LEGACY
Osusen vrh biljke
58 odgovora6,535 pregleda
9 REP18%
→ Istraživač
avg 2012.
avg 2012.#1
Zdravo... nemam pojma da li je neko imao problema sa ovim, ali evo da kazem i izvinjavam se unapred ako je ponovljen problem... pre 3 dana sam odneo biljku na sajt...bila je visoka 70 cm...super je izgledala.... stavio sam je sve sa saksijom u vrecu za smece i odneo na sajt...kad sam dosao vrh biljke je osusen... mislim da je vrh i poneki list oko njega doziveo toplotni udar....juce sam otisao i totalno je vrh bio osusen...i ja sam ga otkinuo...e sad me zanima da li ce biljka nastaviti sa rastom kako treba i sta ciniti... listovi ispod vrha su izgledali ok i ja mislim da sam odradio kao neku vrstu obrezivanja...i da li je kasno za to jer je biljka stara dva i po meseca....
Hvala... i izvinite ako je ponovljeno...pozzzz za admine...:)))) :DDD PEACE
Creyzu
ISTRAŽIVAČ137 REP58%
→ Entuzijasta
CreyzuISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#3
moze svasta da bude u pitanju nisi opisao ,pod kojim uslovima je rasla do sada i dr. stvari ,a postoji i mogucnost da si je polomio dok si prenosio do sajta ...
ne bi trebalo nista da joj fali samo ce joj sporedne grane poceti vise da napreduju ,sto da si se malo zanimao imao si da nadjes na sajtu ...
a sto se tice vremena mislim da si zakasnio ali to je samo moje misljenje ... pozZ
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#4
verujem da mislis na orezivanje :) na ovim vrucinama ako ti ne svene za 2 dana onda je kako blade kaze ;)
9 REP18%
→ Istraživač
avg 2012.
avg 2012.#5
Drzao sam je u kuci do prije dva-tri dana. Rasla je uz pomoc sunceve svjetlosti :)
I onda sam je zajedno sa saksijom i svime odnio na sajt. Nije pukla dok sam je prenosio, samo se vrh osusio i par listova pored njega. Ostali listovi i stabljika su OK.
Ja sam ga otkinuo, a dalju pricu znate.
Hvala vam na pomoci i na optimizmu Blade :D ...
Valjda ce biti sve OK, a slike cu probati da izbacim.
Pablo Escobar
ENTUZIJASTA305 REP26%
→ Poznavalac
Pablo EscobarENTUZIJASTA
avg 2012.
avg 2012.#6
Da joj vremena do tada nastavi kako si radio do sada i meni se desilo nakon vjetra i kiae sva je bila neka tu~na kao da umire spuateni listovi i nakon toga doalo bolje vrijeme i odlicno izgleda sada . Sretno
jesam
ZMAJ41.782 REP
jesamZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#7
Ja bih ju ostavila par dana u sjeni, a ne nikako na direktno sunce. Meni se isto desio totalni temp sok, al moje su bile puno mladje, izvukla se samo koja je bila u polumraku tjedan dana. A i nju mi sad napali tripsi, a bogme kad se vijorila na vjetricu isamarao ju je i i moj macak. Nije nesto, al jos se drzi.
34 REP68%
→ Istraživač
avg 2012.
avg 2012.#8
Pozdrav svima,kod mene se vrh osusio,ali sada u pocetku cvetanja.Znam i uzrok,a to je larva koja izjeda biljku iznutra,za sobom ostavlja zadebljanja(najcesce u korenu grane ili u samom stablu)tu izbaci neku crvotocinu.Biljka se i dalje bori i raste ali na tim zadebljanjima truli i obicno puca.Vidjao sam ovo i ranije ali nemam resenje cime bih mogao da tretiram billjku,ako neko ima savet,hvala!
