VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaUska stabljika - Flat stem - Poliploid
LEGACY

Uska stabljika - Flat stem - Poliploid

116 odgovora12,077 pregleda
FalketLEGENDA

jul 2015.

Pozdrav ! Radi se o sjemenci LA Blanca ---- Kannabia seed comp. (`panjolska) Originalni genotip LA Blance je Great White Shark, Snow White ,time su dobili biljku ,duge cvatnje , to in nije bilo dosta te su kri~ali s indica dominantnom White Widow ,skratili cvatnju i dobili su ono sta zvuci super Kri~anac 3(bijele) sorte , Great White Shark, Snow White, White Widow hibrid kojem treba 8 sedmica u indoru i sredina 9 misica u outdoru do kraja !!!!! Privuklo me to sta je i odreeni postotak CBD -a (Great White Shark)prisutan i podnosi extremne vremenske (temperaturne)uvjete svih vrsta .Namjena je ,tubi (vrhovi)za pusit ,a sve ostalo cvice za ulje. malo sam se raspisao zato jer treba objasnt genetiku ,a sta se dogodilo ? Iznikla je 21 .4. Na mistu je od 8.5. Slabo i nikako je rasla , slabi pomaci , slika nakon 1 misica Nakon 50- ak dana Prije 10 dana Sad cu Napravit pauzu do popodne Izgleda ko dnevnik ali nije ,pozivam vas da podijelite iskustva ako ih imate Hvala @fulldedarak pomogo si puno , napravio sam sta si reko ali cu to posli, Piaite ,,, pitajte ,,, ka~ite

jul 2015.

napiai kakve uvjete ima biljka.. u kakavoj je zemlji, gnojenje, zalijevanje itd... vidim na slici neki najlon u zemlji..cemu to sluzi?
StipeZMAJ

jul 2015.

Bilo je vec tih flat stem mutacija :) Desava se to. Meni je na ww u proslom outdooru jedna grana bila flat stem a ostatak biljke normalan. Nema bas velike koristi od te biljke posto ce ti dat jedan "blesavi" bud....eventualno 2 i to prepuni lisca. Budes vidio kad krene vegetirat kako treba, biljka ce izgledat ko kelj na stabiljci :D
TarzanZMAJ

jul 2015.

evo imas ovdje fotke kako ce izgledati kad bude gotova s cvjetanjem https://www.vutra.org/threads/0-42m2-1m3-3-kom-250hps.12648/page-5#post-341550 ne izgleda lose ;)
StipeZMAJ

jul 2015.

Povlacim ovo sto sam rekao da nema koristi :D Ocito da nisu sve flat-stem iste. Kod moje nije bas bilo previse buda. Samo lisce.
FalketLEGENDA

jul 2015.

Da nastavim ! Prvo odgovori @fulldedarak zemlja je tera brill+perlit+kompost+mikorize =cca.50 lit ,sunca 5-6 uri direkt ,gnjojenje malo i nista ( udesa rastu u istu zemlju tako da nije potreba) ,najlon je samo sastrane da ne bizi zemlja i da u nju neide korjen drugih biljki. I tako nako 70dana, namjerno ostavljena ,pocela je stvarno pitat za nekim potezom taj vrh je tako ko io u razvoju da se to moglo osjetit a kamoli vidit ali Vutra je izvor znanja tako da mi je jedan vutras ukazao da bi to moga bit flat stem (Hvala @Pantagan ), ali da nezna nista o njemu , malo sam a kao prou io net.i pro itao da je to genska mutacija cesta kao i svake druge (nisu tako ceste moram priznat ) ,kojom se cvit nikako nemoze razvit i stvara se vanzemaljski izgled kako je @Stipe reka "blesavi"vrh -cvit. Nije potentna uglavnom nije bas neko udo ali je nisam htio ubit zato jer je bolesna ,neka raste vidit emo kako ce zavrait Nije mi bas jasno kako se razvijaju tubi na granama ili izrasta normalni cvit bilo di ,tako da emo pratit skupa, Na Vutri sam naaao @fulldedarak -a, u indor je ima sli an problem i on mi je reka najbolje je topirat onda vidit razvoj situacije Tako san i napravio Znan da joj je ovo olakaalo puno ,bidna mu ila se , Pogledate koliki grop grana je nju cilo vrime vuka prema dole Sve u svemu Blanka se rjeaila jedne brige `kola je nau ena kad se dogodi kome ovako nesto ,a hoe se pusit ,a ne studirat na njoj , treba topirat Vidit emo sta ce bit kad procvjeta Vec kad sam mogo editirat idem dalje Danas rezultat nakon topiranja, Eto pratit emo skupa kako ce se razvijat Blanka Pitanja i kritike, dobrodoale ;) Nakraju ,imate li sli nih slu ajeva ???
FalketLEGENDA

jul 2015.

