VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaKorisni kukci za nase bilje
LEGACY

Korisni kukci za nase bilje

20 odgovora3,115 pregleda

maj 2012.

Evo da otvorim ovu temu jer je nigdje nisam nasao pa da podjelim s vama. Zeleni usenjkari>odlazu nakupine zelenkasti jajasaca na stapkama.Kad se izlegu,licinke se hrane ulavnom sitnim lisnim usima sisajuci njihove tjelesne tekucine.Svaka licinka pojede mnogo stotina lisni usi,kao i grinja i livadni cvrcaka. Bozja ovcica> i licinke i odrasli se hrane golemim brojem lisni usi,crvci,tripsi,grinje i kukcima ljuskarima.Svaka licinka pojede 15 do 20 lisnih usi dnevno. Trcci>prirodni grabezljivci s pokretljivim,dobro naoruzanim licinkama.I odrasli i licinke unistavaju velik broj sitnih kukaca,narucito nocu.Jedu velike kolicine jajasaca kupusne muhe i korijenske afide.Ljubicasti trcak kornjas napada i puzeve balavce. Brakonide>po prirodi nametnici napadaju mnoge kukce,odlazu jaja u gusjenice razlicitih nocni leptira.Napadaju i odrasle lisne usi. Eto nadam se da sam nekom bar malo pomaogao za outdoor uzgoj.Kom se da skupljat ove bubice i bacat po sajtu najvjerovatnije da nece imat nametnike po svome bilju. Stavio bi i slike al mi nest kenja net.

maj 2012.

ajd, sredi net pa sredi fotke ako imas... stvarno ne znam kako izgleda bozja ovcica, a tek zeleni usenjkari... nikad cuo, i ne bi bilo na odmet staviti latinske nazive za iste
mali_1.3AMBASADOR

maj 2012.

bo~ja ov ica ti je bubamara

maj 2012.

zato rekoh latinski nazivi, znaci buba meri dzejn :) ma svako je nekako zove, al latiski naziv je samo jedan, zato je uvek dobrodosao
mali_1.3AMBASADOR

maj 2012.

hahhahahahha koji si ti bog hahahaha

maj 2012.

Covjece evo bas gledampa nema nigdje slika da stavim,raspitajte se okolo negdje ili mozda pogledajte u nekoj enciklopediji buba.
MiovutraISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Eto prijatelju da ti helpam pa ako ide nek to skrpaju gore na tvoj oriii posti ako treba/~ele :) Mre~okrilaai (lat. Neuropteroida), Obi ni Uaenjkar (lat. Chrysopa perla) ______________________________________________________________________________________________________ Bubamare ili bo~je ov ice (lat. Coccinellidae) Hahaha morao sam i ovu priljepiti baa mi milo gledati dok se vole ;) A ova je u akciji ia enja :) ______________________________________________________________________________________________________ Tr ci (lat. Carabidae) ______________________________________________________________________________________________________ Parazitska Osa (lat.Braconidae) ______________________________________________________________________________________________________ Eto u~ivajte i educirajte se ;)
miricil-palmitatENTUZIJASTA

maj 2012.

lijepe slicice i zanimljivi podaci, samo mala ispravka, nekima si stavio samo porodicu na latinskom. imao na faksu prepoznavanje kukaca, bilo je bubanja na pamet, a jedva da se kojeg vise sjecam :) tocan naziv bubamare je 24to kasta bubamara ili Subcoccinella vigintiquatuor-punctata. ostale neznam, al ima ko zna, gugl :). tr ak - Carabus auratus

maj 2012.

Eto hvala Miovutra o tome sam pricao.
dinosaurAMBASADOR

maj 2012.

joj ludi ste sa opisima :knockknock:
SulundarAMBASADOR

maj 2012.

[bez sadržaja]

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se