34 REP68%
→ Istraživač
avg 2012.
avg 2012.#10
Da to je to,samo sto ima crvotocine preko tih rupica(kao mali mravinjak) i na jednom mestu gde je pukla grana izvukao sam crva belog od 1,5 cm,ubi mi biljku a ne znam sta da im radim?!!? :(
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#11
pa odi neki insekticid koji djeluje na crve i pospricaj ju......probas ovo imas ga svugdje za kupiti oko 30ak kn je ....ili pravac poljoprivredna ljekarna i tamo objasnis prodavacu sto te napada...iskreno ja sam spricao sa protiv paukova i 2,3 puta sa biokillom i biljka mi se oporavila...ipak bi se usudio reci da je biokill bio taj koji je rijesio crve :vb_wave:
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
Legalizacija2013ISTRAŽIVAČ
avg 2014.
avg 2014.#12
Imam biljku staru 74 dana visine 165 cm u cvetanju je trenutno pocela je da formira cvetove zalevam je Plantell-om Cvet 15ml na 2l vode i sada neznam da li je to do ph vode ili cega vec suse mi se donji listovi i na listovima se stvaraju kao opekotine, a sam vrh biljke se uvek sam savije pre dole kada sunce zadje... Sutra postavljam slike... ako znate u cemu je problem dajte svoja misljenja..
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
avg 2014.
avg 2014.#13
Da se donji listovi suse i zute je normalno. Pitanje je samo u kojoj mjeri. Te opekotine mogu bit burns od vode ili manjka nutrijenata ili ph. Tesko rec bez slike.
Najnormalnije je da biljka klone (kao da je zedna) kad sunce zadje odn. po noci....to te netreba brinut. U outu mozes slobodno dat duplu dozu znaci 30ml/2L. Stavi slike pa da vidimo sta kaze biljoza :)
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#14
Ubacujem slike sutra biljke su mi u out-u ..ali na slikama se nece videti bas svi listovi koji su pozuteli jer sam ih dosta skinuo makazama...
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#15
Evo par slika koje sam obecao... Sta mislite o cemu se radi ovde ?
? ? ? ? ?
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
avg 2014.
avg 2014.#18
Jel to i lijevo i desno po jedna jos biljka ? :D jel snjima sve ok? Ova desna cvijeta kolko vidim?
Slozio bi se sa Cillom....zalij sa 80ml/5L zelene plantelle i prati.
...e da....nisam siguran al meni ta biljka djeluje zedno....ili je to slikano u neki sumrak ?!
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#19
fali joj svasta pomalo.
pri presadjivanju ocito si premale rupe otvorio,samim tim i premlo kvalitetne zemlje islo unutra.biljku od 1,75m zaljevas sa 2l.vode i 15ml plantele, znaci nedovoljno vode i prihrane.a kolko cesto, svakih 10 ili 15 dana?
nesto slicno imas tu samo sto ova nije nista dobivala,bila je doslovno prepustena sama sebi. https://vutra.org/topic/10677-show-must-go-one/?p=253590
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#20
Da da i levo i desno imam po jedno biljku, ja sam ove godine posadio samo 2 za svoje potrebe jer sam pocetnik.... Slika je slikana oko 20:00h
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#21
Nisam odma odgovorio zeznuo sam se -Sharp- ja sam je zalevao na svakih 6 dana plantell-om 15ml/2l ...Iskreno nisam ni znao na koliko dana se poliva da ne bi doslo do pregnojavanja.
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#22
ne moras cesce, samo obilnije . ako si u stanju furat tolko vode, recimo zasto ne u 6 dana svakoj biljci po 45ml/6l. ?
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#23
ato ako padaju kiae obilno? nije baa pametno previae zalijevati.
meni je jedna regular se skroz osuaila jer joj je korijen od vlage istrunuo. kad sam je ia
upao imao sam ato za vidjeti. korijen bijele boje, a smrdi kao po pileem djubrivu.