Evo ! Anomalija odnosno genski poremeaj ,samo je vidljiv na uskoj stabljici, ostalo ide normalno . Sad kad sam i ovo upoznao ,~elim svaku godinu imat jednu ovaku ,slike ce vam pokazat sve . Biljka vrijedna pa~nje , Grana ko u pri i jedan toping i eto ih 5 na vrhu ,,,, HI,hi, Lagani lolipop i iaenje suvianih i nepotrebnih grana Izrasta u ljepoticu ,nije ka ostale ,ali vridi ,krenula je naglo ,i jako , u nebesa Pognojeno s prosijanim kompostom i bio bizz gnjojivima (bio grow , bio heeaven), ak ispada da je dobro pustit neko vrime da se malo muci i raste udebelit ce stabljika da moze dr~at te~inu , hmmmm, bili ~ivi pa svi vidili ,a u 11 misec i puaili !!!

jul 2015.

Vidi se da se trgla malo. Da si bar ranije topiranje nabacio.Ovako ti ~elim onaj jedan ogroman hed kao na slici odozgora :) Tjeraj do kraja pa nam stavi par slika ovdje da vidimo kako sada napreduje. Uglavnom,rijetko se vidi ovakav slu aj,pa ga zabilje~i i fotodokumentiraj.
FalketLEGENDA

jul 2015.

Da trgo ide ona jaka i sad je ovakva Za vikend cu detaljnije

jul 2015.

Prekrasna biljozica :watch:

jul 2015.

Negdje sam procitao da nije dobro trenirati flat...pogotovo topirati ;) Probat cu to naci pa copy-paste
DegustatorLEGENDA

jul 2015.

svidja mi se sto si se odlucio na toping,ja se verovatno ne bih usudio iz ciste radoznalosti. Prinos ce biti neuporedivo veci i cini mi se kvalitetniji posle onoga sto sam upravo video iz @1310 dnevnika. Manja opasnost za trulezi ako nista drugo. Zanima me sta ce nam @opa cupa pronaci,ali logicki gledano,mislim da si ispravno postupio. Cak bih ja ponovo topirao najvisi vrh,kako bi ga sustigli ostali vrhovi i rasteretiti ga mogucnosti za PREdebljanjem..,ali cim do sad nisi,sumnjam da ces to napraviti.
StipeZMAJ

jul 2015.

Ovo nije cistokrvni flat-stem :P Rijetko kad ili samo pokoju granu bace. Inace samo lisce raste direkt iz glavne stabiljke Evo primjera http://www.420magazine.com/gallery/data/500/100_19861.JPG Meni je na ww u proslom outu jedna grana bila flat a ostatak biljke normalan. Nisam onda jos ni znao sta je to pa sam je nazvao dupla stabiljke posto je kockasta bila :D
FalketLEGENDA

jul 2015.

Super sta pratite , je mozda se moglo i prije topirat ali steka se dojam da sam je prije topirao bilo bi manje grana na vrhu, isto mislin da san je topira posli da bi ima jos 2 grane vise. Grane su normalne , malo sam razridi i ostavi samo jake i sposobne , raste na o igled. A meni se isto ini da nebi ni bilo prinosa da je nisan topira ini mi se da neformira cvit ako je pustia , muci se sa rastom nenapreduje A danje topiranje , ma sta ja znan ,pustio bi je jos koji dan da se pruzi malo I datum je ili ,ili , vidit cu za vikend je odluka Gledao sam i ja na netu dosta vrimena ima ali nema Puno par portala koja slika ,,,, ma ok je javljat cu se
DegustatorLEGENDA

jul 2015.

na ovom primeru potencijalne grane su tu. Vrsne grane su vec uhvatile zaleta, a topiranjem biljke kao sto je uradio Falket se podstice rast zakrzljalih grana. Topiranjem vrha "vodjice" se dobija zbunactiji oblik biljke,a biljka kao biljka ce uvek nastavljati da forsira glavni top koji je najizlozeniji svetlosti i uglavnom se nalazi u sredistu vertikalne ose. Velicina heda se moze raspodeliti na ostale vrhove grana iako ce se na kraju primecivati glavna 2-3 top heda svaki bolji od prethodnog. trudim se se neki trening odradi,a to obicno nerado bude onaj najbrzi i najlaksi-super crop. njime usporim rast vrsnim granama i omogucim zakrzljalim da se pokrenu,pa i sustignu. Uglavnom,glavni deo je uradjen,sad nece praviti drasticnu razliku kako kod da Falket odluci/s.
FalketLEGENDA

jul 2015.

