VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaZelenko traži pomoć !! !!
LEGACY

Zelenko traži pomoć !! !!

142 odgovora10,742 pregleda
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

U prvim postovima objasnio sam situaciju, stvari su se promjenile. Sa prozora, napokon sam preaao na 400hps grow - philips, i naravno da trebam pomo - svih starijih lanova i moderatora . . . . dvije ljepotice dobile su tetova~u na listovima - to kice na listovima ( slika 1,2,3,4,5 ) moje mialjenje: PH se promjenio - iz 0 u plus (mozda je i minus - lakmus u proceduri ) - mialjenje koje sam stekao itujai i vraei obzervaciju slika na forumu . . . . Vaae pak, zbog iskustva,dolazi na prvo ( no.1. ) mjesto . . . ako slike nisu dovoljne, spreman sam otvoriti novi post u first grow report, djelu foruma . . . http://img412.imageshack.us/my.php?image=dsc00050na3.jpg http://img516.imageshack.us/my.php?image=dsc00049qm0.jpg http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc00041wo2.jpg http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc00040ax8.jpg http://img516.imageshack.us/my.php?image=dsc00039ld7.jpg od po etka Vaa du~nik . . . :thankyou::thankyou::thankyou:
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Stvarno mi treba pomo, pa Vas molim da neko pogleda slike i ka~e ato misli (ako se iz slika ne vidi dobro ponovo u slikati, samo recite) zahvaljujem unaprijed . . . .
FukmondoAMBASADOR

mar 2008.

daj ti to partija:) ponovo uslikaj po mogucnosti cijelu biljku i izoatri to udo. a zbog par tih pikica ne treba da se sekiras:icon_cool:
DoktorPOZNAVALAC

mar 2008.

Brate ima li ti taj K800i Autofokus? Ali nemoj da se sekiras nije to nista! Mora negde malo lisce da pusi! Niko nema idealne biljke bez ikakve tacke na liscu! Ako bas pocne da zahvata veliku povrsinu lista i to samo tak list onda nije problem u tebi nego u tom listu samo ga odseci i fajront! A ako se siri po celoj biljci onda je do tebe i onda slikaj i recicemo ti sta je!
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

[bez sadržaja]
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

[bez sadržaja]
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

[bez sadržaja]
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

[bez sadržaja]
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

[bez sadržaja]
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Prvo da se ispri am ato sam post-o u krivom djelu foruma, nisam jednostavno obratio pozornost gdje se nalazim . . . :icon_cry: u mislima mi je jedino bilo da zatra~im pomo za svoje bilj ice, ne bi podnio da im se neato desi . . . :watchplant: Hvala na dobrim vijestima, no da budem siguran, ja slikao ponovo malene i joa ozna io crvenim strelicama pjege ( nadam se da se sada bolje vidi ), ina e slikano je s mobom.. . . Mali update: jedna biljka ima pjege na tri najve a gornja lista i dva lista ispod ovih, druga biljka samo na jednom, ostalih 4 su o.k. Zaljevam ih sa vodom iz pipe ali mi voda u bocama odstoji barem jedan dan prije zaljevanja, sveukupno par dana, koliko mi treba da potroaim svu vodu, zaljevam ih sa par dcl (3-4) svaki drugi dan poslje gaaenja lampe, Pod lampom, u punom smilsu rije i su tek 7 dana, do tada su bile "prozoruae" (3 mj.) :icon_rolleyes: Zato su duga ke i pre male za svoju starost ali ja se nadam da e na kraju sve biti o.k. :icon_lol: I joa fotka cjelokupnog growa:
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Joa da ispunim upitnik ( esto ne vidim ono ato mi je ispred nosa - mislim na upitnik):icon_lol: 1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?sjemenke 2.Koliko su stare vaae biljke ?4 mj.( 3 mj. 20 dana na prozoru) 3.Koliko su visoke vaae biljke ?32 cm 4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaae biljke ?10l ( u dvije tegle po dvije a dvije po jedna) 5.Kakva je vaaa zemlja (Sa ime ste ju mjeaali , jel zagnojena, )zemlja - Univerzalni supstrat od "Gabrijela", gnojio dva puta sa mineralnim gnojivom od "Vita" 6.Kako esto zaljevate i kakvu vodu koristite ?svaki drugi dan po 3-4 dcl na teglu 7.Kakav je ph vaae vode (bar pribli~no ako imate lakmus ph tester) ?ne znam do sutra 8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N:P:K (odnosno duaika,fosfora i kalija) ?N-P-K - 6-7-8 9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,obi nu) ?hps 400w 10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?50-55 cm 11.Koliki je vaa prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?52x90=0.46 m2 12.Kolika je temperatura i vlaga u vaaem prostoru za uzgoj ?28-29C* 13.Koliki je ph zemlje ?ne znam do sutra 14.Dali ste uo ili nekakve insekte u vaaem prostoru za uzgajanje ?ne 15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?prvi put:newbie:
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

zbog ovih tockica mislim da se jos nebi trebao brinuti , ali ako se pogorsa napravi update . tockice jesu moguce zbog gnojenja .....samo kazem inace. ne kazem da je to tvoj slucaj niti da imas ozbiljan problem . ne razumijem zasto si koristio te niske potove ....tocno je da ce biljke i u njima razgranati korjen, ali u principu vole dubinu . opet...ako vidis da je ovako ok, nema beda :) jos ono sta primjecujem je da stabiljkama stvaras potporu ! zasto ne primjenis LST ?? dosta su ti biljke prorjedene i gubis na visini ! sretno dalje . peace .
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Od 20 sati se zezam sa LST (to mi je bila i namjera od samog po etka, nikada ih ne bi mogao rezati . . .:watchplant: to bi i mene zabolilo ) Zahvaljujem na dobrim vjestima ali u i dalje paziti na njih, bit e pod budnim okom. Danas sam otiaao kupiti lakmusus papir i pao na guzicu kada je ~ena u Hospitaliji rekla da moram za to pljunuti 115 kn, morat u sa ekati plau, totalno sam avorc :icon_cry: a ~elim znati koji mi je PH vode. Zbunilo me jedino ato je rekla da lakmus nemo~e mjeriti PH zemlje ! ? Iskreno, zanima me da li neko od Vas mo~e objasniti kako se mjeri PH zemlje, da li se samo lakmus stavi u zemlju ? na koliko duboko ? na koliko dugo ? Joa jedno pitanje koje e Vas zacjelo nasmijati - kako prepoznati mu~jaka kada se naprvi LST i to sve postane jedan veliki busen ?:icon_rolleyes: a sada slike nakon obavljena posla . . . ako sam ih previae savinuo samo recite, ja sam shvatio da trebaju biti ato vodoravnije sa teglom . . Pozdrav :wave:
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

pa tocno...lakmusom ne mozes mjeriti PH zemlje , ali za to se mjeri ronoff PH . tj. izmjeris ph vode prihje nego sta zalijes da znas da li je odgovarajuci ph i izmjeris ph vode kad izade van na dno pota . ph vode koja izade dole ti je runoff ph . najbolje da je u rangu 6.3 - 6.8 . muzjaka prepoznas isto kao i da ne radis LST :)) ne trebas brinuti za to . sto vise ih savijes a da im ne nastetis , to bolje :) pozz
TarkiPOZNAVALAC

mar 2008.

