VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraMicro hps grow box
LEGACY

Micro hps grow box

260 odgovora22,110 pregleda
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

Evo, nije da piaem temu tek tako... Naime, mislim da se puno nas ~eli okuaati u indoor grow-u, ali smo limitirani nekim faktorima kao ato su: cijena opreme, potreba za stealthom, prikrivenost naaeg hobbya.... Vec sam otvarao jednu sli nu temu, o PC grow boxevima, ali ima i drugih stvar ica koje bi mogle biti stealth...kao mali ormarii, zvu nici, kutije, pa i krletke za ptice :icon_smile: Evo malo informacija o HPS 70w Lumen: 6500 Lumen per wat : 90 cijena: 30-40 eura grlo e27, priguanica, propaljiva http://img852.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=user136020pic3839701274.jpg E sad...zaato HPS.. Daje isto lumena ko i 5 x 23w CFL (ako ista valjaju) Manje kosta od 5 x 23w CFL Biljka se mo~e dr~ati na manjoj visini od lampe, pasljedi no-manja temperatura i jednostavnija ventilacija u box-u INTEZITET svjetla puno ja i i bolja iskoristivost svjetla I na kraju, puuuno veci urod i br~i uzgoj HPS 70w kosta izmeu 30-40 eura..topla preporuka da izbacite koju kaficu i okoladicu kroz tjedan dva i skupit e se, zna i nemojte kukati kako nema u trgovinama i skupo je, jer sve se mo~e kad se hoe :icon_mrgreen: Evo, ekipa groweri, nadam se da cete nadopunjavati ovu temu sa slikama: IZRADE MICRO HPS BOXA RJE`ENJIMA (ventilacie, svjetla, cooltubea...) SORTAMA I NA INIMA UZGAJANJA (scrog, lst...) Ajde maati na volju i doka~imo da se i u malim boxevima uda mogu napraviti.. peace

mar 2011.

Pokuaavamo se izolirati od stranih foruma i pastanja njihovih linkova . Ina e sve 5 , rep+ https://forums.vutra.org/group.php?groupid=10
NoTrippinAMBASADOR

apr 2011.

Evo ja se malo igrao:icon_lol:. Slo~ia san jedan mali ormar sa 150W hps-om da vidim koliko se mo~e izvu iz te lampe na malom prostoru, a dosad sam samo radia sa 400W i kvadratom prostora, pa e da vidimo ;) Evo ormaria: dimenzije 45 x 34 x 84cm :icon_arrow:Ako neko misli radit neato sli no nemojte stavljat struju na dno boxa ko na slikama, naite rae mjesta iznad ili van boxa, meni su sad te komponente izolirane plasti nim kutijama. nai ne ovako ostavit==> Nisam mora radit ninja stealth al mi je bilo napeto:ninja: U ovakav box ide najbolje 1 biljka u 12L zemlje, duga vegetacija, napunit mre~u pa 12/12. Eto toliko od mene:b_woot:

apr 2011.

Svaka ti dala , ovo je odli no . Jesi testirao temp. i vlagu ? rep uga !

apr 2011.

jel mogu ja regulirati brzinu vrtnje ventova preko "sklopke" za reguliranje jakosti svijetla ? jer mi je lakse za spojiti i povoljnije...
gargamelPOZNAVALAC

apr 2011.

ako mislis na ove pc ventove onda ne (taj dimmer je za 220v, a i drukcije radi.. ja sam se jednom dobrano namucio da takav spojim na kupaonski vent, i proradilo je nakon nekog vremena al je vent crko za par dana jer nije bio predvidjen za to..), ali imas potenciometara za kompove stvarno jeftino... za cetiri razlicita venta se nadje za manje od 100 kn... nes vako: http://www.links.hr/index.php?naziv=Front+Panel+SCYTHE+KAZE+Q+3.5%2C+potenciometar+za+ventilator%2C+3.5%27%27%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=05265025&id_artikl=050.912.096 @NoTrippin: ne svidja mi se box. zasto? gotov je jebote u komadu.. sta ces sad radit novi? po meni pravi box je uvijek gradiliste.. zeka peka, lijepo si slozio, nema sta...
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Hvala NoTrippin...odli no...rep+
#34POZNAVALAC

apr 2011.

odli no! ja sam uvijek bio za malovata~ne hps-ice :) evo moj pc box (regularno midi ku iate tj nije big tower) koji je nekad bio veg boks za mame i klonove kasnije dobio 70w hps umjesto one augave cfl pa onda joa jednu 70w (tj ukupno 2 x 70w hps) i postao box za cvjetanje ondo ato je najbitnije (prema mom mialjenju) je sna~an ispuh. Po ljetu je boks radio sa jednom hps-icom bez problema ali sam imao 18w vent za kupatilo (za ispuh) i nije bilo ma BA` NIKAKVE razlike u temperaturi soba/box. Ali sa vremenom taj vent riknuo,,,jbg kineska roba ina e po zimi nije bilo problema sa 2 hps-ice jer nisam grijao sobu a bila je baa hladna tako da nije bilo problema ipak da sam koristio 2 9cm pc venta od 0.2A koji su radili na 9v (na 12 v bilo prebu no a temp bila oko 22C) evo ata daju 2 sedemdesetice na 12/12 od po etka
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Bravo bajstore....e to je posao...i ja se razmialjm 2 x 70w stavit iduci grow...sada sa 1 x 70w + atedne..
SekachAMBASADOR

apr 2011.