Zdravi bili ! Raste,napreduje posluaa san te @Degustator topira san glavni vrh , nebi li potaka ove druge ni~e grane na rast ,super izgleda , nisan prinuen forsirat , pustit su sad opet par dana ,mislin da ce bit dobar razvoj situacije ,mali Grimic , super je ,ovo je obi no ona biljka koja bi odma na po etku bila pokojna , ali eto fala situaciji i imamo i ovakvu biljcjcicu Sve vise mislin da je ovo super degeneracija ipak treba napomenit da Mi se ini da nedobronamjerni pustit malo da naraste (ka ova ). Cropat bi se moglo je tako je , pitanje je dana ,ove sve vrsne grane bit ce cropane ,eto raste tek malo vrimena pa NEK se pruzi .
FalketLEGENDA

jul 2015.

Pozdrav svima ! Da se vide promjene nakon par dana , to je to ,bit ce to jedna divota ,sve sigurniji sam da je ovo sveti gral , puno iz ni ega , onaj flat - plosnat dio stabljike sve se vise zaokru~uje, neman nista protiv toga . Zadivljujui napredak u cca. 10 dana Nisan cropa nista neka raste bez stresa ! Sta nazna i da necu Maknute su bespotrebne ,MALE grane , amo Blanka samo naprid !!!!!

jul 2015.

Jako lijepa biljka. Sto se tice supercropa, nisam fan toga jer kasnije imas problema kad procvijeta masni hed, moze doc do daljnjeg sirenja ili cak pucanja stabiljke i onda mos vrh bacit tj moras ga ranije ubrat jer ne ide nikamo. Osim ako se ne naprave neke podupore da drze tu ostecenu stabiljku. Jos nije krenula s cvijetanjem, da je moja, ja bi joj napravio piramidalnu bazu oko dna stabiljke visine 15-20cm i 30cm radijus da pusti korijenje iz tog mrsavog dijela stabiljke. Al naravno, ne moras ak neces, nece sad bit neke velke razlike.
FalketLEGENDA

avg 2015.

Malo slikica Predivan osjeaj kad se vidi kako biljka vraa to sta se nije izgulila davno prije Velik potencijal ima divota !!!, Nema vise flat steam forme sve se zaokru~ilo samo je pri vrhu jos malo , Ma sad treba samo ekati
grafAMBASADOR

avg 2015.

Ne vidim sve fotografije, ali mo~da je samo do mene.

avg 2015.

ja vidim 4 fotke, pa u postu pre toga isto 4, a u postu pre toga 5. verovatno je nesto do browsera
FalketLEGENDA

sep 2015.

Pozdrav! Sad je to lipa biljka ,nema vise nikakvi flat steem raste ,bubri sad ga dojde ko biljka bez problema, predivna je prava lipotica zaliva se redovno , miaeva nema , Sad , cvitaj, cvitaj ,cvite moj. !!!!!!!!

sep 2015.

Bombona! :p
FalketLEGENDA

sep 2015.

Promjena od par dana Divota !:) Blago onom koji skuzi da ima flat steam od momenta kad se topira , desi se oslobaanje strasne energije , rezultate vidite :).
FalketLEGENDA

sep 2015.

Dobar dan svima !! Evo malo lipote mogu isto rec da raste ,bubri , turbo :thumb: Toliko za sad , javin se opet za 7dana :D
FalketLEGENDA

sep 2015.

Evo me opet ,:) Ovo sad Ispada kao dnevnik , ako je tako zao mi je , bila je flat ,ali sad nije . Dobro je vidit u sta se moze U init ,nema se tu vise sta nadodat ,stavit cu slike pa ako,ima pitanja pitajte sve je prili no jasno . Ovde je isto bilo napada gusinica ali pinceta ,rukavice ,strpljivo i nje~no sve se o istilo i sredilo pala je velika kisa sa velikin i jakin vitron mi to zovemo Nevera :),sve je pre~ivila vidite iz prilo~enog , naravno bila je usidrena ,dobro ! Nastavlja se svakodnevna kontrola i s pa~njom je donit do kraja :) Jos malo !!! :banana_rasta:

jan 2016.