Zapravo i mozes mjerit PH zemlje samo je malo kompliciranije, tj, da mjeri se ph vode samo ne na taj nacin na koji si weedman opiso (posto je to neprecizno i netocno), i treba ti univerzalni lakmus, bit ce da je to taj skupi. Ovi obicni mjere samo kiselo - luznato, tj daju samo plavu ili crvenu boju. Mjerenje ph zemlje Uzmes x grama zemlje (40 je optimum) i x ml destilirane vode (40 ml u ovom slucaju). Zemlju stavis na papir da se malo osushi. Stavish to u istu posudu/casicu i mjesash jaaako dugo, tipa 15ak minuta. Jako je bitno da jako dugo mjeshash. Ostavish da se natalozi zemlja i sa kapaljkom uzmesh vodu koja je gore. Ostavish pola vode unutra i ponovno mjesas 5-10min. opet sacekas da se zemlja natalozi i onda uzmes ostatak vode i bacis ga u onu casicu di si bacio i prvu vodu. Tada uzmes lakmus i onda ga bacis u tu vodu i to ti je ph zemlje. Takodjer, najbolje je uzet malo zemlje sa vrha, malo iz sredine i malo sa dna, te zasebno svakoj izmjerit ph, te uzet srednju vrijednost na kraju. Tak dolazis do preciznijih rezultata.
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

iskreno nisam nikad primjenjivo tako nesto, ali citao sam o tome .... nisam primjenjivao zato jer nisam dugo vremena koristio lakmus nego sam odmah presao na dig ph metar . ono sta sam rekao nije neprecizno jer ako ti je runoff ph dobar, onda ne trebas brinuti za NISTA , a ako nije dobar onda krenes da daljnje mjerenje . ali eto .... mozda ta metoda koju si naveo stvarno sljaka , ali cu napraviti pokus da vidim da li je tako . thanks . pozz. edit : evo napravio ja pokus . odmah jedan isparavak : ako se smjesa 40 g zemlje i 40 mL vode ne dobije se nista nego blatnjava zemlja , sta opet ne odgovara za lakmus . treba napraviti omjer tako da je vode za 2x vise od zemlje . ja sam koristio 40g suhe zemlje i 100 mL dest vode . metoda nije tako komplicirana , ustvari nije uopce :) dovoljno je to smiksati tako da sve to skupa bude vodena kasica , mjesanja svega 5 min . kada je smjesano dovoljno umociti unutra lakmus i to je to . izmjerio sam ph neke zemlje koju sam nasao , iznosio je 7.3 - 7.5 . kada sam primijenio ovu metodu ph je iznosio 7.4 . sljaka i nije komplicirano . moj zakljucak : runoff ph jednako je precizan kao i ova metoda . jedna i druga metoda sljakaju bez problema i mogu se koristiti po zelji :)
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Dje aci svaka ast na temeljitom objaanjenju :clap:, mislim da u probati i jedan i drugi na in im kupim lakmus papir, jedino znam da neu moi tako prcizno izmjeriti PH jer ovaj koji ja kupujem podjelen je na skalu od 1 do 14 PH, svaki stupanj ima svoju boju pa je trebam po boji sku~iti koji je ph, 6 ili 7 recimo, ovo 6.4 ili 7.3 neu moi o itati. Ina e ljepotice su ve dignule glavu i dalje nastavile sa rastom, kada proe joa koji dan ponovo se bacam na vezanje i tako dok ne dobijem bush :icon_lol: , ako mo~e pitao bi joa neato, s obzirom da su ve dosta stare (3,5 mj. - prozor i 8 dana hps 400w) koliko im je potreno da imaju joa vegetaciju prije nego prebacim na 12/12, trenutno su na re~imu 14/12 - mo~da sam trebao staviti i 16/12 ili viae ali nisam htio napraviti nekakv aok. Tj. neznam kako utje e na njihov rast povisivanje re~ima svjetlosti. Joa jedna bitna stvar - imam digitalni timer za kojeg sam siguran da sam ga dobro namjestio (po etak u 7h a gaaenje u 21h, stvarno vrijeme je to no) ali sam u ova dva dana primjetio da mi se krivo iskap a, prekju er u 22h a ju er u 21.23, to me u~asno zbunilo, ostale dane ne znam jer nisam bio doma a kada bi doaao ve je svjetlo bilo ugaaeno. Interesantno je to ato ujutro se svaki put dobro uklju uje trenutno mi je to i budilica jer u sobu kao da mi dojde podne :icon_biggrin: eto, toliko od mene pa ako neko stigne odgovorite bit u nezmjerno zahvalan :thankyou:
GizmoBlazeISTRAŽIVAČ

mar 2008.

A kakvi su ti to rezimi 14/12 i 16/12???To onda tebi dan traje 26 i 28 sati??Ili sta ? Ne kontam taj rezim i gdje si to vidio.Ako ti je taj rezim vec sad imas 12 sati mraka.Ne valja ti se igrat s fotoperiodom.S obzirom da su toliko stare ja bi odmah gurnuo pod 12/12...
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

ok...tebi su trenutacno na rezimu 14/10 (14 sati svijetla i 10 sati mraka) .... nemoj se cuditi ako ti se malo sporije razvijaju tako da.... mislim da bis ih trebao jos vegetirati prije nego sto stavis na cvjetanje . slobodno ih pusti da se jos razviju i zgusnu . samo jedan savjet : daj im vise "dana" :) stavi ih na 16/8 , brze ce se razviti . drzi ih tako jos tjedan-2 i prasni na 12/12 . ali sve je to relativno i mozes kako god ti se cini u redu :P pozz
TarkiPOZNAVALAC

mar 2008.

