VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPotrebna pomoc, pokusaj kopije PC micro grow "Dzagi Official"
LEGACY

Potrebna pomoc, pokusaj kopije PC micro grow "Dzagi Official"

80 odgovora5,672 pregleda

nov 2020.

Pozdrav, odgledao sam legendu na yt FSUcawtrp7w I krenule su bale da mi cure dok sam gledao video, rekao sam sebi moram ovako nesto pokusati napraviti, uglavnom nekako sam uspeo da nabavim identicno kuciste za pocetak. Treba busilicom da odradim posao u startu, da izvucem delove iz kucista da bi bilo prazno kompletno, pa sad, za cega mi je potrebna Vasa pomoc ? ako pogledate video lik je koristio kontroler svetla preko bluetooth-a takodje i merac vazduha / vlaznosti itd... ako sam dobro video to meni u startu nije potrebno, samo mi je bitno da sredim in / out ventilaciju sto vec imam plan idealno kako cu da odradim i sve, jedina stvar je svetlo "led" tu mi je potrebna Vasa pomoc, sta predlazete kako da odradim led svetla, da bude priblizno slicno nisam majstor da spajaam to sam nikako, pa je jedina opcija neko gotovo resenje, max sto mogu da odradim je da ubacim zicu u neki deo itd... ono da lemim sam i majstorisem kao sto kazem nisam za to ali bi mozda uz tutorial neki i mogao na silu, svi predlozi sto se tice svetla su vise nego trazeni, gde da nabavim i sta ? javite, lik je izvukao mislim 230g suvog iz kucista ja bi se sutao u dupe ako bi uspeo 60-100g.

nov 2020.

Ja bih za mikro varijante koristio COB plo ice ili plo ice iz E27 ~arulja, ako ve mora biti LED. Mislim da je CFL prakti nije rjeaenje.

nov 2020.

Mozda bude kome od pomoci, jedan kalkulator za ledtech produkte ukucas dimenzije boksa i odmah ti preporuci ispod kombinacije koje pasu za njega da ne bude overkill. LED Calculator kalkulator za odgovarajuci driver Driver Calculator pozdrav, https://www.vutra.org/threads/led-light-emitiong-diode-cob-e27-zeus-hans-osram-quantum-samsung.1074/
TrulyoZMAJ

nov 2020.

Ali kako LED u PC kuciste? Pa led je prejaki, zar nece prziti biljke? Tu staviti jednu CFL dual spektar bas za grow, i pi i. PC vent da izvlaci zrak, pronaci sto tisi tj sto manje db. Samo jedan problem je tu - mirisi. Ne znam, trebao bi raditi neki mikro filter od ugljena,no svejedno ce miris ici van kucista. I ja sam imao u planu u sobi napraviti 40*40*80 mali boks, CFL, za foto biljku,onako neka bude.Samo mirisi su problem.
TrulyoZMAJ

nov 2020.

Evo mo~da ovako, mislim da neko vee PC ku iate je cca 40cm du~ine, 15-20cm airine. Dakle povraina manja od 0,1m2, tj 1sq/feet. Vent: B00KF7NGUE 13 db!! Joa na izlaz venta staviti barem 10cm izo cijevi i mislim da se ne bi niata ulo. }arulja: https://www.hempatia.hr/elektrox-125w-dual-spectrum-6500k-2700k Nekakva formula za CFL je 100w/1 sqft, tj 100w / 0,1m2. Mislim da ti je ovo dobra baza za po etak. Nisam siguran da li treba "sjenilo", ako e cijelo ku iate biti oblo~eno u foliju. I to je baza za extra po etak. Ali opet, mirisi. microgrowery/comments/8qjg8h Ne znam ata ovaj ima, ali imaa za kupiti ovako neato: https://www.progrower.eu/en/the-odour-neutralising-agent-ona/3095-ona-air-filter-fi-200-mm.html Poznati ONA gel kao izlazni filter. Ovo bi mo~da bilo dobro rijeaenje. Ili kao ova slika iznad, na izlazni vent napraviti neku "cijev" u koju budea stavio obi an ONA gel da kupi mirisi. Ali teako da e to super raditi. Meni je tako na izlaznoj cijevi iz gara~e u maloj posudi - ona gel. I radi, eliminira miris koji izlaz, samo se osjeti vonj gela. No tu i tamo kad je niski tlak dolaze i drugi mirisi. :D

nov 2020.

