VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraBizzzo box 150x160, Knauf, Korak po korak.
LEGACY

Bizzzo box 150x160, Knauf, Korak po korak.

104 odgovora8,858 pregleda
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Dragi svi. Bez neke panike ili odrednica, iako je sve vec odredjeno ali eto da ne duzim, prva faza je krenula. I zavrsila. Danas krece druga, do slijeceg vikenda ide nesto od 21 sorte koje sam skupio u nekom periodu u maramicu. Folija mi jedino nije stigla. Primam prijedloge za upuh ispuh. Dimenzije su 3100 mm x 1400 mm. Prozor je zazidan jutros, susi se jos uvijek. Unutra ce ici 2 biljke pod 2 svijetla. LED panel + 400 w HPS. Hesi standard. Sprica, PH metar. Edit 1: Dodan nacrt Keep growing and smile

dec 2020.

Akcija svih akcija. Sretno :D

dec 2020.

Prostor je kao san svakog growera, ima tu puno potencijala, sreno! :)

dec 2020.

Bizzzzooo za dame sve :)) fin prostorcic buce tu svasta :) pratim
HerbalSRBAMBASADOR

dec 2020.

Srean rad! Izlega mi kao podrum, ato je vrh, pogotovo za letnji grow. Ja bih odvod i dovod vazduha samo ostavio u prostoriji, velik je prostor, ali u cvetanju staviti filter i milina. Tako sam ja radio nekih 5-6 godina, sve ok.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Istina, slabo sta od detalja gore stoji, medjutim radim na nacrtu. Editirati cu originalnu temu gore kako budem ima element po element. :) U medjuvremenu evo ovdje nesto o svjetlima i ventilaciji. Paneli su ekvivalent HPS400 + HPS 400. Postoji mogunost jos uvijek da cu otii u trgovinu i kupiti jos dva panela kao sto su ovi. Milina za temperaturu kontrolirati.
HerbalSRBAMBASADOR

dec 2020.

Ako mislia poceti grow ove zime, kako planiraa odr~avati temperaturu? Ja sam zimi jedino mogao raditi automatike na 24h svetla, od po etka do kraja, sami su sebe grejali. Koristio sam HPS 400w. Gde kupujea panele, i koliko su para?
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Planiram zapoceti grow za maksimalno 12 dana. Grijanje kuce je na mazut, pa oprema (bojler i jos neka masina) odrzavaju konstantnih 17 stupnjeva u prostoru (mjerim zadnjih 7 dana u kojima je bilo dva dana i -7. Kako sada stoje stvari, prvi grow ce ici 5 automatika. Jedini razlog, nemam sta drugo ovdje a nemam opcije uskoro da narucim menke kako treba. Pa cemo jos vidjeti. Mozda se provozam do Nizozemske i uzmem nesto medjutim kontrole su na granicama pa mi to nekako ne stoji bas. Paneli su naruceni s Alibabe. Oba panela su bila oko 280 eura plus carinski postupak oko 60 eura. Jedan grow s njima odradjen ovo ce im biti drugi s tim da su u prvom samo one udarale. Sad ce imati pomoc od HPS400.

dec 2020.

Grandmasterflush :banana_rasta::banana_rasta:Mick jager metoda :) is back Sad nesta razmisljam..mogao bi faliti koji cenlzijus ! edit vezite gae
HerbalSRBAMBASADOR

dec 2020.

Problem sa temperaturom mo~ea imati samo leti i to sa HPSom, kontaa i sam. Tako, da sam ja na tvom mestu, uzeo bih joa jedan takav panel, i miran si sa growom i leti. :thumb:
lemonjuiceLEGENDA

dec 2020.

Zaato nisi uzeo sa aliexpressa imaa sli ne panele sa drajverom za 150 evrica s EU shippingom? To su lm301b+ crvene + UV jel'?

dec 2020.