Zemlja je mulj ako je omjer 1:1, ali moras ostavit da se natalozi tipa nekoliko sati, pola dana, an ne samo promjeshat i to je to. I naravno da stisnes zemlju da voda ode gore, te da cijeli postupak brze zavrsi. Ak stavis 100 ml destiliriane vode, njezin ph ce se jace osjetit u odnosu ph zemlje.. Dakle, njezin ph ce bit dominantan u odnosu na onaj ph od zemlje, sto ce dati netocan rezultat. Posto je ph dest vode neutralan, ako stavis vise od 1:1 omjera ph cijelog medija ce na kraju ispast nizi ili visi, ovisno jel ph medija kisel ili luznat. Upravo zato se stavlja 1:1 omjer destilirane vode, koja sa svojim ph u tom omjeru ne moze utjecati na konacan rezultat! Zakljucak - ne treba stavit 100 ml vode, neg 1:1. Ja ovo nisam izmislio to pise u udzbenicima kemijskim, frend sa kemije koji prolazi s 5 i ima soli u mozgu mi je ovo reko, momak je seminar na tu temu radio.. posto je kemija prilicno egzaktna znanost, odredjeni parametri se moraju postovat.. al dobro, i druge metode su vjerojatno poprilicno tocne, sad ne znam kolka je greska, al sigurno je da do nje dolazi ako se ne radi kak spada.. Dal ce utjecat na sami grow, moze i ne mora. Al eto.. ak ti je ljeno malo vise na tom poradit a da dobis 100% tocne rezultate to je tvoja stvar. Stvar je pedancije. Nekima (poput mene) su picajzle :D, a neki ne..
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Nekada i sam sebe iznenadim s glupoau, naravno da su na re~imu 14\10, razmialjaa o 12\12 i desi se lapsus calami, sve zavraava sa 12, pa tako i dan onda traje 26h, tko god to vidi shvatio je da sam malo pogrijeaio u pisanju . .. . :icon_rolleyes: Zahvaljujem na odgovoru M wEeDmAn 88, ini se da u ve ini situacija razmialjamo jednako, ti samo potvrdia moja nagaanja, da te razveselim, veceras kada sam doaao doma, promjena vremena na timeru bila je prva stvar koju sam u inio, razmialjam o tome od prvog dana kada sam ih stavio pod lampu . . . . :read: Iako su stare prakti ki 4 mj., prema njima bi se trebao odnositi kao prema bebama koje su stare 3 tjedna (pod lampom) i to mi je jasno.:icon_cool: Trebao bi joa jednan konstruktivan prijedlog ako mo~e, ne brine me toliko injenica pod kojim su re~imom moje biljke i koje su starosti, ve me viae brine starost zemlje koja ih prehranjuje. . . :watchplant: Gnojio sam do sada 2 puta sa mineralnim gnojivom od "Vita" N-P-K 6-7-8. tako da bi jedan ep (10 ml) razrijedio u 1.5 l vode i s time zalio sve etiri tegle (1o L) podjednako (3-4 dcl) u razmaku od 15 dana. Ne mogu jednostavno procjeniti koliko im trenutno treba hrane s obzirom na njihovu starost. . . . Treba uzeti joa u obzir da su u dvije tegle po dvije biljke i da zemlju nisam nikada prezalio, injenica koja me potaknula da razmisljam o tome je suanje najdoljnjih listova koji su joa k tome i po~utili (slike u prilg tome), iako to mo~e biti i normalan prirodni proces kojim se biljka rjeaava nepotrebnih, tj. najstarijih listova. Ovo "iako" me malo izluuje pa bi molio M wEeDmAn 88 da me rijeaia nedoumice, ili netko drugi . . . Zahvaljujem unaprijed,
StonerLEGENDA

mar 2008.

ja bi rekao da nije to problem ph nego da je problem nedostatka Ca ili rane faze Mg nedostatka .
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

kad merite PH najprije dobro posuaite zemlju!!!!-skroz(24h) ako imate mogu nosti presejte i sto re e weedman u razmeru 1zemlje:2dest.vode..... sa poreme ajem PH dolazi do zaklju avanja elemenata... Kalcij,~elezo(fe),bor..su tesko mobilni elementi:njihov nedostatak e se pojavit prvo na manjim listovima duaik(N),fosofor,kalij,magnezij,klor...su dobor mobilni i njih nedostatak prvo primetimo na velikm listovima
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Zna i neodostaje mi mnogo toga, i duaika i magnezija i fosfora ?? Jel neko zna onda odgovor na pitanje - Dali da gnojim ili ne ? jeli PH uzrok svemu, za sada su stabilne, nema promjena u odnosu na par dana, dapa e glave su dignule i rastu punom parom . . .:cool44: ja bi zagnojio s gore navedenim gnojivom za par dana i dao im vode (prokuhane i iscjeene) i joa pro itao koju "pri u za spavanje" :icon_smile:, ako to nije dovoljno neka znaju da ih volim bez kompromisno . . . .
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

nisam siguran tako da ipak pricekaj da netko iskusniji kaze svoje .... ali ja ih jos nebi gnojio . ako i gnojis neka to bude u jako maloj dozi ! inace mislim da bis ih mogao malo poprzit . jer kad dodas to gnojivo neces im samo dati ono sta im treba nego i suprotno tako da... bilo bi odlicno da imas gnojivo sa samo mikroelementima , onda bi ja gnojio .
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

ftotke koji oka ijo drugi put malo osvetli prostoriju-ako nemas flesa... na brzo izgledajo one ta ke kao ph problem. Prilikom poreme aja PH dolazi do rekacije zaklju avanja elementa.. naprimer u vrlo kiseloj zemlji nase biljke ne mogu absorbirati N duaik ili vrlo malo.Listi po inju ~uteti mi dohranjujemo i jedino sto napravimo je da spalimo biljku!! Tu je brzo reaenje dodati malo dolomita, pri tom e se dvignut PH odklju ati N i joa e biljka dobit iz dolomita Ca i Mg PH lisit i za kemikalije... trgovine sa lab.opremom 100kom oko2 eur zemlju posuaite dobro,presejte i ako radite sa destiliranom vodom 1substrat: 1,5 do 2 dest. vode sretno
kocka66ISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Pro itao sam ju eraanje postove i danaanjom obzervacijom mojih curica zaklju io, da sa njima fakat neato ne valja :icon_cry:, na svima je definitivno vidljiv problem koji izgleda kao nedostatak hrane, uzrokovan vjerojatno loaim PH. Slo~io bi se i sa SLO-Erom i M wEeDmAn 88 oko toga da mi je PH vode loa i zbog toga se ne mogu normalno hraniti, Nakon ato sam, prije par dana napravio LST izgledalo je sve O.K., onda sam ih zalio vodom i dva dana niata i nakon drugog zaljevanja po ele su nekako tonuti, lia e se po elo spuatati, ona s mrljama po ela je dobivati joa viae mrlja, a rubovi liaa po~utili i malo se uvinuli, na slikama mo~da ne izgleda straano ali ja kada gledam definitivno vidim promjenu . . .. :icon_cry: Sva sre a da ih sada nisam krenuo gnojiti, mo~da bi ih spalio kao ato ste i napisali, trenutno kuham vodu u loncu od 15l i poslje kuhanja u je procijediti od kamenca, taj savjet sam dobio i pokuaat u s njim. Zaljevat u od sada s takvom vodom i nadati se najboljem, joa nisam stigao kupiti lakmus ali sutra idem po njega. Na poslu mogu nabaviti vodu "Janu" pa u i s njom probati - besplatna je, pa se isplati malo teglit boce do doma ! Stavljam slike u prilog i nadam se da e se cure oporaviti Poz....
gargamelPOZNAVALAC

apr 2008.