Odlican urod si dobio #34 :clap:
Z&NZMAJ

apr 2011.

Odlina tema i odlini uradci :) Ja trenutno growam sa 400W,ali ranije sam koristio 150W i mogu rei da nije loaa lampa,samo ja sam baa forsirao jbga.Previae sam trpo pod nju i pre velik je box bio. Ovo ato su #34 i NoTrippin slo~ili je prva liga. Naime,iako je povraina preporu ena za 150W HPS 0,25m2,ako stavimo takvu lampu na neato manju povrainu mo~e se izvui stvarno lijep urod. Ipak,to nije urod za svakodnevnog konzumenta,a pogotovo nekog tko koristi cannabis u medicinske svrhe,meutim,kad se stvori zaliha,bilo out ili sa veom lampom,mo~e se sasvim solidno odr~avati raznolikost sorti uz pomo ovakvih boksia. Sve u svemu,svaka ast momci,REP+ :respect:
Mr. HedaraaPOZNAVALAC

apr 2011.

iskreno ja se divim ovome...svaka cast momci :)
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Hedara..nemoraa se divit, ve stavljaj slike ovdje svog boxa dok je joa u izradi pa da se mi divimo malo :)))
Mr. HedaraaPOZNAVALAC

apr 2011.

Eo kolega Simas na vas zahtjev.. hehe.. dns je zavrsen, a sutra ide u pogon :) temp. u boxu varira od 25 do 27 stupnjeva
#34POZNAVALAC

apr 2011.

Jel se to meni ini ili onaj vent gore desno duva u ~arulju? Ako je tako ja bih ga spustio do razine venta za ispuh. Samo prijedlog ;) Ina e izgleda dobro, samo onaj light trap dole desno mislim da ti nee pomoi u slu aju da ~elia stealth... Ako netko stavi slike dobrih light trapova bilo bi extra tema. De reci ata ti piae na kutiji sijalice? Ako je uvaa joa uvijek...ovo nije son-t hps, al n mogu da provalim kakva je. Sve u svemu :cow_yellow::cow_yellow::cow_yellow:
Mr. HedaraaPOZNAVALAC

apr 2011.

hvala na prijedlogu :))...zato sam i stavio slike da cujem vase prijedloge :) nisam previse mozgao sa tim light trepom jer mi nije potreban neki stealth, tako da sam napravio najjednostavnije sto sam mogao :) A ~arulja je od OSRAMA HPS 70w http://img585.imageshack.us/i/86076530.jpg/ pozdrav.. :wave:
SimasZgAMBASADOR

apr 2011.

Pa ja bi prvo kako kolega #34 ka~e, spustio ovaj vent koji puae po ~arulji bar 10- 15 cm ni~e da puae u biljku ili ak skroz dolje da gura zrak prema gore.. Ovako samo raspirujea toplinu od HPS-a... ak bi ga i ostavio na tom mjestu i izbuaio rupu da vu e van...maci cea onda pribli~t viae biljku lampi. i naravno ubacio bi unutra par CFL plavog spektra, kojeg falio ovom HPS-u...biljka ce puno ljepae rasti al, sve u svemu, rep+ za trud...dobar box

apr 2011.

Prije svega, pozdrav svima!!! Kao ato vidite nov sam na forumu, al ga ve neko vrijeme prou avam i totalno sam poludio za tim uzgajanjem vutre. Evo mam neku ideju, pa bih volio da mi pomognete i rijeaite me nedoumica. Mislio sam ovo napraviti: Box: 300x200x800 (mm) dxaxv Sjeme: Easy Bud ( poato piae da naraste 50-60cm ) E sad rasvjeta: Dal da uzmem HPS 70W ili e biti premalo? Ili pak CFL 4-5 kom? Prije svega me zanima potroanja struje, poato bi tu moglo biti problema. Ventilacija: 3 vent... 120mm Molio bih da prokomentirate takoer box i sortu. Dal to uope ima smisla ili je sve fulano. Niata joa nisam po eo raditi da neat totalno ne sj prije nego pitam vas iskusnjare ;) Takoer se ispri avam ako ovo nije post za ovu temu, al inilo mi se da bih tu najprije mogao dobiti kvalitetan odgovor. Hvala
SimasZgAMBASADOR

maj 2011.

pa ako "pravia" i box, ja bi ti savjetovao da te dimnezije budu bar 400x400x800 dxaxv pa HPS 70 uz recimo 4 CFL-a od cega 2 coolwhite. ato se ti e ventilacije... pogledaj koliki im je protok zraka..ponekad su oni od 80 mm ja i. Niata nije fulano...samo obavezno slike izrade... zna i step by step slikaj i postaj ovdje kad budea radiom pa cemo ti najbolje pomoi Za potroanju struje ti evo kalkulator.. http://www.smbwireless.hr/potrosnjastruje.htm

maj 2011.

Da, ta kombinacija bi vjerojatno bila savraena, ali na ~alost to mi je preskupo. Najvjerojatnije u HPS i malo smanjit box pa ata bude. Box sam ina e mislio "spigati" od lima ( onoga za krovove), poato mi se frend time bavi. I da, hvala na ovom kalkulatoru, izgleda da struja ipak nee biti probelm. Kroz nekih tjedan-dva u po eti s izradom nadam se, pa u onda stavit slike...
GreenRyderLEGENDA

maj 2011.