Cfl zarulje su ogromne. Bas mi i nije za pc box. Imam jednu od 125 w. Velika je :)

nov 2020.

Pozdrav, mogao bi potenciometrom smanjivati ja inu svjetla. https://www.led-tech.de/en/75x-Samsung-LM301B-50cm-stripes-4000k?ref=cl https://www.led-tech.de/en/Power-Supply-MeanWell-ELG-75-12A-3Y?ref=cl https://www.led-tech.de/en/MeanWell-power-supply-Dimmer https://www.led-tech.de/en/Heat-Conductive-Pad-for-50cm-stripe-pcbs-40mm?ref=cl
GetSomeNutsPOZNAVALAC

nov 2020.

Ja bi tu isao na module iz slabijih led sijalica ili na stedne sijalice.

nov 2020.

Kapiram da cu quantum board da zasrafim, iza nje ide aluminijumski heatsink kakav takav a ispred nje pleksiglas da opicim da smanji toplotu koja diretkno ide, jedan quantum board gore za pocetak jedan sa strane, ili samo 1 gore pa da tako prvo probam.

nov 2020.

nov 2020.

Ok pala je odluka u kuciste idu 2 komada, COB-a COB DIY Grow: Bridegelux je cob nije cree jbg al ono za kuciste 2 ovakva cob-a je mama kapiram ima da kidaju. Power:300W( Actual power 60W ) Input Voltage :AC85-265V/50-60HZ Material:Aluminum Base type :EU LED Quantity:1pcs Grow LEDS LED color:Pink/4000K Wavelength:Full Spectrum(380-800nm) Lifespan :More than 50000h Nista momci kad stigne, sredjujem kuciste, pa cu onda i grow dnevnik jedan da krenem, jos razmisljam koje seme da uzmem ako imate neke preporuke pisite, eto izabrao sam koje svetlo ce da ide.

nov 2020.

Uzeo si COB za pc ku iate? Biljke trebaju biti 40-60cm od biljaka, ina e ih pali. Gdje mislia stavit COB, poato on mora na heatsinc, jer se jako grije?! CFL ili ti atedna ~arulja je puno bolje rijeaenje! 5,6 manjih, mada ima na forumu sli nih tema i ve inom idu sa atednim ~aruljama(CFL).

nov 2020.

@0Marac0 da u pc kuciste identicno kao taj lik na video snimku ono je malo vece od obicnih pc kucista, cob ima veliki hladnjak da, a ispod cob-a ce biti pleksiglas + ventovi da duvaju in / out u seckiji iznad pleksiglasa gde su cob. CFL ne moze bas da se poredi sa kvalitetom vs cob i penetracijom svetla / spektar itd... U PC kucistu ti biljke idu do gore i do 5 cm od svetla.
dzidzoLEGENDA

nov 2020.

Sa clf-om da ali sa cob-om ne jer ce ih paliti, vec je receno...
GetSomeNutsPOZNAVALAC

nov 2020.

Nece ih palit zbog temperature, vec zbog intenziteta svjetla.

nov 2020.

@dzidzo A1wLjyyJX1U Ovako nesto, i sad zamisli ispod ovog pleksiglas, ali vislje kuciste, mislim da ce ispasti super i da ih nece prziti, al ajde videcemo ako uspem na kraju da izvucem preko 50g ima da se sutam u dupe, meni dnevno da imam 0.33g puna kapa.

nov 2020.

