VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraVertikal Grow.. ??? Primam kritike i savjete
LEGACY

Vertikal Grow.. ??? Primam kritike i savjete

124 odgovora9,682 pregleda
upitnik???LEGENDA

nov 2011.

:vb_wave::vb_wave: Evo da i ja malo ???? postavim.... Kao ato naslov ka~e VERTIKAL..... Puno razloga je kod mene za ovakav GROW-BOX.... Na ovoj SHEMI se vidi kako je ista dimenzija prostora efikasnija na ovaj na in koji je prikazan u sliki 3 dojnjoj ove SHEME... U mene se radi o tom da je prostor baa tako zajeban da nemogu niata efikasnije izvesti... V1x`1xD1 to su dimenzije BOX a pristup istom je manji od 80cm... sliku sam zezno neda mi se vrtit hehehe Ali evo odavde mogu pristupit svakoj biljki jer cjeli se sistem mo~e vrtiti/rotirati... A sijalice su od svake podjednako odmaknute.... Iaao sam na sistem CFL sijalice sad je ovde 9 grla a i mogu joa dodati 3 komada ato u svakom slu aju nee biti viaka... Evo malo i upaljena koja sijalica... A vidi se i ventilacija jedan dio ato dovla i zrak u BOX... Bilo je brale atemanja vuklo se cjevi 7-8 metara hehehe... Ma za ljepe naae biljoze to nije problem sve e one meni to vratit po viae puta... U sredini se vidi par ventov... koji e puhati po vrhovima CFL-a i svako od tih ventova se pomi e ljevo/desno po nekih 5cm l ljevo/desno kako bude potrebe za CFL ili neku granu.. Ima prosotra za joa vento.. ali nee bit potrebe... Opet rotiranje slike hehehe Sva instalacija od Ventilacije pa do struje sve ide po stropu BOX-a radi lakaeg odr~avanja i radi manjeg rizika od bilo ega... Viae nekih detalja poka~em ovih dana da naglasim vezano za ovo... Pa da ponovim... Vetikal GROW rotirajui... HEHEHe da im se zamanta kad ih zavrtimmm. Postolje od uredske stolice koje slu~i da bi se ostatak mogao vrtiti pomou to kova... Klin na mjestu gdje odgovara rotacija je postavljen ali se svejedno mo~e skinuti sa klina i u slu aju neke intervencije neznam nija koje ( jer je sve tako fiksirano da nemo~e mrdnut ali eto.. ) Dolazna cjev se vidila kako e nabacivati zrak po biljkama i onim dole malim ventovima koji e simulirati vjetar unutar oko sijalica sa tim dolaze~im i svje~im zrakom... Odlazna cjev sa filterom koja se nalazi u drugom kraju Ne ini se neato velik na sliki ali ima svoju snagu koja je potrebna da istjera u par minuta sve van kao usisiva je... Postavit u 2 tajmera za vent.. posebno jer sam mjerio tem.. u BOX-u pa imam neku aemu kako da ih reguliram da rade izlaz i ulaz... None kad je 12/12 i isto tako dnevne dok rade sijalice... Pa da neidem u detalje Ljeto,Zima... Ima tu joa nekih dodataka koje sam mislio ubacit radi manjeg otvaranja BOX-a kao ato je sistem kap po kap ali to moram dobro da razmislim ina e nevolim kad neposje ijem biljke svakodnevno hehehe Ovo je tema da bi vidio i vaae mialjenje o VERTIKAL-i a mislim da e vas puno imat neki kutak za takvo ato... Kroz VERTIKAL GROW ima par na ina uzgoja + na to LST itd... A urod na povrainu i po rapsoredu sijalica kao ato re e ve maximalno efikasno... Eto ja ekam a bit e dopuna ovog posta joa ovih dana sa joa viae detalja pa i odgovora na neka pitanja ako ih bude... :icon_question::icon_question::icon_question:
marica-maraISTRAŽIVAČ

nov 2011.

nisam siguran ali mi se cini da biljke rastu prema gore !!!!mozda se varam???
BladeZMAJ

nov 2011.

Ne kritiziram,guraj samo
SekachAMBASADOR

nov 2011.

Nemam osobnog iskustva pa necu nista kenjati... Svakako cu pratiti ovo sa povecanim zanimanjem... A u meduvremenu kolega #34 ti moze dati par savjeta jer on ima iskustva sa vertikalom...jos je netko bacio par slika planiranja u vezi vertikalnog, ali se ne mogu sjetiti tko i gdje...valjda ce se sam javiti... :P

nov 2011.

zanimljivo, nikad probao, pratim, sretno
Big LLEGENDA

nov 2011.

Ovo drugo je VSCROG to sam viao po stranim forumima... Jako zanimljiva tehnika i masa hedova ako se dobro odradi.... A ovo trece nemam pojma ato je... Ako ko ima kakve informacije neka pljune!!!
sharpLEGENDA

nov 2011.

pa mislim da se varas, biljke rastu u ovisnosti od toga gdje im je pozicioniran izvor svetlosti. u outdooru izvor je sunce pa biljka raste prema gore. u indoru bis e izvor svetloti mogao pozicionirati ta ko da rastu i prema dolje .isto tako i horizontalno stim da kod ovog zadnjeg problem bi bila gravitacija. p.s. oprosti sto ti pametujem, nije mi to bila namjera
upitnik???LEGENDA

nov 2011.

Evo da dam par brzih odgovora: Marica i Sharplan... Upravu ste biljke idu u rast vertiklano,vidi se mre~a izmeu polja gdje idu biljke i polja gdje je svjetlost... Nadam se kako ku~ite... A Sharpl... imasa pravo i ovo da mogu rasti svakako kako pozicioniraa svjetlo... Mislio sam i to uradit ali mo~da i bude da koju biljku okrenem naopako da raste prema dole ako se uka~e prostora za to.. U ovaj GROW mo~e stati 8 biljki bez problema,neiu ih puatat u nedogled nego odma ii na cvjetanje pa se opet ponavljam ( ako bude prosotora okrenem koju naopako ) Uglavnom sve mre~ice koje djele biljke od sijalica se mogu pomicat unutar/van sa svake od 4 strane koje su na sistemu GROW-a... Udaljenost od sijalica trenutna prema mre~i koja ograni ava rast je 20cm... Pa kontam kako budu HEDOVI iali naprjed tako mogu regulirat udaljenost od sijalica po potrebi.. U cjelom postupku je bilo teako namjestit sijalice u centar GROW-a i spiralno ih nekako rasporedit ovih 9 KOM... Napravio sam dodatak joa 3 GRLA/SIJALICE koje u pozicionirat kasnije... Zna i na kraju kad doe u malo ~eau fazu cvjetanja radit e na 12 KOM CFL-a na 2700K.... Neznam sad trenutno matematiku koliko ukupno snage imam u LUX-ima ali evo orjentaciono 12 x 700L = 8400L... Mislim da ima tu i viae jer su sijalice sve na min.. 20w... Uglavnom dovoljno za ovaj prostor ovih dimenzija i postavljanje biljki kao i rasijavanje svjetla u prazno ato se ovde nee deaavati... BigL ovo tree bi se reklo Coloseum Vertical Grow to bi bio jedan od naziva ovakvog sistema... A kako si rekao svaka ifo.. dobro doe kao i savjet... Nemislim da netko od vas pri a gluposti dok pri a realno i ako niej upoznat sa ovakvim ne im onda se nemam ato udit to je to.... Hvala svima ato prate ovaj slu aj hehehe. Toliko za sad... :icon_question::icon_question::icon_question:

nov 2011.

