VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaSemenke i klijanje
LEGACY

Semenke i klijanje

371 odgovora25,538 pregleda

dec 2019.

Ne razumem da mi nisu proklijale posle 10 dana i vise.Drzo ih u vodu skoro 24h.Izvadim iz vode i drzim u ubrus par dana nista.Sad su vec 5 dan i vise u zemlji i nista.Narucio sam danas nove od ovih sto ste preporucilo na sajtu.Semenke su stare 3 ili 4 godine , drzo ih u papiric zavijene na suho u sobi.Neznam dali da cekam jos ili su sjebane.
H2O888LEGENDA

dec 2019.

tesko al cekaj jos par dana sve je moguce i imas slicnih tema

dec 2019.

na kojoj su temperaturi nocu

dec 2019.

22-24
GoLeeAMBASADOR

dec 2019.

Jesi li ih probao stisnuti izmedju palca i kaziprsta ako puknu nakon laganog pritiska onda su zavraile svoje.

dec 2019.

Drzacu ih u zemlju dok mi stignu nove.
GoLeeAMBASADOR

dec 2019.

I malo vodom zalivaj da bude zemlja vla~na... mozda se udo desi. Aleluja :) Dr~im ti fige.

dec 2019.

Moguce ali cisto sumljam jer su okolnosti super za klijanje koje sam im pruzio.

dec 2019.

Ne razumes.Bile su cuvane u papiru pre nego sto sam ih stavio u vodu , vlazni ubrus i zemlju.
Otto GrunfLEGENDA

dec 2019.

Nije ih klijao 4 godine, to za suv papir se odnosilo na skladiatenje, valjda :) edit: objasnio Krtica dok ja istipkam

dec 2019.

Jedna mi je pukla kad sam je lagano stisnuo ostale dve nisu.Ostavicu jos par dana dok mi stignu nove.Mozda bude nesto od njih.Sve je moguce.

dec 2019.

ispod granice si, treba 25 pa na vise. zimski je period, dok spavas ne moz znati koliko se ohladi gajba, ako sidje na 21, 22, 23... pa tako iz noci u noc ne mozes ni ocekivati da ti isklija za 5~7 dana

dec 2019.

Pretezno je 24 i nocu i danju.Nocu je cak toplije oko 25-26.
GoLeeAMBASADOR

dec 2019.

Ugasi girjanje i obuci skafander pred spavanje bruda :) ma opusteno kad proklija sjema proklijala je, kad ne proklija jbt je ide druga i treca i tako redom. Kao i u zivotu jedna druga treca jedna ce da upali kad tad. :ajnstajn:

dec 2019.

Meni je centralno grijanje i drzi temperaturu oko 24 preko dana ako zahladni onda pojacava automatski na 26
GoLeeAMBASADOR

dec 2019.

Zezam se ja malo. To ti je perfekt ostavi kako je samo drugi put viae srece. Ako mogu pomoci oko posiljke tu sam.. a evo i jedan video pa kreni OS3ZFa5DCiA

dec 2019.

Ma opusteno.Zezanje je ok :thumb:
1310ZMAJ

dec 2019.

Nece ni moja, 7dana ,3 u vodi,slavol,mykoriza, krokodilska suza, ne mrda:confused:

dec 2019.

E baa imamo peh.:watch:

dec 2019.