Zanimljivo, pratim.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Ovo jesi paneli s Aliexpress-a. Tocan naziv je Meiju Board 3500K, Lm301B, QB288V2 240 W Full Spectrum Samsung IR UV Led. Medjutim dva komada su jel za tu cifru gore sto pisem, ne svaki :)
lemonjuiceLEGENDA

dec 2020.

Krivo razumio mislio sam da su dva panela samo. Onda je to to, da. :)
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Ubrzo idu vrata na taj srednji podrum tako da cu biti u mogucnosti drzati u toj prostoriji barem 20 dok radi bojler i masinerija, odnosno dok je zima. Nemam trenutno nacrta instalacije cijevi koje ce sluziti da se run off automatski slijeva u kantu. Total koji sam zamislio a ujedno i maksimum cini mi se na ovom prostoru ce biti 6 biljki. 5 optimum, medjutim cemo da vidimo. Evo ovako kao na slici ce to izledati kroz koji dan. U predprostoru na crtezu ce se nalaziti ventilator skupa s filterom koji ce ventilirati box. Jako brzo nakon toga ce doci ventilacija u kompletan podrum te ce u tu prostoriju doci jos jedan ventilator. Da napomenem da na slici zakruzeno crveno vrata ce biti izvedena tako da kad se otvore ova prva nemozete bas na prvu vidjeti uopce da desno postoje vrata. Jos uvijek niti sam nisam siguran na koji nacin cu tu vrata izraditi. Imao sam nesto tipa cepa na pameti koji bi onda stavio i maknio svaki put kada bi ulazio u boks. Ima netko ideju za vrata? Visina je ukupna u podrumu cca 185 cm. Vanjski zid podruma je 60 tako da samo TnT dolazi u obzir kako bi @opa cupa rekao.

dec 2020.

Pozdrav, klizna vrata mo~da, .
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Dobar prijedlog. Medjutim ako uzmes dimenzije sa slike 145 cm - 60 cm otvor, ostaje 65 cm za slide vrata. Vrata uza od 60cm ce napraviti samo dodatne probleme nego koristi pa sam Trenutno sam najblize verziji rotirajucih gelendera ili kako se vec zovu sa slike 2.

dec 2020.

Hebena roletna ..kao vrata :thumb::thumb::thumb:

dec 2020.

Ja sam svoja cep vrata rijesio sa magnetnim trakama i metalnom lajsnom. Malo je posao precizniji ali ako se izvede dobro, radi fantasticno i dugotrajno.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Cu da popizdim sada. Dobra ideja @opa cupa. Trazim sad vec 20 minuta prozor koji bi se otvarao po horizontali i tako u sredini. Rolenta samo kao roletna nece dati ono sto mi treba. Izolaciju od zvuka jel ako netko zaviri glavicom u predprostor boxa. @serviser Original ideja je identicna kao tvoja. Dobro izvedeno. Ono sto mene brine kod te sheme je to skidanje i vracanje cepa. Na sta ce liciti taj otvor nakon 50-60 stavi skini. Ajd kod tebe jos nekako, drvo je. Ja sam mislio izvesti i cep od knaufa :D
BizzzoZMAJ

dec 2020.

I tako sam ja zazidao taj zid. Nanio sam i : litre podloge za gletanje. I stoji tu i ne atima nesto da ga bogujes. Kompletna percepcija prostorije mi se promijenila. Pa tako sad i finalna ideja kako ce doci konstrukcija i zid. Radim na novom nacrtu. Sutra stavljam na klijanje jer ide izvedba ovaj vikend i nemam sta cekati. :) nacrt promijenim gore u prvom postu. PS. Sku~io da ima nagradna igra, sve mi se ini da ce na kraju ova tema biti o tutorial. Zamisli bizza bez tutoriala. A svaata.

dec 2020.