daj okaci sliku cijele biljke. kazes da su se biljke povile nakon sto si zalio? to znaci da si zalio malo vise nego sto treba. mozda korjen od blata nemoze doc do cega bi trebao. meni kad prezalijem (cesto) biljke ne rastu po par dana uopce... to je samo jedan moguci scenarij neiskusnog scenarista, pa me nemoj shvatit preozbiljno.
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Danas sam zvao "Jamnicu" da mi ka~u koliki je PH njihovih voda, dobio sam sljede e: 1. Jana - 7,5 PH 2. Jamnica s CO2 - 5,7 - 6,0 PH 3. Jamnica bez CO2 - 6,9 - 7,3 PH Uzeo sam sa posla Jamnicu bez CO2 jer mi se ona ini najboljom, abe je pa nek se nae, jedino me zanima da li netko od vas zna da li se mo~e koristiti ova sa CO2, to pitam jer ne znam kako djeluje CO2 na biljke. `to se ti e zaljevanja mislim da tu ne grjeaim, zaljevam ih savaki drugi dan s 3-4 dcl vode, posude su od 10l a u dvije posude se nalaze i po dvije biljke. ak mi se ini da ih mo~da i premalo zaljevam, ina e uvjek probam zemlju prije zaljevanja, gurnem prst u nju i ako je vla~no (pri tome ne mislim na mokro ili blatnjavo) na osjet znam da im ne treba previae vode. Imaju uvjek koliko im treba. Nadam se ... :icon_confused: Slikao sam sada kompletne ali se mo~da ne e dobro vidjeti jer me j.... lampa, slkat u ih joa jednom ve aras, kada se ugasi pa e se onda bolje vidjeti. Ina e svi doljnji listovi su ~uti i objeaeni a na nekima je zahvatio i drugi red . . . Poz . . .
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Ne koristit sa CO2, to nije to sta mo~da mislis !! Jamnica bez CO2 + 2ml PH- !! Samo ipak provijer sa testerom vodu koji je to ni PH pa onda spuataj do 6-6,5 !!
FukmondoAMBASADOR

apr 2008.

ljepo to izgleda nema sta:thumb: Lst oke ali daj ti nategni dolje na dnu pa kontra tako da korjen ne teretis previse:)
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

Evo moj pogled na stvar... Ja sam ti upravo prebrodia problem niskog ph zemlje i kroni nog nedostatka duaika (N) i mogu ti rei da ti nemaa takav problem...ne isti takav doduae.. Prvo mislim da ti je dosta stara zemlja,totalno iscrpljena raznim vrstama voda i djubriva te da presadia biljke u friaku zemlju ,pritom lagano prstima odvojia stare zemlje od korijena,ali lagano koliko mo~ea a da ne sjebea korjen... Drugo,s obzirom na to da su ti biljke dosta stare iako nisu u tom periodu razvoja(imao sli an problem u prvom growu),a starije biljke tra~e viae Kalija da stabljika bude vraa i zdravija...mislim da ti ga malo fali...ali stvarno malo ,to rjeaia sa djubrivom i tree mislim da su ti doze zalivanja malo obilate...kad o tome govorimo mislim da je bolje zalit manje nego viae....;) i joa neato...u prvom growu mi je vegetacija trajala ko santa barbara,ka i tebi,em zbog opreme em zbog neznanja....ou re kad ih stavia na 12/12 o ekuj da e cvjetat dosta du~e nego ata je normalno...recimo 100 dana cvitanja ti ne gine...ali ima to dobre strane hehe....dobar urod;) Ali sve u svemu problem ti nije previae zabrinjavaju...vei je taj ato su pre~ivile aokova ko titanik:icon_lol:
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Uf, uf, uf ovo ato si napisao, Splitsko dite malo me plaai, presaditi biljke ??? htio bi uti joa neko mialjenj po pitanju toga ! Neka se jave stariji pa neka objasne jel bi to bilo pametno. bojim se da bi s tim mogao usrati cjelu stvar, potovi su niski pa vjerujem da je korjen po cjeloj du~ini pota, bit e teako izvaditi biljke iz njih a da ih ne s***** . . . :icon_confused: ina e prije dva do tri tjedna dopunjavao sam potove s novom zemljom i trenutno joa ima mjesta za par aaka svje~e zemlje da stavim odozgora, mo~da bi to malo pomoglo ? ! nego rekao si da ti se ini da imam problem sa Kalijem i da ga rjeaim s djubrivom, da li znaa kojim konkretno i na koji na in, bio bi zahvalan za tu informaciju :thankyou: ato se zaljevanja ti e, koliko vode onda da stavim po potu svaki drugi dan - 2-3 dcl ? Poz..
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

apr 2008.

to sam bas mislio komentirati ...mislim da ti nije pametno sada ici presadivati a sada kako ces . ma svaki dan po 1-2 nije previse, ali opet dosta ljudi zalije npr jedan dan malo vise i onda 1 ili 2 dana nista . a sada.... kada zalijevas , da li zalijes samo oko glavne stabiljka ili preko duzine cijelog pota ? @dite .... a sta kada cijela biljka odradi vegetaciju od (otprilike ) mjesec dana i cvjketanje od jos bar 2 mjeseca to onda nije stara zemlja ? pa kad je zemlja iscpljena i nema vise harnjivih tvari u njoj za biljku onda se i zato gnoji . prije ili kasnije to se mora desiti :) mozda sam te ja krivo skonto ... !?
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

