LEGACY
Duboko ukopana klica
36 odgovora2,076 pregleda
thcman
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
thcmanISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#1
Kupio sam 5 critikal+ i svaka semenka se otvorila u vati posle 24h posadio sam ih u male saksije i samo jedna je izasla napolje...evo proslo je vec 7 dana...ukopao sam ih sve oko 2 cm da li je to bilo previse pa je to problem? :(
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#2
mogao bi biti a i 7 dana je 7 dana a kako si ih ukopao ? da nisi naopacke ;)
thcman
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
thcmanISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#3
nisam xD pa normalno valjda sve...stavio zemlju u saksiju dva put utabao vodom, iskopao rupu od 2 cm stavio klicu i prekrio malo suvom zemljom i opet zalio...mozda sam ga previse zalivo? samo mi jos to prolazi kroz glavu
Tarzan
ZMAJ29.879 REP
TarzanZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#4
mozda si previse zalio pa istrulile klice, a mozda ih drzis vani a zadnjih par dana je dosta hladno pa su i one usporene..
thcman
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
thcmanISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#5
pre bi reko da su istrulile ;( ja sam im lepo sve ugrejao :(( al dobro ostala je barem jedna pa cu joj maximalno da se posvetim :)) hvala svakako, barem znam da nije do semenke nego do mene da pazim za sledeci put :/
Pablo Escobaar
AMBASADOR3.587 REP60%
→ Legenda
Pablo EscobaarAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#6
Posveti joj se maximalno, ove ostavi(mo~da ata izae)...ali bih ti preporu
io da posadia jos 2-3, kad ugrije. Jer ako ti ta jedna bude mu~jak, nee valjat :D Klica nek ti bude okrenuta prema dole, i ata si ubadao 2cm kukav
e? 1cm je dovoljno... :D
thcman
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
thcmanISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#7
feminizirana je tako da ne brinem... nemam pojma nisam znao da moze da bude to toliko vazno al sad cu sigurno zapamtiti ;)
komsijin mali
POZNAVALAC1.279 REP75%
→ Ambasador
komsijin maliPOZNAVALAC
maj 2014.
maj 2014.#8
Nemoj da odustajes nikako. Meni se desavalo da izniknu i posle 3 sedmice, bukvalno kada sam vec i zaboravio na njih. Klicu naoruzaj toplotom i vlagom, a sebe strpljenjem i iznenadices se prijatno.
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#9
evo ti moj primjer.....meni je nakon 2 tjedna izbila van tek...a posadio sam niti pol cm ispod ;) isto je bila proklijala vani
isto skoro odustao.
nemoj odustajat jos tjedan-dva. nemoj ni zaljevat previse...samo poprskaj dobro sa fajtalicom kad vidis da je suho i kad se zemlja pocne odvajat od ruba.
nek ti bude unutra na toplom i to je to :)
sretno
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
maj 2014.
maj 2014.#10
uostalom..nista te ne kosta ostaviti ih i pricekati..
mozhda jedino da ubuduche ne zaljevash direkt vodom tj.mlazom po posijanom sjemenu ( bilo ono prethodno proklijalo ili ne )...nego da samo ( dok ne izniknu ) shpricash sa prskalicom za vodu po i malo oko mjesta gdje si sjemenku uvalio...jer...mlaz vode je mogao gurnuti sjemenke josh dublje..
dakle..prskalicom za vodu pazhljivo natapati dio na kojem se nalazi sjeme..ali rachunaj da nije dovojno samo ovlazhiti povrshinu zemlje..vech da ipak treba poshkropiti sa dovoljno vode da ona stigne oko sjemena..
edit : mozhesh li nam,molim te, rechi od kojeg seedbanka si uzeo sjeme i chiji je taj critical+ ( proizvodjach/breeder) ?
