VUTRA
LEGACY

Pomoc pls

72 odgovora3,491 pregleda

jun 2009.

Ovako biljka mi je narasla oko 60cm i lepo se ragranala...ali imam jedan problem pojavilo se neshto belo na listovima i pocele su da se prave rupice na listovima... e sad ne znam da li je to neko oboljenje neka vash ili zbog insekata poshto je van. ako neako zna nacin na koji da izlecim svoju biljku neka MI POMOGNE!!!!:sick:
krasta-zgPOZNAVALAC

jun 2009.

Pik rs men,pik rs :)

jun 2009.

e jbg nemam ni jednu sliku aj sutra cu da je uslikam tj listove pa cesh vidish...
krasta-zgPOZNAVALAC

jun 2009.

E onda mozes ocekivat pomoc,ko ovak zna o cem ti pricas :)

jun 2009.

pa sad sta ja znam mozda je neko imao slican problem i mozda moze da nasluti resenje.. nego koliko je stepeni kod tebe u kraju sada i ako imash biljke koliko ih cesto zalivash?
krasta-zgPOZNAVALAC

jun 2009.

Pa dosta je vruce ovih dana,zaljevas kad je zemlja suha,kod mene jo to svakih 2-3 dana :))

jun 2009.

pa da tako je i kod mene sada. :) E da a cime zalivash ? Ovo je moja prva biljka izvini ako te smaram pitanjima :P ja sam je do skoro zalivao obicnom vodom a sada sam kupio u biljnoj apoteci hranu u tecnom stanju...
krasta-zgPOZNAVALAC

jun 2009.

Koliko je stara,ja ih u vegetaciji zaljevam samo vodom,kad pocnu cvjetat onda malo pognojim..al uglavnom nemoj s tim pretjerivat
Teglica_UnkaAMBASADOR

jun 2009.

evo care pa procitaj https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/3361-bio-uzgoj-gnojiva-i-pesticidi.html ja to resavam sa kamilicom caj od kamile,ako i to ne ide onda beli luk a od njega i sam djavo bezi....

jun 2009.

ne znam kako da stavim sliku... -_- ovo mi je prvi put da koristim bilo kakav forum...

jun 2009.

http://img197.imageshack.us/gal.php?g=photo0213.jpg evo slika...

jun 2009.

nametnici
4herbsPOZNAVALAC

jun 2009.

lisne buhe,ako nije u cvjetanju posipaj malo neo pitroida okolo i po listovima pa ea ih pobit bar na jedno vrijeme,ina e stalno dolaze novi ali nisu stalni gosti,one ti dou tako u prolazu pa ti ostave bijele ta kice po listovima,po ni~im ve inom pa ono ako vidia male crne sjajne bubice koje ska u pobij ih ako ih moa uhvatit,ali najbolji ti je neki blagi pesticid,super zi je onaj prirodni od dalmatinskog buha a
HeadonistAMBASADOR

jun 2009.

imao sam taj problem indoor, posprejao biljku 2 puta otopinom eanjaka, ilija i papra. nakon toga je sve super i bez nametnika.
FrulaENTUZIJASTA

jun 2009.

a jel znas da ta otopina ceanjaka i ilija pokosi sve kukce koji dodju u dodir snjom? dakle ako to budes radio outdoor, pazi kako rukujes s tim...
Teglica_UnkaAMBASADOR

jun 2009.

kukce?
FrulaENTUZIJASTA

jun 2009.

da kukce, bube, insekte, clankonosce (nece rakove)... sto ti nije jasno tu? citao sam o toj otopini davno josh u nekom magazinu za vrt i bastju.
pizzapartyISTRAŽIVAČ

jun 2009.

da ne otvaram novu temu, biljka mi je narasla nekih 5-6 cm, i sve je lijepo ialo dok ujutro nsiam vidio da je pala odnosno da ne stoji viae uspravno ko da ju je pokupio tramvaj :D znate mo~da ato ne valja
HeadonistAMBASADOR

jun 2009.

