to sam i ja mislio znaci moguce je.. ipak prijatelj od prijatelja
koji mi je dao nije imao taj problem huh znaci nema reversa pusta bjele dlacice vec 3-4 dana??
Pokušaj vratit u vegetaciju. S tim radiš stres biljkama, ali ako ne želiš da cvijetaju pokušaj. Ako ništa drugo, tješi se da imaš žensku biljku. Sretno growanje ti želim ;)
ali ja sam imao ovu biljku 10 sedmica i nije auto flowering dok je ja nisam prebacio na 12 sati i onda osjekao male od njih nakon 3 dana na 12 sati sto nebi prestavljalo problem
Oprosti, ne valja kad pušim ujutro. Da nije tajmer nešto krivo namješten? Ako sam dobro shvatio, držao si ih 10 tjedana u vegetaciji, prebacio tri dana da pokažu spol, uzeo klonove i ta biljka s koje si uzeo klonove je počela cvijetat ili su klonovi počeli cvijetat? Ili od trečeg tjedna vegetacije cvijetaju? Šta sad na kraju?
[ne valja da se pusi nikako :) biljke sam dobio znaci 1 put ovu vrstu od prijatelja i drzao je recimo 10 sedmica na veg i onda je naravno prebacio na cvjet kao sto radim svaki put sa ostalim biljkama ali male sta sam osjekao ( i stavio na 18 sati (10 sedmica ciklus) pocela da pustaju cvjet nakon 3 sedmice sto nebi smjele hrana nije problem ni timer ali nevjerujem ni d su auto flower jer bi otisle na auto flower i one starije nebi cekale 10 sedmica (ja mislim da je auto flower 4 weeks?
Moguce da je problem u tome sto si uzeo klonove sa biljke koje je usla u cvjetanje... Tako da klonovi imaju nekakav hormonalni poremecaj...trebale bi se s vremenom vratiti u vege...ali moguc je i hermi nakon tolikog stresa...zato se ne preporuca uzimanje klonova sa biljke u cvjetanju...
Neka slika bi dobro dosla da vidimo situaciju bolje... =)
ja sam vise puta imao situaciju da biljka pokaze spol prije 12/12..
obicno bi pustile par pistila (ma, iskreno, bilo je i mu*da, al necemo
o ruznim temama..) i to, al nista ozbiljno, i dalje bi rasle
jednakom brzinom kao sto treba u vege fazi..
mislim da se to zove "preflowering" ili nes tako..
edit: a imao sam i uspjeha sa vracanjem u vege, samo to bi stopiralo
rast na neko vrijeme, biljcoza bi bila sva zbunjena, tjedan dana, nekad i vise.
(u zadnje vrijeme volim ic 12/12 pa 24/0, pa opet 12/12, jer trenutacno imam
jedan mali box, pa nemam ti gojit muzjake, ovako izaberem dve kuje i scrog all the way)