Ako imas jos menki, pre nego sto ih stavis u vodu, uzmes jednu malu cinijicu, sipas hidrogen 3%(medicinski, onaj sto se prska na rane da se dezinfikuju), stavis na radijator tu cinijicu malo da se zagreje ali bas malo nikako previse, ubacis semenke i ostavis ih 5 minuta u tome, mozes da promesas koj put da bi se lepo 'oprale', zatim prospes taj hidrogen, uzmes destilovanu vodu(vrv moze i obicna) i isperes ih. Uzmes teglicu neku, napunis do pola sa vodom, ubacis semenke i stavis na mracno i toplo mesto i cekas otprilike 5-15 dana, menjaj vodu na svaka 3-4 dana. E sad da ne mislis da ti ja ovo pricam napamet evo objasnjenja kako sam dosao do tog zakljucka, odmah da kazem da growao nisam nikad, spremam se za svoj prvi grow ali sve sto radim u zivotu volim temeljno da istrazim, gledao sam razne dokumentarce, predavanja, citao radove i opet mozda nisam u pravu, ali meni su proklijale semenke posle mnogo neuspelih pokusaja, mozda je i sreca. Posto sam imao preko 100 semenki raznoraznih albanki i domacica,skupljano godinama, eksperimentisao sam, u pocetku sam stavio bio samo semenke u vodu 48h, pa u ubrus izmedju 2 tanjira, nista, od 20 semenki ni jedna da proklija preko 2 nedelje, uslovi isto odlicni, grejanje radi , temp oko 25 26 stepeni cim padne grejanje se samo pali. Onda sam pokusao sa finom smirglom da 'izmasiram' menke, pa u destilovanu vodu, pa u ubrus, nista ponovo ni jedna da proklija duze od 10 dana Vec razocaran, pomalo i besan bacio sam se na guglanje i poceo sam da citam o klijanju od najosnovnijih do najnaprednijih stvari i naleteo sam na neki clanak gde pise da se semenke operu u hidrogenu iz dva razloga prvi je da se dezinfikuju a drugi jer hidrogen deluje kao 'okidac' i daje znak semenki da treba da krene klijanje, opet ne znam da li je to istina ali meni je u praksi pokazalo rezultate Malo sam se vise raspisao ali to je zato sto se saosecam sa covekom jer sam skoro mesec dana pokusavao da proklijam semenke stare od 1 god do preko 5 god. Takodje sam citao da ekstrakt KELPa jako pomaze pri klijanju, ali nisam imao gde da ga nabavim, a iskreno nisam se ni potrudio jer sam hidrogen vec imao kod kuce. Verujem da sve ovo moze da se izbegne jednostavnom kupovinom svezih menki od proverenog dobavljaca. Srecno i sto vise proklijalih menki ti zelim :)

dec 2019.

Nista cekam nove sada da stignu.Nemam vise od tih starih.Nadam se da ce uskoro stici jer su poslali juce.
BadiZMAJ

dec 2019.

Po meni je nepotrebno najprije dr~ati sjemenke u vodi, al dobro svatko radi kako misli da je najbolje.:) Stavim menku u maramicu, preklopim, natopim vodom, malo ocijedim. Oko toga stavim joa jednu maramicu, natopim, stisnem sve zajedno i ponovno ocijedim (ako je viae sjemenki, nikad ih ne stavljam zajedno ve svaku posebno u svoju maramicu). Odlo~im u ladicu na normalnu sobnu temperaturu, otprilike svakih 12 sati otvorim, pogledam menku i usput naravno provjerim da li je maramica dovoljno vla~na ako je skoro suha joa malo ju namo im vodom. im vidim da se sjemenka po ela otvarat zapiknem je u prethodno namo enu zemlju/supstrat, nakon par dana bilj ica izviri na povrainu.;) Niata drugo ne treba osim vlage i temperature, ato jednostavnije to bolje.:thumb: Ne znam baa...da li sam klijao menke stare 4 godine, al barem 1 - 2 god. stare sigurno jesam. Meni se joa nije desilo da neka nee proklijat, pod time mislim na brendirano (naru eno) sjeme...uli no ne ra unam jer normalno da e od 10 komada proklijat njih par.:) Ne znam, mo~da ja samo imam sree.;)

dec 2019.

Moja metoda vatu natopim, iscjedim, stavim sjemenku u nju, sve to na tanjiri, njega prekrijem pvc folijom i stavim ga na resiver, 36h 4-5mm klica. Mada neke nisu ni tako iznikle, njih sam bacio :D
Space_LuluLEGENDA

dec 2019.

