VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaProblemi u cvijetanju molim pomoc
LEGACY

Problemi u cvijetanju molim pomoc

94 odgovora5,535 pregleda
CervantesISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ovako 25. je dan cvijetanja Uzgajane su iz sjemenki Stare su cca 2 mjeseca Visina biljki: oko 120 - 150 cm Posude: 7 - 9 L Zemlja: terra aqua ph 6.5 ja mislim i pomjesano s perlitom 20% Zaljevanje: Svaki 3 dan, voda je kisnica pustim da iscuri oko 20% vode kad zaljevam PH vode : 6.5 vecinom Gnojiva: Advanced Nutrients Sensi Bloom Combo A + B (A 4-0-4 i B 1-5-6) i Big Bud 0-1-3 Svjetla: 400W HPS na 30 - 10 cm od biljki Prostor: svaka biljka ima oko 0.5 m2 Temperatura i vlaga : Insekti u growu : tu i tamo koja muha, mrav i pauka (al onih vecih sto hvataju ostale :)) Iskustvo: Prvi grow Problem 1 Dva lista mi zute i trunu polako jel to normalno il im fali nesto inace 4. tjedan cvijetanja je 988.IPB Problem 2 zanima me sta je ovo tocno na slici jesu to muda ili sta, dali trebam to cupati? 990.IPB

jun 2012.

Nisi rekao s cime si i koliko/kada gnojio. Ovako na prvu bih rekao da je nedostatak N (dusik/azot). Inace: https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1465-vodic-za-bolesne-biljke-i-nedostatke-u-prihrani.html A ovo su muda sto posto, ako imas i muda i dlacice na jednoj biljci, to je hermic, ako su samo muda musko je. Ako je hermic, cupaj muda van a biljku pusti neka zivi. Ako je samo musko, baci je u smece ako ti nije plan imati sjemenke. :vb_wave:
Z&NZMAJ

jun 2012.

Niata tu ne trune, sasvim normalna pojava, dolazi jesen polako :) Furaj dalje re~im prihrane po preporuci proizvoa a gnojiva i pusti da sve ide svojim tokom. Poja ano troaenje hranjiva u cvjetanju je normalno i biljka crpi poneato i iz listova, ato je zapravo dobro. Ako na kraju bude izgledalo ovako, to je prava stvar :)

jun 2012.

Tako je zlo.Ti listovi su odradili svoj zadatak i nisu viae potrebni:) A na slici je muaka biljka,evo da i ja potvrdim vjeveri in komentar.
Dr.ChronicENTUZIJASTA

jun 2012.

ova prva slika izgleda ko hemic ,a druga je muska biljka .
CervantesISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ok znaci ako bi pocipao sva muda nebi trebalo biti sjemenki a biljkeu 4. tj cvijetanja i imaju vec poprilicno vrhova i pokazale su 100% zenski spol da bi sad izbila muda tako da nebi rekao da su muske nego hermici.

jun 2012.

treba one prve dvije slike pokazuju manjak fosfora (ato je i normalno u kasnijem stadiju cvjetanja). ako joa ima dosta do kraja onda ih slobodno joa jednom dobro pognojia da se napune hedovi malo... edit: opet sam itao, sad tek vidim da je 25. dan cvjetanja, zna i samo praai sa gnojivom koje ima veliki omjer P i K i nee dolaziti do ovakvog ~utila i fleka na listovima...

jun 2012.