hvala
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#11
Sacekaj jos nema sta da izgubis..:-) sam si rekao da je u maloj saksiji a puno vode dvaput si ih utabao vodom kako si rekao..i jos malo dublje si stavio seme i to je to..mislim Vestice da to nema veze do proizvodjaca/ breedera i to ,i da nije greska do njih...:-)
cocoxxx
AMBASADOR2.943 REP41%
→ Legenda
cocoxxxAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#12
probaj pogledati ali pazljivo, evo ja sam rekao da necu stavljati nista na klijanje do 20.5 pa eto nisam mogao izdrzati, i stavim jednu na klijanje u casu vode, izbacila klicu, i ja stavio u zemlju, proslo tri dana, i nista ne izlazi, ja jucer uzeo stapic za usi i lagano brkam zemlju, i vidim da je klica 3 puta duza nego kad sam je stavio u zemlju i lagano se zelenila iz sjemenke, i eto danas mi izasla, nista se nije desilo sto sam zemlju dirao, ali moram priznat bio sam jako pazljiv, uzeo sam stapic i imao sam mobitel, tako da sam sa lampom iz mobitela svijetlio dok sam milimetar po milimetar zemlje micao, kad sam vidio da je sve ok, zemlju sam lagano vratio, nisam nista nabijao, samo sam ju stavio preko klice, da ne bude svijetla, probaj poceti sa jednom ako vidis da valja ostavis ju ili bacis ako nevalja i nastavis sa drugima, nemas sta izgubiti.
Ivana_zg
POZNAVALAC621 REP2%
→ Ambasador
Ivana_zgPOZNAVALAC
maj 2014.
maj 2014.#13
Ne bih se slo~ila s pr
kanjem po zemlji i chekiranjem stupnja razvoja sjemenke, ne znam kako bi to u ovom trenutku moglo pomoi - ako je sjeme izgubljeno, onda je ionako svejedno, no ako ima aanse za ~ivot pr
kanjem ga se mo~e samo stresirati i(li) joa gore, dokraj
iti... No to je samo jedno mialjenje...
PS
vidim sad da nisam jedina ovdje na Forumu, jer sam baa u sadaanjem growu jedan THC Bomb do
ekala nakon gotovo 15-dana u zemlji (dok su sve ostale sestre ve bile izaale)
Dakle, strpljenje je vrlina, u to ime daj im joa koji dan :-)
Sretno!
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#14
Izaie one ve napolje, samo polako...
Mnogi ne vole da pr
kaju u toj situaciji (mo~da im se previae tresu ruke ;) ) ali ja ne bih izdr~ao da polako pincetom ne odvadim lagano zemlju iznad semenke. Samo iznad jedne kontrolne,
isto da proverim situaciju i da joj pripomognem malo.
Ako to budea slu
ajno radio, neophodna je hiruraka koncentracija i kad doea do semenke nabaci malo zemlje preko nje, pa jedno lagano zalivanje i prati dalje situaciju. :)
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
maj 2014.
maj 2014.#15
Ova "duboko ukopana klica" bome pravi hit ovdje. Ja mislim da e mo~da izrasti a ako ne izraste onda nee ni izrasti.
Fukmondo
AMBASADOR3.140 REP47%
→ Legenda
FukmondoAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#16
stavi stednu il neki radiator :) da se zemlja posusi,ako ne virnu za 2-3 dana onda hmmmm
topaj mota
AMBASADOR2.234 REP21%
→ Legenda
topaj motaAMBASADOR
maj 2014.
maj 2014.#17
Brate trebo si sve u zemlju odmah, ne to da klija, pa stresovi samo. Neke banke preporu
uju direktno sijanje u zemlju. nikad nisam to radio u vodu, nego zemlja drito :)
thcman
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
thcmanISTRAŽIVAČ
maj 2014.
maj 2014.#18
hvala nikad se nisam toliko interesovao tim pocetkom...sada znam :D cekacu naravno pa sta bude bice ;) dinafemseeds
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
maj 2014.
maj 2014.#19
critical+ je big bud x skunk (krizhanac te dvoje sorte) ..osnovne karakteristike su : veliki pronosi i brzo cvjetanje...posto pishe da mu cvjetanje traje 48dana...na to dodaj josh 7-14dana (to mozhesh za 90%strainova primjenit..jer..svaki breeder se pohvali kratkim cvjetanjem..ali to su njihovi najbolji rezultati+u idealnim uvjetima + i to je malo frizirano.).ali..i tih ..recimo 55dana je stvarno brzo..
dinafem se stvarno popravio zadnjih cca 3 godine..izgleda da stalno rade na svojim strainovima..
ako ti samo jedna prezhivi..gledaj ju staviti u shto vechu posudu (20 i vishe litara zemlje )...time chesh si osigurati shto vechi prinos..jer.critical+ ima potencijal za velike prinose.pa shetat to propustit.( svaka biljka mozhe razvijati nadzemni dio onoliko koliko mozhe i podzemni..npr.bonsai stabalca )
maj 2014.
1 / 19
maj 2014.
maj 2014.