.....evo da se i ja javim posto slazem box od serverskog kucista d60xs22xv45 i mucim muku sa ventilacijom....posto sam se sa ovim sadasnjim boxom zaletio po pitanju ventilacije i temperature tu ne zelim pogrijesit.... ....ovo ce bit box..... .....HPS 70W+2xCLF 23W 6500k.... ....sad tu gore lijevo di je balast ce ic vent 80 mm za ispuh a pored ove desne CLF-ke mislim napravit nosac za 2x80mm ventove i tu stavit 2x80 da tjeraju vruci zrak preko lampi do tog 3. venta koji to sve izbacuje van, a ispod tog bi stavio staklo 2mm debljine.... ....odmah ispod tog venta za ispuh mi je rupa za 120mm vent (nevidi se na slici) tu bi stavio jednu 120-ku za upuh al neznam dal da ju stavim tu ili nize, najprakticnije mi ju je stavit tu jer je tu vec rupa na stranici a i biljke ce uvijek bit ispod stakla i onda ce puhat po njima a ujedno hladit box od te topline koja prolazi kroz staklo....uz njih bi jos stavio 2x80 mm unuta da mijesa zrak..... .....sad da vas cujem vi PC groweri dal su ideje ok ili bi nesto trebalo preinacit....
GreenGOPOZNAVALAC

maj 2011.

lijepo :)

maj 2011.

Pitanjce, za hps 70 jel je potreban kondenzator????
SimasZgAMBASADOR

maj 2011.

Ivach super box.. Samo..ja ne bi ventove da mi pušu preko lampi uopce stavio..vec 1 ili 2 ako stanu tamo lijevo kod CFLke da vuku van i dobro zadihtao sa staklom ispod..ne da pušu prek lampi.. a ispod stakla gore 1 da vuče i dolje 1 da puše...garantirano ispod 27 °C temp... Rasta, netreba kondenzator
SimasZgAMBASADOR

maj 2011.

https://forums.vutra.org/threads/8552-Nagradna-igra-BEST-PC-GROWER?p=163735#post163735

maj 2011.

Evo slika boxa u izradi... Na~alost tu sam morao stati s izradom zbog sranja s ukuanima, tako da u morati malo odgoditi sve ovo. Ako nebude ialo druga ije bacam se na PC box. Ovo je ina e izraeno od lima za krovove, dimenzije su 350X250x750 mm. Joa bi samo trebalo smisliti neka vrata ili poklopac... Takoer sam izradio i reflektor
SimasZgAMBASADOR

maj 2011.

odli no! samo ako ea HPS unutra stavljat, savjetujem ti da probaa nabaviti onu reflektirajuu zaatitu za autoaajbe, jer smanjuje temp boxa...znam iz iskustva u PC....

maj 2011.

SimasZg, kako smanjuje? Ja sam se namucio u 3PM sa tom folijom. Mozda sam je kriv jer mi je MOZDA ventilacija preslaba(4 venta, a temperatura bila preko 35). Ma, vise nista ne znam. Sad sam skinuo tu foliju i vratio se na alufoliju... A mozda je problem sto je PC u ormaru... Neznam, poludjet cu, do sad nisam imao probleme s temp., a sad se ***** maksimalno! Poludjet cu!
SimasZgAMBASADOR

maj 2011.

Disperzira svjetlost i ne fokusira ga, sa time radi manje hotspotova po PC-u koji je sam po sebi joa od lima koji se poprili no zagrije iznutra..i ima sastav nekakav pjenasti...uglavnom dobra izolacija boxa... baa gledam kod tebe jednu sliku iz tvog PC-a Mat strana alu folije puno svjetlosne energije pretvori u toplinsku jer nema dovoljnu refleksiju... napravi mali test...uzmi komad zaatite za autoaajbe i stavi ispod svjetla, pa provjeri za sat vremena jel vru? pa probaj to sa folijom...:icon_lol:.. dobra ventilacija u PC sta zna i obavezno napravljena rupa za ventove..(ne slucajno kroz one rupice male..) Uploaded with ImageShack.us i staviti staklo ili tanki plexiglas ispod svjetla...sa jednim ventom iznad stakla i drugom ventom ispod stakla.... Uploaded with ImageShack.us

jun 2011.

....ipak e biti PC box Pregrada iza koje ide priguanica i propaljiva . Reflektori Tu je sve ve namjeateno i spojeno. Pleksi 2mm na kojem je 80 mm vent koji vu e zrak prema van. Ispod stakla su dva venta od 80 mm jedan lijevi koji upuhuje, a ovaj desni ispuhuje. Morao sam s powertapeom, nisam mogao podnjeti da ne stoji sasvim ravno :icon_cool: Oblo~it u joa to sve s onom zaatitom za autostaklo i neke finese joa napraviti pa emo vidjet. Probao sam i samo ovako testirati- temperatura je oko 28 C Takoer sam htio u onu pregradu strpati ispravlja za ventove i timer ali nije ialo i u tom trenutku sam umalo napravio ovo :crash: Sad iz boxa idu dvije ~ice. Jedna od hps-a a druga od ispravlja a. Timer e takoer biti vani. :icon_mad: Da vas ujem....

jun 2011.

Ajde bacaj neato brzo u box i gledaj kako se zeleni ;)
SimasZgAMBASADOR

jun 2011.

Bravo stari!
GreenRyderLEGENDA

jun 2011.

.....svaka cast stari stvarno lijepo, al racunaj da ako ces radit light trapove da ce ti oni smanjit protok zraka pa ce ti to dignut temperaturu.....

jun 2011.