Dobio si odgovore, sad ti daj meni jedan. Zasto su se pojavili hermici? jesi li im mjenjao rezim svijetla tokom zivota ili si ih istresirao na neki drugi nacin? Sto je poslo u krivom smjeru?

jun 2012.

vjerojatno je stvar genetike tj. loaeg sjemena... ako uzmea sjeme iz paketa (a taj hed je bio iz hermia koji se sam opraaio), jako su velike aanse da e biljke iz tog sjemena biti hermii...
SiDAMBASADOR

jun 2012.

joa jedan odgovor... nikad nisi 100% siguran da ako po upaa muda da neea imati sjemenki, nebi vjerovao koliko malo peludi je potrebno da se biljka opraai, ali ako i bude tu i tamo koja sjemnka to ti ne zna i niata... moj moto je: Trava nije trava bez koje sjemenke... Reproducirajmo, bolje imat svoju genetiku nego kupovati od nekih aabana!!! jesmo balkanci ili nismo, od kuda dolazi najbolja vutra nego s balkana :icon_lol: :thumb:
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

cao imam slican problem kao cervantes samo sto nema muda nego samo iglica ne znam od cega se to desilo da li od stresa jer je par puta nestalo struje ili od cega, ne znam sta da radim imaju tacno dva meseca i jos su u vegetaciji imaju oko 45,50 cm visine da li da ih stavljam na cvetanje, ne znam nisam pametan ako neko zna zamolio bih ga da mi pomogne. poz momci .
nenashPOZNAVALAC

jun 2012.

Supervizor, stavi slike."Iglice" o kojima pri aa, mogu biti stipule.I ja sam to saznao neki dan na forumu. Stipule - Wikipedia, the free encyclopedia Kod mene barem jesu bile :dada.
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

burazeru vrlo rado bih stavio ali tamo idem bez telefona i bilo kakvog uredjaja jasno ti je i zbog cega i zato nisam u mogucnosti da stavim sliku nikakvu. mogu da ti opisem ako si raspolozen da mi pomognes....
nenashPOZNAVALAC

jun 2012.

Pa vidio sam u Orbitovom dnevniku ata te mu i i pomislio da to ato ti izgleda kao iglica/e lako mogu biti stipule jer imaa fem sjeme. Ali bez slika teako da e se misterija razrijeaiti,jbg. `to je tebi "igla" meni su "rogovi" i sl.
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

pa gledaj bas to sto kazes kao neki rogovi na sred stabljike nema ni gane ni nista bukvalno izrasla kao dva rogica, onda izmedju dve grane isto tako dva rogica i to je to, po negde tako a na nekima ni nema ....razumes?
nenashPOZNAVALAC

jun 2012.

Ne ~elim biti bahat ali mislim da sam ti u gornja dva posta sve odgovorio ato znam o tome.
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

hvala ti, trazim samo resenje koliko je to moguce, hvala na pomoci tebra.

jun 2012.

http://ch-slike.com/images/2012/06/25/CD0l8.jpg Jel to izgleda ovako? Te "igle" sam nacrtao tamno zelenom bojom. Ako je to tako, onda su ti to sekundarne grane.
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

da burazeru, svaka cast na trudu hvala ti, e bas tako izgleda. evo nasao sam sliku na kojoj se jasno vidi to, kao i na mojoj biljci. ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

jun 2012.

http://ch-slike.com/images/2012/06/25/bd61x.jpg Jel to ovo kaj sam oznacio crvenim linijama? To su pistile, od tog nastaju vrhovi. Biljka je pokazala spol i zenska je. Moj savjet ti je isto kao sto sam ti napisao u Orbitovoj temi, stavi na cvijetanje. A i ne moras, mozda nece biti hermica, ako zelis da jos vegetiraju. Ustvari, nisam te pitao koliko su biljke stare? Ako su starije od 2 mjeseca, onda nisu dozivjele stres (kako sam ti rekao) nego su prirodnim putem pokazale spol, sto je sasvim normalno. Ali i dalje se preporuca da je se prebaci na cvijetanje u roku 2,3 tjedna.
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

jeste vjeverice bas to, iskren da ti budem imao sam prosli put white widow od firme flying dutchmen i nisam to primetio, sad imam super skunk od firme sensi seeds i sve su bile feminizirane, white se pokazao vrhunski ali je bio mnogo skup 10 semena sam platio 100 e. sta mi savetujes sta je najbolje da ih stavim na cvetanje imaju tacno 60 dana visoke oko 45,50 cm ili da ih ostavim jos malo u vegetaciji jer bi da mi narastu jos!? ps ako to treba pomoc oko semenki imam drugara na zapadu drzi growe shop ili bilo kome na forumu nije prblem mogu dati adresu tacnu i preporuku diskrecija stroga dobicete i savete ako znate engleski i sta vam god treba za veoma pristojnu cenu.

jun 2012.