Dok god budea sebe optereivao grama~om nee to tebi valjati. Kad promenia pristup growu i shvatia ga kao u enje, olakaanje od svakodnevnih briga, u~ivanju u stvaranju plodova, svaki sledei bie sve bolji i bolji. A mikro growovi mogu biti maxi problemati ni i obrnuto sa normalnim boxom. Kvalitet je na strani cfl, bar takve pri e kru~e po forumu ali mala prodornost svetlosti, tu je prednost na strani LED. Ako baa ~elia LED svetlo i PC, obavezno je imati vei broj ravnomerno rasporeenih ipova manjih snaga pa e moi bli~e vrhovima.

nov 2020.

Yep. Gledaj da nau ia ato viae i zabavia se usput, koliko god uberea na dobitku si.

nov 2020.

Pala mi na nogu ideja za cob nutra, 1cm debeli aluminij na njega cobovi slabi sa termalnom paatetom,sve to zaaarafit na vrh a izvana rebrasti alu radijator za dodatni prenos topline, naravno ne obovi na 220v direkt da se ne koknea ili nekog radoznalog nego neki dimabilni kvaitetni preko drivera koji stavia van boxa... eto sam razmialjam..pozz

nov 2020.

B-model drivera je potreban ako se spaja na pot.
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

Pozdrav svima ako moze pomoc hocu da odradim micro grow e sad, zanima me kako ide orezivanje tj ili sta se vec radi da biljka ostane u tim gabaritima kucista posto polako krecu da se razvijaju? smanjio sam na jednu led sa zutim spektrom. hvala unapred

avg 2021.

Skoro sve ato si mogao si uradio kako ne treba, ja bih ti najtoplije savetovao da prvo odvojia jedno nedelju-dve dana da dobro ia itaa forum pa onda da se vratia na grow, i normalan grow je sam po sebi te~ak za po etnika a kamoli mikro. Sreno.
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

trazio sam ali nikako da nadjem temu gde neko detaljno objasnjava ovaj postupak u izradi mi je box 60x120 ovo sam cisto hteo u sobi da drzim trazicu jos mozda naidjem na dobar tutorijal, ovo je random semenka iz domacice neke pa da se zanimam malo

avg 2021.

Kako nema ima gomila zavraenih dnevnika iz kojih mo~e da se nau i sve ato ti treba, a da ne pri am o milion ostalih tema.
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

po ovim sto sam video svima su biljke dosta duboko e sad da l da ukopam moje jos ostavim santimetar od zemlje prve listove sad dosta vremena provodim guglajuci prvi mi je put da pokusavam micro grow
tman19ENTUZIJASTA

avg 2021.

Pozdrav, po mom misljenju, nije dobro stavljati vise sjemenki u jednu saksiju. Pomjeaa ti se korijenski sustav. Na tako malom prostoru ja bi stavio jednu biljku. Pogledaj omjer saksije i prostora. Saksija ti uzme pola (bar po fotki). Stavi jednu pliu ali du~u i airu posudu za saksiju. Pogledaj koliko su se biljoze izdu~ile, idu prema svijetlu. Pokusaj ih drugi put malo viae odii prema svijetlu da se ne izdu~e bezveze (na malom prostoru je svaki cm bitan). A ato si pitao, biljke mozes privezati dolje (procitaj LST trening i topping na forumu).

avg 2021.

https://www.vutra.org/threads/diy-stealth-micro-grow-vege-box.20609/ Nemaa ato itat?? Ili https://www.vutra.org/threads/uzgoj-za-amatere-koji-ne-znaju-kako-i-ata.19327/ Pa joa jedan micro grow. Samo da si ukucao"micro grow "u tra~ilicu, izbaci i tvoju temu, a onda dolje, dobijea par sli nih tema https://www.vutra.org/threads/micro-dnevnik-microgrowa.18846/

avg 2021.

