LEGACY
mali bijeli crvi u zemlji
34 odgovora7,888 pregleda
slap-jack
AMBASADOR2.294 REP23%
→ Legenda
slap-jackAMBASADOR
okt 2014.
okt 2014.#1
pozdrav svima.
molio bi pomo
radim flush na biljci prije harvesta, i kako sam vodom napunio teglu, primjetio sam da na povrsinu isplivaju jako sitni bijeli crvi.
kad voda iscuri vise ih nema....
jel zna netko sto je to?
i dali moze stvorit problem kod suaenja odnosno puaenja...
na hedovima ih nigdje nema, sve je
isto
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#2
crv ili lichinke/larve?
bijeli ili vishe kao poluprovidni?
kazhesh flush prije berbe..pa..koliko ti je ostalo do berbe??
jer..ako je rijech o pochetnoj fazi infestacije tj.1. ili 2. generacijom..onda .ovisno o tome koliko imash do berbe...mozhesh prochi lisho..
velim..sve ovisi o tome koliko ti je ostalo do kraja..jer..sada bi bilo i opasno da idesh tretirati sa nekim sredstvima koja bi se zadrzhala u biljci..tako da..izvagaj/procijeni..koliko imash dana do berbei mislish li da chine shtetu korijenovom sustavu..
ima li ikakvih tochkica ili tunelicha po listovima?
feforon1987
ENTUZIJASTA344 REP36%
→ Poznavalac
feforon1987ENTUZIJASTA
okt 2014.
okt 2014.#3
hmm , dali ai koristio one atapie za gnojenje? meni je znalo 4dana poslije tih atapia isto nastat oho tih malih crvica koji imaju oko 7 mm
maverick
AMBASADOR2.512 REP29%
→ Legenda
maverickAMBASADOR
okt 2014.
okt 2014.#4
larve musica vjerojatno, nevjerujem da bi sad napravile neku stetu uocljivu.
drugi put prekri zemlju u tegli s sitnim kamen
iima ili sli
no i zaljevaj od dole.
slap-jack
AMBASADOR2.294 REP23%
→ Legenda
slap-jackAMBASADOR
okt 2014.
okt 2014.#5
izgleda kao crv
bijeli su bas..
berbu sam mislio obavit kroz iduih 5 dana. taman dok mi se osuai biljka koja je u boxu
po listovima nema nista, jedino sto su svi po~utjeli i otpali, al ne gnojim zadnja 2 tjedna pa sam mislio da je zbog toga.
ne brine mene tolko kaj e ubit korijen kad ionako biljku re~em...
nego me zanima, dal ce to imat utjecaj kakav na okus i kvalitetu trave...?
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
okt 2014.
okt 2014.#6
ma nikakav utjecaj nece imati na okus i kvalitetu.Izguraj to do kraja,dezinficiraj box poslije growa cisto radi preventive i vozi opet.
Feferon ti stapici se nekoriste u uzgoju ganje ;)
feforon1987
ENTUZIJASTA344 REP36%
→ Poznavalac
feforon1987ENTUZIJASTA
okt 2014.
okt 2014.#7
znam ali ja sam prije nego ato nisam pro
itao sve jednom stavio pa sam imo oho crvica
forgottotakeMypills
ENTUZIJASTA487 REP72%
→ Poznavalac
forgottotakeMypillsENTUZIJASTA
okt 2014.
okt 2014.#8
Gnatovi druze,gnatovi...Samo to isteraj do kraja nikakva frka a onda poslusaj opa cupa i cool si.:)
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#9
ma da.nemas beda ( sto bi mladi rekli )... za ovu berbu si siguran..ali kao shto ti je opa rekao...dobro steriliziraj box i sve posude/saksije/pitare i tanjuriche.. ( shto bi trebao nakon svakog uzgojnog ciklusa )...+ bi bilo dobro da ne krechesh odmah u slijedechi grow..vech da ostavish box 2tjedna praznim ( i steriliziranim )
mozhda josh da odradish jedan flush..-taman 5 dana pred berbu..da ih malo potopish + da isperesh josh gnojiva..npr.danas flush..4 dana + 2 dana mraka i sve super.
nego..cisto me interesira..koju si zemlju koristio?