Spremno je to za cvijetanje... ali rekoh ti vec, sve... mozes ne moras kako hoces. Tvoja biljka tvoj zivot :)))
supervizor75ISTRAŽIVAČ

jun 2012.

hvala tebra na savetima :)
CervantesISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Mislim da si u pravu jer taj seed je u bitit green-o-matic koji je oprasen iz nepoznatog izvora (moguce da se sam oprasio) Po upao sam sva muda koja sam mogao naci. Evo par slika kako izgleda sad to sve u 29. danu cvijetanja sta mislite

jun 2012.

izgleda i viae nego dobro...

jun 2012.

poz ekipa, evo da ne otvaram novu temu osnovni info: biljoze Big Bang iz GreenHouse Seed-sa fem sjeme 13 kom, 2 domačice vulgaris, HPS 400W, površina boxa 1,5x1,5x2m proklijalo 15,04,2012 na režimu 12/12 evo sada 20i dan... temp 26C do 32C sa lampom (u zadnje vrijeme mi se tako penje jer je nenormalo vruće postalo ovdje, temparaturu snižavam kako stignem uglavnom sa ledenim bocama koje od danas ubacivam unutra nebili barem malo pala) vlaga 30-45%..veličina posuda 8-9 litara flushano prije 14 dana, i od tada zaljevano 3 puta (od 1L do 1,5L vode po biljci), dva puta sa punom dozom Hesi Bloom Complexa i dozom super vit-a i jednom sa 3% peroksidom. Većina biljki radi optimalno s obzirom na uvjete (lagana gužva u boxu i nedovoljno svijetla za veličinu boxa) ali na tri biljke mi se pokazuje prilično velik problem koji me pomali plaši. Naime, novi rast (izdanci) su svjetlo zeleni skoro žuti. S obzirom na simptome čini mi se kao nedostatak N, ali me to malo zbunjiva jer ostale to isto ne pokazuju... Pošto slike govore više: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting -> normalna biljka koja ne pokazuje žutilo ImageShack® - Online Photo and Video Hosting -> žuti izdanci biljke u problemima ImageShack® - Online Photo and Video Hosting -> usporedba da se lakše primjeti razlika u boji flekice na listu su uzrokovane jučerašnjim špricanjem sa mg donatom. hvala na pomoći unaprijed :) EDIT: stvarno mislim da se ne radi o ph ili nut lock-u s obzirom da ph vode štelam na 6,7-6,8 već dobrih 20 dana (sada kad bolje razmislim s tim sam možebitno i zaključao N?!? hmmm... :confused:

jun 2012.

ne fali im niata... kad ti cijela biljka bude svijetlo zelena, skoro ~uta onda se po ni brinuti...

jun 2012.

brijem da bi mi tada moglo biti malo prekasno za bilo kakvu brigu! :D Zna i metal da prestanem dramatizirati i opustim se? Neznam, udno mi je to kako na nekima od njih se pojavljuje ta svijetla boja a na nekima ne...ali ako ti ka~ea da nije red alert onda u se potruditi da ti vjerujem. Ima li netko od ostalih da nije opuaten i blaze ko metal i ja pa da vidi neki problem?

jun 2012.

nije tu nesto u redu

jun 2012.

doka~i. koji su ti argumenti, tj. po emu si zaklju io da tu neato nije u redu?

jun 2012.

