VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaU p o m o c !!! Napadnuti smo!!!
LEGACY

U p o m o c !!! Napadnuti smo!!!

36 odgovora2,505 pregleda

okt 2009.

Imam biljku od 215 cm visine, (oko 90 % sativa), koja je u cvetanju vec 2 meseca... Na svakom listu, sa donje strane, koji nema kristale (znaci, koji ne raste iz cveta), ima NA TONE biljnih vasi, koje imaju belicaste larve, iz kojih rastu braon (smedje) vasi, a kasnije postaju crne, i tada vec mogu da hodaju po biljci... to je neverovatno malo govance, ne znam dal' ima pola milimetra, ma jedna tackica...! Ortak kaze da ne smemo nisacim da prskamo biljku, jer cemo sjebati ukus (cela je u hedovima)pa ce da povuce hemiju iz insekticida... Ja ih ubijam prstima, na liscu na gornjim granama, kol'ko mogu, ali ima oko 50 grana, i to maltene nista ne vredi...listovi vremenom dobijaju sve vise i vise belicastih tackica, a nekolicina, prvenstveno na donjim granama, je POTPUNO PO(ZU)(BE)LELA...!!! e, da... monstrum se nalazi na ZASTAKLJENOJ terasi, koja gleda na zapad, ima mnogo svetla, ali direktnog sunca ima tek od 13:00... zbudzili smo i 5 malih zutih (od 20w), i jednu veliku belu (200w), koje cepaju svih 12 sati neprekidno, od 08:00 do 20:00 - STA DA RADIM...!!!??? POMAGAJTE!!! POLA KILE HEDOVINE JE U OPASNOSTI!!! ODUZICU(oduzicemo) SE (vrlo kvalitetno :) ) ONOME KO BUDE IMAO RESENJE...!!! - OBECAVAM(o)!!!
MrJAISTRAŽIVAČ

okt 2009.

napravi smjesu koprive i vode - ekaj da to odstoji 1-2 dana i onda s tim poprskaj biljku prirodno je

okt 2009.

@MrJa A zasto koprive? @Masni Mojne nudit ilegalne stvari po forumu pa makar kroz salu.

okt 2009.

https://forums.vutra.org/vanjsko-uzgajanje/4946-neem-oil.html
MrJAISTRAŽIVAČ

okt 2009.

znam da mi je baba (dok je bila ~iva) zalivala u vrtu protiv nametnika s koprivom i vodom. naravno nije travu ali je povre

okt 2009.

NE NUDIM nista ilegalno, ne brini... Jer, ovo NIJE nesto sto ima MATERIJALNU VREDNOST, bar NE NOVCANU...! I ne moze da se pretvori u, a ni shvati kao, nesto NOVCANO !!! A i ...cvece-cvecu... jel'...? don't worry, I'm all about legal...?!... :) E, AKO JA SLUCAJNO NAPISEM NESTO STO NE BI TREBALO, TI SLOBODNO OBRISI, JER TI SI ADMINISTRATOR, SVE JE OK, SAMO NAPISI KAKO I ZASTO... thx ovo s' koprivom mi dobro zvuci, pa ako se posiljalac nadje u Zemunu, za jedno mesec dana, - (MUNZA KONZE), dacu mu adresu i nek' svrati obavezno, da vidi dal' mu je recept uspeo... a i stavicu fotke, samo da iscimam kameru od nekog... de da nadjem koprivu sad...? naci cu nekako, valjda... HVALA SVIMA
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

mozes ubacit i ljute paprike pa s time posrpicat
He-ManLEGENDA

okt 2009.

Na~alost meni se sve ini da su ti biljku napali crveni pauci (Spider Mites) A protiv toga nema velike pomoi osim teake kemije/otrova. Najbolja opcija ti je link koji ti je dao HazeSeeker iako niti to nemo~e zaustaviti ove male smradove, samo ih usporiti. Ina e ih indoor po stranim forumima rjeaavaju s bubamarama i i nekim drugim paucima, tako da ih puste u box pa ih ovi pojedu. Ali i to djeluje samo dok se mala smea nisu puno proairila.

okt 2009.

