VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaVunasta Vaš i alkohol ?
LEGACY

Vunasta Vaš i alkohol ?

12 odgovora2,022 pregleda

jul 2016.

Pozdrav drugari ! Primetio sam nedavno na biljkama belu "pufnastu" masu, i male bele bubice (koje skakuu). Posle malo istra~ivanja gotovo sam 100% siguran da je u pitanju tzv. vunasta vaa (mealybugs). Pro itao sam dosta u vezi ateto ina, i razne metode borbe protiv istih (alkohol,beli luk,kopriva,insekticidi itd.). Poato su ateto ine tek u povoju, zanima me dali bi varijanta sa alkoholom bila dovoljna za po etak? Zna i mehani ko uklanjanje bubica i prskanje zahvaenih podru ja. Naaao sam na nekom mestu da ide 9 delova vode i 1 deo alkohola. Skontao sam da ih ima i ponegde na okolnom drveu. Ako ata zna i, sorta je Bubblelicious (automatik). Evo i dve slike, koliko se vidi... Nisam slikao, ali ima i na par listova sa donje strane.

jul 2016.

Neem Oil And Soap To Kill Mealybugs ;)

jul 2016.

Hvala na odgovoru PowerSeed. itao sam o neem ulju, ali me je prvenstveno zanimalo ata mogu da uradim sa alkoholom jer mi je on odmah dostupan. Neem ulje mi je dodatna investicija (nije problem), i nebih ga mogao pribaviti u narednih nekoliko dana (ata u kad ~ivim u pripizdini). A na sajt ne mogu baa kad hou.
wuvuzelaAMBASADOR

jul 2016.

Probaj s koprivom za pocetak

jul 2016.

Pokuaau sa koprivom, ali u da poru im i neem ulje (ato je sigurno,sigurno je). Hvala na odgovorima :-)

nov 2016.

Ja sam spricao sa neem uljem,koprivom i razrijedjenim mlijekom i gamad nestala
JamrockPOZNAVALAC

nov 2016.

Bubamare resavaju sve takve probleme :rasta:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se