mislim da sam sku~io ato je problem. zanima me, metal, sljedee. Ako sam flush napravio sa ph korigiranom vodom (6,7~6,8) te poslije nastavio zaljevati sa vodom iste ph vrijednosti, pod uvijetom da je zemlja smee tj. zemlja iz vrta koja mi se tu zalomila na~alost (u jednoj je sigurno, mo~da i u ove ostale dvije moram sutra provjeriti) dali je mogue da se ph vrijednost joa malo popela (ili zadr~ala na 6,8) i tako zaklju ala Fe? Jer to mi se ini kao jedan od izglednijih slu ajeva. I bi li obilnije zalijevanje sa ph 6,2 rijeailo situaciju? PS: stanoje brate gdje si se sjetio po eti spammat baa na mome pitanju?!? :O EDIT: Ja takoer mislim da postoji problem sada, neznam kojih razmjera... To zaklju ujem jer imam ostatak legla koji ne pokaziva takve simptome.

jun 2012.

Dobro je stanoje reko, ne valja to. Ja nisam htio nista pisati jer nisam siguran al kad bih MORAO reci (kao sada posto postam), onda bih rekako nedostatak zeljeza. Bar tako pise u uputama o bolesnim biljkama. Sad za flush i pH isto ne znam, ali imas pH mjerac za zemlju, na njuskalu je sto kuna a na gadgetextreme.com je 50kn (isti). Nije posebno precizan ali zapiknes ga u zemlju i izmjeris pH zemlje. I ovo definitivno nije normalno, jer nije usla u poodmakli stadij cvijetanja nego je tek usla u cvijetanje. Dok dode do kraja, krepat ce ak ovako nastavi.
CervantesISTRAŽIVAČ

jun 2012.

@metalmaniac prilicno dobro za hermica i musku kao sto su ranije rekli hahhaha

jun 2012.

pogledaj ovu sta je u redu,lipo se zeleni,a ova zuta znaci nesto joj nedostaje.volija bi da mogu pomoc ali posto neman iskustva sacekajmo nekoga iskusnijega sigurno necu nekoga savjetovat da ceka da cijela biljka bude svijetlo zelena, skoro ~uta pa da se onda brine,bez ljutnje .

jun 2012.

pogledaj ovu sta je u redu,lipo se zeleni,a ova zuta znaci nesto joj nedostaje.volija bi da mogu pomoc ali posto neman iskustva sacekajmo nekoga iskusnijega sigurno necu nekoga savjetovat da ceka da cijela biljka bude svijetlo zelena, skoro ~uta pa da se onda brine,bez ljutnje .

jun 2012.

kupi ~eljezo u prahu, razmijeaaj ga sa vodom i poprskaj po liau i zalij biljke. dosta je jednom gnojiti ~eljezom u ~ivotnom ciklusu biljke... ako ne mo~ea nai ~eljezo u prahu, samo zaguraj par veih avala oko korijena biljke (neka budu hravi) i to je to...
CIBOISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ovako zanima me gdje si nabavio perlit?? I jel mi moze neko rec sta da radim sa listovima koji su uvenuli od nedostatka fosfora? Problem je rijesen sta se tice nedostatka ali me zanima jel trebam rezat one listove sta su uvenuli ili??

jun 2012.

Perlit imas u svakoj poljoprivrednoj apoteci ili vecem trgovackom centru tipa Baumax, Bauhaus i to... A ako ti se listovi nisu oporavili nakon par dana ili uopce ne pokazuju znakove oporavka, slobodno ih cvapni. Ionako ce sami otpast tokom vremena. Edit: Ne moras ni ici, nazovi ih telefonom, svi oni imaju sluzbe za korisnike ;)
CIBOISTRAŽIVAČ

jun 2012.

perlita nema u baumaxu bio sam i pito ih, a za ostale neznam moram ic pogledat :D

jun 2012.

Cink i zeljezo.... Nikad mikroelement ne dolazi sam kao problem... Prvo je bio cink, a sad je i zeljezo (ako upoce postoji problem)

jul 2012.