fino e to bit sam guraj ??? pratim svakakao :D
sharpLEGENDA

nov 2011.

ma samo deri stari, siguran sam da si tata-mata za mene sto se tice growa, nije tebi bilo namjenjeno:chef2:
marica-maraISTRAŽIVAČ

dec 2011.

vidio sam to uzivo i nije tak jednostavno kak izgleda(samo cu napomenuti da se je odustalo od toga u pola growa) a da ne spominjem okretanje naopako!!!!samo napred o problemima cemo kasnije!!!!!!!
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Vidi nisam baa pesimista nego totalni optimista i ka~em sve se mo~e kad se hoe !!!!! Ali svejedno volio bi da mi uka~ea na te nejednostavnosti koje spominjea nee biti od viaka da ve krenem o njima razmialjat a ne kad dou na vrat i pou davit situaciju... Drago mi je da si vidio tako neato i da imaa nekog iskustva rado podjelim sva ije mialjenje i savjete... Zanima me koliko vremena mislia ( ili znaa joa bolje ) da ovakav GROW mo~e trajat minimalno s obzirom da recimo vege... nije ni bilo viae od 7 Dana i to je puno... I koji su razlozi bili za odustajanje to me pogotovo zanima ?? Hvala !!!! I evo da nadodam joa kad ve piskaramo da sam probao stvarno raznih sistema i masu sam i do kraja dovraio najvei je problem ato nisam na istoj lokaciji dugo vremena pa me samo to gonilo na svaata samo da ne kupujem po ulici itd... Na~alost treba puno vremena sve to slo~it i prikazat i opisat ovde sve ato nebi bilo loae... Ali nema veze... Vrjeme prolazi biljke e brzo na red u box neznam jesam li gore napisao da neu imat pitare vee od 3kg ili 3L ak i manje za nekih 10-15%... Sjeme bit e neko domae iz ne ijeg vrta od stare brae a zemlja opet domaa pa koja bi bila i dobijea na kraju slatku domau vutricu... Je me uzelo kenjanje neu viae to detaljno sve uskoro krene ovo malo joa koristim kao uvod u dnevnik ako nije problem... :icon_question::icon_question::icon_question:

dec 2011.

Evo, s youtube-a FILMIC gdje se vidi da prvo biljka raste prema zarulji, ali se ipak uspravi i dalje ide prema gore.
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Bravo Born_to_.... tako nekako samo ne u 2-3 reda ehhehe mada nebi bilo viaka... Ali evo jednog dobrog primjera kako je to ovjek sredio... Blago njemu on ima prostora koliko ~eli... On je iaao na 6 Bijlki tj. na 6 kutova... U mene to ide sa 8 biljki manjih naravno i 4 kuta tj.strane... %20%20Uploaded%20with%20"]http:// Uploaded with ImageShack.us %20%20Uploaded%20with%20"]http:// Uploaded with ImageShack.us %20%20Uploaded%20with%20"]http:// Uploaded with ImageShack.us %20%20Uploaded%20with%20"]http:// Uploaded with ImageShack.us Uploaded%20with%20ImageShack.us"] :icon_arrow::icon_arrow:
SimasZgAMBASADOR

dec 2011.

Upitni e...jako jako si me zainteresirao za ovo... mislim da je distribucija svjetlosti i iskoristivost prostora maximalna na ovaj na in... moj room ima mjesta komotno za ovakvo neato, mislim da bi sa manje lampi dobio jednak, ako ne i veci urod na ovaj na in...a i prakti nije mi se ini scrog radit na taj na in, nema saginjanja i gu~vanja... pratim, mo~da i kopiram... pozdrav i sretno kolega
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

SimasZg to i trebam interes ostalih jer mislim da svak mo~e poneato nau it iz ovog u ovom slu aju ja najviae... Ali vidia ti si doaao do pravog zaklju ka sa svojom matematikom to sam i spomeno u samom startu cjele pri e ako se nevaram... Ja sam ovde na CFL i igram se sa njima po BOX-u ono baa se igram... U ovakvom malom prosotru puno lakae regulirat TEMP... nego sa HPS a cjena troaka skoro ista tu nema pri e... Puno manje mora raditi ventilacija cjela sa CFL nego sa HPS pogotovo u ljetnim danima... E onda ukupan troaak struje nije isit na kraju kao sa HPS-om eto to je jedna od prednosti... Svjetlost bilo od HPS-a ili CFL-a se stvarno puno bolje iskoristi nego na klasi an sistem... Ali opet sve zavisi kako se tko naatima i kakv sistem odlu i ovakav Vertikal ili neki drugi... U ovom Vertikalu je puno lakae rukovat sa bijlkama nego na druge na ine SCROG.... joa ako uspjea postavit kao ovaj biser na slikama gore... :icon_question::icon_question::icon_question:
DEDEPOZNAVALAC

dec 2011.

Pozz Interesantno nema sta. Sta bih ja uradio. Pustio bih da biljka raste sa "zadnje strane" onda bi listovi rasli iza resetke a tamo gde je lampa hedovi. U tom slucaju listovi nebi uopste zaklanjali svetlo. U svakom slucaju prati se. Ima da bude interesantno. Sretno dalje.
Big LLEGENDA

dec 2011.

Predivno ono gore izgleda.... I da, imam filing da kroz nekih 5 godina viae nitko nee radit indoor na klasi an na in.... hihi
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Evo joa neki mali dodataka ako se tako mogu nazavti.... Temp.. je testirana u svakom kutu skoro : Vlagu sam isto malo testirao na starsnki na in sa komadom drveta ( bilja,kloc,trupina itd... ).... Ventovi za OUT i IN su isto radili kako sam zamislio trajalo je sve preko 30 sati testa i potrefilo se i Ju~ina i Tramontana... Nemo~e bolje bar se meni ini tako.... A radosna vjest je da sam pro itao u novinama danas kako nas eka tri mjeseca dobrih temperatura i vla~nih dana... Opet nemo~e bolje manje muke za mene i moje bilje... E sad ovo je biljki stavljeno na 12/12 nema ekanja viae... Tu ima sad 8 kom pa na ata e koja izai nemam pojma sad emo vidit ekam ih.. Imam joa par mladih koje e uletit odma kad bude neko muako odo ovih koje su sad u krugu.. Poato imam stvarno dobor zdravih i ljepo gusti biljki mo~da se vratim malo na vege ipak kad poka~u spol zavisi od broja komada.. Ali svejedno bi valjalo ostavit jednu za majke pa popunjavat grow dalje kako bude ialo kraju ovo prvo ato ue.. Tako da baa zakoturam jednu turu pravu... A sjeme koje su biljke ovde mislim iz kojih su izbile su sve paklene sorte koje sam dimio od zadnje godine.. Baa sam dobro probiro i bio sretan kad bi naletio na sjemenku od tog ato sam puaio.. Ima tu i Jack-a i WW koliko se sjeam.. I Skunk...ova raznih... Ima joa sjemenki pa sad na ata sam potrefio neznam ni sam i nije me briga siguran sam da je dobra sorta 1000%... Hrane sam davao samo malo u zadnjem zalivanju NPK 4-5-7 niata extra pola doze koja je propisana jer imam mix zemlje dosta dobre to sam ve spomenuo... Hrane e trebat kasnije jer 2-3kg zemlje je u pitarima pa info.. o svemu kad doe na red... Mo~da ovaj nazovimo ga dnevnki bude malo neuredan po nekim stvarima nemojte zamjerit.. Zna mene ponjet pa krenem exp.. i onda zbrcam sve... Ali potrudim se da kroz koji dan kad krene slo~im sve nekako po redu samo da rjeaim ovo oko spolova kod dje ice.. :icon_question::icon_question::icon_question:

dec 2011.