`to se zaljevanja ti e zalijem cjelu povrainu zemlje u potu, a sto se presadjivanja tice opet si M_wEeDmAn_88 potvrdio moje razmialjanje zato sam i htio prije par dana gnojiti ali sam odustao jer ste me uvjerili da je vei problem ako PH neatima pa time i dolazi do nemogunost pravilnog prehranjivanja. Po et u za sada zaljevati sa malo manje vode, jamnica je po ela raditi a pripremio sam i prokuhane i procjeene vode. Danas moram malo popraviti LST i zadnju bilj icu koja najviae kasni (ona je s onom s flekama) svezati pa u moi ljepo sve poslikati pa opet staviti Vama na uvid . . .:watchplant: do na erve . . . .
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Nemoj prokuhanu uzimat jer u prokuhanoj vodi tj u loncu kojem si istio vodu mo~e se desit da se napravio sitan sadr~aj kamenca. Jamnica ili kianica, u sljedeim danima e kiaa padat, ja sam 80l plasti nu ba vu izbacio van da mi zdrave kianice nakupi.... pokuaaj si tako neata napravit neea pogrijeait :D
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Jasno da e se nakupiti kamenca, ja sam kupio u apoteci gazu (kom 2) od 1m2 (14 kn) - kada je zamotana cca 10 slojeva, jednu stavio na drugu i dobio 20 - 25 slojeva gaze kroz koju sam procjedio skuhanu vodu koja je odstajal u loncu 2 dana (sve ato sam vidio u loncu sleglo se na dno). Voda koju sam procjedio prozirna je kao i ona kupovna, niti jedne mrvice, ni ega u njoj . . . . Na~alost ovo sa kianicom nije opcija jer ju nemam gdje pokupiti, mo~da neato smislim ali sumnjam . . . Poz...
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

@weedman `to se ti e starosti zemlje... nakon 3 miseca je ta biljka gotova,spremna za suaenje i ta zemlja u kojoj je rasla je takodjer iscrpljena ali viae se nee crpit...osim od crva u kanti za smee.. Njemu je zemlja iscrpljena a biljku o ekuje najbitnije razdoblje...cvjetanje... @kocka Time ato si nasipavao zemlju na postojeu bez pravog presadjivanja,prakti ki nisi niata napravio jer korjen naae bilj ice obo~ava dubinu a ne airinu,dakle bar 2-3 centa zemlje od povraine ne igra SKORO nikakvu ulogu.. kad zalivaa ne tribaa baa cilu povrainu zemlje potopit,pogotovo ne u takvim pitarima mislim da su ti 2 dcl dovoljna... ato se ti e djubriva,uzmi bilo koje u vrtnom centru koje je za period cvjetanja,moj savjet da uzmea u prahu,al to ve od osobe do osobe...od biljke do biljke
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

ako presadjivanje odradia nje~no i u tamnom prostoru ne mo~ea sjebat neato da si ne znam ata... ..imo slu aj da su mi dvije biljke bile u istom pitaru..stabljike udaljene 4-5 centimetara i negdje na pola vegetacije sam ih rukama onako zdravoselja ki uvatia za zemlju i samo odvojio,bio mi viae pun kua toga kako u i ata u pa sam ih samo razdvojia.. ulo se pucanje korjena i skoro sam zaplaka... obe se oporavile,obe bile ~ene,obe se popuaile...hehe dobro ,to je ljuta krajnost ali ~elim ti re da su one ja e nego ato mislia;)
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Ne kupit kianicu nego neku plasti nu ba vu od 10-20Lit pa samo je pusti vani kad kiaa pada i eto ti kianice :p
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

@KaraJack pod pokupiti mislio sam da nemam gdje staviti posudu od 10L, a da to ne bude sumnjivo, procjena situacije u kojoj ~ivim, da ima na in probao bi i s tom vodom jer mi je joa neko to sugerirao . .. . @dite ovo sa zemljom ima smisla, moram se ispraviti vezano uz starost, gledao sam dnevnik koji vodim na kalendaru, 22.01. bio je datum presaivanja (iz manjih u vee potove), sporo su rasle i bile male, pa sam dugo (1.5 mj) mogao prekopavati zemlju oko njih malo dublje (koristio bi ruku ili vilicu), time sam sigurno dobi malo na prozra nosti i obnovio bar malkice elemenate iz zraka, gnojio sam prvi put nakon dva tjedna ( mislim da je to mo~da malo bilo i prerano ) ali biljke nisu pokazivale nikakve simptome, dapa e ~ivnule su i po ele su br~e rasti. To me ak i ohrabrilo za drugo gnojenje koje sam napravio par tjedana kasnije. Zemlja mo~da je iscrpljena ali bi se valjda to dalo rjeaiti gnojenjem ili ??? mo~da grijeaim . . . da bude ljepae veceras me joa jedna stvar zabrinula (nadam se la~no), ini mi se da imam mudonju u potu, dok sam radio ponovo na LST-u, vidjeh ovo: ako je, ~ivjet e joa samo no as, ako nije, drago mi je da sam ispao g.... :ludaci_lol: iskreno se nadam da su to samo novi vrhovi . . . Poz . . .
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

prekopavanje zemlje ti je moglo donit viae atete nego koristi,manjak kisika ne rjeaavaa na taj na in,vidi post od Inq-a na prvoj stranici vezano uz nedostatak kisika... Iskreno se nadam da ti presadjivanje nee biti potrebno ali ti je vjerojatan uzrok onog problema bia u tome... By the way imaa kitu u boxu hehehe... mudonja 100 %
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

apr 2008.

pa kad je zemlje iscrpljena jasno da moras gnojit kad su biljke gladne . a sada.... na tebi ostaje da presadis ili ces probati s gnojivom ... mislim ..pa sigurno ima smisla da se presade . sigurno daim vise pase u novoj dobroj zemlji nego u sadasnjoj . ja sam rekao da mozda bolje da ne ides presadivat zbog stresa jer su u dugim potovima trenutno a i nemaju bas maleni korjencic :P ako ti mislis da ih mozes bez beda presadit u svjezu zemlju , onda probaj . po mojem misljenju to je na tebi :)
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

IMAM MUDONJU !!!!!!!! :icon_cry::icon_cry::icon_cry: jedino je dobro ato je to ona bolesna, nije ni udo da se razbolio, he,he,he,he :icon_biggrin::icon_biggrin: - s guatom u ga po upati - pri tome u probati iskopati ga da ga ne ozljedim pa da vidim kako bi mi ialo za presaivanje . . . . . Jedino me strah pogledati ostale, mislim da nije jedini . . . :icon_cry: Odoh kupiti PH metar u PET-shop pa se ujemo nave er . . . .
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

E to.. ajde lagano kad je zemlja suva i bit e sve pet,nije presadjivanje znanstvena fantastika hehe...
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Nije ali je opaka stvar kad su bebe u jednom potu, ovo suho je dobro, kocka sretno i polako i pa~ljivo i bez panike obradit posao :P
korjenkoPOZNAVALAC

apr 2008.

na kom su rezimu te biljke sada, jos uvjek 14/10?
korjenkoPOZNAVALAC

apr 2008.

ako jesu, to je puno mraka, mozda im je hladno i to ih poj....
korjenkoPOZNAVALAC

apr 2008.

