LEGACY
Box 80x80x160 sta i kako najbolje sklepati?
42 odgovora3,632 pregleda
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#1
Citam forum, sve super i sve 5, ima stvarno svega zanimljivog::banjahanje::::banjahanje:::vutra:
Medutim, nemogu nac nist konkretno u vezi izrade boxa, okvirnih dimenzija 80x80x160 ili mozda x200, tj. mogu nac ali je rascjepkano i svakako napisano, a smatram da bi zanimalo mozda jos nekog u vezi boxa i da iskusniji clanovi malo objasne stvari vezane uz boxeve...ovako, iskustva u indooru imam malo ili nikako, posto znam sam napravit dosta tog i imam volje, zanimaju me tehnicke karakteristike i komponente potrebne za sklepat neki grow box da mogu ubacit npr 3-4 autosa(za osobne potrebe dovoljno godianje), inace preferiram out ali nije to to, previse faktora postoji za propast hahaha...zanima me koje lampe bolje koristiti, grijanje boxa po zimi, odvod zraka, potrosnja struje okvirno itd...hvala dragi forumasi:let::let:
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#2
isto sumnjam da nema neato teksta na tu temu
https://www.vutra.org/search/262893/?q=izrada+boxa&o=relevance
edit
htjedoh rei preciziraj pitanja, daj svoje ideje i razmialjanja, teako da e ti netko servirati box....
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#3
Vidio sam to, koja je razlika izmedu cfla i leda? Koliko bi mi love otprilike trebalo za ventove, lampe, grijace? Odvod zraka na dimnjak, dobra ili losa stvar? Ako je na dimnjak odvod spojen dal mi treba vent za ispuh ili ce samo povuc itd. Sorry buraz ako sam naporan, ali me i zanima, ako mozes odg. hvala ti ko bratu:)
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#4
nisi dru~e, dosadno je meni na poslu tako da nemaa beda, samo preciziraj ato te zanima, ato viae informacija daa to
nije i kvalitetnije odgovore dobijea
ne znam objasniti ukratko, ugl. CFL za male boxie (recimo do 1m visine), LED za viae od 1 m visine
100-150 e + oko 50-100e za sami box izraditi, ili kupia gotov boks za otprilike iste novce
odli
na stvar (problem je ako se dimnjak koristi a vjetar ti vrati dim u box)
treba obavezno
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#5
Filter za mirise,za ispuh, slican ko od nape ako ne grijesim, je bi ih neutraliziro totalno ili bi ih samo ublazio?
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#6
Ovisno o snazi ventilatora i proto
nosti filtera, oni od nape ne bi dugo radili (malo ugljena imaju), ina
e nemam tih problema pa i ne koristim filtere, ako je miris problem onda ti je turbina + filter must have ali opet, kad box otvoria miriae sve....
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#7
Nije mi problem za u kuci, nego izlaz zraka najvise, da nebi u susjedstvu sline pocele curit i znatizelja rast ;)
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#8
to je svakako bolje sprije
iti nego lje
iti iako
isto sumnjam da se par automatika mo~e baa tako osjetiti (mo~da nisam do sad na neke smrdljivce naletio)
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#9
Izolirat.box sa stiroporom iznutra da drzi toplinu i da odbija svjetlost, ili bolje foliju stavit jos? Soba u kojoj bi bio box nije grijana, preko zime bi bilo najbolje stavit neki grijac unutra, kakvih ima ucinkovitih a stedljivih? Sobu nebi grijao, samo box
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
feb 2019.
feb 2019.#10
Letava ko za crijep, napravia od njih konstrukciju
Oblo~ia stiroporom. tako i vrata napravia. stiropor je ve bjel pa ima i neku refleksiju.
Mada mo~ea i mylar foliju ali pri
amo o najjeftinijoj soluciji.
poato e box biti u negrijanom prostoru bolje ato deblji stiropor.
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#11
Stari moj, nemogu nac box(samo box) otprilike tih dimenzija ispod 250€
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
feb 2019.
feb 2019.#12
ma sklepaa to. ataea kupovati, bolje potroait te novce na neato drugo od opreme.
letava dovezi, aarafa i stiropora i to spi
ia, :thumb:. Ja sam uza zid uaarafio par letvi pa na to pribio ostalo.
joa sam malo navukao i onom mre~om i ljepilom za to, obojio...
Uvjek ti to mo~ea malo doraditi, ja svoj stalno neato namjeatam. I to je hobi....
Pogledaj onog japanca kakav vrhunski box
ovjek slo~io.
nemam link...... ali ako si prato malo dnevnike.