Posadio zimus dvije biljke orange buda,sve teklo ko po loju.Kad je stisla zima u prostoriji gdje su rasle nije bilo grijanja i nekad im se dok su spavale temperatura spustala do oko 13 stupnjeva. Obje su bile feminizirane ali su svejedno dale sjeme,negdje sam na forumu procitao da je to moguce ako im je niska temperatura,nisam primjetio da su hermichi. Svejedno,bile su plodne i dimnoukusne... Sacuvao sam njihovo sjeme i posadio ga u 3em mjesecu. Vegetacija prosla OK,ali sa cvjetanjem stigli problemi. Bilo im je jako vruce i listovi su im se poceli sushiti,suzhavati i zutiti,sl. kao kod nedostatka fosfora. Zalijevao,gnojio,ubacio jos jedan ventilator,ali ventilator koji mi izbacuje zrak radi rezhimom sat radi pola sata se hladi,tak da je unutra za to vrijeme strujao samo vruchi zrak. Onda se dogodilo slijedece. Nakon 60 dana cvjetanja biljka vishe skoro nije imala lisca i headovi umjesto da nabubre izduzhili su se i poceli se pretvarati u male grancice sa listovima i dlachicama. Chudo nevidjeno,sad izgledaju ko bozhicno drvce. Biljke uopce nemaju miris,ne maste pod rukama,trihinoma vrlo malo. Da ih pokopam,ili da chekam da vidim sta ce biti od toga. Vec sam posadio novo sjeme od istih biljaka,pa me zanima da li se ta mutacija dogodila od vrucine ili sjeme od biljaka koje se kupi od prodavacha ne moze dati novo sjeme koje ce biti kvalitetno. Ne bi htio cekat 4 mjeseca da mi se dogodi isto ako sjeme ne valja. Hvala na savjetima!

jul 2012.

Nemam pojma sto ces napravit ali svakako hocu vidjeti sliku. Ajde molim te slikaj, bas me zanima.
admiralPOZNAVALAC

jul 2012.

da nisu pocele da se vracaju u vegetaciju ?

jul 2012.

Ja vidim jednmu gresku, a to je da vent za ispuh ne radi cijelo vrijeme... S tim se smanjuje dolazak svjezeg zraka podtlakom i doslovno se pocinju gusiti... Neznam, ja bih to bacio ako su fakat takve kako si opisao, ali daj slike...

jul 2012.

uslikat cu veceras da vidite,znaci ne postoji mogucnost da je sjeme banana. Ako proklija,i biljka bi trebala biti uredu. Ili?

jul 2012.

Ajde ima li ko pametnu??

jul 2012.

jedno brzo pitanje a da ne otvaram novu temu... da li je moguće da biljke u jednake starosti (danas 40ti dan cvjetanja) u istim uvjetima te iste sorte (fem Big Bang od GHS-a) različito cvjetaju? naime 7 komada napreduje lijepo kao što se vidi na ovoj slici: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting međutim tri su se ulijenile, započele su sa predcvatnjom a onda jednostavno stale... ImageShack® - Online Photo and Video Hosting fotoperiod im uglavnom ne remetim... nekad sam prisiljen obići ih dok im je noć sa lampom ali trudim se da to bude rijetko i kratko. Itko? Pretty please?!? :D
usrnameAMBASADOR

jul 2012.

Odgovorio si i sebi i T-budu :) Mo~da je i genetika, ali to se ne mo~e tvrditi ako nije poatovano nonih 12 sati u cvjetanju :) Ni visoke temperature ne poma~u "sabijanju" cvjetova. Ako biljke ne napreduju jednako, a pretpostavljamo da im je korijen jednako razvijen i zdrav, probaj zarotirat biljke u boksu i promatraj. I ne zaboravi -12 sati sna je neato s im se ne igra :) pozz

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se