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#24
Ima i toga ovisno kako pripremis sajt prije sadnje pa nadalje. ja osobno nisam imao losih iskustva sa viskom vode. Satori-je koje trenutno imam zaljevam svaki dan sa ohoho vode i nemam problema. prosle godine isto,
Biljci iz 2011 sezone sam ostavljao crijevo da voda ide po cjelu noc(ne cesto ali dva do tri puta ). ujutru bi imao bazen od 10 cm s dubine u precniku od 2 m. oko biljke. za pol sata bi se voda povukla. nije istrunuo korijen nego je narasla preko 4 m.
napomena: zemlja na mom vrtu je izrazito propusna .
Velicanstveni nemoj me krivo svatit , samo iznosim misljenje na osnovu vlastitog iskustva.
Edit : evo na ovom dnevniku(vrhunske biljke) se spominje zaljevanje biljaka sa po 10l. vode https://vutra.org/topic/12054-drugi-outdoor-2014/?p=306613
sharp
LEGENDA12.842 REP78%
→ Zmaj
sharpLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#25
Isti (pljunuti) BIABurazer koji je imao napustenu vikendicu samim time i vodu, a o starim senilnim i debilnim susedima da ne pricam hehehehe.Pomalo mi lik fali
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
avg 2014.
avg 2014.#26
Ha,ha nemogu da verujem ...e sharp pa i ja sam se pre neki dan isto setila tog lika BIABUrazera dok sam citala forum...:-) njega i njegove vikendice...:-) pa reko zapitala sam se ,kako mu napreduje taj grow na vikendici..:-)
Velicanstveni
LEGENDA6.524 REP15%
→ Zmaj
VelicanstveniLEGENDA
avg 2014.
avg 2014.#27
U tome je i stvar, jako je dobro poznavati zemlju gdje je posaena biljka, ja mogu na prste nabrojati dane kad je zemlja bila suha oko te biljke, malo fali da mahovina ne izraste na takvom mjestu, vjerojatno se i zemlja pokvarila u takvoj rupi, a bila je pripremljena mjesecima unaprijed. :icon_neutral:
Drugo je growati na mediteranu, a drugo u kontinentalnom dijelu. Ne mogu rei za mediteran, ali sam svjestan kakve poteakoe donosi i prevelika vlaga, kiae i ostala s**nja koja idu tome u prilog. Bu je ove godine 100% vjerovatna kod nas u unutraanjosti.
Pisao sam ve po forumu, autosima NL je falilo, evo, par dana da mi budu full zavraeni, ali bu ih je uhvatila joa prije dva tjedna. Koliko sam se nakidao trule~i nije za vjerovati, ato e biti u 9. mjesecu s regular sortama ne zelim ni pretpostavljati... :rofl: :sadbanana:
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#28
Sta vi mislite da li da oberem ove moje biljke pre 20-tog septembra ili posle 20-tog jer sam odmor uzeo 20-tog septembra i necu moci da pazim biljke a nemam kom da poverim biljke na cuvanje, sad se razmisljam kada da skinem biljke sta vi mislite ?
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
avg 2014.
avg 2014.#29
Pa frende to ti niko nemoze bas reci ,ali neznam mozda ima i vidovnjaka ..cula sam da negde postoje...:-) ili sacekaj da nas Power pogleda u njegovu kuglu ,pa ako radi kugla mozda i dobijes odgovor..:-) salu na stranu ,kupis mikroskop pa ce ti on reci kad treba i kad je vreme...ili sliku stavis na forum pa ce ti vec neko reci,a ovako neko mesec dana ranije neverujem da neko moze reci najtacnije kad u kako...:-)
Legalizacija2013
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
avg 2014.
avg 2014.#30
Ljudi nisam znao koju sam sortu posadio ali mislim da me je sreca posluzila i mislim da je nesto kao blueebery ili ljubicasta trava jer su mi pistle na biljci od juce pocele da dobijaju jaku ljubicastu boju....
avg 2012.
1 / 30
avg 2012.
avg 2014.