VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaIma li pomoći? Molim hitan savjet!
LEGACY

Ima li pomoći? Molim hitan savjet!

49 odgovora4,298 pregleda
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Pozdrav ljudi.. Evo ja sam po etnik i naletio sam na veliki problem kod svog prvog growa.. :( nekih mjesec dana u cvjetanju lisce mi se po elo naglo suaiti.. i onda sam primjetio nekoliko odraslih jedinki fungus gnat-a.. pod pretpostavkom da je tek zavraio njihov ciklus brzo sam prekrio zemlju slojem pijeska kako bi sprije io ostale da se izlegnu i da ove ne bi snesle nova jajaaca.. proslo je neka 2 dana.. i od onda nisam primjetio niti jednu muaicu.. uglavnom imam 2 male biljke i ja jednoj je steta nanesena puno vidljivija i po te~ini tegle dan nakon zalijevanja sam primjetio da je puno te~a (nakon zalijevanja su tegle priblizno iste tezine).. cime mogu zakljuciti da je iskoristeno manje vode pa pretpostavljam da je steta nanesena korljenju vea.. a ta biljka je dosta vea od druge... ucitat cu nekoliko slika pa me zanima ima li ovdje nade da te biljke prezive jos koja 2-3 tjedna da budu malo spremnije za ubrat... peace! P.S. ove 3 slike su ove vece biljke na kojoj je steta veca..
BladeZMAJ

apr 2014.

Makni taj pjesak da korijen mo~e disat i nabavi neopetriod ako imaa problema sa bubama inace u visokom cvijetanju propadanje lica je normalno...
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

sloj pjeska je mali.. a vodu zalijevam od ispod tak da je suh i mislim da nebi trebao stvarat probleme.. a neopitroid imam i doma i nije bas ucinkovit previse protiv tih buba.. znam po mladim paprikama koje su isto bile napadnute.. nije nist pomogao.. jel ne ne ubija licinke.. potamani odrasle a onda tjedan dva dok se ove izlegnu opet imas festu... kaj se susenja lisca tice to mi je jasno.. i u pocetku me nije zabrinjavalo kaj sam gubil 2-3 lista na tjedan.. nego su problemi poceli kad su se skoro svi posusili u 3 dana.. :(
Ena&ModelsyAMBASADOR

apr 2014.

Pa probaj ih prskat cesce..ili menjaj taj preparat pa prskaj sa necim drugim..
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

uu svidja mi se ideja.. cul za za puno tih prirodnih preparata.. a ako ti za ovo kazes da je provjereno.. onda cu definitivno probat.. :) kad kazes duhan, mislis na onaj suhi za frkat? i jos jedno pitanje.. sto mislite.. ima li nade da ovu biljcicu.. kad vidim koliko je listova suho.. pomalo sam pesimistican.. ali probal budem joj pomoc ako je moguce :) hvala ti!

apr 2014.

Istina je to za duhan ja sam s tim isto resavo bube.
GagibaAMBASADOR

apr 2014.

Ne napuataj nikako biljku. Izbacie ona listie da pregura cvetanje do kraja. Samo nastavi ti da vodia ra una o njoj...

apr 2014.

moj recept za duhan je neshto drugachiji. 30gr.duhana za motanje ( pueblo ili neki od tih bez aditiva ) 1,5lit. vode vodu zakuhash do vrenja i ubacis duhan.ugasish plamen ( ne kuhash duhan )..poklopish i ostavish cca 24 sata da odstoji ( mislim da je dovoljno i preko nochi ostaviti ).. cca 2-3 dcl chaja od duhana stavish u litru vode.i sa time doooobro nashpricash povrshinski sloj zemlje..a mozhesh i biljku i oko nje.. isti taj duhanski chaj je dobar i za lisnu ush..i te sitne krilashe.. gnatovi ne mogu vjechno zhivjeti u zemlji...odrsli polijezhu jajashca..iz jajashaca se ispili lichinka...i ta lichinka izlazi iz zemlje kao odrasli oblik...tako da.ako si prekinuo taj ciklus..problem sa gnatovima bi trebao biti rijeshen. nekako sumnjam da su oni napravili toliku shtetu na korjenovu sustavu... posude su dosta malene..pitanje je kakva je zemlja unutra i shto si sve dodavao..i koliko zaljevash.. a pijesak mozhesh probiti tankim pletachim iglama.i tako prozrachiti korijen..pogotovo zato shto sigurno imash guzhvu u tim malim posudama..zabodi iglu do dna i lagano promrdaj...ako primjetish da se pojavljuju novi gnatovi...samo poshpricaj pijesak duhanom.. i.mozhda bi trebao pogledati kakav ti je tanjurich pod posudom...jer.i tumozhe svashta biti..pogotovo ako je konstantno vlazhno ili puno vode.. sve u svemu...malo si podataka dao..jer..nekako mi je nevjerojatno da su ti gnatovi bash ovoliko izmasakrirali biljke... i kako si spominjao paprike...cisto da znash kako su neke presadnice ( a paprike su upravo jedne od ) jako osjetljive na nikotinske insekticide...tako da...nemoj duhanski chaj primjenjivati na njima
Ivana_zgPOZNAVALAC

apr 2014.