Ja ne volim vatu da stavljam, jer mi se desavalo da tokom noi rep brzo izbije i krene da se uvija u vatu. Tolet papir je za mene sasvim dovoljan. Moja metoda je slicna kao ove navedene. Tako da bih samo dodala da je dobro mesto da se stave iznad frizidera, bli~e zadnjem delu. Tu je uvek malo toplije. Nisam sigurna da je razlog to sto si drzao u papiru. U teoriji postoji mogucnost da ih papir toliko isuaio. Ali sa fruge strane znam da se semenke i dugorocno uvaju na suvom mestu. Ja sam moje godinu dana cuvala u pirincu u frizideru. Mozda bi najbolje bilo da napises detaljno citav proces sta si radio sa semenkama, jer mi nije bas jasno u vodu pa u salvetu pa u zemlju (a nisu iznikle).

dec 2019.

Mislim da duzina klijanja direktno ima neke veze sa time koliko je semenka stara tj sveza, zasto ne znam ali izgleda da je tako, sto je svezija pre ce proklijati Semenke kanabisa su ovako cvrste po prirodi zato sto su napravljene da izdrze zimu tj da 'prezime', natapanjem ta cvrsta ljuska omeksa, da je neophodno, nije slazem se, ali da ubrzava proces, ubrzava. Takodje mislim da postaje skoro pa nepohodno ako su menke stare. Verujem da brendirano, sveze seme mozes i direkt u zemlju da zasadis i za 15ak dana bi proklijalo, verovatno i pre.
BadiZMAJ

dec 2019.

Znam da se to radi sa starim sjemenkama kako bi lakae/br~e proklijale, ali mi se svejedno ini da to baa i nema neki utjecaj. Natope se koliko treba u maramici tj. zemlji ako ih sadia direktno, ne vidim zaato bi br~e proklijale ako plivaju u vodi.:) Kakvih 15 dana, za 15 dana ve imam salatu.;)

dec 2019.

4godine su skladiatenje u papiru samo? Zna i bile su izlo~ene vanjskim utjecajima. Jesi li ti potonule kad si ih stavio u vodu?

dec 2019.

Potonula jedna ostale dve nisu.

dec 2019.

Hmm.. i nijedna od te 3 nije klicu pustila, ni otvorila se malo? 3-4 godine stare menke bi trebale biti uvane u idealnim uvjetima ili bar u nekoj zip vreici, ampulici, zatim tu vreicu/ampulu stavia opet u neato tipa hermeti ki poput onih tuba od aumeih tableta,tako su kolko toliko zaatiene, u papiru ...pa skoro kao da si ih na polici dr~ao otvorene.. puno je to vremena

dec 2019.

Ma jbg sad.Stizu mi nove uskoro tako da u buduce cu znat bolje cuvati.
1310ZMAJ

dec 2019.

Moja nikla ali naopako, iskopao sjemenku i okrenuo korjencic.

dec 2019.

Jos mi nisu stigle semenke.Narucio 16 Decembra od Original seed store.Na tracking pise da su stigle u Svedskoj i da su na putu da isporuce ali jos nista.

dec 2019.

Pa dobro ako piae na trackigu da su joa u putu onda je sve ok zasada,ne preostaje ti drugo nego ekat. Ps. @Badi nikad ranije nisam stavljao u vodu i namakao menke prije maramice,a imam neke stare menke koje jako slabo klijaju, 1 od 10 skoro.nakon tvog posta kako si uo da se to radi s starijim sjemenkama odlu io sam iskuaati teoriju, ubacio 7kom u vodu na 7/8h, zatim u glazbi maramice, rezultati,nakon 36h 4 od 7 isklijale, ato u maramicom ne bi sigurno, sad ako nije bas velika slu ajnost izgleda da ta pri a pije vodu :thumb: nakon ovog Preporu io bi svakom tko ima stare menke da ih natopi par sati bar

dec 2019.

Plasi me da nisu otvarali i tu me sjebu.Nikad nisam pre kupovao kod OriginaSeedsStore.Pise da je pakovanje stealth standard.Huu samo da stignu.

dec 2019.

Stiglo je ali moram da idem po njega u bliznjem supermarketu.WTF?Mislio sam da ce stici na kucnu adresu!?

dec 2019.

Ovo nije najbolja tema za ove stvari pa odlazimo pomalo u offtopic, jel ti poatar ina e ima naviku tu ostavljati poatu?kako znaa da je u shoping centru? obavijest ili Tracking?

dec 2019.

Da

dec 2019.

