ali mislim da e stru njaci s ovog site-a odmah prepoznati probleme :thumbsdown: ...
Detox2OldLEGENDA

feb 2013.

prerano si po eo gnojit. Bar ja mislim....a imam i iskustva s pregnojavanjem...
Mo~e li koja rije viae o gore navedenom home-made sustavu za svje~i zrak??Imam sve sastojke mislim(ako mogu slamke poslu~iti) ... :spliff:

mar 2013.

Ako se tvoje pitanje odnosi na DIY cO2 , Na ~alost prvo i osnovno je da sustav za CO2 bude air tight , znai mora biti "hermeti ki" zatvoren kako dragocijeni plin nebi curio na za to nepredvienim mijestima. Uporaba slamki je u teoriji mogua ali je sa isprikom glupa i komplicirana , jer crijevo potrebno za izradu CO2 sustava koata 3kn/1m u bilo kojem pet shopu . 2 boce(manja i vea), kvasac, aeer , 1,5m crijeva , silikon . Napomena : Da bi ovaj sustav funkcionirao temperatura u boxu mora biti +25 at all times ! Znai da je ovakav sustav idealan za mikro uzgoj , PC uzgoj te za uzgoj na prostoru manjem od 80x80x150. Takoer je pogodan za sve kojima e temperature skoiti dolaskom ljeta i toplijeg vremena . Za vee prostore karnister od 5L i sve mjere x5 bi trebale funkcionirati . Smjesu je potrebno zamjeniti svakih cca 10 dana . Kada mjehurii i pjena prestanu ili uspore sa svoijim radom . Ako se tvoje pitanje ne odnosi na CO2 nego se radi o nekom sustavu za svje~i zrak , zanemari napisano :D Sretno
Zaista dobar odgovor,hvala na savjetima,ali stvar je ta da ovaj nacin ne bi dobro odradio svoje ako ''cvjetici''(tako ih ja zovem) nisu u boxu koji ne propusta zrak,je li?Ja sam montirala hps ispod stola i povisila stol,a okolo je stiropor oblozen folijom...znam da je to lame i je jadno ali do place ce morati cekati pravu foliju...imam ventilator koji puse dok lampa radi ali vidim da im je to nedovoljno...skupi sustavi ne dolaze u obzir,jer imam hrpu svega korisnog u kuci...Peace
CreativeLEGENDA

mar 2013.

netreba ti nikakav CO2 sustav...mozes ga cisto napraviti da se ucis i vidis kako to radi ;) :thumb:

mar 2013.

Taman mi se bila oporavila i sad opet problemi ... zemlja je terra magma pomjeaana sa stiroporom, zaljevam ju sa obi nom vodom i PH 6.5... Temperatura u boxu je po svijetlu 28, sa ugaaenim svjetlom 13... Zaljevana je samo dva puta sa AN Grow, micro, bloom, pola doze od preporu ene... Jednom je zaljevana sa peroksidom 4 ml na 1 l... U vegetaciji je 4. tjedan s tim da je malo manja jer mi je bila jedno 10 dana bez vode pa se malo sasuaila ali oporavila se ... Po izgledu mi izgleda da joj fali svega od nutrijenata ali opet itao sam da se kand~e pojavljuju zbog previae gnojenja ili previae duaika... Mislim da to kod mene nije slu aj ... Pomagajte da skupim iskustvo za sljedei grow koji ide u dnevnik.... I joa jedno pitanje ... Po veli ini biljke koliko joa treba biti u vege ili da prebacujem na cvijetanje ?

mar 2013.

vidi, ja koristim terramagmu bez stiropora, zalivam obicnom vodom i nikada nisam merio ph. temperatura u boxu mi je znala biti u rasponu od 12 do 36, u vegetaciji ne gnojim, ili samo jednom i to plantelom + od skora slavol. u cvetanju plantela crvena + od skora slavol. peroksid nikada nisam koristio. desavalo se da mi biljke budu i vise od 10 dana ne zalivane. ovo nabrojano vazi za sve moje dosadasnje indoor uzgoje. i nikada nisam imao tako nesto. neko ce ti verovatno nesto vec savetovati, ja na zalost nemam ideja sta, samo sam izneo moj naci uzgoja a da se sa tim nisam sretao, cisto da uporedis, ne iz neke lose namere. sto se tice velicine, pa ti biras do koliko ces da vegetiras, tu nema nekog konkretnog pravila, mozes prebaciti kad pozelis, kad vidis da postoji opasnost da ce prerasti box, ili tokom cvetanja "udariti" u lampu il neko sl. shit. racunaj da u cvetanju naraste jos bar 1/3 a moze i vise. sretno edit: u koliko litara zemlje ti drzis tu biljku

mar 2013.