Samo ti zbrcaj, ideja nikad dosta..... :thumb:
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Evo jedan mali upd.... Ovo je slika kako sam se uhvatio nadimljen u BOX-u i crtam kao ovu tabelu,pa kad sam po eo podebljavat ove kao linije e jbg.. trzno sam se i puko od smjeha... Bez obzira koliko imam iskustva uvjek mi je specijano napeto ekanje jeli F ili M... Onda gatam onako oko njih pa studiram i sam sebe furam heheh :clap::joint::joint: :sick: baa tako... Samo da zabilje~im kad je koja dala spol... Koja ironija kad Grow-aa svaki Muakarac voli kad je }enska onako glatka itd.. Da nema brkove itd.. hehe a kad je rje o Biljki onda ~elimo da je ato dlakavija/runjavija heheheh baa ironi no... Biljke se ljepo ponaaaju mada su pod 2700K ve par dana opet se ljepo razvijaju prema o ekivanom... Joa nisam zavio sve sijalice trnutno sve ide na 7 KOM CFL-a ima joa mjesta za 5 KOM CFL-a... Zna i ukupno 12 KOM CFL-a e bit u BOX-u kad se zakotura komplet i kad doe do te potrebe... Malo sam gledao onaj post ato piae o snagi itd.. od CFL-a i njihove udaljenosti pa po toj teoriji nee falit svjetla jer sve biljke tj. hedovi imat e razmak odmin 3-4-5cm pa do max 10cm zavisno od polo~aja.... Ja u bit zadovoljan po svakoj biljki da baci 3-4 reda novih grana kao na ovoj biljki ato se vidi na sliki... E sad da neidem na matematiku dalje koliko je to krasnih ljepih grana spremni za hedove... Uskoro se mo~e i vezat koja ve i rasporeivat... Vidi se na prvoj sliki kako ima ~ice i kljeata hehehe... Vegetacije nee trebat ato sam spominjao nekad prije to me extra raduje... Ovo ako ovako nastavi bit e gu~va u 16ercu sudija e se zbunit... Hranu sam dao neki dan i poslje nisam niata viae,vode troae svako 2 dan u prosjeku zalijem sa par decilitara. Nije zahtjevno za sad ali kad poka~u spol onda ih gonim na neki tretman ato je viae mogue zaljevanje svako 3 Dana ako se bude dalo... Vidi se jedna mala ljepotica koja se naganja isto pod 12/12 sa njom u se zaigrat kao i uvjek jedno ~rtveno mora da bude... I tko zna koliko e ih otpas u pokazivanju spola... Uglavnom viaka nemo~e bit 1 biljka nikad... Temp.. je 24-29 ato sam upratio jer nisam po boxu non stop a kako sam naatimao sve da vrti tako se biljke ponaaaju da vidim po tom kako je sve ok... Vlaga nemam pojma PH isto tako nepoznat... Nadam se joa 2-3 dana kako u imat vjest za spol pa da krenem dalje po planu... :icon_question::icon_question::icon_question:
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

I dalje traje is ekivanje da neka procvjeta... Ja u BOX danas ono niata osim malo viae grana i promjena na konstrukciji biljki... Definitivno se ve neke mogu usmjeravat i vezat gdje zamislim ali neu dok nebude raairila neka noge ili ih skupila... I samo da napomenem da sve biljke mogu pomjerat prema sijalicama na minimalnu udaljenost.. Poato su na 12/12 ve danima iz prolo~rnog se vidi kako rasvjeta i sistem vertikal funkcionira biljke se super ponaaaju u svakom pogledu osim pokazivanja spola... Neznam da sam du~e eko pokazivanje... Hrane skoro pa nikoliko neznam bili i korov od tog pre~ivio u ovo zemlje... Ova mala sativa a koliko sam mogao na njoj sku~it ludira se baa pravo i eka kao zapeta sa ostalim biljkama... Buja na o i nevjerovatno tako da sa njom mogu puno nedostataka sa biljkama popunit ako ih bude... Morat e ona uskoro u vei pitar to je ovo dana garantirano... Ubacivam u BOX jednu neonku na 6400K koja ima 2000 Lu... ona e stajat iznad svih sijalica isto da joa malo nadopuni svjetla i pomogne u razvijanju grana ostalih biljki... Nee bit viaka a sliku uplo... kad to zavraim nekad sutra i sa nadom o info da je bilo airenja noga...
$DoLaR$POZNAVALAC

dec 2011.

lijepo to tebi ide =) .....a sa sativom ea mo i susjedu popunit rupe na krovu.....sative viae nikad indor :) ..bile na vegi 28 dana nekih 40 cm..i da vidia u cvjetanju kad su grunule 3 i pol metra...i takve dve u ormaru......li ile na sve samo ne na stabljiku marihuane kad sam ih ispigo :)
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Sve te ku~im brale i znam da je tako imao sam sativa a In hehehe Naravno i susjedu punim rupe ali koje jer je susjeda bolja od njega hahhaha Nego SATIVA e bit idealna za KLONOVA a nisam mogao birat jeli SATIVa jer je sjeme recimo domae... I to ato e bit ru~na na kraju balade sa klonovima me nebrine odma je vratim u Vege nekako i igram se sa njom ideja je puna glava pa ato ne zaigrat dalje ako bude mogue... :icon_question::icon_question::icon_question:
DJFlyHighLEGENDA

dec 2011.

bit ce za pusit bit ce svega, ljepo vertikalno da raste, jako dobar odabir ako imas mozda visi ali uzi prostor u kojem nemas nista pa grow box napravit, ili samo probat :D
joza beracISTRAŽIVAČ

dec 2011.

eh moj upitnik , ovaj vertical grow circural ti ja imam :icon_smile: Radi ok jer je iskoristenost prostora veca i nemozes sprzit biljke osim ako bas nisi normalan. Ja sam napravio drukcije nego na tvojim slikama tj. meni je lampa udaljena 50cm od biljki i nisam imao ovu mrezu jer mi se ne da zajeb.... one ljepo rastu u vis i nema previse naginjanja prema svjetlu, ako se koja i nagnula malo sam ju zarotirao i to je to. I ja nemam punih 360 stupnjeva biljke ukrug oko svjetla nego vise cca 280stupnjeva tako da mogu uci u sredinu i zaliti ih. lp, Joza
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

DJ..... hvala svakako... Ali da imam drugi prostor vjerovatno nebi iaao za sad na ovakav izazov... I radi se o tom da nema potrebe za veom koli inom vutre od ovolike koju sad mogu uzgajat... Jozo B... drago mi je to ut brale da ima otg i ovakvog i sli nog uvjek... U mene je isto 360 s obzirom da jednu stranu mogu lagano skinut i reaetku kao i biljke od nje dok su u ovoj fazi... A kad i te biljke uzmu reaetku onda ima drugi sistem koji e se vidit na slikama da sad neopisivam... Jesi li ti imao do sad taj svoj sistem i kako si zadovoljan sa kompletnim stanjem bio na kraju ??? :icon_question::icon_question::icon_question:
joza beracISTRAŽIVAČ

dec 2011.