Preporuceno i moro sam se potpisati.Normalno male posiljke u pismu dobijam u postansko sanduce.

dec 2019.

Ajde super nek ti je u rukama napokon, novogodianji poklon hehehe. :thumb:

dec 2019.

Nije otvarano.Pise kao da je dokument u pitanju , verovatno zbog toga sam se morao potpisati.A jos sam dobio 10 semenki umesto 7.:banana_rasta:

dec 2019.

Za prelaznu godinu 2 Bruce Banner i Pure Kush

dec 2019.

Imam slike pa kad proklijaju napravicu dnevnik.Sorry sto moram ovde.A ove cu da cuvam za prolece ::volimj::

jan 2020.

Jel ovo neki sarkazam ili ozbiljno mislis?

jan 2020.

Gravitropizam?
DvolicniLEGENDA

jan 2020.

Dal neko zna zaato klica pocrni? Otvorila se menka, klica crna.
Space_LuluLEGENDA

jan 2020.

Moja velika preporuka za germinaciju semenke je EazyPlug. Radila razne varijante, i ova mi se ini najbolja. I mislim da imam gotovo isti procenat (ako ne i bolji) germinacije kao kada sam radila varijante prvo semenke u maramice i sl. Plug zadr~ava taman koliko treba vode (tako da ne mo~ea da udavia ili pritisnea seedling), dovoljno je porozan, a ujedno je i dovoljno stabilan da mnogo olakaava kada se mlade biljke zalivaju, kasnije za trening i sl. Moze u zemlju im ukapiraa da je semenka nikla. Kako god sam pokuaavala, i koliko god se trudila, mislim da seedling pretrpi visok stres kada se prebacuje iz maramice (kada je semenka pustila rep) u zemlju. I da esto taj proces zna da u veem % ubije seedling, nego ato germinacija u maramici poveava aansu za njega. @Dvolicni ako nije neki ludi strain, ili neato tako, rekla bih da je to mrtvo. Ali, slike bi bile korisne.
StipeZMAJ

jan 2020.

Zadnjih par growova mi je klijavost cca 30/30. Casice od rakije, mlaka voda, menke nutra na cca 12h. ispod casica mi je grijac 7W ebay da odrzava vodu na cca 23-25°C Nakon 12h pukle ili ne pukle idu direkt u zemlju i lampa(250mh kod mene) iznad zemlje 0-24 da odrzava temp zemlje dok ne izbiju van. Umjesto grijaca, najbolja opcija je router od interneta da odrzava temp vode za casice. Ova metoda mi se pokazala najjednostavnija, najbrza i sa najboljim postotkom klijanja. Maramice su nepotrebne. Namakanje menki 48h je nepotrebno. Cekanje da izbaci 2 metra klice u vodi je nepotrebno. :D
kipoLEGENDA

jan 2020.

Ja cure zabijam direktno u zemlju i lagano odrzavam vlagu oko menke dok ne izviri van... Mislim da ne treba puno fantazirati oko toga
DvolicniLEGENDA

jan 2020.

@Space_Lulu tutankhamon fem, nemogu poslat slike premalo je to, a ato se ti e e.p.to mi isto koda u zemlju ubacia i ekaa :) btw bacio sam ih sve u zemlju pa u vidjet za koji dan o el bit ~ivota. @haja sla~em se da ne treba fantazuke izmialjat, al volim vidjet klicu jer onda sam siguran da e bit neato. Mada sam isprobao dosad sve metode viene na forumu osim ove tvoje i Barney Farm-ove kad su mi rekli da se menke klijaju u fri~ideru. @Stipe radio sam i sa grija em, kolko god ja pazio rukom il laserom mjerio *C znale su se skuhat il pocrnit, pa sam ga zafitiljo nek grije keru vodu dok je sezona pingvina Ina e moja metoda je wc papir vla~ni,pepeljara,zip vre ica,torbica,sobna temp. (sad mi pade napamet kak se nisam sjetio vla~ne maramice umjesto wc papira)
zosefinAMBASADOR

jan 2020.

Ja koristim kesice od caja neraspadaju se kao salvete ili odma u jiffy coco to je isto extra stvar.

jan 2020.

ima li sta :)

jan 2020.

