LEGACY
Pomoć oko Box-a
20 odgovora1,604 pregleda
PlasticPeyote
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#1
ao drugari :)
sastavljam svoj prvi boks pa me zanima jesam li na pravom putu.svaki savet,sugestija,komentar su dobro doali.
visina 150cm(donja polica na kojoj stoje saksije se spuata pa visina mo~e ii do 185cm)
airina dubina 100X 50cm
ubacio dva kulera na dno(ubacivanje vazduha)
i dva na vrh (izbacivanje vazduha.
sijalice su 2X CFL 45W 6400K /u hidroponici mi ka~u da one u paru daju neato preko 150w realne snage)
a za cvetanje planiram da uzmem CFL 125W 2700K
sada u postaviti slike,jer govore viae od re
i,a vi drugari recite jesam li na pravom putu.i videete na slici dole,smeju li lampe da stoje u viseem polo~aju.bojim se da se nepotrebno rasipa svetlost tako.
sve ato vam padne na pamet a mislite da bi mi bilo korisno,recite
HVALA
p.s.
naduvan sam pa se izvinjavam ako je post malo konfuzan,verujem,razumeete me :D
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#2
sacekaj pc growere ..ali mislim da ti je malo svjetla na tu povrsinu ....
lampe je bolje da stoje u vodoravnom polozaju i napravi im neko sjenilo(reflektor)
sa stednim zaruljama... mozemo reci da ti je visina neprijatelj ...tako da neces nikad iskroristiti tu visinu od 180 cm.
al na dobrom si putu frend :)
PlasticPeyote
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#3
ok :)
hvala.
zna
i,zbog visine,bilo bi zgodno ubaciti joa 2 CFL 45W lampe (vodoravno)?
imam i dve spremne atedne (obi
ne)ali podi~u mi temperaturu na 30-31C,to bbaa i nije dobro?
ili samo da ubacim joa 2 ove cfl i reaio problem?
i mislia li ja da je dovoljna ventilacija,dva kulera gore i 2 dole?
PlasticPeyote
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#6
Da, malo ti je to svijetla... Ja sam na duplo manjem prostoru imao 5-6 CFLki po 23W pa ti racunaj. S time da bi jos najradije stavio jos dvije da je bilo prostora za to... A temp ti se dize jer nista ne hladi te zarulje. Znaci jedan vent ti svakako mora hladiti te CFLke, odnosno ujedno sluziti za mjesanje zraka u boxu. Mozda, neznam specifikacije trenutnih ventova, su ti ova dva koja vuku van preslaba da odrade posao izmjene zraka.
PlasticPeyote
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#7
malo sam prepravio box :)
ubaciu joa 2X 45W 6400K
napraviu reflektujuu povrainu koja e stajati iznad lampi i kako budu rasle,lampe pomerati u vis.
za izbacivanje u onda pokuaati sa ventilatorom za kupatilo.
ovako trenutno izgleda
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#9
Slagali su te da ti prodaju. To ti je trgovina, jbga... Bolje i jeftinije bi proaao sa 250W HPS kompletom. Zato nikako ne preporu
am da ostanea pri odluci da uzmea cfl za cvjetanje. Radio sam jednom sa cfl i to nisam niti zavraio, nego preaao na HPS u toku growa :) Mislim da sam sve reko s tim ;)
PlasticPeyote
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
PlasticPeyoteISTRAŽIVAČ
okt 2013.
okt 2013.#10
ok,dr~au se CFL-a kao dopunsko svetlo,zbog plavog spektra za vegetaciju,a HPS 250W 2700K ubacujem za cvetanje.
Hvlala :)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#11
nije pametno raditi kilavu vegetaciju ako zelis da imas na kraju lepe cvetove ;) ako bas hoces cfl za vege, onda pored tih stavi jos jednu od 125w al plavi spektar ;) mada bih ja licno ceo grow odradio sa hps 250w... sto i radim, i to sa dve biljke :)
okt 2013.
1 / 11
okt 2013.
okt 2013.