A gle meni ti je bio prvi grow i od pocetka sam krenuo ovako jer sto sam gledao po vani na forumima mi se cinilo kao najbolja varijanta, tako da nemam sa cime usporediti :( I ja nisam imao mrezu, nakon vege kad su narasle kojih 35-50 cm sam stavljao na cvjetanje i narasle su jos do kojih 80-110cm s time da sam u vegetaciji sam jednom topirao (rezao da se grana na dva dijela). Ali jos jednom bio mi je prvi grow i ja ti inace ne vodim previse brige o pH vode ili takve neke stvari. Uglavnom zaljevao(gnojio) sam svaka 3-4 dana, bile su u posudama 5-7l tako da i one sheme da treba imati 20l da biljka naraste mi bas ne stoje, mozda se dobije vise uroda ali previse je to zemlje , ciscenja i zajebancije.
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Super valja svaka info naravno... Ja nisam imao vege.. faze neato sitno u ovom slu aju.. Ina e bje~im od vege... traje dugo i zadovoljan sam ovako... A mre~a ima svrhu mada imam namjeru druga iju stavit kad krene cvjetanje baa... Isto kao i ja nevodim neku brigu o PH vode vidim ponaaanje biljki i nekorsitm neke prehrane baa strogo... Sla~em sa ovim o koli inama zemlje imam i proale dnevnike gdje sam uvjek bio na nekom minimalcu sa zamljom ali uvjek je bila kvalitetna u to sam uvjeren... Da negovorim o 20L sa tim odradim cjeli Grow od 8 biljki kao sad recimo... Opet ka~em da mi je drago ato si sve to rekao i da viae uroda nemogu imat nego mi prostor dozvoljava onda mi je d~aba i zemlja i sijalice od 1000W itd... :icon_question::icon_question::icon_question:
joza beracISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Tocno sto se tice prostor/urod a da se jos osvrenem na kolicinu zemlje :) Tak i tak biljka "pojede" svu zemlju nakon 2-3 tjedna, nakon toga jede samo gnojivo i vodu koju joj dajes tj. imas maltene hidroponski uzgoj a zemlja je samo medij za cuvanje vlage i stabilnost biljke ali sam ja svejedno ove godine kupio BIO liniju od GHE , da nebude totalna kemije nego ipak malo "prirodnije" :D Sretno sa uzgojem i nemoj se zamarat sa okretanjem biljki oko svjetla previse, okrenu se one same ;)
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Neke novosti na brzaka... I Jozo stoji sva pri a pogotovo ovo da je bar malo prirodno.. Nebrinem se koja e to bit hrana baa nego ata naleti ja pratim i korisitim.. Hvala Jozef eeheehe i dobre savjete dajea samo naprjed i ubudue... Evo promjena spolova i da nebi doalo do grupnog sexa ato nije nikako dobro jer u slu aju Biljke nam drage nisam nikako ljubitelj dvospolki kao ni u privatnom ~ivotu.. ZOOM i vide se muda marjanova.... Ova dva mudonja su otpala iz ove igre... Zamjena u iste pitare ide odma sutra max.. mo~da za 3 dana vikend i neke trke imam pa nee propast niata.. Zna i od 8 su 2 Mu~ijaka.. Bilo je na njima ljepog potenijala po strukturi biljki i mladih grana... Ali idemo dalje.... Nju sam eko i baa eko otovrila je u najgornjem djelu pistilu napokon.. Za klonova ve ima materijala pristojno dobro... Garantiram bar ve 15 Kom da neosjeti neato puno.. Ali vidit u ostale joa kako e se razvijat ovih dana pa negubim nikako... Mudonje odma lete van na 2 mala skoro nevidljiva jajaaca... Mo~da sam i glup itd... ali vidim kao Sivi SOKO hehehe Ove dvi ljepotice mi daju nadu i jedna je ve otvorila skoro pola pistile na tom sam je nivou uhvatio.. Isto materijala ima kod njih za klonova.. Neu da sam sebi priznam da je jedna od njih zvani no enska jer nije me ialo u nekim stvarima ovih dana pa sam i sljep bio u ovom Growu bez obzira na hvaljanje Sivi SOOKO.. Nisam razmialjo i zaklju ak je sporog pokazivanja (ako se nevaram) niska temp.. kad je mrak tj.OFF svjetlo za razliku od tem kad je ON svjetlo ... Nisko jedva 10-11c ali ka~em blokada mozga je bila joa nije max br. sijalica ON.. To sam porpavio da nebrbljam sad ali je to razlog sigurno... Bit e EDIT-a na ovaj post nema snage neato ve eras dalje... :icon_question::icon_question::icon_question:
Rijamu DuvaAMBASADOR

dec 2011.