5 l terramagme ... Ne stane mi viae zbog konfigiracije boxa :-( Ma vec sam lud trudim se procitat sto vise sa foruma ali nista ne moze zamjeniti iskustvo.... Trudim se dat joj idealne uvijete ali ocito negdje fulam, a nemam pojma u cemu...

mar 2013.

stare su 4 tjedna i pogledaj sada sta joj se sve izdogadjalo...velika razlika izmedju dnevne i nocne temperature..AN Grow, micro, bloom..sta si od ovoga sipao "samo" dva puta.? i nakraju hebeni peroksid i veliko pitanje. Zasto?

mar 2013.

5 litara je ok, a to sto kaze opacupa sam zapravo i ja hteo reci kada sam napisao ono da uporedis... mnogo toga si radio za malo vremena, cemu... licno u terramagmi 4 sedmice biljku ne diram, samo zalivam po potrebi, uostalom napisao sam vec...

mar 2013.

Ovako, prva dva tjedna nakon ato je niknula biljka je bila u terra magmi u maloj posudici i pod jednom atednom ne znam ni model ni spektar ... Nakon toga box je bio zavraen i preseljena je u 5l terramagme + 20 % stiropora ... Kad sam ju presadio zalio sam ju prema uputama od AN Small Plants 1.32 Micro 1.32 Grow 1.32 Bloom ml/L. Idui tjedan nije baa dobro izgledala pa sam ju zalio peroksidom ( mo~da sam trebao flush - ali me je bilo frka da ne isperem sve nutrijente iz zemlje i da ju ostavim bez iceg) onda je 10 dana bila bez vode i dosta se je osuaila ... Odrezao sam suhe listove i zalio ju... Oporavila se i sad je opet po ela mjenjat boju liaa kao da joj fali duaika, a opet pravi kand~e kao da je pregnojena ili da ima previae duaika.... Malo su mi te dvije stvari u suprotnosti... Ne znam da li da gnojim ili da ju pustim pa kud ide... Ovo mi je testni grow koji e neslavno zavraiti... U pripremi eka z7 ali do tada skupljam iskustvo... Stoga bih bio zahvalan na komentaru ovo i ovo ti je krivo zato i zato. Mislim da bi to pomoglo i drugim po etnicima...

mar 2013.

koliko sam shvatio 5l su ti posude i to je dovoljno za 4 tjedna +-..znaci problem broj 1 nepotrebno prehranjivanje.Najvaznije je promatrati biljku a ne raditi po sablonu (tablici)kako ,koliko i kada.Nisu sve iste i nemaju sve iste potrebe.Bloom ti je za cvjetanje a ne za vege.;).Znaci postavio si krivu dijagnozu i lijecio ,zdravu biljku i onda klasika ...razne metode.Peroksid je tu uletio kao racija....nego da neduljim isperi curu sa 25-30l vode.Pusti da se odobro osusi i onda full doza sa bloom-om i na 12/12 pozz :smoke18:

mar 2013.

Hvala na savijetu ... Od sada pa nadalje bez ikakvog gnojenja u vegi... Ok sad kad prebacim na 12/12 gnojim prema uputama sa bloom-om tj AN Jungle Juice je 3 -komponetno gnojiovo pa ide omjer sve tri komponente ili da samo rokam bloom ?
CreativeLEGENDA

mar 2013.

oprosti mozda je opticka varka ...ali gledam ti posudu ..odrezao si kanister (od vode predpostavljam) njih koliko sam vido prave u vraijantama od 5,6,7l a ti ga jos i odrezao i ostavio samo dole par cm iskreno uvjek me to bunilo mislim 1l vode i 1l zemlje sto je vece od cega :D ali mislim da tu nema 5l zemlje ,plafon 3l.... ako si presadio u novu zemlju nevidim razloga da poljevas odmah s gnojivom ... na slici kad gledas tipicni nedsotatak N a ako te buni ona kanda na 3 slici sto se vidi to je reakcija prije bas od presdivanja i gnojenja ...kakvi su noviji listovi jel i oni imaju kande ?? kad su premale su slike ali cini mi se da su normalni listovi ... ja bi prvo probao pognojiti koliko te hvatam presadivanje je bilo prije 20 ak dana pa bas zato ako je moja slutnja tocna da imas manje zemlje rekao bih da je gladna... a kad pognojis pa nakon 2,3 dana ako primjetis da je dobila nove kandze ili jos vise zuti onda bih pokusao sa opa cupinom tehnikom. Ko sto vecina ponavlja gledaj da u vegi dok je biljka mala sto manje cackas oko nje bar prvih 15,20 dana sto se gnojiva tice ;)

mar 2013.