a ato se kianice ti e, ja imam mali ribnjak u blizini pa si iz njega vodu uzmem i totalno je ok, samo ju moram zgrijati
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Pozdrav joa jednom svima, dobra vijest je da se u potu nalazi samo jedan mudonja :balls:, detaljno sam provjerio ostale i sve su ~enke, za malu koja se nalazila sa kuronjom joa mi je prerano za rai ali imam filing da je i ona cura . . . joa malo pa u saznati . . . . btw kupio sam tester za pH (koliko para toliko muzike - 27 kn, firma Dajana-pet 3 in 1 pH, KH, GH), potrgao sam o i i potroaio ve inu atapi a za mjerenje, da bi otprilike znao koje su mi vrijednosti svih voda koje imama :icon_rolleyes:. Krenimo redom: 1. voda iz pipe: pH - 7.0 - 7.6 2. prokuhana voda - 6.4 - 6.8 3. jamnica - 6.8 - 7.2 4. odstajala voda kojom sam prije zaljevao - 6.8 - 7.2 5. prokuhana voda i procjeena - 6.4 - 6.8 eto iz prilo~enog mo~ete vidjeti s im u dalje nastaviti zaljevati (5), Vas molim da mi ka~ete, koji omjer N-P-K bi trenutno bio najbolji za gnojenje, uzmite u obzir da e mi trebati i za cvjetanje, trebam: ime proizvoa a, proizvoda i gdje kupiti ako sam iz ZG. btw danas na informacijama tra~io broj neke poljoprivredne apoteke, ovjek ka~e da pod tim nema niata zavedeno ali ima broj Poljoprivredne zadruge "Vis" pa neka njih pitam, oni e znati, nadobudno zovem, javi se ~ena i ostane zbunjena zaato je ja zovem - ta dobio sam BIRC i ja nisam prvio koji je zvao u vezi polj. apoteke, pitam se zaato !!!!! :icon_mrgreen::icon_mrgreen::icon_mrgreen::icon_mrgreen: moj plan (eksperiment) - faza 1. - upam mudonju i u potu mi ostaje najmanja koju sutra presaujem u bolji pot i novu zemlju, promatram i zapisujem ata e biti. faza 2. - ostale gnojim i zaljevam i opet promatram ato e se desiti. faza 3. - cjelo vrijeme Vas informiram i sve to joa ljepo poslikam. @korjenko na re~imu su 18-6, bile su na 14-8 (opet skoro ponovih calami greaku s 12 :icon_rolleyes:), temp. preko dana 26-29C, no 22-24C, sumnjam da im je hladno . . . . :spcartman: Joa pljuga prije spavanja i da zaboravim danaanji dan :bong7bp: Poz... i peac
3ananasa2ENTUZIJASTA

apr 2008.

ti nas :smileysex: malo ha? prvo ti dan traje 26-28 sati a sad se smanjio na 22 :icon_mrgreen:
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

@3ananas2 aala koju e neki nadam se razumijeti a vezana je za po etak pri e, naravno da su bile na 14/10 . . . . .:vb_kez: no pustimo aalu na stranu, danas sam doaao doma i vidio da su se curkama doljnji listovi spustili prema dole, danas je trei dan kako ih nisam zalio i stvarno izgledaju koda im treba sva ega, ve eras sljedi operacija, mudonja je ~ivio 1 dan du~e od predvienog, nova kanta za malenu je kupljena (12L - 13kn) kao i nova zemlja, jedino mu i me pH nove zemlje, piae da je pH u H2O 5,5-6,2 - nije li to malo pre nisko ne bi li treba biti prije 6.5 ??? Zemlja je univerzalni supstrat od "Gabrijela" - bijeli i crni treset, glina, N 120-200mg/L, P 200-300mg/L, K 300-400mg/L, MgO 80-100mg/L plus mikroelementi i ostali elementi ali mi se to neda pisati . .. . Kako god javite mi prije presaivanja da ne bi pogrjeaio joa jednom . . . :knockknock: Lp
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

apr 2008.

to je mozda malcice prenisko ...problem kod zemlje je da niti jedna tocno odreden PH nego uvijek od do . opcija ti je da kupis drugu ili ovu da stavis u novi pot za biljku i prije nego presadis "namjestis" zeljeni ph i tek onda presadis . listovi se znaju spustiti prema dole isto kad im fali vode , tako da dobro pogledaj situaciju i onda napravi nesto pametno :) sretno .
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

Mislim da nebi trebao korsitit tu zemlju ni u ludilu,PRENIZAK PH! 3 dana nisi zalio....zato su listovi spuateni Recimo da ti je Zagreb blizu,ajde u bilo kojeg veeg Getroa i kupi SUBSTRAL zemlju,zemlja do jaja hehe nestrpljivo o ekujemo foto update :-)
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

evo naaao sam malo vremena da napiaem ato sam pro~ivio u proteklih par dana. Proali petak odlu io sam izvaditi kuronju i malenu koja je sa njim bila u istom potu i presaditi ju, operacija je za mene bila bolna ali sam nau io par stvari pa svima koji kre u u indoor sadnju savjetujem sljedee: 1. NIKADA, AMA BA` NIKADA NE SADITE BILJKE U NISKOM POTU - ako e te kojim slu ajem trebati presaditi tu biljku ona e imati duga ko korjenje kolika je i du~ina pota, pa to staviti u visoki pot predstavlja stvarni problem, uz to trebate skinuti zemlju s tog korjena pa probajte zamisliti kakv aok pro~ivljava ta biljka dok to radite. 2. NIKADA, AMA BA` NIKADA NE SADITE DVIJE BILJKE U TAKAV NISKI POT - ako e te trebati presaditi biljke u novi pot i pri tome ih razdvojiti pucanje korjena koje su te dvije biljke ispreprele u potu zabolit e Vas do bola. da sve bude bolje nakon par dana presaivanja male u novi pot , koja se btw oporavila i nadam se da e od nje neato biti nastupio je novi aok. Ostale biljke, njih 4 po ele su spuatati listove, boja listova od gore prema dolje - od tamno zelenog do svjetlih, a na kraju ~uti i osuaeni - tim biljkama stvarno je nedostajala hrana a ja ni gnojenem nisam mogao o igledno pomoi. Odlu io sam i njih presaditi. Ohrabren situcijom kod malene sino sam odlu io izvezti opse~nu operaciju, sve ljepo pripremio, etri nova pota, kupio novu zemlju - "STENDER" pH - 6,1 (nadam se da je dobra) i odradio u mraku, namu io se ko pas, ak sam bez pucanja korjena uspio razdvojiti dvije koje su isto bile u jednom potu, pazio da ne ostane previae zraka dok sam im zatrpavo duga ko korjenje - to vam izgleda ko pipci kod inovske lignje, straano . . . . Ujutro kada sam odlazio izgledalo mi da su O.K ali kada sam doaao doma - HOROR sve izgledaju posuaeno, jadno, objeaeno, nemam rijei za taj prizor . . . . srce me boli dok ih gledam . . . . Pustit u ih joa dan dva i nadati se ne emu boljem ali . . . . zamolio bi nekog da mi samo objasni sam proces gnojenja jer u SLO-erinom sticky-u, kojeg sam btw cjelog pro itao, nisam baa najbolje sku~io kako bi to trebalo pravilno u initi, to me zanima jer uskoro , kako stvari stoje, kreem s novom sadnjom, s malo viae znanja . . . Kada napravim prema proizvoaevom naputku omjer gnojiva i vode, zanima me, ako recimo imam 4-5- potova (1 biljka u njemu) da li 1.5 L tog gnojiva moram uliti samo u jedan pot i tako ponoviti za ostala 4 pota jednom tjedno ili sa tih 1.5 L gnojiva zaliti sva etiri pota pa to ponoviti svaki drugi dan i tako cjeli tjedan . . . Nadam se da me razumijete ato pitam i ta inf. bi mi pomogla da iz drugog puta uspijem . . . slike iz presaivanje male kao i one sinonje nisu baa uspjele, a i trenutno imgeshock nekaj ateka, ve eras u poslikati trenutnu situaciju pa u to staviti . . . Poz....
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

