VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraNovi boxic
LEGACY

Novi boxic

22 odgovora1,639 pregleda

apr 2021.

Pozdrav narode, da cujem misljenja, kritike, savjete? Jedan mali box za undercover uzgoj u domacinstvu. Dimenzije 45x45x120 Usis: Vent fi 100 220v Odsis: Vent fi 100 220v Cirkulacija: Vent 120x120 220v Rasvjeta: Led 600w gore na frizider ide jos maska za filter.

apr 2021.

Jedino mi se cini 600w previse za taj boxic. Ako je to pravih 600w onda brijem da bi moglo na pola snage raditi i bilo bi i vise nego dovoljno.

apr 2021.

mislim da nije pravih 600w i takoer mislim da je opet previse ali zar nije po teoriji da nikad dosta svijetla? :)

apr 2021.

Cini mi se da je 600w Nije bas tako "nikad dosta svjetla" puno svjetla moze smetati biljci.

apr 2021.

Auf, Onda bi mogo imat problema. Nemam opcije da ju smanjim ili dio ugasim osim da ju rastavim i odlemim neke ledice sto nebi radio :(
xx_taniLEGENDA

apr 2021.

Zanimljivo izgleda, i zanimljiva ideja! Ali kao ata je kolega rekao, 600w e ti biti previae za taj prostor i pazi da biljku dobro istreniras i savijas kako raste, da ti nebi doala do svjetla! U svakom slu aju sretno! :thumb:
sone1ZMAJ

apr 2021.

Imas i previse ventilacije, trebace ti dimmer :) a ovaj sto uvlaci mislim da nemas potrebe ;) Pazi ako odlemis moze se desiti da pola ledica ne radi ili da radi sa vise W i pregore, zavisi kako je pospajano
Z&NZMAJ

apr 2021.

Don't do that! Sa ledicama sam na "vi", ali koristio jesam za vegetaciju u neato veem boxu. Koristio sam one panele za plafonjere, 18W, 5 kom. na cca 0.5m2 i bilo je dosta za vegetaciju. Da sam htio cvjetanje radit u tom prostoru, iaao bih sa 9 kom., dakle 162W. Fizi ki nebi stalo viae, ali mislim da bi bilo dovoljno. Moja preporuka...kombiniraj neato drugo, ovo e biti pre jako svjetlo.

apr 2021.

Moze doc do light bleach od previse svjetla. I 600 wati stvara ogromnu toplinu ali ako si testirao i negrije onda probaj

apr 2021.

Kakvih 600w??? To je panel od 130ak W, a 600w, znači da ledice(diode), budu od po 10w ili 5w×60-100kom, a driver izvlači iz njih, nekih 1.5W,ako i toliko....Kada bi ih i spojio na jači driver, pregorile bi za sat vremena, jer bi se pregrijale! Oko 130W su ovakvi paneli i za tvoj prostor(box), taman. Lumatekov Zeus Pro ima 600w,a pokriva u cvatu 1.5×1.5m²,a može i više! Sve u svemu, odličan boxić za početak i jednu biljku! Mada, mora ti negdje pisat output. Najvjerojatnije na samom panelu... Sad više ni ne lažu o Wattaži. Model je 600W,a ima 100w! id=B01MY0V0UU;tld=uk Uvijek gledaj specifikacije i output, a na ovom linku, odmah na početku, napišu wattažu!

apr 2021.

Hvala svima bez ovog sto uvlaci zrak unutra se stvori vakum i nema ispuha uopce. Izbusio rupu dole fi 100, opet gornji vent nemoze izvuc nista vakum...stavio dole vent 100 kao i gore i sve rado tip top :) Hvala sto si razjasnio nedoumice. Meni ne također bilo sunljivo da je 600w. Bit ce to sve taman nadam se!

apr 2021.

A ovo za otvaranje, nisam ni vidio.... Nemaa tu ato odlemit. Diode su na quantum boardu(nema ~ica), a spojen je na dva drivera. Ako ima vege i bloom swich, ako nema, ima samo jedan driver. I na njega i quantum board, puau dva, tri, ventilatora. Ovisi o ja ini panela! Baci si pogled u ovu temu. Analogni timer, ako je krivo okrenut u zidu, panel tinja u mraku. ak mi se ini, da ti tinja(slika 2 u tvom prvom postu) ). Tako e ti brzo, pregorit, driver ili diode! https://www.vutra.org/threads/led-light-emitiong-diode-cob-e27-zeus-hans-osram-quantum-samsung.1074/page-194

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se