Kakva je situacija sa podrumom Bizo, vlaga i to, da nece stvarati probleme u cvjetanju? Mislim, za svaki podrum koji znam uvijek je pun vlage, jel kod tebe drugacije? Jedino ako nisi rijesio upuh od nekud van prostorije, ali opet hladni dani idu, ili si mozda rijesio iz stana iznad :D podrumski radovi koliko vidim zavrseni su, od maltanja, zidanja,gletovanja...:) cekamo biljoze,lampe i ostale zaebancije. Pratim i sretno do kraja, a i neku nagradu da ubodes na nagradnoj :thumb:
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Od pocetka pisem podrum, medjutim da li je podrum isto sto i suteren. Nije. Podrum/suteren je ispod cijele kuce, ovo je srednja prostorija koja ujedno vodi u kucu gore. S obzirom da je grijanje kuce na mazut, kompletna oprema u podrumu dole pravi 20 stupnjeva konstantnih i to s otvaranjima vrata izvana kad ulazim iz dvorista. Vlagu jos nisam mjerio(bio sam budala pa nisam narucio higro, samo termometre) medjutim prakticki odmah nakon sto zavrsim radove na boksu krecem s radovima instalacije ventilacije u sve tri podrumske prostorije. Imam rupe na zidovima probijene a na vanjskom zidu gdje ce biti ispuh iz podruma cu samo u jedno krilo prozora dodati pvc panel umjesto stakla. U onom prvom podrumu/suterenu do dvorista zena ima susilicu. Osim sto cu staviti ventilaciju, kako se na slici vidi, vrata nema. I njih cu napraviti jer susilica moze posluziti sto se tice dizanja temperature, medjutim vlagu dize takodjer. Ako mjerim na nos, vlaga je 60 % u podrumu. Tako me docekalo. Cemo da vidimo kad stigne oprema za mjerit te sitnice :P Bitno da je lampa tu.

dec 2020.

Sto se temperature tice ne moze bolje biti toga si svjestan :D Znaci sada ostaje da ventilacija bude dobra na nacin da brzo izmjenjuje zrak u improvizovanom boksu/suterenu i ne bi trebalo biti problema sa 60-70% vlage, zar ne? Znaci cekamo samo da to krene u pogon, ostalo se moze i usput rijesiti.

dec 2020.

Jedva cekam dnevnik :kafa: Spricanje ::sex::
HercegovinaAMBASADOR

dec 2020.

Ne kontam zaato vrata za vei box nisi stavio sa vanjske strane Ovako samo bezze gubia prostor u bloom boxu jer da bi ih mogao otvarati ne mo~ea iza njih staviti biljku a vjerovatno gubia i onu oau iza vrata Gubia oko 1 m2 ili skoro 1/3 boxa Na ovaj na in bi ti i vege box bio iskoristiviji jer ne bi morao ostavljati prolaz do vrata

dec 2020.

Bravo! Oce li ovo ici u nagradnu igru :)
FatOneZMAJ

dec 2020.

@Vutragenjo naravno da hoce ;) Bizzo prodajes kucu mozda? :D Ovakva prostorija idealna za clanove ovog foruma.. Aukcija na bizzinu kucu :lol: Ali vec sam vidio neko ti je predlozio, klizna vrata. Samo ne na tu izvedbu nego nesto jednostavno kao kod tuskabina na kotacice, ili na vodilice samo motiras knauf plocu, i napravis da klizi ili u "zid" za neki stealth iako to ne igra ulogu previse cini mi se, ili jednostavno da klize uz sami zid, jer otvaranje klasicnih vrata uzima dosta prostora u boxu ili ispred.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