mo~da ju je vjetar sruaio, mo~da je uvenula, mo~da ju je pogodio asteroid bilo bi lakae da daa neku sliku :D

jun 2009.

mnogo je injenica u igri recimo ako si je sadio izmedju aina..ko zna :icon_lol:
mr.skunkAMBASADOR

jun 2009.

ovo je no homo forum , nemoj tu neke metafora zajebancije :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
E ljudi ja imam jedan problem...biljka mi je narasla nekih 50-60cm i hteo sam da je presadim u vecu saksiju od 10 l,ali dok sam je vadio iz saksije jedan deo zemlje mi je ostao slepljen na dnu,i jedan deo korenja je popucao...presadio sam biljku,da li ce joj to skoditi sto je popucalo korenje i da li ce nastaviti da se razvija i raste???Hvala...
E ljudi ja imam jedan problem...biljka mi je narasla nekih 50-60cm i hteo sam da je presadim u vecu saksiju od 10 l,ali dok sam je vadio iz saksije jedan deo zemlje mi je ostao slepljen na dnu,i jedan deo korenja je popucao...presadio sam biljku,da li ce joj to skoditi sto je popucalo korenje i da li ce nastaviti da se razvija i raste???Hvala...

apr 2010.

Pa nema baa proroka tu ali trebalo bi ukoliko nije neato ozbiljnije:) To ea najbolje ipak sam viditi kroz tjedan-dva...

apr 2010.

Pa nema baa proroka tu ali trebalo bi ukoliko nije neato ozbiljnije:) To ea najbolje ipak sam viditi kroz tjedan-dva...
nadam se dobrom... :)
nadam se dobrom... :)
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E a zatr je moguce da ja NEMOGU da vidim te biljne vasi, posto su mi veoma male biljke, a rupice imam na listovima, ili moze nesto drugo da bude ?? Jel se one vide uopste?
dr.manijakAMBASADOR

apr 2010.

E a zatr je moguce da ja NEMOGU da vidim te biljne vasi, posto su mi veoma male biljke, a rupice imam na listovima, ili moze nesto drugo da bude ?? Jel se one vide uopste?
Slimola mi se stabljika od biljke koja je stara 4 meseca,sta da radim ima li joj leka???
mjesecarLEGENDA

jul 2010.

baki sta ti to radis sa biljke,zlostavljas je,sve zavisi hoce li preziviti,postaj neke slike...
punoglavacISTRAŽIVAČ

jul 2010.

ima leka.samo je zavezi necim na slomljeno mjesto
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

jul 2010.

...Upravo tako...ja sam svoju vezao izolir-trakom, ve sutra je nastavila normalno rasti...
AAAAAAAAA....kakav sam debil....isto to sam i ja uradio vezao je na slomljeno mesto sa izolir trakom,ali kada sam je obisao posle par sati listovi na vrhu si se spustili i mislio sam da je crkla i odsekao je.....steta..a to mi se sve desilo zbog jbne murije...dosli su mi u dvoriste da pitaju nesto caleta zbog neke saobracajke i kada sam ih video krenuo sam da sakrijem biljke u zbunje i kako sam ih prenosio tako mi se biljka slomila. :(
XxFiAdRoxXENTUZIJASTA

jul 2010.

Ma koji VRAG te navede Da Biljku Vezes sa IZOLIR TRAKOM??????????????....omfg...:icon_confused: :sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana::sadbanana:
cmfsrleISTRAŽIVAČ

jul 2010.

ja sam jednu bukvalno prepolovio na pola motikom :) mozda se drzala na 10 % stabljike , privezao sam je nekim konopcem uz drvo da stoji uspravno . Povratila se u zivot , ima mozda 1 metar ali u odnosu na ostale koje su 1,80-2 m dosta se razlikuje :) ima mozda 6-7 vrhica , pa ce i od nje da ispadne neshto :)
aost100ENTUZIJASTA

jul 2010.

ova tvoja mi izgleda ko jajar ! ali to je samo izgled !

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se