Nemam pojma zaato je tako mala slika... Stavio sam ju preko postimage-a kao prije (640X480). Karnister je od 5L odrezan skroz na vrhu ( ini se da je nisko ali nije) unutra mi je cijelo pakiranje od terramagme 4l i joa malo od drugog paketa ;))... Nemaju svi listovi kand~e samo 2 do 3 lista srednje veli ine. Ma ja isto mislim da je nedostatk N jer listovi ~ute od vrha prema dnu pa prema tome nije nedostatak Mg. `to se tie stresa biljka ga je imala napretek, a da se kand~e dobijaju od stresa joa nisam nigdje pro itao... Eto zato treba pitati.. Hvala svima na pomoi... Nadam se da e sljedei grow ii lakae :icon_wink:
CreativeLEGENDA

mar 2013.

sam si rekao da si pocupao doljne listove a najvise su zahvaceni stari fan listovi pa po tome zakljucujem da je zutilo i krenilo od dole....za kolicinu zemlje sry rekao sam da je mozda opticka varka ...gurni prvo prst uz rub posude na mjestu gdje nisi do sad nikad pokusao i vidi jel puna posuda korjena... pa onda doluci sto ces ;) PS. neznam zasto ti je tako...ako je slika te velicine ili manja onda imas i hotlink u ponudi pa probaj s njime sljedeci puta .

mar 2013.

Ja sam isto pomislio da je gladna..ali kontam 5l zemlje teramagme,jedanput prehranjene a 4 tjedna..pa sam zato predlozio ispiranje.Ali i da je 5l opet je na granici ,svakako ju treba prehraniti.E sada dali odma ili poslije ispiranja,mozda ipak bolje ispiranje zaobici i daj curama klopati;)Creative :thumb:

mar 2013.

Nahranjene :chef2: ... Sad emo vidjeti kako e reagirati ... Ina e nahranio sam ih sa AN Jungle Juice 4ml Micro, 4ml Grow, 4ml Bloom na 1 L. U biti i zalijem ih sa litrom vode...

mar 2013.

Sve 5 ...ali mi se cini malo 1l. vode...ja u 4 tjednu,evo necu pretjerati dajem sigurno 3l vode na biljku cak i vise;)

mar 2013.

Falilo joj je hrane, dobro se oporavlja iako joa na nekim listovima ima kand~e :(
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

prerano i previae gnojenja....smanji malo nemoj iduca 2 puta zaljevati gnojom neg vodom i napravi flua....mozda pomogne..
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

pazi da se nezaj.. jungle juice ide na galon 3,7 lit vode ,ne na litru...ako na galon ide 8 ml koliko ide na 1 lit...

mar 2013.

Ok kand~e su od previae gnojenja, ali zaato su listovi ~uti koje upu uje na tipi an nedostatak N ?

mar 2013.

Po svemu ato sam pro itao na ovom forumu izgleda da biljci fali N i K i Fe... Bijeli listovi (stariji i novi) na kojima se suae vraci... E sad kako sam gnojio to se ne bi viae trebalo deaavati... Gnojiti viae neu nego u prebaciti na 12 / 12 i idua 3 puta zaliti sa obi nom vodom (PH 6.5) i vidjeti hoe li i dalje napredovati... Ako bude napredovalo ide flush... Jedino ato mi pada na pamet da ne korigiram to no PH ( imam digitalni metar "kineski" sa PH bufferom 7 tako da sumnjam) pa da biljka ne dobiva ove elemente...
Smoke_WeedPOZNAVALAC

mar 2013.

kod mene se samo jedan list poceo susiti i izbeljivati i to onaj koji je bio najblize lampi(hps 100w). On je bio na 5cm od lampe, dok je ostatak listova bio na 10-ak cm. Mozda ti je ipak prejako svetlo za PC box...

mar 2013.

Mislia na broj lumena ili na temp ? Jer 5 cm ispod ~arulje imam staklo i 3 cm ispod stakla temp je 30C... `to ne bi trebalo biti toliko previae... Nahranio sam ju i izgleda puno bolje, ak se na mlaim listovima ~utilo i povuklo dok stariji listovi su ostali kakvi jesu i ne vjerujem da e se to popraviti...

mar 2013.

Evo sam da ka~em biljka se oporavila ato sam postigao gnojenjem... Mislim da je joa jedan od problema bio niska nona temperatura ato je dodatno blokiralo uzimanjem N iz zemlje tako da joj je N stalno falio ...

mar 2013.

