VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaInvaziaaaa
LEGACY

Invaziaaaa

10 odgovora1,124 pregleda
FujznemDzigiliENTUZIJASTA

avg 2015.

Houston, we have a problem !!!! Naime, napadnuti smo sa svih strana... Iz zraka letea gamad iz zemlje ljigave larve. Meta napada su 3x Malana Bomb Auto. (Koje su u 65-om danu.) treba im jos jedno desetak dana. Al da stvar bude jos gora danas ubacio 3x Pineapple Express Auto. Sta ako ova gamad a hoce, navale na ovu maksum ad. Razmialjam da ih upakujem u kesu ili pokrijem najlonom dok se ja obra unam sa ovim kriminalcima. Malci su jos pod zemljom pa me zanima strucno misljenje bil bilo kakvih problema ako to uradim... mada ja mislin da ne bi :) al kako naa narod kaze dvije glave su pametnije od jedne. :) To su ta tri bombardera, 120cm visoka... iskreno ovo mi je prvi grow, pa kad da ih sije em ?
L0oDZMAJ

avg 2015.

Kako si opisao Fungus al evo pogledaj ovu temu... https://www.vutra.org/threads/fungus-gnats-pljesnive-mu%C5%A1ice.6518/ a 20+ do harvest...
baobabLEGENDA

avg 2015.

Ja sam ih se nedugo rjesio tako sto sam po povrsini zemlje nasuo pijeska (za macke u petshopu) i zalijevao sam odozdo sa tanjurica do kraja grow-a. Poslije toga ih nisam vise primjetio.

avg 2015.

ehee to to, toj ta mafia ... Smijem li ja navui onu crnu vrecu od smeca na kantu gdje mi je Pineapple Express da ih probam sacuvati da se gamad ne siri.... 20+ :upiii: pa brate bie gusto, bie 0:3. Brate desil im se sta ima da uletim sa litar benzina i odo smo svi u pm :) zna i pokupio sam svaki moguci peh stoj se mogo pokupiti. Krenuvsi od boxa, (dobio delozaciju od zene) raskivaj, prebacuj, sklapljaj na drugo mjesto. Navrno CFL, i po tom box pravio, ogrije me sunce dodem do HPS 600w, ubacim to.... gori sve, temp nemozes je ni izmjerit, i ajmo jovo nanovo raskivaj, prepakuj, zakivaj. deset dana crkne mi u balastu kondenzator koji je 22 nanofarada 1600 volti. Zna i boze u drzavi cijeloj nema ebenog takvog kondenzatora.. otisao u jedan servis, trazim taj kondenzator cojk me za ueno gleda, kaze hoces to voz da pokrenes...(i jos nisam nasao taj kondenzator koji kosta 1 euro...) saletim onda HPS 400w naravno ponovo raskivaj krati prepakuj zakivaj. Nasikiram se samo kad se sjetim... i sad jos ova ubrad... pa mamicu cu da im *ebem.
Ajme meniAMBASADOR

avg 2015.

ini mi se nekako aou rijeaenje protiv larvi stavit vla~nu zemlju pod napon. :D Edit: Mo~da napon smeta biljkama pa istra~i ako mislia to radit. :)

avg 2015.

Problem izgleda rijeaen, gamad iznabadana. Cijeli dan nisam uspio ni jednu da vidim. Evo kako sam ja to izveo, mozda kome jos pomogne. - Kupio 100g nekog najlosijeg duhana, isjeckao sitno obadvije vrste luka i sve to skupa zalio sa mlakom vodom. Ostavio jedno 3 dana, dobro da ostoji :) i onda suhu zemlju dobro naapricao. Ma nema aanse da ostanu tu, ono konja ubija a kamoli muaicu.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se