Slavol Žižek
LEGENDA13.831 REP88%
→ Zmaj
Slavol ŽižekLEGENDA
feb 2019.
feb 2019.#13
Ja se uskoro bacam u izgradnju malo veeg boksa (125x125x200), odlu
io sam se za OSB plo
u 6 mm, s tim da mo~da kasnije oblo~im iznutra stiroporom preko kojeg u nabaciti onu tanku plo
u ato slu~i kao poleina za plakare, ormare i sl. Ukupni troakovi ne bi smjeli prei 30 eura s prijevozom.
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
PapirkoISTRAŽIVAČ
feb 2019.
feb 2019.#14
Bas to sam.si i mislio, bit ce bob graditelj u akciji kako mi se
ini :spliff:
jopezg
ZMAJ20.980 REP
jopezgZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#15
Nadje se
https://www.growland.at/Hydro-Shoot-Grow-Box-HS80-Set-250W
https://www.growland.at/HomeLab-80-80x80x180cm
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#16
eto ga brate sve su drugovi nadodali, pogledaj malo dnevnike iskopiraj ato ti se svidi ili kupi gotovo, isto ti je na kraju
sve ima prednosti i mane, DIY stvara ovisnost ali ima neku svoju dra~, stvarno se mo~e kako god hoea (dok si u zakonima fizike i kemije), pazi sa strujom i vodom a za
par mjeseci ::listomahanje::::listomahanje::::listomahanje::::listomahanje::
Papirko
ISTRAŽIVAČ96 REP31%
→ Entuzijasta
dedskin
AMBASADOR2.425 REP26%
→ Legenda
dedskinAMBASADOR
jul 2019.
jul 2019.#18
a sta mislite da se uradi sa PVC cevima , moze za 500 din da se uzme sve sto treba da se napravi konstrukcija
Ali cime pokriti to , moze QSB , moze stiropor ali jel ima negde ta folija da se uzme za sator ?
rKj420
ZMAJ25.636 REP
rKj420ZMAJ
jul 2019.
jul 2019.#19
pogledaj kako je cervantes uradio konstrukciju i cime je oblozio...treba ti tanje drvo i manje materijala. to je black n white folija i prilicno je debela...
zDHEQ_I2f9Y:959
Misko21
AMBASADOR4.940 REP98%
→ Legenda
Misko21AMBASADOR
jun 2020.
jun 2020.#20
recimo da se box napravi od gredica i ove folije ili aluflex folije sa mehuricima koliko ce takav box moci da neutralizuje mirise ? mislim da li moze da se poredi sa materijalom kao sto je iverica ili osb ploca ?
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jun 2020.
jun 2020.#21
S obzirom da je ventilacija obavezna, ukoliko je podtlak u boxu, odnosno imaa ja
i ispuh od usisa, ili pasivni usis, onda u kombinaciji sa carbon filterom eliminiraa mirise, jer sav zrak koji izlazi, izlazi tim putem-preko filtera.
MementoKuri
ENTUZIJASTA406 REP52%
→ Poznavalac
MementoKuriENTUZIJASTA
jun 2020.
jun 2020.#22
To
no znam kako se osjeaa, bacaa se u grow, a ne znaa ni odakle bi po
eo. Ali nije to takav bauk kad jednom krenea.
Moj prvi box je bio stari ormar kojeg sam kupio za 100 kuna od nekog tipa na oglasniku, sad je vrijeme
iaenja pa sam siguran da toga ima na bacanje. Obi
na iverica od 20 ili 25 mm. 60x90x170. U podnicu sam zabuaio 4 ili 5 rupa od 60mm za ulaz zraka. U zadnju stranicu pri vrhu, a iznad rupa za ulaz jednu veliku od 125 mm. U to sam ugurao nekakvu flanu i na to spojio aluminijsko fleksi crijevo-ventilator blauberg 125-opet crijevo-filter. Vrlo jednostavno. Jedino sam zajebo ato sam kupovao nekakvu refleksivnu foliju, to ti ne treba, samo obojaj unutraanjost u bijelo, jeftinije je i manje zajebancije. Kasnije kad upalia svjetlo vidia gdje ti svjetlo curi i to rjeaia sa onim brtvama za prozore. Ako je bitno unutra je bilo hps 250w i to je bilo idealno. Ako pustia da ti ispuh ide u prostoriju tada e ti se temperatura sama od sebe dii za par stupnjeva.
feb 2019.
1 / 22
feb 2019.
jun 2020.