LEGACY
šta im je?!
22 odgovora2,268 pregleda
dzokos
ISTRAŽIVAČ166 REP77%
→ Entuzijasta
dzokosISTRAŽIVAČ
nov 2010.
nov 2010.#1
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ? Iz semenki
2.Koliko su stare vaae biljke ? 15 dana
3.Koliko su visoke vaae biljke ? od 10 do 20cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ? 23x23x30
5.Kakva je vaaa zemlja (Sa
ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, )
ista Substral Terra Magma
6.Kako
esto zaljevate i kakvu vodu koristite ? zalevao sam na pocetku svaki dan i drzao dosta vla~nu zemlju, voda je meaana kianica i voda iz pipe
7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ? neam tester
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ? jos nisam korisitio ubrivo
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen) ? hps 250w
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?oko 30cm
11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ? oko 1m2
12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ? temperatura je oko 30 stepeni kada je upaljeno svetlo i oko 22 kada je ugasheno... vlaga od 40-60%
13.Koliki je ph zemlje ? ne znam, fabrichki pishe na vrechi da je oko 6.5
14.Dali ste uo
ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ? ne
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ? totalni amater
ini mi se da sam preterivao u zalevanju..a opet ne verujem da je zbog toga..
zato molim pametnije i iskusnije da pomognu.. faaaala unapred!
e da radi se o Green O Matic semenkama,ima ih 4 i sve imaju isti problem.
evo i slike
i jos druga biljka
NumBdoT
ENTUZIJASTA520 REP80%
→ Poznavalac
NumBdoTENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#2
kazes da si zaljevo svaki dan,jabi reko da je to textbook preveliko zaljevanje,a mozda si i sjebo ph ako je ta silna voda losa.cak sam nesto slicno dozivio u losim substratima bez obzira na uvjete al ako kazes da je tera magma onda bi valjda trealo bit uredu iako ja nemam iskustva snjom...PRESTANI zaljevat dokle god ti zemlja nije suha ganja voli da ima i suhe i vlazne periode ,zabijes prst 1-2 cm u zemlju da ovjeris,osiguraj dobre otvore za drenazu OBVEZNO da visak vode uvjek moze otic i da ti se nestvori blato na dnu saksije i ugusi/strune korjen,probaj si rjesit neki ph tester jasam sebi kupio u pet aopu za 68 kn nije neki al odradi poso,I naravno odi u bilo koju apoteku i trazi hidrogen(h202) i dodavaj 5ml na 2l vode ako njega kupis i dodajes vodi skojom zaljevas cak iako sjebes spasit cete(opskrbit korjen kiskom sprjecit gusenje i truljenje)..eto to je moje misljenje,SRETNO!!!
SiD
AMBASADOR4.379 REP82%
→ Legenda
SiDAMBASADOR
nov 2010.
nov 2010.#3
... prezalijevanje... smanji vode i izvjeatavaj dalje.... ja mislim da je tu problem!
lijep pozdrav!
Teglica_Unka
AMBASADOR2.292 REP23%
→ Legenda
Teglica_UnkaAMBASADOR
nov 2010.
nov 2010.#4
nisi merio ph i napravio si im blokadu azota,a u saksijama ga ima za mesec dana i sada si u zescem problemu jer ako budes ispirao sakciju radi stelovanja ph ispraces sve vredno iz zemnje....da si koristio cistu vodu ne bi imao ovakvih problema
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#5
meni frend zivi malo van grada,
ima bunar :signs053: hehehe
i kune se u tu kisnicu kao najprirodnije, ne koristi nikakav ph mjerac,
ja nekidan dodjem sa digitalnim da izmjerim - radi sebe, njemu kao nije bitno
i ono 8.4
i sad, ima on kolio toliko kvalitetan urod, ne toliko kolicinski ali ima toga,
a koliko bi to bilo bolje da je voda stelovana, malo ph minus u prahu..
xxrobixx
AMBASADOR4.300 REP80%
→ Legenda
xxrobixxAMBASADOR
nov 2010.
nov 2010.#6
Ja takoer po
injem sa tom sortom sljedei petak, ista zemlja, malo manji box i CFL,
ak identi
na temperatura. Nadam se da si previae zaljevao i da je to problem. Napiaem kako e se meni ponaaati te biljke. Peace!
dzokos
ISTRAŽIVAČ166 REP77%
→ Entuzijasta
dzokosISTRAŽIVAČ
nov 2010.
nov 2010.#7
onda da sada sipam samo obicnu vodu iz pipe da popravim pH?
da prvo isushim zemlju da iskljucim mogucnost da su bile prezalivene?
