VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraSocijala pc vege box
LEGACY

Socijala pc vege box

80 odgovora5,200 pregleda
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Evo da vam pokazem pocetak pravljenja mog socijala boxa sa ulozenih 7 e ( 4 stedne 4 e,4 keramicka grla 3 e) evo i neke slike da vidite kako idu radovi.Stedne su suvise dugacke (koliko para toliko muzike) pa ne mogu da stanu u sirinu boxa pa ce da idu po duzini boxa,2 levo 2 desno.napravio sam nosace za grla 2 komada,sutra stavljam navoje da mogu da se spustaju i dizu sijalice.ventilacija 2 pc venta(koje sam imao),ne oblazem box reflektivnom folijom nego cu malo da se zezam unutra :) evo sad neke slike pa ce da bude update
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Koliko su lumena sijalice, i kakvu ces ventilaciju? A zanima me i cime ces da oblazes box? Ja sam uzeo onaj ukrasni papir za uvijanje poklona, pa cu okrenuti sjajnu stranu.
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Ne znam koliko su lumena ne pise na kutiji,sijalice su kineske 20w.ventilacija 2 pc venta 4x4 koje imam,testiracu temperaturu pre stavljanja biljki pa cu da dodam jos 1 ako bude trebalo.Jos razmisljam dal uopste da ga oblazem,a ako budem onda ce to biti sa materijalom od kojeg se pravi tetrapak,imam par kvadrata ostalo mi je kad sam popravljao krov

mar 2012.

uuuuu laki, pa ti to profi, malo sam video pc-boxova da imaju mogucnost spustanja sijalica, obicno je lakse podmetnuti nesto pod saksije ;) sretno
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Hm zanimljvo! Samo cepaj! Pratim....
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

hehe ma daleko je od profi al ajde :) volim da majstorisem i da pravim ove zezalice pogotovu kad postoji dobar razlog :maryjane: Ovo ce da bude vege za outdor posto mi je onaj box zauzet,moram da napravim ovaj.Plan je da unutra bude 18 komada u casama od jogurta ako proklija toliko,ako bude manje u 0.5 l 10 komada zato mi je lakse svetlo da dizem i spustam nego da podmestam ispod njih :) videcete napredak sutra
SiDAMBASADOR

mar 2012.

fin po etak, samo teraj.. ovo bi moglo biti zanimljivo... :thumb:
matiaAMBASADOR

mar 2012.

Ajmo laki :ridinghorse:
BladeZMAJ

mar 2012.

Nema ljepae nego iz niega (7e) dobit neato dobro,~elim sre u i pratim
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Hehe bice neke carolije na kraju i malo saranja :) Nazalost danas sam ceo dan imao obaveze i samo sam stigao na napravim 4 reflektora za svaku stednu po 1 od limenki 0.5 l (ko pije pivo ima gratis reflektor) :) Sutra nemam obaveze pa cu da uradim sve sem elektro instalacija.Hvala sto pratite i nadam se da ce ovo nekom da pomogne u izradi boxa ili resenju nekih problema u toku pravljenja.Sutra cu da postavim slike da vidite dokle sam stigao :)
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Evo mene opet :) Kao sto sam rekao danas sam uradio sve sem povezivanja struje da ne duzim mnogo evo slika nisam lepo namestio ni sijalice ni reflektore malo su krivi ali to bi bilo to :)

mar 2012.

dobro je laki, nadam se da nece padati lampe, sad jos cekamo da turis nesto pod to :)
BizzzoZMAJ

mar 2012.

Il jesi lav il nisi :D Fino izgleda; uz pjesmu "kad se male ruke sloze" :D imas +rep od mene za trud i rezultat do sada :)
matiaAMBASADOR

mar 2012.

Zaato bi padale dru~e, i ja imam tu aemu da se mo~e dizat po navoju i stoji sve kao saliveno. Limenke sam ja izbacio jer su poprili no isijavale toplinu od ~arulja, barem napravi koju rupicu na njima iznad ~arulja da se nezadr~ava topal zrak ispod. Ina e super izgleda, REP+ za trud :)
MrLakiAMBASADOR

mar 2012.

Power seed: nece brate da padaju sve je srafovima fiksirano za svaki slucaj :) Bizzarius: nista bez lava,nadam se da ce boje da pomognu ovom boxu :) Matia : videcu sta ce da kaze termometar kad ga upalim pa ako bude veca tempteratura onda cu da iskombinujem nesto.Hvala za rep i sto pratite ovaj low lumen,low budget amater setup :D Let Jah give us great year and good harvest :)

maj 2012.

Na sta si povezao sijalicna grla ? Tj. kako si doveo struju do njih... ?
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

Svaka cast Laki...obo~avam kemijanja he he :thumb:

maj 2012.

Jako dobar box, odlican omjere cijene i kvalitete :))) NOT :P Ne znas koji su spektar zarulje, ako nisu oko 6000K-6900K, nece ti biti ekstra. Kad ih upalis jel svijetle zuto ili bijelo?

maj 2012.

koliko ja vidim, laki se ne javlja vise od dva meseca?

maj 2012.

