Od opreme imam 250W 6400K cfl plavu i 250W 2700K cfl crvenu sijalicu 16500 i 17300 lumena, Six-Fold reflektor, box dimenzije 40x40x110cm i PC ventilaciju. Mogu li ovo iskoristiti za jednu ili dve biljke i koju mi vrstu preporucujete za ovo? Jos neki savet je dobrodosao. Ovo mi je prvi box i unutrasnje uzgajanje. Hvala unapred.
Greje dosta 250w pogotovo sad leti,imaces problema sa temperaturom sa tom ventilacijom,eventualno neki vent φ120 ili 150 ili 2 pc venta od 12v i jedan unutra da mesa vazduh u boxu :)
A s obzirom da ti je prvi uzgoj preporucio bih jednog ili dva autosa :)
EDIT: preduhitrio me opa cupa :D
Nema tu pravila,mada bih ja 200w drzao na nekih 10-15cm od vrha biljke ali u principu stavis ruku izmedju sijalice i biljke i ako tebe ne pece i ne smeta ti nece ni njoj :)
A optimalna temperatura otprilike dok svetlo radi ti je 21-27*C i dok je svetlo ugaseno ne ispod 15*C :)
Ja sam biljku drzao na bukvalno 2 do 3 cm od 2 x 125 W CFL-a. Imao sam 2 spojena PC venta od 8 cm odmah ispod lampe i nije bilo nikakvih problema s tim da biljka nije bila u box-u, i nije bilo leto. Meni je tih 40 x 40 cm malo prostora za bilo koju varijantu.
Imam novi problem, nije mi jasno sto se tice ovih automatica. Jel on sam pocinje da cveta, pa mu onda pustam crveni spektar? i koliko kog svetla u vegetaciji i u cvetanju?
o automaticima https://www.vutra.org/threads/autoflower-automatik.12384/
sta koliko kog svjetla? ako pitas za ovo svoje sto imas dok je u vegetaciji drzi pod ovom cfl-kom 6400K a kad pocne cvjetati stavi pod 2700K, nadam se da znas prepoznati kad pocne cvjetati, poz