Zato me i mu i ato je ve sada temperatura 28. Mislite da bi mo~da bilo bolje da ovaj vent koji ubacuje zrak pomaknem gore ispod stakla?

jun 2011.

Evo jedne moje ideje, aj recite mi ata mislite ;) http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img638/374/56251883.png&via=mupload&newlp=1
SekachAMBASADOR

jun 2011.

Ma valjati ce to... :thumb:

jun 2011.

Rasta,mislim da e to biti jako lijep box. Zanima me jedino iz kojeg materijala to mislia raditi? Joa jedna slikica mojeg. Ubacio sam joa jedan mali vent ispod lampe da puae prema onom veem. Temperature su za par stupnjeva vee nego vani.... Bilj ica je u meuvremenu nikla :sun2:
LucidDreamAMBASADOR

jun 2011.

Vee nego vani? Ja sam mislio da si pokuaao da smanjia temp...

jun 2011.

Da, al ja ne ku~im kak je mogue ventilatorima smanjit temperaturu zraka.... Po meni mo~ea samo napraviti da bude ato bli~a vanjskoj. Da je druk ije, ljudi bi si u kui napravili ventilaciju i nitko nebi koristio klima ureaje.
LucidDreamAMBASADOR

jun 2011.

Ako gledamo na odvod toplog vazduha kao na na in smanjenja temperature,onda je to taj na in smanjenja temp ventilatorom. Uglavnom sve zavisi od izolacije boxa,ali bez ventilatora,sem ato se oslobaamo gomilanja ustajalog vazduha tako se oslabadjamo i toplog. Sve se vrti ukrug. Ali nikako ne treba ii ka tome da pribli~ia temp boxa vanjskoj temp s obzirom da je leto u toku. Treba pogledati kako su drugi reaili taj problem,proaetaj kroz druge teme...Uglavnom,ne odustaj jer ako rizik da ti se stvore hermii nije potreban...

jun 2011.

Odvod toplog zraka kao na in smanjenja temperature- to stoji. Ali nemogue je ventilatorom odvesti toliko topline van boxa da ona bude manja od temperature okoline. Jer na kraju krajeva, ventilator koji upuhuje zrak takoer uzima zrak iz okoline. Ja sam problem "rijeaio" tako da mi period mraka bude od 13-19h kad su temperature najviae. Uglavno.. temperature mi ne prelaze 32 C jer mi ni u sobi nikad nije viae od 30. I budem baa joa pogledao, ali zbilja ne vjerujem da neko mo~e imati temperaturu u boxu manju od one koju ima u sobi koristei samo ventilatore...
SekachAMBASADOR

jun 2011.

Naravno da mozes...zaboravio si cinjenicu da je odvod topline iz boxa brzi nego dovod nove topline... Jucer je bilo ugodnih 38 u prostoriji gdje je moj box(potkrovlje katnice), a u boxu njeznih 27...samo 1 vent od 480m3/h na odvodu i pasivni ulaz zraka...funkcionira odlicno...

jun 2011.

A onda sam u krivu... Daj mi reci samo kolko je taj vent bu niji u odnosu na PC ventove i dal imaa di slike svog boxa?
SekachAMBASADOR

jun 2011.

Poprilicno je glasan, zato stoji u izolacijskoj kutiji koja prigusuje zvukove...a i cijena je malo veca...oko 40-45 eur... Mojih slika jos nema ovdje...iduce godine... :P

jun 2011.

High score box e biti od iverice, a unutra oblo~en s mylar folijom ;)...moram sad jedan dan otii na sve strane kupiti sve dijelove i pozabaviti se slaganjem...samo me jebu light trapovi na ulaznim ventovima, mozda cak s desne strane slozim neku semu slicnu ovoj na lijevoj, a cijeli box e biti na nogicama i tako da u izbuaiti rupice ispod di e vu zrak i dole staviti neko platno...daj samo neko ako ima ideju za lighttrapove nek stavi tu...a mozda ce box i biti 250w, ali opet ista aema samo joa vee, ali moram se sa starim dogovoriti oko potroanje struje xD...

jun 2011.

Pa ak nisi ograni en prostorom i ak ne mora biti stealth, mislim da nije toliki problem napraviti neke light trapove. Npr, ja sam razmialjao o nekoj kutiji s pregradama koju onda stavia na ventilatore... ili neat sli no. Samo ja imam PC pa mi to onda nikak ne paae.. Sekach - hvala na info. Kad budem gradio bolji box, definitivno u razmisliti o tim veim ventovima. Ipak mi je ovo prvi grow tak da u biti sretan ak iata uzgojim

jun 2011.

Mora bit stealth na~alost radi nekih ukuana...a ak stavim pregradu nee izgledati baa dobro xD...
GreenRyderLEGENDA

jun 2011.

......stavi je onda iznutra da se ne vidi..........
SimasZgAMBASADOR

jul 2011.