Ljudi dolazi zima...pa dje ce te naci koprive i bubamare...ko zna mozda sam ja rasto nedje drugo.

okt 2009.

Cini mi se DA NISU ti pauci... Ovi insekti ostavljaju DEPIGMENTIRAN LIST, (kao neku svetliju tackicu) na tom mestu gde se zadrze, s donje strane lista... Odozdo gde je ona glavna zila ima mnogo, kao neke prasine, sivkaste boje; belicasta neka zrnca, koja se ocigledno prenose vetrom, a kace se za donju stranu lista, koja je na tom mestu hrapavija, pa tu mogu lakse da se zakace... kapiram da su to LARVE, dok su jos tako bele... E, onda se one verovatno IZLEGU, pa budu sve tamnije i tamnije - preko svetlo do u tamnu braon, pa na kraju postaju CRNE, i LEPO VIDIM kako OPUSTENO SETAJU po biljci... Znaci, polaganje jaja im vise nije nikakav problem, a vetar im vise nije ni bitan, jer mogu i bez njega... E sad, fora je u tome sto GDE GOD IMA KRISTALA - NJIH NEMA! Na listovima koji rastu iz hedova, ima toliko smole, i njima to okruzenje toliko ne odgovara, da se na tim listovima LARVE UOPSTE ne kace(belicasta, kao, prasina), a kad i vidim neku odraslu jedinku (znaci, crnu), ona uglavnom SAMO STOJI na jednom mestu, i to uglavnom sa GORNJE STRANE LISTA, al' ne radi nista, i taj list (posto raste iz heda) NEMA NIKAKVU DEPIGMENTACIJU, nista mu ne fali... Kazem, samo na njima samo stoje, jer se po granama, na primer - SETAJU, idu gore-dole...! Uopste mi nije jasno ni kako se nadju na tim zdravim listovima, (kako uspeju da dodju do njih),jer njima THC tol'ko smeta, da ga potpuno zaobilaze...! - Vidim da administrator ne zna za koprive kao fungicid, jel' to znaci da koprive NISU poznate po tome sto se koriste za ovo, ili...? E, SAD, DA LI NEKO ZNA...? - DA LI BILJKA LUCI VISE SMOLE, DA BI SE ODBRANILA OD OVIH GOVANA? - AKO JESTE, DA LI TO ZNACI DA CE IMATI VISE I THC-a? - U kakvoj su sprezi KOLICINA SMOLE i KOLICINA THC-a, da li VISE SMOLE znaci VISE i THC-a? - Da li neko zna jos neku namenu THC-a, pored filtriranja stetnog dela suncevog spektra promenom talasne duzine kroz kristalnu resetku, naseg omiljenog molekula...? TO ADMIN. PEOPLE...: - OVAJ SAJT JE DO JAJA...!!! HVALA SVIMA, HVALA I UNAPRED NA SAVETIMA...

okt 2009.

Crveni pauk upravo to i radi-napada list oko ~ilica i ostaju bele ta kice. Ne mora biti crven (ako te zbunjuje naziv), a ka~u da su larve ustvari te koje isisavaju sok iz biljke. Mada, bez slike, teako mo~e bilo ko da ti ka~e ata je napalo biljke, a i sa njom nije uvek lako. O bio gnojivima i pesticidima ima negde tema. Potra~i, sve je objaanjeno. Ako nemate sve~e koprive (ili neke druge biljke koje vam trebaju) uvek mo~ete iskoristiti suaene, a njih ete nai u svakom bio butiku ili kod travara. Samo tada umesto, recimo 1kg sve~ih stavljate 100-150 g suvih.

okt 2009.

NE ZNAM, mozda si u pravu, i ovo mozda IPAK JESU crveni pauci... Najjaca lupa koju imam uvecava oko 5 puta, sto je nedovoljno da bi bilo sta moglo da se vidi, jer kad stvorenje od 200 microna, uvelicas 5 puta - veliko je - 1 mm, opet vidis jedno veliko NISTA...!!! Ostaje mi da nadjem koprivu sutra na pijaci, i da probam "ja"-ovljev savet... "jaov" savet...?!?! (- Advice from JA) ... E, mr JA, aj' svrati na buksnu, kad budes bio u prolazu...samo me prethodno cimni da ti dam adresu... THANKS PEOPLE, HVALA VAM ZA SVE...! POSADIT CU RUZE I IMATI DVIJE KOSNICE (zasadicu hedove i smotacu (najmanje) 2 dobre sprave) ... pa kad se spusim... jao kad se spusim... jao, jao...

nov 2009.