@Vutragenjo Nego sta da hoe. Jedini problem je veli ina tutoriala jer se pravi bas sve od nule @FatOne prva izvedba ce biti ep vrata. Otvor i sve ostalo danas kad dodjem s posla i donesem ostatak profila. I tako, ovaj vikend da je trajao 900 sati kontam djaba bi bilo. Grow shop otvara u 11. Znaci na vratima sam bio u 11:10. Pa nema sve sta trebam, pa u drugi. Pa nakon toga Bauhaus pa kui. I onda konstrukcija. Prije toga zavrana kabliranja, jer sam pomaknuo razvodnu kutiju izvan boksa i vratio jednu uticnicu Nazad u boks. Lumatek Zeus 600E Pro sti~e u utorak. Promjena svijetla :) Show ce da bude :D sutra idem po jos profila jer sam kupio premalo naravno. Prvi put ikad da radim ovako sta. Od struje do knaufa, konstrukcije svega. Biti ce tutorial na 2 strane barem kontam. Drama ljudi moji :) Iako nije dnevnik ovdje da napiaem, uslijed okolnosti primoran sam staviti ve eras na klijanje Dinafem 5x WW XXL Auto + 3 x Amnezia Haze Auto. Grow iza ovog cu nesto fem odabrati jebiga
Big LLEGENDA

dec 2020.

Svaka cast na projetku kolega, ali ja mislim da si se malo podcijenio, pa samo 2 biljke u ovakav prostor, grijeh bi bio :D Prostor dusu dao za perpetual sa autoflowerima, bar bih ja tako, da imas harvest svakih 2 tjedna ;)
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Hvala @Big L Piae gore 5x WW + 3 x Amnezia = 8 komada total.
Big LLEGENDA

dec 2020.

Eh sad tek vidim, pardon :D Vidio sam prvi post 2 biljke 2 svijetla pa mi cudno bilo da se nisi malo zabrojao hehe
pannonianLEGENDA

dec 2020.

Prijatelj mi je napravio neato sli no, sli nih dimenzija.(boks 150x150) S jednom razlikom koja mu olakaava ~ivot. Na podu izmeu boksa i predprostora nema prepreka. Sadi 9 biljaka, a 3 najni~e stavi na platforme sa kota iima. One budu u srednjem redu. Te tri uvjek mo~e izvesti van, a on ue u boks da bi radio sa ostalim
BizzzoZMAJ

dec 2020.

@pannonian Prije svega hvala ti na savjetu, na mjestu 100/100. U svom ovom show programu koji mi se odvija zadnjih 5 mjeseci od kako je po eo proces kupovine kue do izrade boksa, stvarno nisam imao vremena da prenesem tok misli u postove. Mo~da kad zavrae radovi i budem imao vremena. Da napomene radim standard posao od 08-16 + dvoje klinaca + ~ena. Tako da spavam ne. :D Vagao sam jedno 2 dana barem, prag ili bez praga. Presudio je prag jer je dio rijesenja izvedbe vrata koju cu napraviti. Ako bude bas drama unutar boksa, slijedei Grow cu skinuti prag. (Odlu io sam se za 8 biljki djelomi no radi prostora unutra da ih se mo~e hendlat). U boks svakako dolazi podest (vjerovatno 3 komada) na kojima ce biljke stajati. Odignute cca 10 cm i malo horizontalno nagnute, da mogu na kraju run off sakupljati. Podest ce doci taman na visinu praga pa cu moi biljke klizati prema vratima. edit: dodao sam drvo kao poja anje za otvore. Takodjer sam narezao na mjeru letvice koje cu umjesto da gletam zid i lijepim foliju, iskoristiti za dr~a e folije. Diamond. 5m x 1.5m

dec 2020.

:respect:
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Radovi se bli~e kraju. Otvori za jedna i druga vrata su zavraeni. Natrpano stiropora sto radi zvuka sto radi temperature. Pretjerao sam, odnosno logi no mi bilo ako je profil 8cm da ide stiropor 8 cm. E ne ide. Ide 6. Kontam. Kako god, ko ga aljivi. Sutra natovarim tu osmicu, uzmem opet 2 sata godianjeg i Ajmo. Po aesticu jebiga. Neu ovo sve 13 puta praviti. U svakom slu aju stigla je Lampa. Brutala. Od pakiranja do kvalitete izrade. Stvarno imaa osjeaj da dr~ia nesto konkrete u ruci kad uzmea tubu. Radni dan u boksu na~alost kratko traje tako da ne ide to sve tempom kako sam zamislio, ali ide kraju. Unutra je boks spreman. Ostale su plo e s otvorima za odrezati. Picikato ce to sve da bude. Narezao sam lajsne odnosno letve za foliju.

dec 2020.