Pozdrav druatvo.. Evo ja pocinjem ovih dana sa izradom svog prvog pravog boxa.... Uglavnom, trebat cu puno savjeta sto i kako, pa...pucajte... Uglavnom, na ICMAG-u sam vidio te takozvane NGB style boxove ( nekuzim kraticu al nema veze ;) znaci vege i flower boxi u jednome..... e sad... OPREMA KOJU IMAM....70w HPS komplet, 250w HPS komplet, 70w MH ~arulja, 3 x 45w warnlight CFL i 2x 65w coolwhite CFL 80mm PC vent x 5 120 mm PC vent x 2 Kasnije cu nabaviti (napraviti) COOLTUBE, diamond foliju, reflektor i ivericu za izradu boxa... Dimenzije sam zamislio: Vx`xD 85x45x110 neato ovakvo.... uglavnom...neda mi se viae zajbvt sa menkama, vec zelim imati u vege dijelu majku i klonove,a u flower bi radio SCROG naravno... e sada...ja sam dao dimenzije jer toliko imam airine i dubine u tom dijelu sobe di ce stajati box, a sto se tice visine mislim da mi i nije potrebno viae, jer mislim koristiti cooltube na HPS-u, a i za SCROG netreba neke visine, 60ak cm za rast mislim da je sasvim dovoljno pod screenom... Pocinjem sa izradom sutra....nadam se vaaim savjetima i pomoi.... piz brao i sestre

avg 2011.

Jedan jedini savjet Simas. Ako imaa mogu nosti za pove at visinu nemoj atedit na visini.Ako niata drugo zbog koli ine zraka unutra i nikad neznaa dal e ti falit visine.Primjera radi vaza cca 20cm visine 11l,od vrha vaze joa 20cm do skrina,ostane ti 40cm do plafona a di je tu joa 15,20 cm za cooltube ili reflektor.Razmisli malo o tom!! Mo~ea skrin spustit na 10cm al opet je malo.A kad spustia skrin na 10cm imaa manje mogu nosti za dobro razgranati biljku.Slobodno ti povisi u startu ako imaa mogu nosti da izbjegnea kasnije preinake.
SimasZgAMBASADOR

avg 2011.

Hocu Smoki, hvala na savjetu....onda cu dignut za 30 cm....toliko imam materijala, a valjda ce biti dost....

avg 2011.

Simas REP+ od mene
SimasZgAMBASADOR

avg 2011.

LJUDI NEMOJTE PLASTI NA grla koristiti za HPS i ljepiti ih ducktapeom...kerami ko sa uaicom koata10 kn i manje...ovako ce te imat jedan jako fini smrad ljepila i plastike, nedaj Bo~e i po~ar...
SmehENTUZIJASTA

avg 2011.

http://imageshack.us/photo/my-images/600/dsc02722a.jpg/ E ovo sve treba sve pokacit jos gore http://imageshack.us/photo/my-images/17/dsc02723tn.jpg/ 50x70x80 http://imageshack.us/photo/my-images/89/dsc02724s.jpg/ Ovo je vent za odvod zraka http://imageshack.us/photo/my-images/822/dsc02725d.jpg/ Vent. za dovod zraka Znam da je prvi box uvjek gradiliste ovaj je sklepan nabrzaka sutra dolazi sjeme! Jos jednom ako neko ima hps 150w ili 70 nek se javi...nakacit cu jos koji vent dok malo porastu ove dvije curice koje sam nazalost zab slikat...tooliko za sad od mene ...primjedbe savjti sve je dobro doslo
SmehENTUZIJASTA

avg 2011.

Evo ljudi doslo i pravo sjeme ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
bud_manENTUZIJASTA

sep 2011.

e jel mozes samo rec koli te sve skupa izaslo ? lampa sa prigusnicom i starterom ? i ako mozes rec gdje si uzeo ? ako to vec nespada u reklamu hvala
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/1601-nabavka-opreme-%5Bprodajna-mjesta-po-gradovima%5D.html malo se potrudit i potrazit sto te zanima
bud_manENTUZIJASTA

sep 2011.

a nisam nasao direktno ali dalo dodatne informacije.. hvala
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

jos se malo potrudis siguran sam da ces nac direktno:sun2:
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Da o~ivim temu... Eto...bli~i se pocetak indoora, ceka se joa koji dan,pa cemo uskoro i kakav dnevnik vidjet, ali da skratim.... Imam dvoje ladice dimenzija Vx`xD 65x50x50...nisu mi potrebne, pa rekao da skelpam 2 micro boxa do njih, jednu za vege i klonove, a drugu za cvjetanje... osvjetljenje kojim raspola~em momentalno su 70W , 150w HPS i 55w PLL (mo~da i viae komada imam u gara~i) Moja ~elja je za sada stavit 150w sa cooltube ako uspijem nekako ventilaciju sredit.. Za sad trebam nabaviti PC ventove, sto nazalost nije tako brzo,jeftino i jednostavno u mom kraju trenuta no.. Pitanje: S obzirom na okolnosti, htio bi ipak da bude stealth grow, htio bi razinu buke svesti na minimum minimuma..za ostatak stealtha nije problem, jedino taj whoooooosh zvuk...i pretpostavljam da ako cu stavljat CT, da stavim vent da gura zrak kroz CT ili na kraj da vuce iz CT? da li mogu riknut od topline? tnx Uploaded with ImageShack.us nije neka visina, ali valjat ce za 12/12 od sjemena da se u im indooru valjda,..mene veseli...mali SoG box.... update za koji dan
GreenRyderLEGENDA

nov 2011.