Jos nije kasno za njih,uhvati se citanja i gledanja slika na foruma pa ces skuziti neke stvari ;)
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

hvala drug ocigledno sam lose koristio pretragu hah krecem od danas po upustvima dace Bog da bude dobro :D mora nesto svoje da se sastavi da se cilira zimi ubise nas ovde po sumadiji kriza zesca muka mi vise od albanca :D

avg 2021.

Uuu obozavam micro pc growove. Ako ti bude trebala kakva pomoc slobodno se javi. Za sad slabo svjetlo zato se izduzuju ili ih priblizi svjetlu ili pojacaj svjetlo. Te lampe mislim da mozes skinut tu plastiku bit ce jace i manje prostora zauzima.ako imas mogucnost cob lampica ko mojprosli grow zauzima milimetar ako si u mogucnosti sa vanjske strane stavit hladnjak.lampa limeno kuciste boksa pa hladnjak izmedu malo cpu paste i radi bez problema U saksiju samo jednu biljku jer kad su dvi korijen se umota pa se pocnu dusit uspori dosta rast Ja bi u pc box jednu biljku i napravio saksiju da pokrije citav pod ako je moguce Zakopajte sad do vrata pazi da ih neslomis i malo nauci o LST jer u tako malom prostoru moras svaki dan savijat grane
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

imam led stapove od lcd tv-a ali nikako vremena da skupim da rasturim tv ubacicu njih najverovatnije, i napravicu saksiju kroz celo dno, a kad bi trebao poceti sa savijanjem?

avg 2021.

Odma pocnes. A nemam pojma ti stripovi imaju li wati? Gledaj malo moj dnevnik ovo je malo veci od mikro mini box
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

svetlo mi najmanji problem elektricar sam imam i dosta kucista sad cu sve prepakovati u dell-ovo i odraditi bolje napravio sam i saksiju stavljam slike kasnije Ovako je sad, dodacu jos jedan kuler, sijalice su 4700K 810lm ali najverovatnije cu uzeti CFL zemlja 6.5ph.

avg 2021.

Jos ubaci koju zlatnu ribicu i bit ce top ;) Slabo si cito Nece ti on nista oko toga pomoci&
mr.kajtENTUZIJASTA

avg 2021.

haha tu je macak ne smem :D dbr tek skorije sam skontao kako funkcionise forum lakse je sad i pretraga i sve. valjda nam je dzeja Bogom dana? :) NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD, CITAJ NOTIFIKACIJE !!! PROCITAJ PRAVILNIK. https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/
mr.kajtENTUZIJASTA

sep 2021.

poz drugari evo je posle nekog vremena hocu pocet sa lst moze mala pomoc, da l da je savijam u desnu stranu celu pa onda vrhove kad jos malo narastu u kontra stranu ili?

sep 2021.

Da, pri vrsti dno stabljike za desnu stranu, pa savijaj cijelu na tom mjestu na lijevu stranu. Pa~ljivo savijaj da ne pukne, malo po malo. To je prvi zadatak. Kad ove 4 grane, s prvih spratova, narastu u vis malo, savijaa ih u desnu stranu, a vrh tjeraa na lijevu stranu. Razvit e se tu finih grana:)
čapo_AMBASADOR

sep 2021.

Skini plastiku sa sijalice, i dodaj par komada jedna je malo i stavi od 6-7w
mr.kajtENTUZIJASTA

sep 2021.

okrugla ima 18W mala 8W u frci sam sa vremenom jos malo pa cu odraditi u vrhu bolje osvetljenje
mr.kajtENTUZIJASTA

sep 2021.

Od juce je na rezimu 12/12 sta mislite oce li biti necega?
FatOneZMAJ

sep 2021.

Otvori dnevnik ako trebas pomoc oko uzgoja ekipa ce uskocit Moze bit nesto od ovoga, ako se pravilno odradi, nisam strucan za micro growove, ali na forumi ima ekipa koja ih radi ili ih je radila.. Ovo je podforum vezan za projektiranje boxova, ne za postove kao sto je tvoj zadnji.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se