:) jako cudno ali vjerovatno jako isplativo... zbog same iskoristivosti svjetla. ali da ti kazem iskreno ja nebi smio ovo raditi, mozda zato sto je nesto novo ... uglavnom puno srece i mnogo hedova
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Rijamu brale moraa probat nema odustajanja dok sve sisteme ne probaa.... Vjerujem da oea jednog dana.... Evo sad mali rezultata : Od ove 2 desna na~alost je otpala .... Neko je za dupe uzeo kad ono peder ina totalna.... Ali zato ljeva je dlakava/runjava ljepotica.... Dalje.... : Ove 2 su prave pratnerice podr~avaju ... Ljeva je ona koju mislim vratit u Vege da bi klonova napilo od nje.... Zna i rezultat je 8 od tog trenutno 3 }enke... Ovo je etvrta.... Ovo je ona biljka koje je ludovala u maloj aaici evo je sad Malo sam se zezno za redosljed ali to je to... E rezultat je 4 }enke od svega ) kom.... Zna i sad ide dalje nekako neznam ni ja ata u... Ali poato su veliki dani onda emo to odlu it sutra do prekustra ata ide u Vege od ovih a ata ostaje u Box-u na 12/12... Moram rjeait Temp.. koja je i dalje niska ali sam razapet sa vremenom onda jbg.... Garantiram da za naredno 20 Dana Box nee imat ni 2cm praznog prostora... Hrana se spremila,peorksid,temp.. emo rjeait sijalice pozavijat ato sam mislio i deri.... Ugavnom za klonove je sadaanje stanje skoro 40 kom mladica... Pa dobro razmotrim odakle da kidam jer vratim tu biljku nakon stresa nazad odma pod 12/12... Tro... me sa radiom i svojim izjavama nasmijava pa nemam koncetracije da dam joa neki info... I da iskoristim priliku i estitam svima koji slave Bo~i i Novu 2012God.... Ako Tropico nastavi sa radiom ovako bit e veselo u Novoj... :icon_question::icon_question::icon_question:
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Odluka je pala ovako.... Pisao sam prije da razmialjam hehehe Zna i sve biljke ali baa sve vraam u Vege... fazu... Teako mi je na srce palo to ali idem da probam poato nikad mira nemam... Uplo... slika postavim drugom prilikom cjelokupnog stanja i razvijanja u vege... Uglavnom nemislim da e trajat viae od mjesec dana zavisi od biljke do biljke... Male preinake u BOX-u za Vege u uradit i ostatak sitnica namirit za Flo.. faze pa kad ih vratim da nema mrdanja.... Idem probat da Klonove koji puste ljepe ~ile nakon skidanja sa majke i stavim u zemlju odma pod 12/12 pa ata daju jer bit e ljep broj komada nee mase falit sigur.. A dok Klonovi budu puatali ~ile to vrjeme majke idu u Flo... pa koliko izbace u tom periodu... Poato e majke bit dobro skraene sa granama ostavlja se prostora da u zadnjih mjesec dana Majki ulete i klonovi zajedno sa njima... Neka se gone koliko mogu... Ako ste razumili ata sam htio re... Hrana ostaje stara jer nebrineme toliko ona a sigurana sam u ovu koju imam i mo~e ozdr~at to cjelo vege faze... Vrjednosti hrane u NPK su 8-16-32 Samo pravilno doziranje i ne previae nikad vraam se sa napomenom na dobru zemlju... Ostale info.. korz ovaj mjesec Upd... ali ne previae samo onako da se tek toliko da se vidi stanje i kako se biljke ponaaaju u tom procesu Vege.... pa Flo... Nadam se kako nee bit zajeba u fotoperiodu.... Eto ako ima tko kakav predlog na ovo pucajte... :icon_question::icon_question::icon_question:

dec 2011.

I ovu lijevu dlakavu ljepoticu? Zanimljivo....
upitnik???LEGENDA

dec 2011.

Sve brale ide u Vege... Ovaj put ~elim iskoristit ovo }enki i Klonove od njih u nekom vremenu od recimo 90 dana pa da vidim koliko dobijem na kraju tog... Mo~da koji dan viae... Ali radi se o nekih ukupno 260W CFL-a 2700K x 10 kom i 6500K x 2 kom.... Ako dobijem za tih recimo ukupnih 100 Dana kad pomno~im ove dane prije Grama~e 300 to je viae nego dobro... Imam par matematika u pozadini na koje ra unam... Vrjeme Growa,Potroanja ukupna struje jer je CFL + vent... i ukupna koli ina na ova 2 mjerila... Imao sam HPS 400W grov i sa tom snagom svjetla i ostalim detaljima sam sve probao imam mjerilo neko recimo... HPS 400W + Vent.. koju koristim cjeli set i neka popratna sredstva kroz potroanju struje iznose skoro 600W po satu sad sam to pretvorio u 400W... Nije malo kroz mjesec... A sad ide sa CFL posebno ovaj Vert... jer ima CFL dnevnika ve dosta pozitivno zavraeni.. Eto kad iznesem sve info.. na kraju mislim da e valjat nekom za ubudue i ovaj sistem... Jedino mo~da ato e ovaj dnevnik bit malo aaren na neku aemu po redosljedu Growa ali kome bude interesantno i bude trebalo pronae sve ... :icon_question::icon_question::icon_question:
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Nered totalni nered... Biljke divljaju skidam klonove sa njih i opet se nemogu branit hehehe Ovo je samo 2 komada sa jedne strane... Onako traljava slika i da sam se potrudio bolju uslikat nebi uspio jer moram poradit neato na BOX-u... Joa koja slika traljava hehehe Uglavnom zadovoljan sam sa koliko truda u zadnje vrjeme one super rade posao.. Mislim da je to zasluga dobre pripreme i osnovnih uvjeta,zemlja,zrak,vlaga,voda itd... Imao sam krepavanje 3 CFL sijalice pa sam ubacio obi ne neda mi se ovo dana nigdje i niata... Skidam ovu mre~u iz BOX-a i stavljam drugu jer je krajnje vrjeme za taj potez... Jedno popodne odvojim za to i zavraim unutra sa tim sve radove... Mogu se bacit na ostale sitnice izvana BOX-a i miran sam onda... Uglavno sve su Fe... klonova sam skinu ve 15 Kom... Neznam ata u sa njima i koliko broj e zavrait sa ovim biljkama... Ali kao uvjek ja sebi postavim pitanja mnogo pa onda detalje radim kroz Grow... Bitno je da se u i svakim danom i sa onim starim znanjem jednom u sebe nagradit poateno za sve to... U sljedeem postu uslikam svaku biljku pojedina no i koliko je skinuto Klonova sa svake pa se vidi stanje.. vidit e se biljke kompltno i kako su razvijene kao i svi - i + .. Nema joa ni 10 Dana da su u Vege mislim joa max 7 Dana dr~at i vraam na 12/12 Toliko za sad puno sam promaaio info ali ispravim sa sljedeim postom sve nejasnoe i krenemo od nule da se bolje razumje sve... :icon_question::icon_question::icon_question:
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Evo Upd.... Proalo je 7 Dana od zadnjeg.... Stanje kaoti no ali u pozitivnom smislu... Mre~a jedna skinuta ostala samo ona airokih oka koju sam vario aparatom kao neki luak... A jesam bio navaren taj dan iskreno re eno i sad puknem od smjeha kad vidim tu mre~u... Vario nju a zavario i sebe.... Ima ona svrhe joa ova 2 Dana... Nisam uradio sve promjene koje sam mislio ali nije joa kasno to su malo gluplji detalji koji e imat u inak u budue... Evo prva i da naglasim jedini mali problem ako se takoo mo~e nazvat.. Na ovoj se vidi mala deformacija u listovima a to je od stresa i kidanja kolonova + da je ta 2-3 dana Temp.. u mraku bila 12-15max.. Poslje tog je ialo sve skupa u vege do danas pa se normalizirala i vidit emo kako e se dalje ponaaat u re~imu 12/12 to je eka uskoro.. Malo spareni listovi jer je baa popila svu vodu od prekju er... Sa nje sam skino 10ak klonova u to vrjeme... Namjerno sam je skinuo sa mre~e da imam bolji kut za slikanje... Svi mi po redu iskusni i neiskusni imamo po koji minus kroz Grow.. pa ato ga krit od ostalih ja mislim da ukazivanje na to uvjek mo~e samo pomo i meni kao i ostalima... Ide sam jedna mala slatka i posluana... Ona je zadnja upala u krug i bila je baa mala ali evo kako se razvija i sama je pokazala spol... :sun2::sun2::sun2: Sunce moje malo hehehehe Bila je samo 3-4 dana pod re~imom 12/12 i kako sam rekao u vege je nakon evo nekih 12-15 dana pokazala sama spol... :icon_question::icon_question::icon_question: Baa je moj tip Upitnik??? hehehe Eto koliko me digne ova da slo~im rimu za as.... Neznam stvarko koja je sorta ni iz koje sam izvadio ovo sjeme... Recimo da je domaica poato je nepoznata a znam da se neki nee slo~it sa ovim DOMAICA ali neznam kako bi je nazvao... E dalje...: Klasik slika na neki na in. A ovo je sa zadnje strane I evo sa predenje strane otisak od mre~e... Isto sam je skinuo za mre~e jer se vidi kako je gusto na sve strane i kako se prilagoava mre~i.. Listovi ispadaju neobi ni ali sve je ok veseli su i dobro im je... Skoro sve biljke su o ovakvoj fazi divljanja i treba ih po et baa vezat na sve strane.. Ljeva strana pa Desna strana Evo kako izgleda i samo dno od biljke prema mre~i malo uveanana slika tog djela Eto `ime pito si za gu~vu nadam kako ti se svia ovo ato vidia. Evo kako bacaju pistile nisu u re~imu 12/12. Ima pistila kod svih biljki ja nisam ovakvo do sad to do~ivljavo ali izgleda da su baa zrele za cvjetanje... Nisam do~ivljavo jer nisam puno puta gonio neke Vege faze... Ovo je odraz onih dana jer su malo dulje sve trajale dok su pokazale spol.. Uvjeren sam u dobru zemlju i ostale uvjete pa sam ufuran sad kako je ovo super a moram bit optimista dok imam ovakve razloge. Da nisam skidao klonove sa njih mislim da ovo nebi moglo stat unutra bilo bi baa previae. U pozadini biljki ima joa grana koje se nisu razvile nemo~e ih zapast pa mo~da i to otkidam i probma u~ilit kao klonove. Nee bit sigurno dobro pravit novi stres ali mislim da e manje snage onda troat u te grane i ostaje viae za one koje su se formirale i spremile za 12/12 i Hedove... Brojao sam malo te grane kao potencijane hedove i nakon broja 40 i neato sam se zbunio i nisam nastavio. Meni dosta 40 Hedova po 5gr nek bude nemo~e bolje.. Da nekenjam ali bit e i viae grama na kraju + klonovi koje neu ra unat u to.... Mo~da ova slika mo~e djelom potvrdit ovu moju pri u a vrjeme e pokazat nabolje.... Samo ovde ih ima preko 20 a to je jedna strana i jedan dio strane ostalo zbrajajte hehehe Ve poznato da se radi o pitarima koji imaju max 2kg zemlje pa piju dosta vode u zadnje dane i nezalivam onako po nekom sistemu ni po redu nego kako upadnem u box onda to pomalo... Moram to uvesti u red jer volim kvalitetnije troait vrjeme u BOX-u 1. Zapalit na miru. 2.Zavezat i pregledat biljke. 3.Opet zapalit na miru. 4.Uslikat kvalitetno. 5.Opet zapalit ali sa laganim uzbuenjem gledajui biljke... Hrana je ona stra nemam potrebe izmialjat oko tog dokazano dobra i jednostavna za upotrebu. ajna ~lica na 2L vode svako 3 zalivanje u prosjeku u ovoj ranoj fazi. Kasnije ide 2 pune na isto 2 L vode s obzirom da joa prolijem po biljkama vode nakon 2-3 sata koji litar.. Da isada viaak neki jer volim 2 puta dodat nego izgorit biljke. 20Kn cjena ove hrane. Peroksid 3% dolazi na red. 3ml na 2L vode standardna procedura bar 2-3 puta od sad do kraja grow.... I nakon ova dva postupka ide Flush... isto bar 2 puta pa onda + 1 7-10 zadnjih dana... Uglavnom sve info.. kako postupci budu napiaem... Eto toliko za ovaj put ako ima pitanja pucajte... :icon_question::icon_question::icon_question:
not smokeLEGENDA

