VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPomoć oko Box-a
LEGACY

Pomoć oko Box-a

20 odgovora1,604 pregleda
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

okt 2013.

ao drugari :) sastavljam svoj prvi boks pa me zanima jesam li na pravom putu.svaki savet,sugestija,komentar su dobro doali. visina 150cm(donja polica na kojoj stoje saksije se spuata pa visina mo~e ii do 185cm) airina dubina 100X 50cm ubacio dva kulera na dno(ubacivanje vazduha) i dva na vrh (izbacivanje vazduha. sijalice su 2X CFL 45W 6400K /u hidroponici mi ka~u da one u paru daju neato preko 150w realne snage) a za cvetanje planiram da uzmem CFL 125W 2700K sada u postaviti slike,jer govore viae od re i,a vi drugari recite jesam li na pravom putu.i videete na slici dole,smeju li lampe da stoje u viseem polo~aju.bojim se da se nepotrebno rasipa svetlost tako. sve ato vam padne na pamet a mislite da bi mi bilo korisno,recite HVALA p.s. naduvan sam pa se izvinjavam ako je post malo konfuzan,verujem,razumeete me :D
CreativeLEGENDA

okt 2013.

sacekaj pc growere ..ali mislim da ti je malo svjetla na tu povrsinu .... lampe je bolje da stoje u vodoravnom polozaju i napravi im neko sjenilo(reflektor) sa stednim zaruljama... mozemo reci da ti je visina neprijatelj ...tako da neces nikad iskroristiti tu visinu od 180 cm. al na dobrom si putu frend :)
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

okt 2013.

ok :) hvala. zna i,zbog visine,bilo bi zgodno ubaciti joa 2 CFL 45W lampe (vodoravno)? imam i dve spremne atedne (obi ne)ali podi~u mi temperaturu na 30-31C,to bbaa i nije dobro? ili samo da ubacim joa 2 ove cfl i reaio problem? i mislia li ja da je dovoljna ventilacija,dva kulera gore i 2 dole?
CreativeLEGENDA

okt 2013.

nemislim druze,znam da imas malo svjetla ...rekao sam ti da sacekas PC growere oni ce ti srediti specifikacije u bebu i objasniti zasto je to tako kako je :D pogledaj si dnevnike uzgoja sa stednima pa si usporedjuj malo :)
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Primljeno k'znanju :)

okt 2013.

Da, malo ti je to svijetla... Ja sam na duplo manjem prostoru imao 5-6 CFLki po 23W pa ti racunaj. S time da bi jos najradije stavio jos dvije da je bilo prostora za to... A temp ti se dize jer nista ne hladi te zarulje. Znaci jedan vent ti svakako mora hladiti te CFLke, odnosno ujedno sluziti za mjesanje zraka u boxu. Mozda, neznam specifikacije trenutnih ventova, su ti ova dva koja vuku van preslaba da odrade posao izmjene zraka.
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

okt 2013.

malo sam prepravio box :) ubaciu joa 2X 45W 6400K napraviu reflektujuu povrainu koja e stajati iznad lampi i kako budu rasle,lampe pomerati u vis. za izbacivanje u onda pokuaati sa ventilatorom za kupatilo. ovako trenutno izgleda

okt 2013.

jos svetla pod obavezno, sretan grow... ja u midi pc-ju imam 70w hps i 2x25w cfl, a znas kojih je on dimenzija ;) tvoj box je za bar 250w cfl
Z&NZMAJ

okt 2013.

Slagali su te da ti prodaju. To ti je trgovina, jbga... Bolje i jeftinije bi proaao sa 250W HPS kompletom. Zato nikako ne preporu am da ostanea pri odluci da uzmea cfl za cvjetanje. Radio sam jednom sa cfl i to nisam niti zavraio, nego preaao na HPS u toku growa :) Mislim da sam sve reko s tim ;)
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ

okt 2013.

ok,dr~au se CFL-a kao dopunsko svetlo,zbog plavog spektra za vegetaciju,a HPS 250W 2700K ubacujem za cvetanje. Hvlala :)

okt 2013.

nije pametno raditi kilavu vegetaciju ako zelis da imas na kraju lepe cvetove ;) ako bas hoces cfl za vege, onda pored tih stavi jos jednu od 125w al plavi spektar ;) mada bih ja licno ceo grow odradio sa hps 250w... sto i radim, i to sa dve biljke :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se