Meni nikako ne izgleda da je pregnojena... Mada ne mora biti da sam u pravu... Vise mi izgleda kao da imas problem sa zemljom i/ili nedostatkom N. Ako si i tjedan-dva staru biljku gnojio, ne bi se smjelo ovako lose odraziti. Mislim da ipak tu nesto drugo ne stima. Daj nabaci starost biljke! Stiropor je onda na dnu ili po cijeloj tegli?! Ako je samo na dnu, kao da ga nisi ni stavio... Nigdje ne vidim da je napisao koliko je biljka stara pa da je po tvojem prerano gnojio...

mar 2013.

Stiropor je na dnu u tankom sloju za bolju drena~u, a i pomijeaan je sa zemljom (jel mo~e biti problem da je zemlja preprozra na tj. da voda prebrzo iscuri dolje) ? Koji bi mogao biti problem sa zemljom? Biljka je otprilike u vegi pet tjedana... Sa N je sigurno problem i to najvjerojatnije niskih temperatura jer je box u hladnoj sobi...

mar 2013.

ako ostavis 15ak minuta vodu dole u posudi, zemlja ce povuci koliko joj treba, nemoj odmah prosipati tu vodu iz tacne, sacekaj prvo malo, cesto se desi da voda samo "procuri" u tacnu, ali kasnije zemlja povuce iz tacne koliko joj treba, pa ostatak moze da se prospe, ako bude ostatka ;)

mar 2013.

E pa to je kvalitetan savijet ;)) Hvala ....
crunkisiLEGENDA

mar 2013.

Ne vidim da je itko preporucio, jesi siguran da ti ph metar valja? Dosta njih treba kalibrirati... i to vrlo cesto.

mar 2013.

A mislim da je, novi je :) To je onaj PH metar kineski ato se mo~e nai na njuakalu ~ute boje (nepoznata marka :) E sad prvi put sam ga kalibrirao sa teku inom 6.86 ato sam dobio uz njega, a kako nisam mogao nabaviti viae 6.86 tek. za kalibraciju uzeo sam growtechnology 7.0 buffer. PH metar ima ru nu kalibraciju na 1. to ku pa pretpostavljam da se mo~e kalibrirati i sa ph bufferom 7.0.

mar 2013.

E bas taj sa njuskala...120kn,njega treba kalibrirati jednom tjedno...totalno nepouzdan:( kao i sve kinesko....moras imati dvije tekucine za kalibriranje..jedna je na 4,1 a druga na 6,86 ako se nevaram..najbolja investicija je malo jaci Ph metar..malo vise kuna ali ima auto kalibraciju i nelazu;)

mar 2013.

Ok pa i kalibriram ga jednom tjedno... Ali mislim da nisi u pravu ato se tie kalibracije u dvije to ke... U uputstvima piae calibration on one point manual... A dva PH buffera dobivaa samo da bude to nija kalibracija onoj strani koja ti je potrebnija (lu~natija ili kiselija...)... Ovo ato ka~ea da imaju auto kalibraciju mislim da se odnosi na prilagoavanju temperaturi medija u kojem se mjeri PH ato kineski nemaju pa moraa radi to nijih rezultata paziti i na temp ... A u svakom pogledu je to nije od kapi ili lakmus papira tak da e progurati za prvi grow ....
CreativeLEGENDA

mar 2013.

ja sam se razocarao u skupom PH metru.... znam da je nelogicno jel je onaj zuti kineski ali vrlo je pouzdan i nije ni blizu osjetljiv kao skuplji ....imam adwa 12 ph metar dosao je oko 500kn ,tocnosti 0.01 kalibriras ga u 3 tocke i ima auto kalbricaiju(sto znaci da ti sam ispise nakon 15 sec sad me stavi u drugu otopinu ..jake mi automtike ;) )...ako hoces tocno mjeriti moras ga skoro svaki puta kalibrirati jel bjezi preko 0.5 ...dok ovaj zuti kineski kalibriram kad ga kupim u 2 tocke i zavrsim grow s njime da nepobjegne 0.2 do namjestenoga(ako imam otopine provjerim na pola growa) , kalibriram ga za jos jedan grow a nakon toga smece ;) p.s. treba ga kalibriati u 2 tocke zato imas dvije otopine ;)

mar 2013.

Ja sam takvo zuto djubre ostavio u kanti gdje prozracujem vodu i nakon 5-6 sati..elektroda je ostala bez onog stakla oko nje.Ja ga isto koristim,kupio sam ga preko njuskala,zato jer je najjeftiniji.... evo vec drugi kupujem u 5mjeseci.Cim dodjem do neke love kupit cu kvalitetniji sigurno................Kina i pouzdanost,kvaliteta..neidu nikako zajedno;)Ustvari hebeni su ti kineski;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se