+ ubuduche...chim primjetish te sitne leteche objekte ( jer..neshto je moralo polozhiti te lichinke u zemlju )..pod pretpostavkom da su gnatovi ili lisne ushi..odmah u korijenu to gledaj sasjechi..mislish da par mushica neche napraviti nikakvu shtetu..ali u uvjetima kakvi su u boxu..oni se u 2 tjedna mogu toliko namnozhiti da ti mogu problem napraviti..
kada su gnatovi tek u 1.i 2. generaciji..tj.josh se nisu potpuno razvili i razmahali..efikasno ih mozhesh rjeshavati i sa duhanskim chajem ( cca 30gr duhana na litru kipuche vode-odstoji preko nochi -procijedish.. onda to razrijedish 1:3 sa vodom i sa time obilno prskash zemlju.tako da zahvati tj.natopi cca 2 cm povrshine..a sa neshto blazhim rastvorom mozhesh i po biljkama bez problema prskati ( samo ne premladim biljchicama )..+ nabavi ulje neem-a ..to je uvijek dobro imati..jer efikasno rijeshava mnoge shtetnike-ukoliko se nije infestacija razmahala + mozhesh ga i preventivno koristiti..npr.poshpricash biljke negdje u 2.tjednu vege. i na samom startu cvjetanja )
ulje neema mozhe pomochi i kod crvenog pauka-ako odreagirash u samom startu i agresivno...
i..hebiga..malo bolje pratiti shto se dogadja u boxu..ovdje si imao sreche jer je to doshlo na kraju..
+pazi i shto unosish u box..i shto se nalazi u blizini boxa..npr. mozhesh lako pokupiti neshto i sa susjedova cvijecha.ili od svojg sobnog/balkonskog bilja..
+ tu zemlju u kojoj si ovo uzgajao...najbolje da odnesesh shto dalje od kuche...nemoj ju vishe koristiti ( eventualno ako imash neki vrt..pa da malo obogatish tlo.ali u tom sluchaju ju samo rashiri po povrshini , u shto tanjem sloju-da hladnocha ubije shto god da se zakukuljilo u njoj )
josh samo da dodam i opciju sa sitnim pijeskom..najsitniji pijesak za terarije...sa njim se mozhe pokriti povrshina saksije/posude/pitara..i to bi trebalo sprijechiti da te lichinke-kada odrastu-izadju iz zemlje i krenu u 2.generaciju..pa u 3. itd.
isto tako..dno posude i tanjurich trebas pregledavati..dole je uvijek vlazhno i to je jedno od mjesta koja trebas kontrolirati.
to onak..chist za ubuduche..
slap-jack
AMBASADOR2.294 REP23%
→ Legenda
slap-jackAMBASADOR
okt 2014.
okt 2014.#10
ok, hvala vam... sad sam mirniji...
ma nije to ope u boxu... prozoruaa je to....tak da bacit cu zemlju i oprat teglu poateno...
flush radim svaki dan, dok se voda ne razbistri malo...onda ide u mrak u pod no~
zemlja je plantella balkonia i to
ista...
za druge dvije biljke sam mijesao balkoniu i terra magmu u omjeru 30:70
i tamo nije bilo sli
nih stvari...
al balkonia sama po sebi,
ini se dosta loaa....jer sam joa u vegetaciji bio primoren da gnojim relativno male biljke joa tada...
te letee gnatove sam ja primjetio jos pred mjesec dana....na na
in da sam ih vidio kako su se slijepili u hedovima...al sve do sad nisam znao ato je to.... mislio sam da su obi
ne muaice.... sad vidim da nema zajebancije s tim...
hvala svima na savjetima
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#11
ako je prozorusha ...i ako mislish i ubuduche tako uzgajati..tada ti stvarno preporucham ulje neema..sigurno che ti pomochi ..znam da rijeshava i neke gusjenice + kao shto sam rekla..preventivno ga mozhesh koristiti..a kada su u pitanju biljke uzgajane na prozoru/balkonu koje su vishe izlozhene nametnicima i shtetnicima..nekakva preventiva je obavezna..