jan 2012.

ovo je jako lepo video sam to ranije negde al nisam obracao paznju trebalo bi da rodi vise nego klasican LST
Pocetnik_croENTUZIJASTA

jan 2012.

Svaka cast, otvorio si mi nove vidike, pripremam grow za 4.mjesec, ali malo veci ulog, bit ce i grow report pa ce te vidjeti :D i po mome misljenju ovo je jedan od jacih nacina za uzgoj, lampa je iskoristena maximalno sto je glavna prednost te druge kao urednost, laki ubir plodova i tako :D stoga cu ti malo pitanja postaviti i biti tlacan jer mislim kroistiti nesto ovako
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Brale samo ti pucaj sa pitanjima ako budea naporan dam ti svoj NICK NAME :signs053: hehehhee Malo sam u gu~vi pa nemoj zamjerit ako nebude odgovor odma... E sad ovako: Da nastavim joa sa vege ni u kom slu aju... Dobio bi 3gr po 1w baa zajebana matematika bi ispala... Evo kako to izlgeda potentno sad : Nije neka slika ali se vide pistile i svaka biljka je ovako dlakava... Mirisi lagano naviru filter se pali sve viae termina... Da napomenem u VEGE fazi je ve dana pristojno nisam odavno imao Vege fazu ovoliko... Nesmjem viae ni dana jer Amazonija je prava i skinuo sam preko 30 klonova... Da nisam to radio nebi moglo stati u ovo sve sigurno... KLONOVI to emo postat kad doe vrjeme jer sam i jedan broj odredio dat uskoro nema gdje sa tim... Evo sad par slika iz krupnijeg plana koliko prostor dozvoljava: Poslje ovog sam sve izbacio sa kruga i ljepo FLUSHO.... Malo se koja sparila to je minimalaca jer su popile sve vode i vlage ato je bilo... 1. 2 3. 1. Dosegle su visinu od 40cm svaka jedna strana Growa je skinuta kako bi uslikao. ini mi se Ok strukturom bez obzira na kidanje klonova... 2. Spominjo sam grane po cjeloj biljki i kako je vege odradio max koliko se dalo izvu. Uz to potencija pistila na sve strane nema zajeba spola to je super a sijalica u sredini CFL na 6500K koja je kombinacija ostalih na 2700K je samo pokazatelj ovde kako pleau prema svjetlu... 3. I opet izobilje grana iz bli~eg pola~aja uslikano i vidi se koliko su zdrave ako se nevaram... Svi listovi koji se sad vide a mislim na FAN listove su iza grana okrenuti nakon FLUSHA i vaenja biljki... Kako sam i rekao ovo je zadnji dan Vege i sad samo ostaje da vidim kako e i oe li biti problema kad se vrate na 12/12.. Jedini rizik ostaje da za...em Foto Period nekim slu ajem ili da se neka zbuni neznam iz kog razloga...Ve za 2 dana ide lagano zalivanje pa hrana doza pristojna i pregledavanje narednih 7 dana prilagoavanje u 12/12 Ostalo u Boxu sve funkcionira,vlaga,zrak itd.... Naredni post ide sa novom reaetkom koja je uletila uz ovo danaanje rabote

jan 2012.

Ovo izgleda super pravi si znalac . Kolike su sad biljke veli ine i jeli imaa neki sistem za hranu posebno ili standardno to radia ?
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2012.

New Grow (Week 4 Flower) - YouTube Ima ovo na YouTube...http://www.youtube.com/watch?v=HqHS5yM3WXw
Pocetnik_croENTUZIJASTA

jan 2012.