Plus 1 Ja od kada sam otkrio Eazy Plug samo u njima klijam. Dobro namocim vodom, menke unutra i sve u propagator. Za 3-4 dana su vani. Po zimi stavim propagator na wifi router da drzi temperaturu.

jan 2020.

Ako mislis na stare, nisu proklijale.Ove sto sam nove dobio , sve su proklijale.Prva za 3 dana ostale posle 4-5 dana.

jan 2020.

ovo je sve ato vam treba a ukupno koata(bez menki) 10kn stoji na av receiveru

jan 2020.

[bez sadržaja]

jan 2020.

Zaa menka nece da baci klicu? Iz vutre sam nasao neku tvrda ko kamen sve normalno al nece da proklija drzao sam je u vodi vise od 48h

jan 2020.

Pa nece ni izbaciti klicu za 48 sati, sacekaj jos koji dan, ako ne pusti klicu, ne valja menka i nabavi novu

jan 2020.

Mnogo je teze proklijati seme iz ulicne trave nego neko brendirano, probaj prvo da ga operes u hidrogenu 3%, u vodi ih drzi 12 ili 24h sve preko ti je rizik da se ubudja, gledaj da temperatura vode bude oko 25 stepeni, imas mnogo iskustva sa mnogo razlicitih metoda citaj po forumu, takodje moja preporuka ti je ako ces koristiti ulicno seme da se raspitas o 'seed scarification' metodi koja je za mene licno dala najbolje rezultate(ja sam koristio finu smirglu) .

jan 2020.

Kako bi te sad Barbarosa napao, covjece menku stavis u usta, navlazis je minut dva pljuvackom i pljunes je u zemlju, zemlju malo nakvasis i optimalna temp i biljka ce da nikne, kakav hidrogen kakave zajebancije :D i Sta ce da se ubudja u vodi :D Nema sanse, bar se meni nikad nije desilo, ni sa kakavim sjemenom, od paprike, paradajza, lubenice, limuna, kanabisa i jos ihaj sjemenki :D

jan 2020.

Naravno kad su semenke sveze ili cuvane kako treba to sve stoji, a kad se razvlacila u hedu ko zna gde i ko zna kolko dugo onda je prica druga, pa evo ti gore covek prica da mu je crna klica, sta mislis od cega je to? Pa od budji. Ja pricam iz licnog iskustva imao sam preko 100 menki ulicnog semena skupljano preko 5 godina i eksperimentisao sam sa njima, klijavost je jako mala, a budj mi se razvila uvek kad sam klijao u tanjiru stare menke jer je trebalo preko 5 dana da bi semenke pukle i izbacile klicu. I to sto se tebi nikad nije desilo ne znaci da nema sanse, i ne kazem da ako ih samo stavis u zemlju nece proklijati ali su sanse mnogo manje. Zato je moj zakljucak da je najbolje kupiti brendirano fem seme i izbeci sve te zajebancije. https://homeguides.sfgate.com/germinated-seeds-rotting-85980.html https://northamericanfarmer.com/science/seed-rot/

jan 2020.

Kako ne, pa meni bi veina pustila klicu kroz 48h, 36h, a dosta puta bi sutradan ve bila otvorena u maramici
BadiZMAJ

jan 2020.

Ista stvar, 2 - 3 puta provirim u maramicu i za max. 36 sati je vani.:thumb:

jan 2020.

Ebem li ga, ja valjda ne gledam po 3-4 dana u maramicu :D cekam da domacinski pusti klicu :D

jan 2020.

Da li neko ima iskustva sa klijanje semena u aeraciji ? Cuo sam da je najefektivniji ovaj nacin )bacio sam par semena pre sat vremena videcemo sta ce da se desi )
zosefinAMBASADOR

jan 2020.

ja sam probao sa hidro gelom i moze proklija.

jan 2020.

Dvije menke aesti dan u zemlji, joa nisu provirile. Da im dam joa vremena, ili je to piai propalo?
DvolicniLEGENDA

jan 2020.

Daj im viae vremena i daj viae info o samome postupku klijanja

jan 2020.

