LEGACY
PROJECT: Box za unutarnji uzgoj
14 odgovora1,144 pregleda
Better_half666
ENTUZIJASTA521 REP80%
→ Poznavalac
Better_half666ENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#1
Pozdrav! Vec duze planiram izraditi manji boxic za unutarnju uzgoj 1-2 bilj
ice za osobnu upotrebu.
Napravila sam okvir boxa dimenzija 65cmx65cmx160cm i izbuaila otvore za ventilatore.
Nakon toga sam htjela oblijepiti alu folijom i odustala jer mi je nesto reklo da nije dobra ideja pa sam pogledala na forum i zaista nije zbog hot spotova koji mogu nastati tako da cu ili kupiti myral foliju ili obojati u bijelo.
Moram dodati vrata i zatvoriti izvore svjetla na mjestima gdje se spajaju ploce..
ono sto me zanima trenutno jest ventilacija i odnosno upuh.
Krenuti cu growati nakon ljeta tek pa necu sada nalaziti mentora jos ali voljela bi prije nego sto odem na sezonu da me sve ceka spremno od ovih nekih tehni
kih stvari jel..
Nego, pitanje jest dali je bolje onda s obzirom na velicinu prostora da upuh bude pasivan ili aktivan?
Na ispuhu mi je vent ja
ine 130m3/h, stavit cu dolje sliku.
U izradi je i karbonski filter koji planiram staviti nekako ispred ovog venta za ispuh kako bi ga malo priguaio jer je dosta jak, objavit cu sliku filtera cim mi dode aktivni ugljen koji sam narucila prije par dana ako prode test naravno :)))
A za growanje sam kupila ovaj led panel: https://www.led-tech.de/de/DIY-240W-KIT-2x-308-XT-mit-LM301H-ONE-in-3500K-54x58cm
Eto to je nekakav plan staviti cu dolje slike sve koje imam trenutno i voljela bih cuti sto jos trebam promijeniti i dali idem u dobrom smjeru :) hvalaaaaa
Ps. Ne znam jesam li dobro ubacila slike jer pisem preko moba pa molim vas recite ako nije dobro
26.240 REP
mar 2024.
mar 2024.#2
Idea u dobrom smjeru i na jesen ima da se kuva ajvar :clap:::respect:
White wizard
POZNAVALAC765 REP18%
→ Ambasador
White wizardPOZNAVALAC
mar 2024.
mar 2024.#3
Pozz, jako dobra zamisao i ideje, ima tu puno master growera koji ti mogu pomoi sa tehnikalijama.
Upuh i ispuh zraka ea morati sama regulirati zbog vlage i temeprature u boxu koji nisu postojani, jedan od problema na koje sam ja u indoru naiaao je taj da za vrijeme vegetacije biljke vlaga u boxu bi morala iznositi izmedu 60 i 70 % dok u cvijetanju se vlaga spuata postepeno na nekih 40 do 30% pred sam kraj cvatnje.
E sada ima nekoliko na
ina za dizanje i spuatanje vlage a glavni je ovla~iva
i odvla~iva
koji je ujedno i najprakti
niji na
in i najednostavniji ato se tehnike ti
e.
Drugi na
in je da npr.u vegetaciji dok vlaga mora biti visoka smanjia upuh-ispuh ventilacije(ato vei protok zraka u boxu to manja vlaga ato vrijedi i obrnuto za cvatnju).
Trei na
in je da stavia odnosno rasprostrea vla~nu krpu ili deku u box.
Nemoj si dozvoliti da ti ne atimaju temepratura i vlaga pogotovo jer e ti se desit stunned growth i biljka ti se nee pravilno rast i razvijat.
Ako imaa bilo kakve dileme oko growa samo pitaj i netko od dobrih ljudi ovdje e ti prisko
it u pomo , radujemo se tvome growu.:)
Good luck!;)
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#4
Najbolje ti je da upuh bude rupa tj pasivan negdi na dnu boksa,a ispuh negdje gore i to namontiras filter na taj vent koji imas upalia panel i simuliras uzgojne uvjete i pratia temp i vlagu pa dobijes neke smjernice za start, upalia cigaretu unutar boksa i mirisis ispuh da li ti ima miris po dimu onda ces otprilike znat dal radi posao. Tesko je to sve odrediti prije puatanja u pogon,u grubo da a ova fina podesavanja najcesce se rade kako grow ide. Osobno mislim da bi taj vent prigusen filterom ili nece raditi dovoljno izmjena zraka unutar boksa il filter nece dovoljno eliminirati miris, testiraj nema druge daj masti na volju.
Better_half666
ENTUZIJASTA521 REP80%
→ Poznavalac
mar 2024.
mar 2024.#5
@Captain Fantastic HVALAAA!!!
Uhhh bit ce svegaaaa jedva cekaaam hehee ;)
@White wizard jaooo hvalaa ti puno,konkretni i super dobri savjeti !!! Jako volim cut sva
ije misljenje, uvijek nesto naucis.
@h0nda da istina, trebala bi testirati to sve prvo i onda vidjeti dalje& definitvno cu se malo poigrati s tim filterima i ventom i pronai najbolju opciju cim uhvatim malo vremena pa javim rezultate !! ;)))
Infinity
ZMAJ52.079 REP
InfinityZMAJ
apr 2024.
apr 2024.#6
Box je sli
an mom, isto DIY, isti materijal. 5 godina mi je radio isti vent za ispuh, bez filtera. Ovaj grow sam stavio vent istog proizvoa
a, samo fi125, nebo i zemlja razlika u vu
i. Poveao sam ga radi filtera, jer taj fi100 teako mo~e podnjet i filter. Filter je u fazi izrade, kad zavraim javim dali radi.
Better_half666
ENTUZIJASTA521 REP80%
→ Poznavalac
apr 2024.
apr 2024.#7
@Infinity ma daaaaj, a kakav ti je upuh ? Posto imas sli
an boxic&
Ja isto izgraujem filter i nikako da uhvatim vremena da ga dovraim, bas me zanima hoce li raditi& jesi li ti uspio ? :))
mar 2024.
1 / 8
mar 2024.
apr 2024.