....stavi vent na CT da gura zrak kroz CT prema izlazu a ako si u mogucnosti stavi jos jedan na stranicu da bude ispomoc ovom na CT....... ....ustvari slozi pa ces vidjet, i sam znas:-) dolazi hladnije vrijeme pa nevjerujem da ces imat problema sa temp a i ako hoces uvijek mozes tunirat box=)
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Eto...kupljena aperplo a debljine 3mm...dimenzije V ` D 90 50 40 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Koatalo me sve zajedno 110 kuna ili ti 15 e Sutra joa dolaze ventilatori..jedan od 120 mm i jedan od 80 mm 100 kuna ili ti 13 e HPS 150w OSRAM Priguanica HPS/MH isto OSRAM Propaljiva RELCO imam i 2 atedne ~arulje 45w coolday, ali joa cu vidjeti da li ih imam potrebe stavljati.. ispod HPS-a ce doci staklo.. too be continued sutra
MarkanPOZNAVALAC

nov 2011.

de ki pripremit ete se da mi pognete sa sklapnjem stealth zvu nik boxa 65x30x100 (adv) nadam se jos ovaj ili idui tjedan ... simas sretno s boxom :icon_lol:
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Samo javi dan ranije da se pripremimo :icon_lol:
Big LLEGENDA

nov 2011.

Jbt, koliko ljudi u zadnje vrijeme sastavlja/pokusava/trudi se oko tih boxeva i sadnje.... To mi je nesto najljepse za vidit kad svaki dan neko novi dodje i pita za savjet kako ovo kako ono.....
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Pa upravo zato i postoji ova tema..da se pomogne i olakaa nekome u izradi micro hps boxa i da se pitanja, prijedlozi, primjeri i inovacije postavljaju na jedno mjesto, pa se izbjegnu takva pitanja u ne ijem dnevniku uzgoja npr Evo ja sad trebam pomo...savjet..mudru rije }elim buku ventilatora smanjiti na minimum minimuma, a pritom poateno rashladiti HPS 150w... evo jedan primjer kako da smanjim buku whooosh zvuka zraka, a nadam se i samog venta, jer manje ili nitimalo vibracija ce prenositi na ormar, a istovremeno je i lighttrap ata mislite hoce li funkcionirati? za izolacijski materijal bi koristio spu~vu... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
MarcoPoloLEGENDA

nov 2011.

hoe provjereno, neato sli no sam napravio...komoru koju sam ve spominjao u dnevniku i buka je smanjena na minimum (a ventovi su na 12V) svjetlo se uope nigdje ne ku~i...osim po rubovima bo ne stranice boxa (to zalijepim crnom izolirkom) gornja komora...ova najvea rupa je za ispuh...tu stavim pvc koljeno, dva...tak da jedino kroz tu rupu od koljena izlazi svjetlost ali vrlo malo...kad je mrak u sobi, jedva da se vidi srednja komora...tu su po dva proreza sa svake bo ne strane za usis (ostavio sam pasivno, iako imam ventove...temp HPS 70w +2 x CFL 23 W do max 29 dan/18 noc) a donja, koja ustvari nije komora jer je poluotvorena sluzi za skrivanje timera, kablova, prigusnice itd... komore su oblo~ene spu~vom od nekih 2cm debljine a svi rubovi su zabrtvljeni silikonom
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Ok si to zamislio... ako ces koristiti 70w HPS, dovoljni su ti ventilatori za PC, racunaj 3 komada minimum 2 da izvla e zrak van boxa u gornje kuteve boxa, a ovaj koji upuhuje donji kut boxa... priguanicu ako ces vec dr~at u boxu pozicioniraj ato viae i bli~e ventu, kako zbog topline, tako i zbog vlage i struje da nebi bilo :flamed: Koristi termometar u boxu, da uvijek znaa kolikoa ti je temperatura.. evo ti par korisnih linkova: https://forums.vutra.org/content/220-pravilnik-vutra-organizacije.html https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/8276-micro-hps-grow-box.html#post160369 https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/8276-micro-hps-grow-box.html#post161347 https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3786-zavr%9Aeni-dnevnici-uzgoja.html ..... Sretno, ako ti nebude teako, poslikaj izradu tog boxa, korak po korak....mo~da budea nagraen kakvim repiem + - :icon_lol:, savjet ces sigurno dobit
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us to be continued sutra
sHR00mISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Pozdrav! O prvom growu razmialjam ve dosta vremena, pa sam tako tra~ei savjete po internetu zavraio ovdje na forumu. Mu i me samo jedna jedina stvar (za sada). Box OBAVEZNO mora biti stealth zbog znati~eljnih ukuana. Pikiram na PC box, jer uvjete za neato drugo nikako nemam. Brine me jedino miris koji e se osjetiti - stara mi ima tako dobar njuh, tako da joj to nikako nebi promaklo. Kada doem pijan kui, zna ato sam, kada i koliko popio :D Pro itao sam da se miris mo~e neutralizirati aktivnim ugljenom, ali sumnjam da se baa mo~e 100% neutralizirati, neato se ipak mora barem malo osjetiti. Soba mi nije neato extra velika, tako da je mogue osjetiti sve mogue mirise i smradove, joa uz starin extra osjet njuha - nemogua misija. Volio bih ako netko mo~e rei iz vlastitog iskustva koliko se osjeti miris i koliko se taj miris mo~e neutralizirati i ako je mogue potpuno ga neutralizirati. Hvala!

nov 2011.

prilicno zavisi i od straina, kako koji, ali na kraju svi puste predivan miris, makar u drugoj polovini cvetanja i pogotovo kad su lampe ukljucene. pocni da palis indijske stapice u sobi ;) il kaci osvezivace vazduha

nov 2011.

Bas to... Imao sam neke dobre mirisne stapice! Kupljeni u tower centru u Rijeci u indijskome ducanu. :-))
SimasZgAMBASADOR

nov 2011.

