VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPukla mi biljka!!!
LEGACY

Pukla mi biljka!!!

100 odgovora8,268 pregleda
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

ovako, odem maloprije na sajt, puse neki vjetar dosta jak i biljka koja mi se razgranala u 3 grane vjetar je s nje otkinuo jednu granu, lisce je pocelo venut, jel moze netko rec jel mogu nekako spasit tu granu ??? evo neke slike. Hvala! ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
MeskalitoLEGENDA

jun 2011.

Ma nema sanse vetar da je otkine skroz ,mora da si i ti malo pomogao :) . Ne znam da je neko uspeo da spasi tolku granu ....

jun 2011.

umo i je u vodu neka stoji par dana, pustit e korijenje pa je onda posadi kao klona u zemlju!
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

kad sam dosao tamo samo se je na malo na kori drzala, onda sam je ja do kraja otkinuo.
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

Za par dana nece sigurno,pre 15ak dana. Ali sobzirom da je tolika grana tesko da ce se primiti. MOzda da je iseckas na komade i pokusas u vodi ili jos bolje,iseckaj i posadi u debelom hladu u dobro nakvasenoj zemlji. Vrucine su nesnosne,tesko da ce se primiti,ali ostaje da pokusas ili si se vec oprostio sto isto tako nije strasno...sad.

jun 2011.

svakako mora pokuaat napravit klona ili klonove iz nje, ateta je tako velike grane...
MeskalitoLEGENDA

jun 2011.

Znaci ,od grane klonovi ,jedino pametno ....
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

hvala vam svima, za sada sam sipao vodu u bocu i unutra je stavio. znaci bilo bi bolje da pokusam vise klonova napravit? ajd samo ako nije problem da mi netko pojasni malo gdje da sjecem granu kada budem klonove pravio? i znaci da ih stavim u hlad?? e bas me hoce growanje u zadnje vrijeme.... :/
SLO-EraLEGENDA

jun 2011.

klonovi 15 cm- gran ice
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

Uzmi svaku sporednu grancicu sa glavne grane,onda glavni vrh na trecoj internodi..i svaki sledeci moguci deo na nekih 7,8cm..moze i manji i vise. Neke pobodi u mokru zemlju,neke drzi u vodi. Ako prezive prvi dan-imaces sanse da se nesto primi. Ako ostanu zategnute liscice narednih dana,onda je to-to. Trebalo bi da fajtas i zalivas svakodnevno.. JA sam samo pobio u zemlju u hladovini,zalio i one su se primile. Ti vidi sta ces. Sretno

jun 2011.

Ja bih ju na "lijecnicki" nacin imobilizirao! Dakle, postavis ju natrag kako je bila i ucvrstis necim... Cime? ono sto se nadje, a da ju dobro drzi... Jednom prilikom sam tako spasio granu od propasti... Ali ocito da sam malo zakasnio za dijeljenje savjeta. Sretno!
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

evo ljudi, vratio sam se sa sajta. Isjekao sam stabljiku i od nje napravio 9 klonova. Sve sam stavio u zemlju i zalio. Evo slike kako sam to napravio : slika 1 : sjekao sam ovako : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting slika 2 : posađeni u zemlju : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting slika 3 : klon : ImageShack® - Online Photo and Video Hosting nadam se da sam sve dobro napravio. Hvala svima na pomoci! :sun2:
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

tebra hvala na savjetu al kasnis malo da :D, sta sam napravio napravio..vidjet cemo sta ce bit..
Bob _MarleyENTUZIJASTA

jun 2011.

Zaljepi ju :nana:
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

nemogu vise :D
SulundarAMBASADOR

jun 2011.

Trebas da skratis ili uklonis neke od najvecih liski,i da proredis par grancica. Mnogo je tu liski koje crpe energiju i reznica ne moze da se usresredi na proizvodnju korena. Prelistaj kloniranje,imas i na youtubu..pa skokni do sajta da ispravis . Posle toga imas vise sansi.
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

hvala..pregledam malo sve i odma na sajt ;)
Dr GrowENTUZIJASTA

jun 2011.

alabama nema ti niata od toga nadam se da grijeaim ali na~alost....

jun 2011.

grijeaia debelo... ako bude pazio postoji mogunost da mu se svi klonovi ili bar veina ukorjene, a to zna i joa puno malih bilj ica... :D treba bit optimist! nada umire zadnja! to sam i ja rekao kad mi je tu a sjebala sve biljke, a sad bujaju ko nikad prije, izgledaju ko mali grmovi... peace!
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

i ja se nadam da grijesis :D vidjet cemo..sta je tu je..bit ce bolje ;)
alabama_kushENTUZIJASTA

jun 2011.

ma neka se i jedan samo primi ja cu zadovoljan bit :D hvala! :sun2::sun2::sun2:
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

I ata bi s tim klonovima?Jel uspjelo ata?
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

e ovako, danas sam bas bio na sajtu i 6 komada mi je ostalo, podignuti su i nisu se osusili. e sad jel smijem jedan od njih izvadit da vidim jel korjen pustio? a ako je da ih presadim na sunce?
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

Dosta akakljivo,ja bih iskopao biljku skupa sa komadom zemlje i sve skupa stavio u kantu s vodom da se otopi zemlja,ako je pustila korijenje na taj ne in se ne e oatetiti a biljka se nee toliko aokirati,a ako nije pustila korijenjenje jbg ga..nikome niata,nabaci nam fotku neku,skoro je polovina 7 mjeseca mo~da da ih stavia u indoor bi bilo bolje.
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

:watchplant:Svakako meni izgledju ~ivo,
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

a jesu zive, samo neznam da izvadim jedan van jer me zanima dali je korjen pustio..ili da presadim na puno sunca pa sta bude..
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

