VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPrvi grow help
LEGACY

Prvi grow help

39 odgovora3,059 pregleda

avg 2019.

Pozdrav groweri , ovako ~elim prvo da pozdravim sve posetioce ove teme i da ako nije problem ostavite neki savet, ovako odlu io sam se za prvi grow , kupio sam grow box 100x100x200 oblo~en je maylar folijom ,dalje sto sam je mini karbon filter komplet,jedan ventilator sa stipaljkom i to je to , sad znam da trebam jos i lampe da kupim ali se ne mogu odlu iti za koje ,~eleo bih imati 4 biljke max u growu e sad ne znam koje su najbolje ,znam da ima neke fore da su neke lampe za vegetaciju neke za rast neke za cvetanje tako da ako mo~e neko iskusniji da mi predlo~i neato bio bih mu zahvalan ,ina e znam da postoje oni sastojci koji se dodaju u vodu i onda se time hrani biljka,da li je to neophodno ili nije ,ako jeste preporu ite mi ata jos trebam da kupim.Hvala unapred .Pozdrav groweri
rKj420ZMAJ

avg 2019.

pa sad krece indoor uskoro padaju temp, na taj box 400w hps komplet i hesi starter box.
schmizlaENTUZIJASTA

avg 2019.

Mo~da ti i ovo malo olakaa stvari...... :) https://www.vutra.org/threads/vodi%C4%8D-kroz-unutra%C5%A1nji-uzgoj-by-marcopolo.10608/

avg 2019.

mislio sam sativu zasaditi ,amneziju haze ,je l je neko imao iskustva sa njom i kako je saditi nju, je l je istina kao sto piae u katalogu da od jedne bilje mo~e izai 500-600g ,pitam jer gledam neke klipove de po biljci uzme 70g pa mi je malo udno zaato gajiti biljku za 50 60 grama , ekati 3 meseca i razmialjati o svakakvim glupostima radi 50 60 g
FatOneZMAJ

avg 2019.

Moguce je izvui pribli~nu kolicinu kao navedenu neki uspiju i vise, ali je zapravo dosta manje od toga sta pisu. Nadje se tu i tamo koj grower izvuce toliko ali on to tjera sa profi opremom, 1000w paneli po njih par i kontrolirano savrseni uvjeti stalno. Edit: grow je puno vise od uzgoja kolicine. Te vutre ces konzumirat manje, jer joj je postotak thc-a znatno veci nego kpd ovih s ulice. Imas prednosti mozes birat po okusu, mirisu, efektu, genetici, itd. Najbolje ti je da pocnes proucavat forum i sam naucis nesto i biljci.

avg 2019.

hvala na odgovoru ,nije meni zbog toga nego ja neu moi stalno da growam pa sam mislio kad bih jednom u godinu dana mogao da sklopim nekako da bih imao za sebe to bih bilo ekstra tipa 1kg kad bih mogao da izvu em to bih bilo sjajno
FatOneZMAJ

avg 2019.

Prouci outdoor ako tako zelis kolicinu odjednom pa si miran dulje. Ali tek za sljedecu god. Mozes i indoor dobit kilu ali veci prostor i puno veca ulaganja u opremu.

avg 2019.

a da li bi mogao sa 600w hps 4 biljke u box 120x120x200 ,sa karbon filterom ,ventilatorom i hesi starter pack da dobijem kilo amnezije od 4 biljke
FatOneZMAJ

avg 2019.

Oni kazu da daje 500-600g na m2 ti imas malo vise od m2 u tom boxu. Tako da malo vise od tog sto su napisali se moze dobit iz tog prostora. Ali kolicina isto kao i kvaltet ovise o mnogim faktorima tokom growa, jedan od najvaznijih je iskustvo, ti ga nemas tako da je odgovor sa sigurnoscu ne. (nemoj se uvrijediti) Btw ima ljudi koji rade s slicnom opremom kao sto si napisao pa ne izvuku ni 100g zbog problema tokom uzgoja. Edit: ne odreuje broj biljaka kolicinu vec velicina boxa ( dostupni prostor za biljku) i velicina pota.

avg 2019.

nisam se uvredio , naravno da nemam iskustva ,ata bih mi preporu io za po etak da radim , da steknem malo iskustva

avg 2019.

ja za sada ato sam nau io jeste da se temperatura treba odr~avati unutar boxa na 28 i da se ide na re~im 12-12 u stanju vege,a vegetacija je dok biljka raste ,kako sam ja shvatio ,kada pocne da cveta onda se ide 16-8 i da se trebaju dodavati oni sastojci koji joj poma~u
FatOneZMAJ

avg 2019.