rodjo moj...:) sve ata si napisa da NE TRIBA RADIT je ve napisano na forumu,znam ne mo~ea cili forum pro itat ali ataa..takve stvari svaki iole ozbiljniji grower mora proi.. te muke...joooj kad se sitim,nebi ti opet bia u toj ko~i...nikad... Da ti pomognem malo... `ta se ti e zalivanja,naravno da NEE` zalit biljku sa 1,5 litrom mjeaavine nego ea raporedit to na sve potove.. recimo litra ti je dosta za 4 pota...svakoj po dva i po deca...taman a sad bez slika ti teako mogu rei jel si ata usro ili ne,ali mislim da nisi jer vidim koliko si emocija i truda unio u taj proces pa mislim da si sve uradio kako treba.. ostalo je na njima.. `to se ti e te 4 biljke,NEMOJ sad mislit ono fali im hrane pa im zalit 2 litre istog gnoja unutra... Sve polako radi,obuzdaj emocije,vjerojatno joj se korijen totalno izblamiro promjenom ambijenta pa ne obavlja svoju osnovnu funkciju,ne upija hranu.. ostavi i gledaj... a mo~ea i izmolit koju krunicu hehe OEMO SLIKE!!! peace
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

@dite vjeruj mi da sam i sam doaao do zaklju ka da sve to negdje piae na forumu (za potove), da pro itam jedan sticky treba mi dva dana !!!! ne kritiziram ve ~elim rei da se ja ne snalazim a i nemam baa previae vremena, ne itam za unaprijed ve ekam da se pojavi problem pa da potra~im odgovor ali nekada bude prekasno kao ato se i desilo . . . . :ohno::ohno: Kada god dojdem na forum osim ato piaem, itam koliko god mogu, zahvalan sam svima Vama koji pokuaavate pomoi i bez Vas bi bio u totalnom k**** joa prije mjesec dana . . . stavit u slike to je sigurno jer ~elim potvrdu da li postoji bilo kakva aansa za moje malene, dao bi sve da pre~ive . . . . sada odo na pivu da smirim ~ivce pa kada se vratim slikam . . . poz..
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

ajde ajde...isto tako svaki iole ozbiljniji grower je cuger hehe
rasmcAMBASADOR

apr 2008.

Ja mislim da si to mogao izvest i bez razdvajanja korjenja. Mogao si samo odsjei stabljiku muake biljke (ako su ~enke obe ostavit skupa) i sve zajedno sa zemljom u ve i pot, dopunit zemlju i nema stresa i ludosti. pozdrav :thumb:
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

mislim da to nije tako jednostavno... zato jer ako su dvije ~ene skupa u potu,jedna e se sporije razvijat od druge,tako da je to nepotrebni oportunitetni troaak.. dopuna zemlje?...kako to mislia,ne valjda samo nasut zemlju u pot.... ato se ti e sje e muake stabljike mislim da su Inq ili Torca ve negdi objasnili zaato to nije dobro... Znam samo da nije baa pametno jer sam imao sli an problem i oni su mi ga rjeaili na isti na in na koji pokuaavam pomo kocki... :blah::blah::blah:
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

apr 2008.

a nista , glavno da si barem nesto pokusao napraviti , ako te to tjesi ali cisto sumnjam .. probao sam te upozoriti na to presadivanje , ali bilo bi strke pa sam lagano rekao da ja to nebi sada radio . ali sam si rekao , pazljivo si to napravio, cim si bolje mogao . kad uploadas slike ce past koji dobar savjet sigurno . tesko im je palo takvo presadivanje .... ali trebale bi se oporaviti , maks koji dan . sretno !
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Pozdrav svim dje acima, slike nekada govore viae od tisuu rije i, moje govore da me stvarno boli, boli i boli ....... Ovo je moj bad i sam si kriv za to .... :ohno: :icon_cry: Biljke nakon presaivanja (4 kom.): malena . . . . kuronja, korjen i sino . . . . gnojivo i zemlja za drugi put .... to bi bilo to, ako se ne vidi dobro slikat u joa jednom . . . . sutra u uzeti fotoaparat s posla i rjeaiti ove mutne slike . . . kako god, piva je u inila svoje a dim odnio u snove, sutra je novi dan za njih kao i za mene .... Poz ... lol
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

kocka dajem ti jedan savijet mozda ti pomogne..... 1.NO PANIC !!!! 2. NE GNOJIT SLJEDEI dana mo~da tjedan dana samo voda sa dobrim PH 3. VODA sa PH + gnojivo za korijenje da se korijen uhvati, tako nekih 5 dana. 4. Poslije faze (3) Ostalo po standardu.. Ovo sta si napravio je bolna procedura i trebat e biljci vise od 2-5 dana da se uhvati, vijeruj mi no panic samo zalivaj ujutro i navecer i digni vlagu na 60% !!!! Sad ti je vrijeme taman super, kiaa pada vlaga je vani upotrijebi to sve do utorka e ti biti tako vrijeme.. PS: Gute erde :P
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2008.

