VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraOrmarBoXXer
LEGACY

OrmarBoXXer

46 odgovora3,717 pregleda
Nixa86LEGENDA

nov 2012.

Dobra ve er ljudi , Evo da vam pokazem OrmarBox sa kliznim sistemom ,dimenzije 1.60x1.00x2.40,dakle ulozeno 5 dana rada i 2.000 kn sa vratima na kraju ! ! Izvinjavam se jos jednom sta mi se nije dalo stavljati jednu po jednu slicicu vec sam direktno dao link gotovog videa ! ..Mislim da ce dobro doci nekome ili nekome dati ideju ,ugodno vas pozdravljam ! Lp :wave:
Smokemashine HRENTUZIJASTA

nov 2012.

rep+ jeben je!
SulundarAMBASADOR

nov 2012.

Svidja mi se kako je odradjeno. Ispade da si majstor:) :clap: Meni je nesto slicno padalo na pamet,stim da bih pravio kao da ne postoji nista sem izbacenog zida..pa neka vratanca kroz koja bih se provlacio iza sudopere ili tako nesto. NEkakav skriveni box. Ovako je zaista lepo za ormar..ali mogao bi i bez moleraja onda. Kuda mislis da provlacis venilaciju?
StonerLEGENDA

nov 2012.

da box ti je super fakat svaka cast za trud . tako treba kad se radi onda se radi kako spada ;) . i mene isto zanima kako i sta sa ventilacijom jer 600w se grije dosta a tebi treba ako zelish sve po ps-u jedna izmjena u 5 min kompletnog zraka . moj savjet je napravi pasivne ulaze neki jaci vent samo jedan i podtlak u boxu kroz filter neka vuce i neka baca kroz neku bijelu rozeticu van ... isto tako napravi i intake sa rozetom...ako nemas negdje vertikalu od zgrade ili kuce da mozes probusit unutar "box-a" jbg tempa ce ti ovisit o temperaturi sobe al jbg tak je vecinom sluchaja ;)

nov 2012.

Sta rec nego nego odlicno i daj trpaj unutra nesto da raste
GedžaPOZNAVALAC

nov 2012.

Rep+ i od mene!
Nixa86LEGENDA

nov 2012.

hvala momci na savjetima sule&stoner ventilacija ide u gornju knauf vodilicu koja se proteze kroz cijelu sobu, vrlo jednostavno stavit cu FILTER na njega spojiti neki INLINE vent dikretiva spojiti sa CT i jednostavno izbusiti rupu 125-150 mm budem vidio i tu cijev jednostavno stavim u taj knauf koji se proteze kroz cijelu sobu ,unutra idu dva oscilatora i to ce biti to,a za ljeto klima cuda radi ;)) Thx na repu i lajkovima
AndrijaJAMBASADOR

nov 2012.

dobar je ormar :) Kako si rjeaio ulaz zraka, klima ?
Nixa86LEGENDA

nov 2012.

nebitan mi je ulaz otvori se prozor i prozraci se ! bitno da oscilatori rade i da se ne pari unutra, a nece sigurno jer bude inline neki ,pozz
Farmer82AMBASADOR

nov 2012.

Svaka cast...VRHUNSKI samo peglaj dalje, rep+
dite_splitaAMBASADOR

nov 2012.

svidja mi se slika na zidu ;) box jben :D
StonerLEGENDA

nov 2012.

super znaci imash vertikalu za zrak na koju ces se spojit jednostavno nemre bolje ;) to je to BRAVO
loopAMBASADOR

nov 2012.

au profi jos samo da instaliras 'clapper' na vrata-ono kad pljesnes rukama-box se otvori:ludak salu na stranu,sa tom visinom mozes planirati 'perpetuum' grow SOG.. podelis box na 2 nivoa,gore vege dole cvetanje-i udri sretno,pratim
kengueAMBASADOR

dec 2012.

:balesvaka cast.... ja svoj rastavio:icon_cry:
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

Vidim da mi ne radi link od youtube ,ali nije niti cudo jer je proslo 3 godine skoro :))

feb 2015.

ima li sta unutra :)
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

uskoro ,nabavio sam si sve od opreme " gnojiva,inline vent sa prigusivachem ,zemlju,potove,zarulju+ballast+propaljivach !! racunam si da je 400w sasvim dovoljno ako ne podebljat cemo lumenazu ,ali mislim da je za 6 biljoza sasvim dovoljna 400w ako se radi u idelanim uvjetim i sa cooltube od vrhova biljaka na 10 cm ,ne valja pretjerivati sa biljkama :D ..vidim podosta novih growera ima ,ali i greske cine jer trpaju po ormarima 12 biljoza ispod cfl250 :D ..
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Mislim cak da je previse i 6 komada. Eventualno ako planiras kraci vege pa da popunis prostor iako to nema smisla. 10 dana vege duze nikom nije oglavu. U svakom slucaju ja jedva cekam da vidim da nesta gori u tom ormaru. Srce me boli od onog trena kad si samo nestao, utekao, kako vec...
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

heheh malo pauze ne kosta nista,znam da je tesko ali treba se malo ocistiti ,a mislim da svi tako razmisljamo ;) ..Uskoro ce growchina
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

evo jedna probna slika :) MH crompton 400w 40.000l + helvar prigusnica+swabe starter ! booooom :D ovih dana se testiraju ostali uredaji cisto da vidim temperaturu ,vlagu i ostatak sto je potrebno da se krene u grow bez komplikacija :)

feb 2015.

daj bre da gledamo zelenis, uslove znas od ranije ;)
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

znam Power-u ,samo eto nisam testirao nikada u ovom boxu kako sljaka sve ovo .Polako ,al sigurno
Nixa86LEGENDA

feb 2015.

Evo ventilacija je napravljena ,izbusene su dvije rupe 125mm fi .. u jednu ide ct a u drugu karbonski filter,pa neka bude odvojena jedinica :) jednu sam rupu zatvorio sa bijelim kartonom a drugu sa WC ventom cisto da mi nisu rupe u zidu :) . Lp
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Pozdrav Nyxa. Prebacene su slike u prvi post ove teme kako bi iz zadrzali zauvijek. Zamolio bi te da se koristis uploadom slika na forum direktno. Biti cu ti iznimno zahvalan. :* A i biti u iznimno sretan kad vidim u tom boksu zeleno da raste.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se