Rezim svijetla ide kontra, ljudi zadnje vrijeme startaju sa 20/4, neki cak 24/0 prvih 3-4 nedjelje zivota pa prebacuju na 18/6. To je rezim za vege. U vege drzis koliko zelis (pricam o fotoperiodicnim, automatici sami cvijetaju nakon 30 dana odprilike). Za cvatnju ide 12/12 i bitno ke ne remetit noc u box jer mozes napravit hermica od zenke. Da ne duljim i ja radim trenutno svoj prvi grow, nemam prakse jos uvjek. Ali teoriju sam naucio sa foruma, svaki dn nesto novo naucim. Moj savjet je da odvojis vremena koliko god mozes i redom citas forum. Uz to dogovori ai mentorstvo, sa nekim mentorom i on ce te provesti kroz grow kako treba, s mentorom u tom boxu mozes cuda napraviti vjeruj mi. Samo se malo vise informiraj oko osnova biljke i njenih potreba da olaksas malo mentoru. Preko moba sam pa mi je tesko linkove izvla iti, ali snaci ces se i sam. Gledaj teme mentorski kutak, oprema za indoor, indoor uzgoj, te marihuaba uzgoj FAQ. Baci pogled i na outdoor jer ima i tamo korisnih informacija. I obavezno pregledaj dnevnike uzgoja jer ce ti oni najbolje docarati kako se to radi.

mar 2022.

Pozdrav ljudi...~elim po eti svoj prvi grow radi se o prostoru od 0.50x0.77sto mu dodjes 0.38 me zanima me da li je mogue i koju veli inu saksije da koristim za dve biljke .. Ili se ipak preporu uje jedna .Fotoperiodne su u pitanju (amnezi haze i orange bud)
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Mozes i 4. Medjutim onda u tipa 2 litre zemlje svaka. Preporuka je vise zemlje jer je automatski manje: problema / zalijevanja / kicmanja i tako to. Rizik je samo jednu pa sta ako ne proklija ili crkne, medjutim taj grow prostor je takav. Donosi sa sobom rizik jedne biljke :)

mar 2022.

[bez sadržaja]

mar 2022.

kolike saksije da uzmem za dve amnesie foto su planiram kratku Vege (zbog brzog rasta)i scrog .
BizzzoZMAJ

mar 2022.

2 Amnezije brate na 0.5x0.7. Moze. stavi ih u 15 litara. medjutim nadam se da imas visine. Jer Amnezija je amnezija :D

mar 2022.

170 je visina boxa ..imam i orange bud pa se jos premisljam ...imma dosta iskustva ali u out ovo mi je prvi indoor ...Koliko wati leda predlazes philips sijalice?
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Nepravilan je oblik. Na 60x60 bi rekao 140W barem. Na to tvoje dodaj onda u % koliko ti je vece od 60x60. Cirka 200W medjutim duguljasto jel. S tim da ti ne trebaju sve sijalice odmah. Stavis panel i prvih 30 dana ti treba samo pola sijalica kontam. Kasnije kako bude cvjetala dodajes jos.

mar 2022.

Vazi..hvala ti na info.Imam 400 w u sijalicama na raspolaganju .Gledacu da im da sve potrebno za max ucinak .
BizzzoZMAJ

mar 2022.

Ima svakakvih na forumu vec sastavljenih i mozes ispratiti. Ja cu ti dati sifre da predjes igricu :D https://www.vutra.org/threads/jack-herrer-auto-ghs-led-e27-360w.20765/ Ovaj panel po meni je jedno od elegantnijih rijesenja :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se