Valjda grow nije uspio... :kauch
MarcoPoloLEGENDA

maj 2012.

koji grow...pa covjek konstruira box ;-)

maj 2012.

Da li neko moze da mi odgovori kako da spojim sijalice na struju ?
PromatračAMBASADOR

maj 2012.

ahahahahahahaaaa
DJFlyHighLEGENDA

maj 2012.

promatrac, ako neznas kako se spajaju, ili ne zelis mu napisat. ne pisi gluposti bzvz jer taj haha je nepotreban :) skanija. ja neznam je*iga xD ali znam da imas na forumu samo malo bolje pretrazi and google is your friend too :) peace out !

maj 2012.

Sta je smesno ? Mozda sam se lose izrazio. Mislio sam kako da ih povezem na napajanje od kompa ....

maj 2012.

lampe su na 220v i ne treba ti napajanje od kompa za to... evo sta mozes sa napajanjem https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/4474-tutorial-kako-spojit-ventilaciju%3B-modifikacija-atx-napajanja.html

maj 2012.

Sve je zavrseno sto se boxa tice, samo me jos interesuje posle koliko da predjem na 12/12 sati posto cu u pocetku koristiti 18/6. Citao sam o tome na forumu, a svako drugacije preporucuje...

maj 2012.

Ooooo pa ti ziv :D Daj prvo reci koje temperature boje su ti zarulje, 2700K ili 6900K? Mozda imas one oznake 625, 627 ne znam ni ja. A koju ces sortu uzgajati unutra? Pretpostavljam domacicu posto je low budget. Vidjet ces sam kako ce ti se razvijati, kad budes zadovoljan velicinom prijedi na 12/12. Ja mislim da ce ti za taj setup trebati 2 i po mjeseca 18/6 a tek onda 12/12
PromatračAMBASADOR

maj 2012.

To je puno 2 i pol mjeseca samo za vegu,moje misljenje. Ipak je to pc i malo mjesta

maj 2012.

ako je pc u igri vege ide izmedju 2 i 4 nedelje, zavisi kako biljke krenu i kako se razvijaju, ali nema svrhe (nema gde) preko mesec dana
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

vjeverice ja te pokuaavam pratit al mi ne ide nikako:pilot...kako moa coviku rec da dr~i 70 dana u vegetaciji u pc boxu,joa ti koji si popuaio kamion s prikolicom i posadio bar 5 hektara trave ili mo~da brlje upsss svejedno? :ohno:
orbitLEGENDA

maj 2012.

Vjeverice, stvarno si cudan ponekad..., na 2 mj moze drzati samo ako ima "cabrio pc-box" .. Ja kada sam uzgajao u pc-boxu, mislim da sam na vege drzao oko 2 tj, a sada da to isto radim, od pocetka bi stavio na 12/12.. Jer ce ionako procvjetati tek nakon 15ak dana, a do tada ce rasti... Moj glas je za 12/12 od pocetka... I ako su domaje, pukni dvije, u ZASEBNE posude, kasnije ako koja bude musko, izbacis, a ako nebude, izbacis slabiju ;)

maj 2012.

E drugari prodao sam komp pa me nije bilo...Ja sam MrLaki ali sam zaboravio sifru pa imam sad ovaj nalog :) Ovaj vege boxic je jos uvek prazan zbog loseg vremena i cekanja nekog brendiranog semena,ali bice neke slicice kad se napuni.sorry sto me nije bilo 2 meseca znam da sam vam nedostajaO :p

maj 2012.

Ma nisam vidio da je PC box... mozete obrisati post ;) Kaj uopce komentirate, ak vidite da sam failo brisite sta Ja se povodim sa svojim CFLkama, makar su moje presle u cvijetanje na 19/7. No jos ih vegetiram, jer su male.

maj 2012.

nisi vidio da je pc box a u naslovu piae da je pc u igri i joa ovjek postavi slike praznog kuiata.boli me ona stvar za tvoje postove i gluposti koje piaea po forumu,ali daj se potrudi barem malo da ne piaea te gluposti,ima te u svakoj temi a niata korisno ne piaea.ne znam jel ti cilj biti svakom loncu poklopac ili si jednostavno prespaljen pa ne ku~ia da ekipa ne puai tvoju spiku ni 2%.ako nemaa ata pametno napisati,onda radije ni nemoj.
$DoLaR$POZNAVALAC

maj 2012.

hahahahha....i dan je po eo trajat 26 sati....a biljke cvjetaju i vegetiraju u isto vrijeme :) ....dobra neka vutra :D
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

:hehe::facesjump::facesjump::facesjump::facesjump::hehe::hehe::facesjump::facesjump::facesjump::hehe:
Ganja_loverPOZNAVALAC

maj 2012.

lololol vjeverica na emu si ti ovih dana :D
MrLakiAMBASADOR

jan 2013.

Hehe vidim da vam je bilo zanimljivo dok sam ja bio odsutan :) ako ima neko nesto da pita tu sam da pomognem.Box je poklonjen i u dobrim je rukama :)
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2013.

sta je sa pivom:)
MrLakiAMBASADOR

jan 2013.

Hehe pivo je uvek tu,sledeci post je "pravljenje kuce od praznih limenki" :):rasta1:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se