Naiala sam na ovu stranicu gdje su predlo~ili deset jednostavnih, organskih, uradi-sam i u inkovitih (kako koji za kako koju priliku :-) recepata za tvoj gorui problem: www.globalhealingcenter.com/natural-health/organic-pesticides/ No prije svega baci oko i ovdje: https://vutra.org/topic/9910-kompletan-vodi-za-bolesne-biljke-probleme-sa-nametnicima-i-ph/ ini se da nema puno vremena za kompleksniju razradu strategije - kreni odmah s prvim postupkom koji ti odgovara i tako sve dok netko od vas ne izae ~iv iz bitke :thumb:
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Hvala ti puno! :respect: Eto upravo su dobile prvu dozu duhanskog preparata ;) Poslije ih planiram jos malo pogurati s gnojivom od koprive.. skoditi ne moze.. Inace vidim da nisam napisao nista o prostoru u kojem rastu.. dakle te 2 male biljke imam u ormaricu 55x40x50.. za izmjenu zraka su tu 4 pc venta 12V, 2 unutra 2 van... a rasvjeta se sastoji od 3 cfl 20W zarulje.. u vegetativnom su bile 2x6500K 1x2700K, sad su 2x2700K i 1x6500K, bilo bi bolje da ih je vise.. ali dobro.. trenutno imam vecih problema :P Ukoliko ovo dobro proe onda su po ljetnim praznicima napraviti adekvatniji growbox.. :)
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Pozdrav.. imam dobre vijesti.. :) biljke se jako dobro drze.. nisam videl niti jednu musicu a neki zuti listovi su poceli lagano zelenit.. mozda sam lud.. ali cini mi se da jesu.. :) jedino kaj na ovo biljci cije sam slike stavil je pocelo dosta ovih pistila smedjit.. a ovdje na slici su jos svi bijeli bili.. pa sad.. jel zo znaci da se blizi vrijeme berbe ili nesto ne valja? :read: Cini mi se mrvicu prerano za to.. sad je flowering negde oko mjesec dana.. mjesec i jedan tjedan maksimalno.. :)
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Pozdrav.. imam dobre vijesti.. :) biljke se jako dobro drze.. nisam videl niti jednu musicu a neki zuti listovi su poceli lagano zelenit.. mozda sam lud.. ali cini mi se da jesu.. :) jedino kaj na ovo biljci cije sam slike stavil je pocelo dosta ovih pistila smedjit.. a ovdje na slici su jos svi bijeli bili.. pa sad.. jel zo znaci da se blizi vrijeme berbe ili nesto ne valja? :read: Cini mi se mrvicu prerano za to.. sad je flowering negde oko mjesec dana.. mjesec i jedan tjedan maksimalno.. :)

apr 2014.

samo ti guraj jos bar mesec dana ako izdrze
Ivana_zgPOZNAVALAC

apr 2014.

Baa mi je drago za oporavak biljkica... `to se ti e tvog dojma da neki ~uti listovi lagano zelene, mo~da ea se razo arati ali to tak ne ide - ato je ~uto, ~uto je, samo e novi listovi imati zdravu zelenu boju. PS neka me netko demantira, ali mislim da sam u pravu...
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Ljudi.. ja bi rado s vama podjelil jos koju sliku.. ali ne znam preko koje stranice.. imageshack ima nekih problema, a direktno ne mogu vise ucitavat.. ako mi mozete preporucit neki dobar site ucitao bi jos par slika.. :spliff:
StipeZMAJ

apr 2014.

http://tinypic.com/ http://postimage.org/ i josh 50 drugih :)
BlabuISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Hvala ti.. evo jedne slike od jucer.. stanje nije savrseno, ali bolje nego je moglo biti.. :) ja sam mislio da ce mi sve propast.. meni za opustanje poslije stresa drzavne mature je dovoljno.. :joint: :dada http://s28.postimg.org/5ugz0pnal/IMG_1300.jpg haha.. zaboravio sam link kopirat.. mozda je ipak bolje da to nekome poklonim hahaha.. :D
BlabuISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Ljudi.. zadnji put vas pozdravljam jer se uskoro spremam posjei i posuaiti ove 2 smrdljivke! Ja ih nebi vise forsirao, 80% pistila je posmeilo, a pune su smole. Ja bi vas molio da ako ima nesto, sto mislite da bi trebao znat prije nego uzmem skare u ruke, da mi kazete! :thumb: http://s29.postimg.org/9ffboz3vr/Bud1.jpg http://s29.postimg.org/ycnr2zyp3/Bud2.jpg
TarzanZMAJ

maj 2014.

ma akare u ruke i sjeci te 2 smrdljivke :D

maj 2014.

skidaj, dalje nema
BlabuISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Eto.. nije puno, ali mene veseli.. hehe :bananica Ljudi hvala vam puno na savjetima i podraci! http://s22.postimg.org/j95eklgk1/Sweet.jpg
TarzanZMAJ

maj 2014.

kako je tako je.. bitno da ces probati nesto sto si sam uzgojio, a drugi puta ce biti bolje ;)

maj 2014.

puno nije al vise ne bi ni dobio, uzivaj u dimu dok traje ;)

sep 2015.

Kupi sredstvo za zastitu pod nazivom SMC -- rastura gnatove,spider mitese,larve...strasna stvar i 100% bio!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se