24 h namakane u vodi, zatim 48h u mokroj maramici dok nisu pukle, zatim posaene u Florabellu i stavljene pod 50w CFL-a na prosje noj temperaturi od 26 C. Dobile prvu dozu Slavola prekju er. Jedna proklijala i lijepo napreduje, dvije ni da nos promole.

jan 2020.

Te dvije nece ni promoliti nosa kad nisu do sada, turaj nove ako imas il pici tu jednu, od volje ti. Jesu brendirane ili paketasice, ulicarke? Ako su ulicarke 100% to nece klijat ako nije do sad.

jan 2020.

Donio drug iz Izraela, znam samo ono ato mi je on rekao, a to je da je indica u pitanju i da izbija bubrege koliko je jaka.

jan 2020.

Pricekaj jos 5 6 dana nista te ne kosta, mozes i da prokopas malo da vidis da se nisu zaglavile

jan 2020.

ek, pa ovaj kod se mo~e o itat! Pitaj, da ti maknu tu sliku! Poatar to skenira za tracking number! Tu su tvoji podaci...

jan 2020.

Jednu sam prekopao, ni traga od nje nema.:confused:

jan 2020.

Onda je verovatno trulez tj budj pojela klicu. https://northamericanfarmer.com/science/seed-rot/

jan 2020.

Bit e da sam previae zalio. Hvala!
DvolicniLEGENDA

jan 2020.

@Space_Lulu U inat tebi :)

jan 2020.

wtf? Imaju li te biljke ikakvog svjetla?
DvolicniLEGENDA

jan 2020.

Zaato se petljaa kad nemaa pojma o emu se radi?! btw Trenutno su ispod 250w hps

jan 2020.

Alo momak, samo sam pitao imaju li kakvog svjetla, jer djeluju kao da su izasle iz mracnog podruma u zelji za svjetloscu. Pa radi li ti taj hps 250w kad su ti biljke takve?
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Pozdrav, Dakle radi se o Northern Lights Autoflower. Menka se 12 sati mocila u casi vode,te prebacena poslije u ubrus,navlazeni..sve skupa stavljeno u zip vrecicu u carapu i u kutiju na sobnu temperaturu od oko 21 °. Nakon par dana klica je pocrnila,ali nije izbila. Prebacio sam je u mali potić s zemljom i pod lampu (150W) na 24 sata konstantno. Nakon par dana,proprckao i nasao menku jos uvijek u istom stanju. Izvadio je,probao lagano stisnuti s izmedju palca i kaziprsta da utvrdim da li je prazna. Naprotiv,puna je i napukla je mrvicu pod pritiskom tocno po rezu gdje treba da i pukne kad nikne. Vratio nazad u zemlju na 1 cm dubine,pokrio lagano zemljom i nazad pod lampu. Nakon opet par dana,nista..proprckao i nasao je u istom stanju kao i prije par dana. Izvadio,delikatno odstranio opnu, te klicu (tamnozeleno/bijelu) vratio u zemlju na 1 cm dubine i pod lampu. Zanima me da li sam sto krivo napravio i da li ce biti sto od takve klice. Hvala

feb 2020.

Prije e Hajduk neato osvojit nego ta menka proklijat

feb 2020.

Tesko da ce biti sta, turaj nove al direkt u zemlju, i nakvasi zemlju, tako je najbolje
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Stavio sam novu u casu vode na 24 sata pa cu onda u zemlju.
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Samo me zanima na koju udaljenost da stavim lampu od zemlje dok cekam da proklije.

feb 2020.

Ne treba ti lampa dok klija biljka. Posudu sa zemljom u kojoj klijas stavi negdje u kucu gdje prijatno toplo, ne prevruce i cekaj. Mozes eventualno preko staviti providnu foliju ili kesu i izbusiti je al nema potrebe, samo nek je zemlja lagano vlazna uvijek
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Nocu temperatura padne u kuci ispod 15° tako da mi je u boxu potrebna lampa zbog temperature. Bude oko 25° konstantno.

feb 2020.

Ne znam koju lampu imas tako da ne znam ni na koju visinu da je stavis. Lampa od 150w moze biti led, hps, cfl sta imas od rasvjete koju lampu?
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

HPS 150 W

feb 2020.