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#12
Probaj preventivno s ovime:
Na prirodnoj bazi, protiv plijesni, bijelih muaica, spider mites, lisnih uai i mesnatih kukaca.
Ima na hempatiji za kupiti, koristio sam to, ali to djeluje samo preventivno i trebalo bi
esto prskati, bar dvaput-triput tjedno.
trubabuba
LEGENDA7.982 REP30%
→ Zmaj
trubabubaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#13
o ovome od canne ili biobizza sam i ja razmisljao, ali jel to 100% siguro/bio.
ak sam dobro skuzio to u biti funkcionira na nacin da "coat"-a povrsinu biljke i onda je to kao zastitna barijera, al to IMO onda znaci da treba hektolitre toga trosit za cijelo biljku "obuc" pa onda ak je to 2-3 puta tjedno onda je to stvarno veliki trosak mozda, il se varam?
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#14
Nije, dobijea u bo
ici tu tekuinu i onda prelijes u neku praznu flaau. Ima nazna
ena mjera koliko ide vode u prskalicu. Negdje viae od pola ide voda i onda dodaa do vrha te tekuine. Imaa za 5-6 puta sigurno, ali naravno zavisi koliko biljaka imaa.
trubabuba
LEGENDA7.982 REP30%
→ Zmaj
trubabubaLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#15
aha, cek, nisam skuzio da se to mjesa sa vodom. mislio sam da to ide tak kak je. sta se ne dobije u prskalici? ili je prskalica sastrane prazna u paketu?
poz
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
okt 2014.
okt 2014.#16
Dobijea u prskalici ak uzmea prskalicu. Dobije u kanti ak uzmea kantu. Simple as that.
vojka
ENTUZIJASTA468 REP67%
→ Poznavalac
vojkaENTUZIJASTA
jan 2017.
jan 2017.#17
pozdrav, imam jos 30+ do kraja, primetio u tacnama male bele crvice koji se uvijaju, a bogami i pomalo biljnih vasi.. lisce je za sad ok, ne vidim nista..
imam izbog da tretiram nekim pancidom
0% permetrina, 2,5% tetrametrina i 2,5%piperonil butoksida, jel mogu to?
Preporučena doza:
40 ml preparata razrediti u 1l vode za gmižuće (2l vode za leteće insekte)
100ml preparata razrediti u 2,5 l vode za gmižuće (5l vode za leteće insekte)
ili confidorom nekim
Formulacija:
Коncentrovani rastvor (SL)
Klasifikacija rezistentnosti:
4A
Primena:
Confidor® 200 SL je folijarni sistemični insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem za suzbijanje krompirove zlatice, lisnih vaši i tripsa.
Коličina primene:
Kod krompirove zlatice u količini 0,2-0,3 l/ha, kod duvanovog tripsa i lisnih vaši hmelja u količini 0,5-0,6 l/ha, а коd pamukove, heljdine i zelene breskvine vaši u koncentraciji 0,05-0,07%.
Кarenca:
Kod paprike je 7 dana, krompira 28 dana, a kod duvana i hmelja 35 dana.
moze savet?
Smokeweedzg1987
ENTUZIJASTA268 REP17%
→ Poznavalac
Smokeweedzg1987ENTUZIJASTA
apr 2021.
apr 2021.#18
Ja sam te crve dobio u planteli start propalo mi sad 4 pojelo ih
okt 2014.
1 / 18
okt 2014.
apr 2021.