S obzirom da je tema Flat stem da se nadove~em :) Diesel od Dinafem-a, samo jedna grana je Flat stem, ostatak biljke je normalan:thumb: :respect:
BladerZMAJ

apr 2016.

Nikako nai odgovarajuu temu... Primjetio sam jednu mutaciju... sad trenutno neman slika kod sebe ali u stavit nave er. Radi se o prvi put meni vienom fenomenu. Jedna grana na svakom katu ima po etiri lista i po etiri bud sitea dok sve ostale imaju po dva. To ide od samog po etka grane i ide pet katova otprilike. Zanimljivo... moglo bi se to dobro zadebljat. Stavit u slike nave er...:gled:
DegustatorLEGENDA

apr 2016.

dok ne stignu slike,evo jos jedan primer flat stemke. Nije WU u pitanju,ali mislim da zasluzuje da se nadje u ovoj temi kako bi prosirila svest o ovom fenomenu prirode :)
High AboveAMBASADOR

apr 2016.

@Blader Meni se jednom desilo da biljka jos na pocetku izbaci 3 lista, bas me zanima kako izgleda sa cetiri. Flat stem imao samo jednom u zivotu na Kalashnikova Auto (GHS) i ispalo je odlicno, malo niza biljka ali kao da je bila topirana. :watch:

mar 2017.

Evo jedna fletara od mene... budem nabacio joa koju fotku kad skroz procvjeta. wwauto od dinafema.

mar 2017.

Evo slika ~ivotnog ciklusa mog poliploida, trenutno u danu 15. cvjetanja Moby Dick - Dinafem, free menkica :D Isprika na kronoloaki neporedanim slikama...

mar 2017.

Mobica pichi dalje... 28. dan :)

maj 2017.

Ja sam drzao da je ovo dnevnik, tek sam sad provalio da je ovo prica za sebe.Pa reko onda i ja da se upisem.Sour disel -medical seeds- iz growa pre par godina...;) :spliff::vutra:

maj 2017.

Vid' ga, zvrk! :) Jel se sjeaa kakav je bio?

maj 2017.

Budfield,Pa kako ne bro,zar mogu takve stvari da se zaborave.Jos mi to bio prvi dnevnik ovde,doduse i jedini jbg nikako da se udostupim sa tim foticem da mogu da radim dnevnike ali bice polako.Uzeo sam ja i klonove sa tog dizela istripovao se da ce biti jos koja generacija ali mucak gubi se gen vec u daljoj generaciji.ALI ono sto je interesantno ljudi kako se tu meni zalomilo dobro taj paket od medical seeds bilo je pakovanje od 3 menke.I u drugom krugu sam imao poliploid cvetova ali samo dva vrha.Bio sam ja to pricao negde na forumu cini mi se.E sad imam jos jednu u steku semenku koju cuvam vec 3god mislim tu je pitanje dal ce prvo biti poliploid ali ja sam se istripovao da hoce i iskreno se nadam da ce proraditi kad je pikujem sobzirom na starost a tu cuvam da je raspalim u novom setapu od 400w i da ozvanicim moj povratak sa dnevnicima.Eto videcemo uglavnom zanimljivi su cvetovi jako i brate sto to rodi bruka,na tom diselu iz dnevnika imao sam 4 ili 5 cveta tako nesto ni sam znao sta me snaslo.Odmah sam shvatio da cu growati citavog zivota...:gled::joint2:

maj 2017.

.......netko zeli flat u growu:razvaljen::ili sam ja nesta krivo shvatio!? Ako da....zasto??

maj 2017.

Ma jok flat opa, nego tog avla poliploida. Oni su potentniji i kompaktnijih hedova, vjerovatno i jedna od rijetkih mutacija koja ide u korist groweru :thumb:

maj 2017.

Pa da ..malo zbuni naslov,ali i ova fotka iznad!! Flet ko kuca :) Ako to netko zeli ok...za fotkanje je do jaja,ali samo za to ;)

maj 2017.

A ima li u dimu razlike?
StipeZMAJ

maj 2017.

Koliko sam ja uspio procitat, flat stem obicno dolazi uz poliploidiju, spontano dijeljenje kromosoma. Ganja je po prirodi diploid jer ima 2 seta noda a moze biti triploid, tetraploid.....octaploid itd. ...nisam jos vidio poliploid ganje a da nema flat stem barem ta cola koja je flat stem. grane koje izlaze iz flet stema mogu biti normalne sa normalnim cvijetom al nisam vidio da se flat proteze do kraja i da ne bude poliploid. Ljudi koji bridaju poliploide isto vezu flat stem uz to. Prica oko genetike, bridanja, kromosoma, sterilnosti itd.... je prilicno kompleksna kod poliploida i ne razumijem bas o cemu pricaju i da li je to sve istina. a ni za ovo prvo nisam siguran, edit: volio bi da imamo nekog profesora da pojasni malo to sve :D

maj 2017.