Stavi na 20 cm
SljokicaPOZNAVALAC

feb 2020.

Zaato je stavljaa u vodu uopate mi nije jasno? Hajde ljudi da ne pravimo problematiku oko klijanja, to se joa u osnovnoj sa pasuljem nau i. :) De namorki dva tufera i stavi menke izmeu ili posluaaj iskusnijeg @budalin
josko057ISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Ali na toj visini,zemlja bude dosta topla. Dimenzije pota su 5 x 5 x 5 cm.

feb 2020.

To nije pot to je aaica

feb 2020.

@josko057 brate, onda sam skontaj na koju visinu da stavis da ne bude dosta topla a ni previse hladna. Ha ja,. Pozz
djuka2301AMBASADOR

mar 2020.

4 sjemenke stavljene izmedu dvije maramice,otvorile se sve 4 nakon 2 dana pa posadene u zemlju, zemlju sam prethodno namocio, sa pincetom prebacio u pot i zakopao na 2 cm dubine. Ispod 250 w hps su na nekih 40 cm visine je. Temp se krece do 22 kad je lampa upaljena, kad neradi padne i do 15, zalijevam svakih 12 sati, poprskam povrsinu zemlje i proslo je 36 sati nijedna nije izbila van,da stavljam druge na klijanje ili da cekam jos ove?
rKj420ZMAJ

mar 2020.

ne treba da ti se gasi lampa dok ne izvire da bi drzala konstantnu temp. i ne treba 2 cm dovoljno je i 1cm...nema tu zalivanja nego samo prskalicom povrsinu gde je menka ako se osusi zemlja malo poprskati. drzi stabilnu temp moze i preko 22c oko 25c bi bilo super i nemoj da zalivas da pravis mocvaru...nastimaj uslove i cekaj jos koji dan.
djuka2301AMBASADOR

mar 2020.

Moze ide na lampa onda cijelo vrijeme,krivo sam se izrazio onda ne zaljevam nego bas kao sto si rekao poprskam povrsinu samo...

apr 2020.

Ako ce ti bit lakse.. Ja sam upropastio 130e sjemenki mephista.. tj isto no klica.. P:S brate pogodio si s seed bankom ko prstom u govno..Dobio sam njihovu genetiku free. btj to nit foto nit auto sjemenke.. Drzo preko mjesec dana nema cvjetanja, stavio na 12/12 nakon 2 tjenda kao nest bila krenila pa onda neke nametnike dobila i ja ju ubio..

maj 2020.

Pozdrav svima ovdje, zelim samo dati svoja dva centa u vezi klijanja starog sjemena. Imao sam sjeme Northern Light od Nirvane staro 5 godina koje sam prvo stavio samo u vlaznu maramicu medjutim nakon 4 dana nije nista proklijalo, cak nije ni sjemenka se otvorila i to sam pobacao da bih poslje citao ovdje i probao prvo natopiti u kamilici. Napravio normalan caj od svjeze kamilice (u polju ubrao) kad se ohladilo sam stavio sjemenke i drzao oko 10 sati u caju i sjemenke su vec bile raspuknute. Sada nakon 24 sata klica vec krece van.... Jos sam od njih dobio 10 random sjemenki od kojih sam 6 stavio u kamilicu, tu je situacija drugacija, dvije ili tri su samo se raspukle pa cemo vidit za nekoliko dana sta ce biti.
TrulyoZMAJ

maj 2020.

Ulala, po vaaem mialjenju - jel bolje da menke za klijanje dr~im na sobnoj u kui (19-23C), ili da ih stavim na joa toplije, tipa u boxu je sad 26 dok rade ~arulje? Stavio sam automate u vatu, poklopio sa drugim tanjurom, bla bla, u subotu popodne - joa niata. Mislim znam da nekad treba i 7 dana (imao sam slu aj kod domaja i nakon 10 dana), ali faking me strah da ne proklijaju, ipak sam ovaj put platio samo sjemenke bez robe hahahha. :)) Ina e vata mi je uvijek davala puno br~i i bolji rezultat nego bilo kakav ubrus...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se