JESU FUCKIN PAUCI...!!! NISTA nije pomoglo, NIJEDAN JEDINI LEK, ni prirodni, ni vestacki... jedino da sam imao strpljenja da ih usisam, jer sam u medjuvremenu bio napravio specijalni nastavak za usisivac, kojim je to bilo moguce... svejedno, na kraju je biljka izgledala kao neki stari, napusteni dvorac, potpuno prekriven paucinom... kad smo stavili grane na susenje, pauci su poceli da pustaju niti, i da silazeci niz njih, PALE SA BILJKE, uglavnom prema svetlu... slucajno mi je ostala jedna grana na polici, i ujutru su mi stvari na polici bile potpuno prekrivene ovim malim govancicima... HAVARIJA...

nov 2009.

Druze otidji na Hidroponikin sajt tamo imas sigurno resenje a posto si iz BG jos bi bilo bolje da odes direkno kod njih. I ja sam tako resio isti problem kao i kod tebe.
MedoZGBENTUZIJASTA

nov 2009.

ugl mislim da je imo isti problem ko i ja... http://img300.imageshack.us/i/fotografija0001.jpg/ dole pri dnu listovi bili puni pigmenta ~utkastih i kak mi reko frend da se razbolila ja sam te listove bio po upo da mi se ne proairi na sve... i ispalo kak spada :D a dobio sam te pigmente odma u po etku kak je po ela rast... http://img20.imageshack.us/i/bebasmjesecdana.jpg/
Chof09ISTRAŽIVAČ

nov 2009.

MRZIM PAUKOVEEEE!!! Danas mi je niknula biljkica, svega pola cm od zemlje... i vidim ja neato se mi e unutra.... crveni pauci i nekakvi crvii mali... Ako mi itko mo~e odgovorit: od kud to dolazi??? Posadio sam u teglu i dr~ao to u svojoj sobi (temp i vlaga idealni) pod atednom ~aruljom (bilo je obla no). Zemlja je bila ve odavno otvorena (50l) i stajala u apajzi. Da li je mogue da su se nakotili u zemlji ili su mogli do i na neki drugi na in? hvala

nov 2009.

Nije tolko bitno kako su doali ...sad je bitno da ih otjeraa ili joa bolje ... jbg ubijea! Ina e majtse privla i visoka temperatura i niska vlaga ... ako su tvoji uvjeti takvi onda bi to trebalo promjeniti i tretirati biljku sa prirodnim sredstvima protiv nametnika . Evo ja ne u puno kenjat ve u ti dati link pa ti prou i. Gnojiva i pesticidi Deficiti Neem Oil Ove dvije -tri teme bi trealo dobro prou iti ..Da bi znali srezat problem u startu . Jer ako s jednom npr. majtsi proaire i polegnu jajaaca svuda po bijci ...onda si doslovno u jajima ... :)
Chof09ISTRAŽIVAČ

dec 2009.

Haze, hvala ti na linkovima, puno su mi pomogli. Probat u prskat ajem od preslice, ali sam razmialjao i o tome da presadim biljke u drugu posudu sa istom zemljom jer joa nema jajaaaca po samoj biljci nego samo u zemlji. Da li su mo~da joa premlade za presaivanje i da li bi do~ivjele prevelik aok? (bebe imaju samo 3 dana)
Chof09ISTRAŽIVAČ

dec 2009.

Vidim da viae nema postova na ovoj temi, nadam se da su svi naali ato su tra~ili meu Haze-ovim linkovima. Samo sam htio re i da ovaj aj od preslice stvarno POMA}E :D. Paukova viae nema. U meuvremenu sam biljke presadio u zasebne posude s novom zemljom i sad sve funkcionira savraeno. Ako nekog zanima kako to sada izgleda neka prati link u potpisu.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se