Koja je ovo lampa na zadnjim slikama ?
SimasZgAMBASADOR

jan 2012.

150w Hps i CFL... Molim Vas, suzdr~ite se od daljnjeg spammanja dnevnika sa linkovima s youtuba...
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Petre sine moj smiri svoju maatu jer ovaj Grow.. koji si posto nije ni blizu mog osim ato je kao neki kru~ni vert ovo tvoje... A drugo ja da imam ovaka prostor kao ovaj LIK skinuo bi sve rekorde na aemi 1W/1Gr... I joa neato ovaj njegov Grow.. opet nije ni blizu mog jer njegove biljke su prevelike i ima ih na sve strane urod prema sijalicama nee bit ni blizu... A ako oea joa detalja ... Moj Grow je koatao svega 300Kn komplet dok je njegov puno skuplji... I dalje u mene je sjeme nepoznato nije Fem.. nego onako iz puaenja... E sad za kraj MOLIM TE NEMOJ DA POSTA` OVAKVE GLUPOSTI PAMETNIJE JE DA MALO PRO ITA` PO FORUMU ONDA TI BUDE JASNIJE SVE NE SAMO MOJ GROW.... E sad `IME... Hvala jer si sve napiso i joa jednom HVALA... !!!!!! Dimnjacar123 duga je to pri a ako te neato baa detaljno zanima oko hrane itd.. pitaj namjenski pitanje postavi... Ostali nemojte zamjerit jer imam zdravstveni problema u obitelji pa sam ni na nebu ni na zemlji.. Bilje se razvija cvjeta dobro je koliko mo~e da bude dobro... Hranio nisam nikako,zalivao slabo,obilazio slabo svega na par min i vidio sam da ima malo listova izgoreni od sijalica ali ata mogu nemam vremena da se najedem pa ako ima boga neka on odlu i do mene nije.. Nemam sree u zadnje vrjeme bit e dobro ako budem mogao ovo zavrait do kraja i da nebudem morao ii na druga mjesta neko vrjeme e tek onda sramota i problemi jbg...aaaaaaaa Eto samo da se javim toliko uskoro viae... :icon_question::icon_question::icon_question:
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2012.

Upitnice ja sam te i pohvalio samo nisi skontao,ovaj lik ima i prostor i sve a nije mu urod bas nesto,tj.moze mnogo bolje,ja mislim da njemu fali mnogo vise svetla,a sto se tvog znanja tice vidi se da si dobro potkovan,a i grow ti je do jaja.
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Evo napokon malo info sitnih i koja slika... Nered je i katastrofa nemogu re da nije.. Nisam baa neki uredan tip ali ovo je previae sad pa sam poslje slikanja malo sredio situaciju.... To je isto radi uvida na razliku stanja od proali put.. Situaciju poznajete da trebam izvadit 2 biljke kako bi uslikao ovaj kadar... E problemi sa spaljenim listovima jer su se razvijale malo ludo bez obzira na moj nemar i odsutnost.. Bilo je i spareni listova jer popile su vode puno viae piju ~elim re nego prije. Ovde su 2 biljke i vidi se razli ita reakcija u ovoj fazi na isti tretman... Jedna je super vidi se po listovima i boji a ova druga je malo loaija i ima nekih nedostataka malih.. Sprijeda druga ije to izgleda uglavnom sam zadovoljan.. Nepani im radi ovakvih pojava jer parametar mi je druga zdrava biljka tako da e i ova malo bolesna pre~ivit virus hehehe i bit ja a nego prije.. Evo i ova slika nisam baa neke slike usliko ali nek se vidi ato viae mo~e... niko od nas nije savraen i svak ima neke obaveze manje viae pa one koataju biljke uglavnom ali proe to dobro.. Najvei je problem ato sam presko io jednu turu hrane pa sad i to moram ispravljat u ovih par dana.. Flush obavezno ide nakon te faze im se vrate u normalu.. Za sad toliko hedovi idu naprjed prema o ekivanom i ovaj ispravak ako bude kako treba nee ni osjetit ovih par nedostataka koje sam dopustio...

jan 2012.

evo mala kritika, al ne growa neg dnevnika ;) ako ti nije problem i ako vodis evidenciju, ajd kad radis update samo stavi koji je dan u pitanju, da ne moram(o) da idem na pocetak i gledam datume, inace, zivo, zdravo, furka-zurka, samo napred... edit: ok prijatelju, ne mora to da bude u dan, al bar neku okvirnu matematiku skuckaj, makar koja je nedelja u pitanju il' tako...
upitnik???LEGENDA

jan 2012.

Pow... svaka ast za ovo dobro si me napomeno.. Ali negativan odgovor ti moram dat ne baa totalno ali je neg... Na~alost ni ja neznam koliko je dana u 12/12 ali se potrudim pa tu matematiku bacim na vidilo uskoro ovo dana...
SimasZgAMBASADOR

feb 2012.

vi vont updejt! :cow_yellow:
xandalAMBASADOR

feb 2012.

Sta je sa Upitnikovim vertical grow-om? Bolje od spanske serije. Nema ga dugo. Nije valjda p..?
matiaAMBASADOR

feb 2012.

Nemoj vraga izazivat
xandalAMBASADOR

feb 2012.

Daleko bilo! Dopada mi se kako to radi i zelim da mu uspe jer bi i sam pokusao slicno.

sep 2012.

sve neki maheri i majstori a neznaju osnovnu kulturu, koji vrag zapo injete neato ako niste u stanju to i dovraiti. joa jedan prijatelj foruma kojemu dodjeljujem rep - zbog ignoriranja ostalih lanova teako je odvojiti tih par minuta i napisati par re enica, jadno
Z&NZMAJ

sep 2012.

Kennny oladi malo... Ovo uope nije dnevnik, pa ne vidim u emu je problem!? Svi ste zabrijali. Pogledajte u kojem ste pod forumu...

sep 2012.