Pozdrav, mo~da za kasnije oblo~iti lamperijom , napraviti ili kupiti harmonika vrata , kasnije sve ofarbati u istu boju, mo~da bi se uklopilo kao jedan element, drveni zid :) .

dec 2020.

:wave:Bizzzo nisam te dugo vidao na forumu, o ito si bio jako vrijedan pa ujedno estitam na kupnji kue:clap:::thumb:Sad je gotovo ali mo~da bi bilo bolje da si box radio na toj strani gdje ti je odvod vode. A sad je kako je i neznam zaato si toliko zapeo za pretprostor jer samo ea imati sa time problema.Pretpostavka da veliku ulogu imaju djeca? Ili da si bar jednostavno ulaz u box napravio sa lijeve strane i prakti ki bi imao dva boxa.Kad bi iz pretprostora ulaz u box pomaknuo na jednu stranu vrata bi mogla biti klizna. Kua je o ito blizu ulice ili susjeda iako mi ne djeluje tako a mislim da nije ni gradena u kocku. Brine te zvuk ali je to ipak podrum i zvuk priguaen iako se nou bolje uje i ispuh te nebi trebao zezat jer valjda ea imati filter ili ne.Upuh iz prostorije.A i emu tolika ~urba ti znaa jer slomi se od posla, briga, obaveza itd. bez obzira na pomo koju imaa. Svakako bit e mi drago pratit i u it. Sretno... :respect:

dec 2020.

Opacupa je dao stvarno dobru ideju! To sa roletom je opako! A nije ni skupo ni komplicirano...
BizzzoZMAJ

dec 2020.

@Hammer 2 +5 bombi S druge stane je bojler. To je srednji podrum koji ima samo taj zid. Klizna vrata ne mogu jer postoji dodatna cijev koja se vidi na slikama. Mogao bi ih slajdati 32 cm sto je nedovoljno ili ih smanjiti u visinu sto onda radi problem kicmanja. Slomi se jer da nisam u pogonu konstantno do Uskrsa ne bi bilo ni boksa niti dnevnika :) danas sam odradio konstrukciju za foliju + dio knaufa. Otvor je gotov. Vrata ep dolaze na kraju. predprostor je namjenjen za 2 ventilatora + filter + razvodnu kutiju + ormar koji ce doci na vrata od boksa. Valjda sam sada dovoljno jasno napisao. Mogu postaviti crte~ kompletnog podruma sa sve tri prostorije medjutim nema druge pozicije nego ova koja je sada. U desnom podrumu je ulaz iz dvoriata odnosno gara~e u dvoriste pa u kuu a u lijevom podrumu je tank od 4000l za mazut. Skupa sa svom skalamerijom (bojlerom i neke 2 maaine dodatne.) Slikam ostatak podruma kad se odveze smea kojima su trenutno zatrpani.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Duplam post jer od zadnje kad sam napisao 8 sati samo danas je odradjeno 8 sati. Ukupno hrpa. Preko 80. Medjutim ponavljam da radim sve prvi put. Od knaufa do konstrukcija kojekakvih, zidanja, gledanja.Krojenja milion. Silikona 5 tuba. Gletanje spojeva iznutra. Monta~a otvora za upuh. Monta~a folije. Nisam zavraio. Gotov sam jedva gledam :) uglavnom, ubusene su kuke za Lumateka. Sutra monta~a lampe i sti~u bilj ice. Probijaju se moma ki. 3 su vani. 8/8 isklijalo.

dec 2020.

Imat ces biljke cudnog rasta, jer ako si radio matematiku onda ispadne da ce svaka biljka imati 37,5x75cm prostora za sebe, sto ce reci da ce biti duguljastog oblika.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

@Alien OG Ako uzmea Digitron i tako podijelia, rezultat je udan. Kao i odluka tako podijeliti ukupnu povrainu. 150x150 Ispada da ih je 6 komada 50x50 a dvije 50x75. :) ako ra unaa 8x(37.5x75) dobijea isti rezultat sa 6x(50x50) + 2x(50x75)

dec 2020.