Malo fulana tema..al prvi ti je post, pa nema veze.. Dobrodoaao na forum prije svega...:vb_wave: procitaj i poatuj https://forums.vutra.org/content/220-pravilnik-vutra-organizacije.html i https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/ https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/ https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/ https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/ tu ces naci sve sto te zanima, miris, stealth i svaata neato ato bi te moglo zanimati.. pogledaj zavraene dnevnike uzgoja, puno itaj i vrlo lako ces pohvatati sve sto te zanima... Sretno sa njuhom od stare :))....moja ima dobar opip..to ti je joa gore :icon_lol:
sHR00mISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Hvala na savjetima i dobrodoalici! Bacam se na itanje :) LP
SekachAMBASADOR

nov 2011.

Nabavi macku...kad macka pocne zapisavati po sobi, nista se drugo nece osjetiti... :icon_lol:
MrLakiAMBASADOR

nov 2011.

ne brini za miris aktivni ugalj odradjuje posao,ja sam stavio 300 gr u filter koji sam napravio,soba 6 kvadrata ne oseca se apsolutno nista tako da nemas brige sto se toga tice
Huge headISTRAŽIVAČ

dec 2011.

samo da se zna nisam novi samo sam napravio drugi acc... uglavnom ovaj ili idui tjedan sastavljam jedan stealth zvu nik box 60x40x70 (a-d-v) imam 4 cfl (3 46W cvjetanje i jednu 26 ili 36W nisam siguran no kad odradim do kraja ovaj prvi ve zapo eti grow kupujem hps 150W sve je ve isplanirano osim par stvari, prvo da napomenem da e taj zvu nik radit zna i nekoliko sati na dan ne ne nesto straano jako ( pa ako neko misli da je to atetno slobodno upozorite) stvar je u tome da mora biti skroz stealth i nesmije svjetlost nikako izlaziti niti izvana biti ventilatora pa sam isplanirao sljedee: -izmeuplo e gdje je zvu nik i biljkica stavio bih recimo milar foliju cjelom airinom i visinom zatim u jednom kutu stavio vent za upuh ( napravio bih u ploci gdje je zvu nik rupu 5x5 cm na mjestu ispred tog venta) - za ispuane ventove imam dvje opcije : 1. staviti ih na zadnja stranicu boxa dakle iza no nikako ne smije izlaziti svjetlost iz njih pa neki prijedlozi ako je to mogue 2. kao i za upuh samo staviti gore i takoer neku rupu na prednjoj stranici no ni iz tim rupa (ni za upuh ni ispuh) nikako ne smije izlaziti svjetlost radi se o pc ventovima nadam se da mi mo~ete pomoi s ovime... razmialjo sam uzeti one tanke crne spu~vice i staviti ih na svaki vent no ne znam koliko to smanjuje odvod i dovod zraka
SimasZgAMBASADOR

dec 2011.

Velika vuglo..dobrodošao natrag tko god da jesi :icon_lol: toliko CFL-a je cca 150w ili oko 8000 lumena..za tu površinu od 60 x 40 cm što stvara oko 2.5 sq f...potrebno ti je oko 5ooo lumena na sq f...znaci oko 12500 lumena za optimalan rast biljki, za što je ipak idealan HPS sa 17000 lumena cca, ali rasti ce biljke... Radit nemože nekoliko sati na dan...može biti za VEGETACIJU 24/0, 20/4 ili najbolje 18/6, a za cvjetanje 12/12 sati...znači treba ti timer, bez toga nemoj niti počinjati. Za LIGHTTRAPOVE na ventilaciju evo ti slijedeći linkovi ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Huge headISTRAŽIVAČ

dec 2011.

ma biljke mi ve na cvjetanju par dana u pc boxu tak da to sve znam ve ... jedino taj stealth mi je va~an sad
Huge headISTRAŽIVAČ

dec 2011.

e tak u nea i napravit hvala na idejama... i imam jos par pitanja odlu io sam da u ipak odmah kupit 150W HPS lampu sa svima za 400 kuna nekih i ne mislim radit jos reflektor pa me zanima kak bi stavio lampu da visi vodoravno razmialjam trenutno no jos neam nikakvih ideja
SekachAMBASADOR

dec 2011.

Previse to para...kod naseg sponzora za 300... 150W SHP-TS kit - Paketi - A mozes naci i koristene ovdje: https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/7853-prodaja-razmjena-opreme-za-uzgoj.html
Huge headISTRAŽIVAČ

dec 2011.

a problem sto zivim s starcima pa ne mogu naru it da mi stigne to ku tek tako
Huge headISTRAŽIVAČ

dec 2011.

de jel to i cool tube u paketu za 300 kuna ?? ako je mo~da u se i sna jos nekako za to
SekachAMBASADOR

dec 2011.

Nije... Nemoj pisati postove za redom...koristi opciju "Ispravi post"...

dec 2011.

Imam jedno pitanje za vas koji imate ventilaciju od PC ventilatora. Preko ega ste spojili ventilatore na uti nicu da bi dobili napajanje od 12V. Ja znam samo za onaj na in preko punja a za mobitel, ali to daje samo napajanje od 5V.
SiDAMBASADOR

dec 2011.

AC Adapter od 12V ...

dec 2011.

Kolika je cijena toga
NoTrippinAMBASADOR

dec 2011.

50kn od 1000 mA
sHR00mISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Mo~ea uzeti i od 500mA koji je neato jeftiniji (10-20 kuna), ali nemoj, preporu am da uzmea napajanje koje ima barem 1000mA. Tko zna kakve ea modifikacije raditi kasnije, pa da ti ne usfali jakost struje.
SimasZgAMBASADOR

dec 2011.