Ovo je vec SF De covjece :D zapali jedan i jel ti pase tamo oko 11 sati kafa

maj 2017.

sf, da. ja zimus odlucio, nema vise fensi semenki, samo stare proverene sorte, 20+ godina, mada imam jos limuna i jagoda :D previse je to kroseva, zato i dolazi do poremecaja.
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

Lemon Haze ukupno 73. dan , 19 na 12/12 zemlja substral univerzalna 80% + perlit 20% svijetla cfl , hps250 pa u cvjetanju hans 180 jedna "flat" grancica, odnosno jedna grana je pustila dva vrha koji su ponovno srasli. Nisam znao sta je , pa nisam dirao sada je tu da nesto naucim iz toga. Grana izgleda zdrava, samo kao dvije spojene grancice sto se vidi na slici. Definitivno se pati i dosta sporije raste od ostalih grana , sto mi stvara problem u boxu trenutno. Malo cu istrazivati i pratiti situaciju pa cemo vidjeti na sta ce izaci na kraju :D ubacim jos slika sutra
StipeZMAJ

maj 2017.

Ne trebas nista pratit ni istrazivat :) Imas 2 grane i cvijeta spojene u jednu. Blesavo izgleda i nemas bas puno materijala....al nista neobicno. Ak ti bas tak jako smeta mozes i ju i odsjec, al ne vjerujem da bas nemas mjesta za nju :D
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

ne smeta, ne smeta , ne smeta :D :D :D :D salim se, necu je odsjeci niti dirati samo mi je zanimljiva :D Ako sam dobro shvatio bolje je bilo topirati kada sam uocio poremecaj, mislim dobit cu i ovako neki cvjet samo sto mi toping izgleda kao idealno rijesenje za ovakve stvari.
StipeZMAJ

maj 2017.

Iskreno, nemam pojma sto bi bilo kada bi topirao. Ovisi valjda ima li gdje mjesta za nove izdanke. Nije to cak ni poremecaj, vise kao neutralna mutacija. Nema ni negativnih ni pozivitvnih strana pa se javlja tu i tamo. Imas istu pojavu kod maslacaka, tratincica... itd. One velike siroke jagode su ti cisti primjer bridanja poliploidne genetike gdje su 2 jagode spojene u jednu(pored druge)
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

Vidim da je kod Falket-a u outdooru toping odlicno prosao, ili sam ja nesto pobrkao na pocetku teme tu. I ako sam dobro skontao flet steam i poliplod nisu zapravo isto? sad ne znam ni sta ja imam :D umoran i previse informacija pa ne mogu nista zapamtiti :D

maj 2017.

Flat stem se javlja svukud, evo ga i na paprici:) :respect:
h0ndaZMAJ

maj 2017.

@Pantagan bas ti je fora ta paprika a garant bu joj i vrh zanimljiv!

jun 2017.

Evo i jedan primjer poliploid treanje...
manilaAMBASADOR

avg 2017.

Moja patka ima i jednu airoku granu, negdje na 20 cm se po ela airiti... ini mi se da e biti ok vrh... :)

avg 2017.

Koliko sam upratio dosta cesta pojava kod DP-a.

avg 2017.

Ja sam proale godine imao flatia u boxu i to na strainu tooth3 bx1 od alpine seeds, vidia koji sam manijak bio, nisam topirao, a da jesam.. a isto mi se desilo kao i kod tebe.. Stabiljka je bila isto tako airoka, pa jeste jedno kao 2-3 upaljaca, i sumjao sam da nije neato pravilno bilo u genetici, pa se nisam ustru avao to dirati, tj topirati, i isto ato Stipe re e, na kraju mi ostalo 2 buda sa strane na grani, gore cvijet nikako nije po eo cvijetat, ve samo sa strane.. nie veze.. :D
lu&kZMAJ

avg 2017.

cudna biljcica umjesto dvije ima po tri internode? sa svake strane...radi se o auto lemon

nov 2017.

RKS od DNA, dvije grane flat stem ostatak biljke normalan:):respect:

nov 2021.

White Widow

mar 2024.

Frisian dew

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se