VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraTrebam misljenje o konfiguraciji opreme
LEGACY

Trebam misljenje o konfiguraciji opreme

10 odgovora1,380 pregleda
Jesse PinkmanENTUZIJASTA

jun 2013.

Pozdrav svima. Imam sljedecu konfiguraciju na raspolaganju: 1x set za osvjetljenje SPP System 400W 1x 400W GiB Flower Spectre XTreme Output NDL - za cvijetanje 1x 400W Venture Sunmaster MH - za vegetaciju 1x PK ventilator 2 brzine 230m³/h & 360m³/h 125mm 1x Filter sa aktivnim ugljenom ECO - Home Edition 1x aluminijski flexi shlauh Ø= 125mm growbox (kucna izrada) 90duzina x 90 sirina x 200 visina zemlja za cvijece: Compo Sana Qualitätsblumenerde 50L 6 posuda za cvijece volumen 9L 5 sjemenki: Royal AK Automatic (visina do 1m) royal queen seeds 1 sjemeka: Critical (visina do 60cm) royal queen seeds sjemenke su feminized e sad bi imao nekoliko pitanja. nikad u zivotu nisam ovo radio, da se zna :-D 1. : da li je netko od vas vec imao iskustva sa Automatics? Ako da, kakva? Dobra, losa? 2. da li za klijanje, odnosno za prve dane rasta biljke treban mozda nekakvu "laksu zemlju" koja je za klijanje predvidjena? 3. nesta sam citao po stranim forumima da se Automatic biljke (nakon izbijanja klice) odmah sade u konacne lonce za rast, da ih ne treba presadjivat. ima li sta u tome? 4. znam da trebam mali ventilator za biljke kad podju rasti. od koje velicine otprilike ili nakon koliko vremena trebaju indirektno strujanje zraka za jacanje stabljike? 5. molim vas za misljenje u vezi konfiguracije. jel se moze sta poboljsati? eventualno neki tip? 6. otkad se pocinje gnojiti biljka s obzirom da u zemlji ima gnojiva za prvih 8 tjedana (barem tako pise na pakovanju) i bio bi vam zahvalan na nekoj preporuci za gnojivo. imajte na umu da ne zivim u Hrvatskoj trenutno. puno hvala unaprijed. Jesse Pinkman

jun 2013.

1. Automatik - jako dobra stvar 2. Ne treba lakaa samo nek je kvalitetna i ona u kojoj e ostati do kraja 3. Sve skoro mo~e odmah u velike posude. Predugo u malim posdama duai korjen onosno pa je kasnije nekad i abe presaivanje 4. Ventilarot od po etka. Ne ka~e ni biljka vani vjetru "pri ekaj da malo narastem pa puai" 5. Vidjeti ea s vremenom ata ti fali a uvijek neato fali. A gdje je HRANA? 6. Hrana nakon 30 dana, a ako imaa dobru hranu i znaa ata radia mo~e odmah. Ako je prvi pu hrana nek eka, kad zafali biljka poka~e. Sretno!
Jesse PinkmanENTUZIJASTA

jun 2013.

puno hvala za odgovor. nadao sam se konkretnim prijedlozima za "hranu" :dada posto stvarno ne znam odakle da krenem.
loopAMBASADOR

jun 2013.

kreni od itanja po forumu ;) https://www.vutra.org/topic/5200-koja-gnjoiva-koristite/

jun 2013.

oprema ti je dobra, sve super samo moras zagrijat stolicu i procitaj par dnevnika od iskusnih growera i dalje ide samo od sebe, samo citaj :) sve se nalazi tu,, pa kad pocmes i naletis na problem onda pitaj i dobt ces svoje odgovore (otvori dnevik uzgoja). dobrodosao! puno srece zelim :goldmaryjane:
BladeZMAJ

jun 2013.

Tema premjeatena u "projektiranje prostora za uzgoj"

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se