Neznani junace, biljka se probija kroz razne prepreke da bi dosla do tracka svetlosti. Svaki list, svaka grancica naginje ka tome i ne postoji teorijska sansa da joj imaginarno ogranicis prostor za razvoj, sem fizickih prepreka. U ovom slucaju naprednija biljka zauzima veci prostor, a ti si u mogucnosti da je u tome sputavas orezivanjem grana koje zaklanjaju ostale biljke i pruzis im sansu da je sustignu, ako im genetika to dozvoli bice onog oblika kojeg ti zelis da budu. Naravno, u svemu tome treba dosta prakticnog iskustva, ako nema iskustva i logika moze pomoci. Nemoj sam sebe ogranicavati, pa neces ni biljke zamisljenim prostorom. Svako dobro

dec 2020.

Onda bolje stavis 9 komada, tri u redu, tri reda i imas 50cm svakoj dati.
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Ugrubo je gotovo. Vrata jos ugrubo. Na fino jos ima. Nastaviti cu ovdje temu s obzirom da ce ii kao tutorial bilo bi u redu da to sve slo~im kako treba. }ivili vi meni :)
COM5LEGENDA

dec 2020.

Uh tek sada vidim koliki je prostor zapravo :) Kad bi ja moga nagovorit dragu da mi dopusti takav projekt spasija bi se :) O ekujem dnevnik u ovom prostoru :)
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Ja sam svojoj ~eni rekao da ce biti box prije nego sam je o~enio. Da nemam problema kasnije da moram drugu ~enu tra~iti :D Dnevnik je po eo nema koji dan. Ovdje u Imam jos ep vrata napraviti + fini radovi (gletanje, silikoniranje, kre enje) Thread 'Skrojen po mjeri 150 x 150, WW XXL + AH Auto, Lumatek 600W Pro, LST' https://www.vutra.org/threads/skrojen-po-mjeri-150-x-150-ww-xxl-ah-auto-lumatek-600w-pro-lst.20583/

dec 2020.

Ako ~ene mogu imat ormar/sobu za cipele, mo~emo mi za koju biljku :thumb: Ja bi se uselio, dolje, a gore iaao jest:)
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Neznam sta da ka~em. Radova da se sve spremi i da bude picikato koliko ti volja. Nadam se da cu imati dovoljno vremena da ovu temu napravim kao tutorial. Moram vidjeti sta napraviti. Da li editirati prvi post ili tema mo~e kao tema kandidirati. Radovi su usporili medjutim odvija sve svaata. Sad kad je ~ena sku~ila da mogu knauf, ajd plafon jedan da rijeaimo i tako. Uglavnom, na slikama proces izrade vrata. Sjela su nakon 2 dana ko sisa. Napravio sam i atok za vrata za predprostor.
BizzzoZMAJ

jan 2021.

Idu radovi kraju laganini. ekam maskirnu mre~u s kojom cu maknuti od pogleda ventilator i filter. Napravio sam postolja za ispod biljaka i sklonio stolice. Sad su na 20 cm visine. 105cm udaljene od lampe. Oka io sam i vent kako treba. Ako mi bude nedostajalo visine imam jos 20cm rezerve. Ono sto je ostalo je gletanje izvana i kre enje. Na~alost nisam zavraio sve do u bobu za Nagradnu igru ali eto. Ima kandidata, nije ateta :) ~ Keep Growing And Smile ~

jan 2021.

Odlicno to izgleda, pravi mali facility :thumb:
BizzzoZMAJ

jun 2021.

Evo, ide jos jedan u ovom prostoru. Dr~te fige :) https://www.vutra.org/threads/lumatek-600-w-pro-bf-glookies-tropicanna-banana-dos-si-dos-33-lst-hst-diy-scrog.20894/#post-735700

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se