Ajme meni tuge...:((( Dobro ti je Jack reka,daj im vrimena tribalo bi do na svoje, ekaj da svate da sve radia za njihovo dobro hehe...

apr 2008.

najbolja zemlja za biljke je compoSana! 20L=9€! SA TOM ZEMLJOM MOŽETE ZALIVATI DIREKT IZ PIPE,BEZ SVAKAKIH PH PLUSA I MINUSA! SAMO 1DAN POSTAJANA TREBA DA BUDE! PEACE!

apr 2008.

otkud znaa da ph vode poslije jednog dana bude isti kod svih ??? aj budi ljubazan i kulturan pa ne lupaj gluposti i ne postaj svue tvoje lowridere malo si smijeaan :signs040:
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Ovaj post je ina e napisan ju er nave er ali je prokleti susjed ugasio ruter pa nisam imao vezu . . .. @karajack To sa zaljevanjem sam i sam pomislio, gnojenje mi ne bi palo na pamet jer su u novoj zemlji i mislim da sada imaju dovoljno hrane, brine me jedino taj njihov izgled, malena nije tako izgledala nakon presaivanja tj. ona je cijelo vrijeme bila jednaka stanju kada se nalazila u starom potu, tek su dva lista bila malo objeaena i za dva-tri dana udo, oporavak i sada je prava milina gledati ju .... :icon_rolleyes: ove ostale, nakon presaivanja su se totalno objesile, na dan presaivanja sve je bilo o.k. a onda aok kojeg sam u prijaanjim postovima opisao, danas mi se ini da su tri joa malo potonule - vrhovi se joa malo spustili, dok jedna, koja je bila totalno polo~ena, kao da se malo podigla ali to mo~e biti i varka . . . . Ono ato mislim za danas je zaliti ih malo bolje (3-4 dcl) i ugasiti svjetlo malo ranije, zanima me da li to sa svjetlom mo~e pomo iili odmoi ?? mialjenja sam da bi se korjen moga malo viae oporaviti ako svjetlo nebi inilo svoje - tjeralo ih da raste .. mo~da izmialjam i zaklju ujem napre ac bez konkretnog znanja . . . zato imam Vas pa recite ata mislite o tome ... ostale slike ne mogu uploadat jer mi imageshack izbacuje nekakavu greaku: 12. travnja imam dobru vijest, najve a je no as dignula gornje listove (3 reda) i glavu, digao sam se u 7:00 (lampa se tada pali) da provjerim kako su i ugodno se iznenadio kada sam to vidio .... :icon_biggrin: na~alost ostale su i dalje u stanju bez promjena - teaka koma,to je nakon osmjeha stavila tugu na moje lice . . .:icon_sad: ali i dalo malu nadu da bi se mogle oporaviti, ne znam jedino koliko joa mogu ovako, bez hrane i svega potrebnog izdr~ati .... javite mi ato prije vezano za svjetlo - da li da ga malo skratim ili ne, jer ju er nisam niata poduzimao da ne s***** . . . . . . i zahvaljujem u njihovo ime, svima na podraci . . . lol
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Imam jedno pitanje, dali je to sad u vegi fazi, ako da morea komotno stavit na 24h, nisam baa imao sli an slu aj ali tak neata. Trebaa im dati vremena, biljka je za samu sebe posebno stvorenje a za nas udna biljka na kojoj mo~emo dosta nau iti. Ako su se po eli dizati listovi onda je to dobar znak, to zna i da su se korijeni po eli hvatat ali treba joa vremena. Bez panike, ipak se vidi na fotkama da je dosta bolje od onih prijaanjih fotki.. Evo mo~da te malo razvedrilo nego mene ovo ludo vrijeme :P
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

@karajack to sa veg. fazom je dobro pitanje jer iskreno ne znam odgovor, osobno smatram da jesu jer nisu bile na re~imu 12/12, jedino sam dizao s 14/10 na 16/8, no ne znam da li se mo~e ata poremetiti kod njih s obzirom na njihovu starost (4.mj) i na in uzgoja (prvo 3mj. prozor a zatim zadnjih 2 tjedna lampa) ina e dizanje sa 14 na 16 sam napravio jer su zbog prozora bile nekako male i htio sam da se joa razviju, da nije bilo ovog sranja sa zemljom sada bi vec otprilike stavljo na 12/12 ali ne ide sve uvjeka kako si zamislia i isplaniraa .... :ohno: Joa me sada neato mui, kako e se ovo presaivanje i stres odrziti na urod ako ga uopce bude, malo sebi no od mene da to pitam, jer mi je ipak na prvom mjestu da sve pre~ive to mi je prioritet . . lol
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Aha, ovak ja sam ti tako sli no napravio sa par biljkama jer nisam imao mijesta pa sam ih izbacio van na 7 dana da vidim dali su mudonja ili bitch. Nakon toga sam ih vratio u lab, sad ti tvoje dr~ia 4mj. ja svoj 6mj. pod lampom 24h/7 freaky ali eto niata im se nije desilo, naravno da moras procijenit dali su po ele radit pred fazu cvijetanja ili su u fazi cvijetanja i da su u fazi pred cvijetanja imaa mali rok vremena da ih bacia na veg. 24/7 to ti je moja preporuka , uz konstantno svijetlo dajea bilji ubrzanu radnju to jest njoj dajea da se sama regenerira uz to ti biljka i raste. Ako to kasno u inia nemrea ih viae vratit na veg. fazu. Gle za sad ne misli na urod, kod mene je bilo par slu ajeva biljke koje sam spaaavo su nakraju zavraile kao Hammer biljke, urod nisam gledao jer mi je cilj kloniranje i stvaranje neata novog... Budi optimist i realist, bitno je da se sad koncetriraa na sadaanjost i to ti je trenuta no moto !!
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

evo bit u prije svega optimisti an i realan - u zadnja dva dana doalo je do malih promjena pa da Vas izvjestim: malena napreduje i pokazuje sve ~enske atribute :icon_lol:, od etiri problemati ne jedna se u potpunosti izvukla a jedna se bori i nadam se da e se izboriti, druge dvije su se osuaile i mislim da za njih spasa nema . . . :ohno: Dao sam sve od sebe da im pomognem ali nije ialo - ve eras u ih izvaditi iz zemlje i vidjeti ato se desilo sa njima - jedino ato sam zamjetio kod ove dvije da su zajedno bile u potu i otkada sam sestrice razdvojio srce im je puklo, kao ato rekoh i prije, JA sam kriv za sve ato se desilo . . . .:icon_cry: ve eras slikam sve iz bliza kako bi i drugi poneato nau ili, takoer trebat u Vaae mialjenje da li su malena i ova koja se oporavila u pred fazi cvjetanja jer se meni ini da jesu, ako je tako stavljam ih na 12/12 i dr~im fige da im taj period proe bez problema . . . Poz...
kocka66ISTRAŽIVAČ

apr 2008.

FOTO UPDATE: malena koja nee pre~iviti i sestra joj : malena koja je bila s kuronjom: vea koja se oporavila: njena loaa strana: ova se mo~da oporavi: njena loaa strana: kuronja kojeg sam osuaio i popuaio . . . :rasta1: lol

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se