VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikapomoc oko stetocina, sorti, vode moj prvi:)
LEGACY

pomoc oko stetocina, sorti, vode moj prvi:)

18 odgovora2,122 pregleda

okt 2008.

Prvo bok svima... Evo i mojeg prvog posta. Dugo vas vec citam, pa evo i jednog problema oko kojeg bi mi mogli pomoci, a nisam nasao neko rjesenje koje mi je odgovaralo tu na forumu. Dakle, imam vec iskustva sa uzgojem, odvalio sam vec jjednu berbu sa kupljenim sjemenjem i sada idem pokusati sa unknown sjemenom, pa da vidimo sta cemo dobiti. uzgajam pod hps-icom od 400. 1) Biljke su jos male a to je i ono sto me muci, nekako sam imao filing da bi vec trebale bit vee. Pazio sam sa zaljevanjem, nisam pretjerivao. gnojio sam jedanput sa cvetal-om i to pola od preporucene doze jer su biljke jos male, takoer sam i nedavno preaao na kupovnu vodu, mislei da ova iz pipe ne valja. 2) Imam problem sa ~utim listovima na biljkama, i nikako da ih se rijesim. Biljke za cutnuo da dobijem dva vrha. 3) Najnoviji problem su mi nekakve male muaice i one me ubijaju, kako da se njih rijeaim??? 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? sjemeki i to nekih unknown 2.Koliko su stare vaae biljke ? 25 dana 3.Koliko su visoke vaae biljke ? 10-15cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? neznam cca 1,5l 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, ) "ok zemlja za cvijece" nikakvi dodatci 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? koristio sam vodu iz pipe prvih 2 tjedna, nakon toga kupovnu, ne destiliranu 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? koliki ima kupovna voda? 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? korisitm cvijetal, omjer je otprilike 20 9 10 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ? hps 400 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ? 50 cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? 1.5m 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? temp je oko 26 13.Koliki je ph zemlje ? unknown 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? da, i to je ono sto me muci 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? jedna berba uspjesna ako imate kakvih pitanja slobodno... Unaprijed puno hvala svima, najbolji ste
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Po zutim listovima bi rekao da fali dusika - slican problem sam imao, pa su mi to dijagnosticirali :) Probaj zalit nekim gnojivom sa brdo dusika. Ako si iz zg, kolega stoner ti zna gdje nabaviti monognojivo - dusicno. Ako ne, onda nadji neko gnojivo koje ima vise N nego ostalih elemenata. Ja sam nasao ortoflor 24-12-8 i pomogao je mnogo.
NoTrippinAMBASADOR

okt 2008.

Vjerojatno im ne paae zemlja,joa nisi nikakav mix napravio,trebale bi bit puno vee za 25 dana.Probaj koristit peroksid pri zaljevanju i kad budea presaivao napravi mix(malo stiropora,kamenia,glinenih kuglica,...) i koristi drugu zemlju(neato provjereno tipa tera magma i sl.).

okt 2008.

zeznuo si stvar zato ato si gnojio tako male biljke zemlja ima sasvim dovoljno hrane za njihov start to ti je osnovna greaka,pogledaj i ph jel ok pokuaaj da ih spasia samo istom vodom nisi dobro itao a zemlja ti izgleda najmanje rei udno

okt 2008.

hvala ekipi na odgovorima. :respect: puno ste mi pomogli a vjerovatno i jos nekome. Sad idem mijenjat. :D Jel mi moze jos neko dat neki savjet za te muaice koje mi letaju okolo, dal su uopce stetne i kako da ih se najbezbolnije rijeaim. Ima li porijeklo sjemenki kakve veze sa ovime sto se dogada, i ako sam recimo posadio neku outdoor biljku, koliko ce mi ona visoko narasti u indoor uvjetima Zavaljujem:vb_kez:
bongashLEGENDA

okt 2008.

Muaice probaj rijeaiti sa prirodnim insekticidom 'Aphicid', na bazi dalmatinskog buha a, dostupan je u svakom vrtnom centru i poljoapoteci. Cijena ... prava sitnica.

maj 2009.

treba mi pomoc ne znam sta da radim sa listovima izgledaju mi kao da su pojedeni....?

maj 2009.

ma jok to ih je grad probuaio:vb_whip:

maj 2009.

Hvala svaka pomoc i savet je dobrodosao :sun2:.... mada mi je to i dalje cudno...

maj 2009.

evo ti jedan savjet pro itaj ne iji dnevnik i ponovo predji vanjsko uzgajanje i neea imati viae ovakva pitanja bez smisla

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se