NumBdoT
ENTUZIJASTA520 REP80%
→ Poznavalac
NumBdoTENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#8
sta ako ti je voda iz pipe problem?rjesi ph mjerac neki pa onda nastimaj vodu na 6.5 i nize ili vise(na neko vreme) ako ti je ph stvarno ukurcu(pre viskok ili nizak) da izbalansiras,dodas toj vodi H202 pa prakticki nemos prezalit *****u,a ako si ispro nutrijente onda jebiga rokens jednu trecinu ili cetvrtinu znam da ovde vole da panicare uveze nute burna pa mos i na petinu preporucene doze stom nastimanom vodom pas obnovit postupno zalihe nutrijeneta i rjesit se tog nutrient locka,jedan "heds up" gnojila spustaju ph ....jbg tosam ija napravio pasam spasio biljku ispade musko nakraju al dobra i zdrava......
I kolko sam ja skuzio da visok ph blokira makro elemente a nizak mikro elemnte il je obratno hmm.....
dzokos
ISTRAŽIVAČ166 REP77%
→ Entuzijasta
dzokosISTRAŽIVAČ
nov 2010.
nov 2010.#9
kupio ph tester za akvarijume..
voda iz pipe je oko 7.8 pH
kianica koje imam oko 5 litara u boci (stoji vec 10 dana u boci) ima pH oko 6.5
sta bi reklo da nije problem u pH?!
ne znam.. jedino ostaje problem sa previae vode, ali eto danas sam nabio prste u saxije i cini mi se puno manje vlazno, cak mislim da bi trebalo malo vode ;) zeka peka :smoke18:
pustit cu sada 7 dana bez zalevanja pa cemo videti oce li suaenje leeaa se nastaviti..
srechno mi bilo :icon_lol:
NumBdoT
ENTUZIJASTA520 REP80%
→ Poznavalac
NumBdoTENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#10
kolko ja razumijem da se ph vode dize svrmenom neznam kojim tempom niti kako utjece na mekanu vodu ko kisnicu al ti bi mogo imat zajebano kiselu kisu xD?! 7.8 je visoko nekom logikom iako nisam kemicar u naj boljem slucaju to pomjesanomo 50:50 bi dalo 7.0 opet malo visoko
ju do dat,al nemoj predugo drzat suvo isto ne ne!!...xD
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
nov 2010.
nov 2010.#11
Prati biljke svaki dan pa bi trebao viditi kad je dovoljno suho da opet zalijea.Uzmi u ruku saksiju ponekad kad zalijea,osjeti te~inu kad je puna vode,pa osjeti koliko je teaka kad presuai,i kad presuai skroz,biljka na kraju i poka~e kad viae nema niata vode,objesi listove,al nastoj da ne presuai toliko.Ti nai sredinu,igraj se s njima,ui im malo u "duau" i bit
e ti sve lakae a one sve bolje.Imao sam istu zemlju,bez perlita i i
ega i raslo je ko ludo,preraslo specifikacije proizvoa
a tako da mislim da to nije problem.
Ventilaciju ne spominjea ili san neato propustio?:rasta1:
-`ta se ti
e vode pipa je sigurnija,samo nai neato da reguliraa ph,meni je 6.5 zlatna sredina,iako se mo~e kombinirati.Kianica je danas svakakva,i ve
inom se usmrdi dok padne na zemlju,bar ja tako mislim jer je jednom friaka imala 8.5ph,aa mislim da je previae.
nov 2010.
1 / 12
nov 2010.
nov 2010.