Mislio sam preautit ali nesanica radi svoje ... @Zlo - da oladim od ega to no? Hladan sam ti ja uvijek kao apricer, nemaa brige ...:thumb: To no ovo je u podforumu projektiranje ali ima sve elemente dnevnika. Sam gazda ove teme je reknuo ne jednompa power par postova iznad takoer je uvjeren da je to dnevniktako da o tom bi se dalo raspravljati. Po meni to uope nije bitno Vertikal growovi u teoriji izgledaju super, puno prednosti i uateda, no svaki put kad bih si u glavi stvarao neku sliku kako bi to trebalo izgledati, instantno bi mi se palile lampice s tisuu mo~ebitnih problema i pun kufer svakodnevnog posla. A opet neko tko je limitiran prostorom kao ato sam ja i kao ato nas ima joa ohoho - vrlo su nam intrigantni I zato sam malo viae pa~nje obraao upravo ovim growovima, a nema ih puno. ak vidi vraga, od tri aktualna projekta - dva napuatena na pola i to od dva cijenjena lana foruma, dokazana growera. Na upite drugih lanova ata se deaava - niata, muk. i ata da si ovjek misli onda? U ovom specifi noj temi su se spominjale maksimalne iskoristivosti svjetlosti i prostora, pa se ovjek nada dobiti 300gr od 250 W CFL-a i tako sad da ne tra~im sve ili ne citiram. Naravno da se ljudi zainteresiraju i zapale na takve izjave - i onda samo tiaina. Nakon po godine javlja se ovjek u nekoj drugoj temi sasvim neato bezveze. Logi ki bi mi bilo da se javi u jedinoj temi koju je i postavio. Normalno bi bilo da napiae i par zapa~anja, 2-3 re enice bi bile dovoljne kao npr "super je ovo ispalo, naradia se ko konj ali zbilja aljaka, isplati se .." ili "dobio sam cca 150 grama, neisplati se ovo ljudi, previae problema.." ili "silom prilika morao sam napustiti grow .." neato bilo ato. Zato onaj rep -, osnovna kultura i kao ato rije sama ka~e "I disapprove" Kako da se ja odlu im za vertikal grow kad svi u pola dnevnika nestaju kao da ulete u bermudski trokut. Jel ku~ia sad poantu onog na ato ja ciljam. Svaka ast upitniku na svem dosad ato je u inio i napisao, puno tu ima korisnih informacija ali bez onog tuaea na kraju to ima malo smisla, tj nema nikakvog smisla bar meni. Jer bez kona nog rezultata teako se stvara slika u glavi. Zaato se ljudi odlu uju za ovakve growove, ne zato ato im je dosadno ve da bi za manje ulo~enog( struja- lumeni) dobili viae (budova) na manjem prostoru. A bez kona nog prdukta to je nerjeaiva zagonetka Vidim da ovi Repovi minus uvijek dignu frku, jasno mi je da je moj rep power poprili an ( joa mi trop zabunom stisne + umjesto -, lol) ali ako se za zavraene dnevnike dijeli rep + zaato nebi bilo i obratno, zaato se za bezrazlo~no napuatene teme (dnevnike) nebi dijelio rep - . Sasvim normalna stvar po meni. Pa mo~da bi bilo neato manje napuatenih tema odnosno dnevnika toliko od mene, adio
BladeZMAJ

sep 2012.

Zadnjih par dana svi nesto nabrijani (ukljucujici i mene) mora da je nesto u zraku,svijestan da cu sad malo offtopic spreman sam podnjeti kaznu..al moram reci nesto....prvo sto se tice Tropica...decko je vec mnogo puta dokazao svoje growanje..prijatelj je foruma...osnivac vutra radija....ima poveci rep...sad radi i na drugom projektu i time daje svoj doprinos + misljenju o nasoj biljci...moje misljenje je da ima puno pravo odustat od dnevnika ili growa iz bilo kojeg razloga...ili samo zamrznuti na neko vrijeme ...drugo imamo moderatore koji su dobili tu titulu svojim doprinosom na ovom forumu,znaju procjenit kad i sta treba napravit i kad oni zakljuce da je neciji dnevnik "zastario" prebacit ce ga u nezavraene i stvar rijeaena.... ....svaki clan ovog foruma ima svoje razloge i tu mogucnost da nekome zaljepi + ili - iz svojih razloga...ljudi su razliciti pa tako su i razlozi razliciti...5 ljudi istu stvar vide na 5 razlicitih nacina to je jednostavno tako....uglavnom niko netreba da se pizdi na rep -....ovo je forum koji funkcionira na nacin koji funkcionira i koji smo prihvatili....kad bi sve bilo med i mljeko ovo nebi bio forum...to i jest cijela dra~ svega ovog....mada sla~em se nezavraene stvari treba ili zavrait ili premjestit negdje Ne prozivam nikog pa nek niko ni ne zamjeri...zivjeli...konkretno ovo od upitnika po meni nije nista sporno..to nije dnevnik i gotovo... Sve se svodi na to da imamo Moderatore....pa pustimo ih da moderiraju...ipak je ovo forum a ne vojska...naravno spamm i ostalo off...ali ovo je F O R U M

sep 2012.

Moram se sloziti. Ima jako puno tema na forumu koje nikada nisu dovrsene a clanovi su i dalje na forumu. A ima i tema koje se mogu prebaciti u nezavrsene dnevnike i slicno, bar radi preglednosti. Il otvorit PDF s zavrsenim temama, da se ne mjesaju s dnevnicima u toku, puno puta sam kliknuo neke dnevnike dvaput jer nisu organizirani. No da ne idem off, ne bih se ljutio na upitnika, covjek je napravio mnostvo lijepih i korisnih tema na forumu, ima jako dobar rad i uspjeh u growu, bas su mu svi growovi bili jako jako lijepi.

sep 2012.

kako ja vidim stvar, kenny je samo uputio odredjenu vrstu kritike u temi koja se zove:" Vertikal Grow.. ??? Primam kritike i savjete", bez obzira da li je dnevnik ili ne (mada po strukturi lici na dnevnik). ne znam cemu dizati buku oko toga kao sto ne znam ni sta je sa upitnikom, fakat se ne javlja skoro 8 meseci, ali sumnjam da se ne javlja iz "lenjosti". e sad, razliciti razlozi mogu da uticu na neaktivnost i samim tim ne treba u startu osudjivati coveka koji je krenuo da prezentuje neku stvar, tema ostaje otvorena i svaki konstruktivan doprinos na temu vertikale je dobrodosao, molim ne spamati vise temu u kojoj svakako ima odlicnih informacija i primera, peace
Z&NZMAJ

sep 2012.

Ma jok, nije zato ato si dao minus... tvoj komentar je ostavio dojam da si neato nervozan. Neka biti nervozan, jer nervoza potegne nepotrebne teake rije i, a ja teake rije i ne toleriram ;) Relax! Ako e napisati atogod, napisat e, ako nee, nee. Njegova tema, njegova stvar. emu dizat tenzije nepotrebno?
upitnik???LEGENDA

nov 2012.

Evo pozdrav svima sto vas ima pa i tebi Kenny.... Hahahaha Ljudi su ti rekli sve a ja necu nikom objasnjavat razloge sto sam prekinuo grow tebi pogotovo jer neznam ni tko si ni odakle si .... Nebrine mene tvoj - nimalo jer ti neces nikad bit u situaciji kojoj sam ja ali prvo da ti kazem ovde sam iz ljubavi prema biljci i dobrom druzenju kao i razmjeni iskustva. Ohrabri se ti pa uradi neke slicne stvari mojim i drugim ljudima koji su ovde napravili jako velike stvari. Pa on nikog nekude niti negiraju kao sto ti negiras ne samo mene nego i druge. Govoris o kulturi a tvoja je da se zapita covjek sta je ovo. Imaju ovde drugi koji odlucuju o tom tko je na forumu i tko ce bit na njemu a ne ti a niti sam ja taj isto tako. Pa vidi ovako ja tebi nebi na taj nacin uletio u temu i kako je Zlo rekao moja tema moj problem. E sad ja nisam nabrijan kao sto si ti pa jos jednom veliki pozdrav za sve sto ih znam i osobno i onako preko foruma i CHATA.... Temu nisam i necu zavrsit a razloge ja znam. Najbitnije je da sam posluzio drugima kao primjer za neke stvari kao sto su oni meni i svi so ovde da ucimo a ne da serekamo....
BladeZMAJ

dec 2012.

Hahahahah koji car je taj Tropico da ga nema trebalo bi ga izmislit majke mi

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se