Da li ima kakvih slika necijeg box-a? ipak odosmo u offtopic malo
TermokingENTUZIJASTA

dec 2011.

Moze sundjer, ali je mnogo bolja rastresita stalena vuna ili rascupana vata.
SimasZgAMBASADOR

dec 2011.

Evo, ekipa groweri, nadam se da cete nadopunjavati ovu temu sa slikama: IZRADE MICRO HPS BOXA RJE`ENJIMA (ventilacie, svjetla, cooltubea...) SORTAMA I NA INIMA UZGAJANJA (scrog, lst...) Ajde maati na volju i doka~imo da se i u malim boxevima uda mogu napraviti.. prva stranica teme je vrlo dobra, No Trippin odlicno pokazao sve ato treba u temi....ali ostalo je
pigtailENTUZIJASTA

dec 2011.

Evo Simas jedan poklon za Bo~i od mene xD...Ideja: Imageshack - 80923802.pnghttp://imageshack.us/photo/my-images/534/80923802.png/ `ta mislite oe funkcionirati???
Big LLEGENDA

dec 2011.

Lijepo zamisljeno.... svia mi se ideja.... Joa neki vent uklopit mo~da za hlaenje lampi..... Al ovaj gore meuprostor je super stvarno
TermokingENTUZIJASTA

dec 2011.

Nije lose, samo ako ims gore tri venta onda bi trebalo da i dole budu tri ili neki pasivni otvor. Ne znam koliko ti dihtuje boks ali moze doci do preopterecenja ventova i crkavanja istih, ukoliko pritisak nije izjednacen.
pigtailENTUZIJASTA

dec 2011.

Mislim da je jednostavnije i bolje rijeaenje nego neki klasni ni setup sa filterom, zato jer trebas neki jaci vent da to sve goni, a to se naravno cuje i jos je relativno zahebano za napraviti filter...Svaka modifikacija je dobrodosla, a ja sam isto planirao staviti venti ispod lampe, al jbg zaboravih... I da iz tog meuprostora zrak moze izlaziti na koju god stranu vi to zelite tako da isbuaite rupu u tom meuprostoru prema gore ili lijevo ili desno ili itd... Termokin~e: ma nebi to niti bili tolki neki tlakovi da bi doslo do preopterecenja...npr ta 3 venta rade na kakvih 5-6 volti i oni su ne ujni i lagano rade svoj posao ;) Samo neznam kolko bi to funkcioniralo s mirisom...Mislim da bi trebalo funkcionirati
TermokingENTUZIJASTA

dec 2011.

Mozda i ne mora da hladi lampu posebno, moguce je da i ova tri gore odrade posao...:icon_lol:
boli me ufoENTUZIJASTA

jan 2012.

pozdrav ljudi. pratim forum ve du~e i sad sam se odlu io na prvi grow - mikro grow. itajui ove postove, a i postove stranih foruma - dali ste mi ideju kako. i ja isto sam se odlu io na hps 70 i imam jedan stari zvu nik visine cca 50 cm. poato je rupa ve bila izbuaena u gornjem uglu, tamo sam odlu io stavit lampu sa ventovima za hlaenje i to zagradio improviziranim ct-om 3mm debljine filter je napravljen ka onaj sa aaom za olovke, ali je koriatena neka jeftina plasti na mre~a. nisam joa poslo~io sve, ali imam sve od opreme osim mjera a ph-a ako imate kakav komentar ili prijedlog - slobodno :icon_lol: sa ct-om bez ct-a ct
matiaAMBASADOR

jan 2012.

:signs046: ufo Tako neato sli no imam i ja, zvu nik malo vialji od tvog, moj je 70 cm, ali sa CFL-kama. Vidim da stavljaa hps 70w, na koliko mislia dr~at biljke odvojene od svijetla? Pitam jer i ja razmialjam da preem na hps pa zbog prostora. Ovo ti izgleda super, samo nevidim nigdje rupu na staklu, za usis zraka iz prostorije gdje e ti biti biljka, ili se nevidi dobro, u svakom slu aju samo pi i:bananallama:
boli me ufoENTUZIJASTA

jan 2012.

mislio sam: CT - jedan vent s jedne strane puae po lampi, a s druge strane drugi izvla i zrak kroz rupu koja je ve izrezana lijevo gore. poato je staklo - mogao bi dr~ati biljke skroz do stakla i odma na 12/12 e jedino me mu i priguanica koju sam mislio stavit unutra, al previae mjesta zauzima, a i grijalo bi jako, tako da sam onda mislio izbacit izvan boxa... e sad mislim da mi je jednostavnije stavit cfl unutra ipak. a hps u pc box. poato nemogu nikako napravit light trap u onom djelu di je rupa za isis u ct-u (premalo mjesta), a i priguanica jako puno mjesta zauzme u boxu, pa mora van, a to viae onda nije stealth.. tako da u ovaj box iskoristit za cfl (koji mi mi mo~e poslje postat i za majku za klonove), a u pc u stavit hps...
matiaAMBASADOR

jan 2012.

O e ti taj vent ato puae po lampi ujedno i izvla it zrak iz boksa ili imaa neku drugu spiku za ventilaciju? Taj 70w HPS, jer nije malo prejak ato se ti e topline za PC, ili se varam:icon_lol: Kolika ti je ta priguanica, mislim da bi hps bolje radio u tom boksu sa dobrim cooltubom. Samo sugestije, pri ekaj iskusnije (ako se jave :icon_smile:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se