Na sunce pa ko ga j..... nemaa ata izgubit,tu na forumu su priice da kroz nekih 2 tjedna poinje cvatnja pa da se malo poguraju do tada!

jul 2011.

ne budali ovje e! ata ea ih vadit? ako 2 tjedna stoje u zemlji i ~ive su, sigurno da su pustile korijen... nemoj ga izlagat svjetlu bezveze, samo stresiraa biljku!
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

metalmaniac,pa u hladu su sad?
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

e pa ovako, ja sam tu neke grane pospusto oko njih od drveca tak da im hlad napravim, a sad mogu napravit svjetla ako te grane maknem. da to napravim ili sta?
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

nema ih vise..fazani su ih pojeli..
Sensi*JanaAMBASADOR

jul 2011.

fino si to sve uradio i primile se, bas steta...
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

a steta da...al nema veze.. desava se..:)
BladeZMAJ

jul 2011.

U lovce frende !

jul 2011.

al se meni desi sranje danas, skoro sam umro od tuge... prvi LST koji sam radio bio je sa tankom apagom i bilo je dosta na usko privezano, biljka nije imala mjesta da stabljika raste pa je zarasla oko apage. mene nije bilo 2 tjedna i desilo se eto. e sad su biljke na tim mjestima slabije i danas su mi se 2 najljepae biljke slomile. odlomile su se skoro do kraja, ostale su se dr~ati na pola cm drva ili mo~da i manje... jedna je cijela pukla a na drugoj se odlomila 3 vrha (od 7 ukupno). jedva sam ih nekako oslonio na palice da stoje u prirodnom polo~aju kako su i bile i onda sam im napravio zavoje i na kraju sam ih imobilizirao sa nekim drvcima... nadam se da e pre~ivit nekako, ako ne pre~ive i ja u umrijeti od tuge jer su ~enske, a ato je najgore to su mi 2 najvee i najljepae biljke...

jul 2011.

Prezivjet ce. Ja sam svojevremeno isto zajebo ali s topingom, visile su grane na jednoj niti i nisam ju imobilizirao, ni nista i nakon par dana se sama zalijecila. nemas brige, ako si ju jos i povezao bit ce u redu.

jul 2011.

super, drago mi je da to ujem... usro sam se ~iv kad sam vidio da su potrgane, skoro sam plakat po eo... odoh ja da ih zalijem i da popri am s njima... :D
alabama_kushENTUZIJASTA

jul 2011.

a hebiga ajde, desava se, nadam se da ce ti se oporavit bilje i da ces imat nesto za zapalit :icon_lol::sun2:
ParazydPOZNAVALAC

jul 2011.

I ja ti zelim sve najbolje s biljozom...

jul 2011.

hvala na lijepim ~eljama... evo ve 4. dan otkako su pukle i rastu i dalje normalno, vrhovi se ne suae. neizmjerno sam sretan kad znam da e sve pre~ivjeti...

jul 2011.

Eto vidis... :-) Samo naprijed!

avg 2011.

dobra ti je ta grana osusi je i mozes dobar caj da napravis . provjereno
ludPOZNAVALAC

avg 2015.

drugari, pukla mi je donja grana od biljoze od jakog nevremena koje nas zadesilo,nedaj boze nikad vise,grana je slomljena, al je drzi podeblja kora,zeleni se lepo,nekako sam je povezao,i podmetu drvo i bandaziro je,dali ima neko neki savet dal treba taj deo necim namazati ili sta vec jos ucinitii? :)
StipeZMAJ

avg 2015.

Ako si vratio na mjesto i dobro ucvrstio, ne trebas vise nista. Izolir traka oprema No.1 u tvom slucaju :) Obljepi dobro i ucvrsti i oporavit ce se......barem bi se trebala :)
ludPOZNAVALAC

avg 2015.

hvala stipe brte...vracena je na mesto,sutra cu je jos dolepiti kako si mi rekao.....:respect:

avg 2015.

Mo~da da si stavio sliku mogli bi bolje predoit kaj se dogaa ali oke je i ovako. Meni se dogodila ista situacije, ali ono prije 1-1,5 mjesec ato je bila vea oluja jel. biljka kak je bila okomita pukla i nastavila rast pod kutem od 90, ja ju nisam htio dirat, i tako sam na "prirodni" na in dobio biljku koja se u LST-u ve~e, samo ato je ovo bilo hrpu stresnu, ali biljka je zarasla na mjestu gdje je pukla i nastavila rast. Pukotina je zacijelila, ateta ato sam zaboravio slikat, baa sam htio pokazat. Kraj toga je bila muaka biljka, na~alost. Nije zbog stresa promijenila spol, ve je po prirodnom kodu bila muaka....

avg 2015.

izolirka da, ali i one slamcice za sokove, iseces po duzini i bandaziras.
ludPOZNAVALAC

avg 2015.

hvala vam na savetu,uradjeno je kako ste i rekli....:thumb::thumb:

sep 2015.

ju e sam imo smrtni slu j, 95 postotno pucanje, samo sam ju skinuo, na~alost, trebo sam probat sa banda~ama, a kiailo ko iz kabla kad sam doao. Pukla je onako upavo, mo~da sam mogao upiknuti natrag budala. Robe na njoj ima, ali da je bar 2 tjedna joa izdr~ala, ta mi bila najdra~a, jednom topirana, onako se srebrnila, najnaprednija u cvatu. :fuck::fuck:

sep 2016.

da vizuelizujem sam sebe posle godinu dana :bocni:: desio mi se peh kad sam kosio travu i kablom polomio granu, ne skroz ali se obesila :GR jurnjava po kuci, nemam slamki, susedi takodje (sve seljaci, pijemo normalno :D trk do radnje a tamo samo tanke slamkice na sokovima, ali rade posao

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se